X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • editchen Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja dokładnie tak samo, a w szczególności interesował mnie poród w wodzie, słyszałam że na Raszei była wanna, ale uwaga ... tylko do pierwszego etapu porodu ;/ coś nie hallo, jeśli to jest poród wodny, to cały, a nie że ja tu w trakcie porodu muszę wyjść by urodzić gdzieś indziej, dodatkowo to było płatne ;/ to ja podziękowałam i powiedziałam że wolę prysznić wziąć przed porodem, a nie w wannie siedzieć.
    No ale potem wyszła ta cukrzyca i powiedzieli że na Raszei mnie nie przyjmą, tylko Polna.

Lady, w Raszei sa 4 sale i we wszystkich sa wanny. porodow w wodzie nigdy nie bylo, do wanny wchodzisz w I fazie, zeby sie rozluznic i zniwelowac bol. polozne na szkole rodzenia mowily, ze wielu mamom to pomaga i potem szybciej idzie. do tego sciemniaja swiatla i jak chcesz to nawet muzyke wlaczaja. slodkie mamy tez moga rodzic u Raszei - sama jeszcze niedawno mialam ryzyko, ze bedzie cukrzyca i jedynym warunkiem porodu u Raszei jest miejsce plus odpowiedni stan dziecka (zeby Polna nie byla potrzebna).

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam pokazać to cudo. Ręcznie robiona szczotka z jakiejś polskiej firmy, która istnieje 90 lat na rynku. Szukałam takiej z drewnianą rączką i wszystkie wydawały mi się sztywne i jakieś takie przerzedzone, a ta jest mięciusia i milusia. Mam nadzieje, że mała faktycznie będzie mieć tą bujną czuprynę po mnie :D We wtorek jadę na 3. usg, więc licze, że w końcu się dowiem :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11e141b13ac1.jpg

Petitka, magdzia26, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Edith, emikey, Iruletka, ara lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest plastikowa, Ale też z naturalnego włosia. Tak milutka, że po twarzy aż miło pogłaskać.

nataliamonika lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    Lady, w Raszei sa 4 sale i we wszystkich sa wanny. porodow w wodzie nigdy nie bylo, do wanny wchodzisz w I fazie, zeby sie rozluznic i zniwelowac bol. polozne na szkole rodzenia mowily, ze wielu mamom to pomaga i potem szybciej idzie. do tego sciemniaja swiatla i jak chcesz to nawet muzyke wlaczaja. slodkie mamy tez moga rodzic u Raszei - sama jeszcze niedawno mialam ryzyko, ze bedzie cukrzyca i jedynym warunkiem porodu u Raszei jest miejsce plus odpowiedni stan dziecka (zeby Polna nie byla potrzebna).
    mi z Zuzią odmówili porodu, jak byłam miesiac wcześniej by się dowiedzieć z tymi salami itd, ale zobaczyli wyniki, cukrzyca i powiedzieli że nie, tylko Polna.
    a porody w wodzie są, w Poznaniu na bank nie ma, w Polsce? Nie wiem, ale we Francji albo Anglii to jest to standard, chcesz, nie ma przeciwskazań, to proszę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, ale ja pisalam, ze porodow w wodzie nigdy nie bylo u Raszei, a nie w ogole :)
    moje znajome z cukrzyca rodzily w zeszlym roku tam bez zadnego problemu. owszem, poradnia diabetologiczna dla ciezarnych jest tylko na Polnej (Tez mi moja lekarka powiedziala, ze bedzie musiala mnie tam - do poradni - odeslac jakby co), ale u Raszei jest najbardziej wyspecjalizowany kliniczny oddzial diabetologiczny w P-niu i calej Wlkp (z intensywnym oddzialem opieki kardio i metabolicznej); drugi oddzial jest w szpitalu na Grunwaldzkiej (mniejszy i gorzej wyposazony). wiec nie wiem, dlaczego Cie odeslali :(

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Medpolonia podobno planuje zrobić porodówkę. Poród tam ma kosztować 8 tys zł (zasłyszane z "plotek"). Ale chyba bym aż tyle nie chciała płacić, wolę męczyć się taśmowo na Polnej. Acha nie wiem która mówiła, że Polna nie może odmówić przyjęcia - otóż może. Tylko szpital wojewódzki nie może, a szpitalem wojewódzkim jest Lutycka, chroń mnie Panie Boże żebym nie trafiła na pełnie i przepełnione szpitale bo nie chcę na Lutycką. Ja jeszcze myślę nad św. rodziny. A do Raszei dojdę z buta w mniej niż 10 minut więc też rozważam taką opcję. Dupa, nie mogę się zdecydować. Byłam zdecydowana na Polną do czasu aż się okazało, że mój doktorek nie pracuje już na Polnej :/

editchen lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Polnej dobre jedzenie jest, może to mnie skusi hehe :P
    św. Rodzina ponoć źle karmi.
    W Raszei byłam na HSG i były bardzo miłe pielęgniarki i lekarz barbarzyńca który dokonywał na mnie tego okrutnego badania również był bardzo miły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 22:24

Lady Savage lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to w Medpolonii wyjdzie drozej chyba niz w Medicoverze w Warszawie...(6 tys podstawa, 8890 rozszerzony i 16 tys luz super hiper duper z 5 dniami w apartamencie! :) ). Ja zdecydowanie uderzam do Raszei, drugi wybor Sw. Rodzina, modle sie, zeby nie musiec wyladowac na Polnej, a Lutycka - no coz, spuscmy zaslone milczenia....

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    Lady, ale ja pisalam, ze porodow w wodzie nigdy nie bylo u Raszei, a nie w ogole :)
    moje znajome z cukrzyca rodzily w zeszlym roku tam bez zadnego problemu. owszem, poradnia diabetologiczna dla ciezarnych jest tylko na Polnej (Tez mi moja lekarka powiedziala, ze bedzie musiala mnie tam - do poradni - odeslac jakby co), ale u Raszei jest najbardziej wyspecjalizowany kliniczny oddzial diabetologiczny w P-niu i calej Wlkp (z intensywnym oddzialem opieki kardio i metabolicznej); drugi oddzial jest w szpitalu na Grunwaldzkiej (mniejszy i gorzej wyposazony). wiec nie wiem, dlaczego Cie odeslali :(

aha, no to źle się zrozumiałyście, ja słyszałam od kumpelki że mają porody w wannie, i jechałam to sprawdzić ;) wiem że tam nigdy nie było, już mi to babeczka tam wytłumaczyła, ze zostałam wprowadzona w błąd.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P ja jakbym miałą 8 tys to bym dała XD ale już 3 dziecka nie planujemy, więc nie za mojej kadencji taki poród, może moja córka się załapie ;)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    ja padam. ukladalsm w szafie zeby zrobic wolna komode dla synka i nie mam sily a jeszcze bie skonczylam. bylam dzisiaj 7 poloznej co za strata czasu zmierzyla mi brzuch i tetno. ale tu jest opieka zdrowotna.
    Nie dostałaś skierowania do sZkoły rodzenia jak ja?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Tomek będzie miał różową szczotkę do włosków :-P matka nie zaznaczyła koloru to przysłali pierwszą lepszą. Oj już widzę jak starszy brat będzie się nabijał i robił fotki komórką ;-)

nataliamonika, ara lubią tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestraszyłyście mnie tą nieoczekiwaną zmianą płci z chłopaka na dziewczynkę. Kurde 3 lekarzy mi już chłopaka potwierdziło, mam nadzieję, że tak już zostanie.

Ja farbę kładłam na początku kwietnia, a potem w lipcu. Teraz muszę się umówić na przyszły tydzień, a potem na początek grudnia. Faktycznie potem ciężko się ogarnąć, przynajmniej w początkowych miesiącach. A w moim przypadku wyjscie do fryzjera na farbę to 3 godz jak nic przy długich włosach

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jak mi się dziś spać chce.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialam paskudna noc. Usnelam po 1, było mi zimno, ubieralam skarpety, śniło mi się, że nie miałam pokarmu, szew od gaci mi się odcisnal i mnie bolało. W tyłek też mi jakoś zimno a pod kołdra jest :/ Nie mogłam oddychać a Olka ma nocne adhd. Każde klucie, ból czy twardnienie brzucha mnie martwi, jakaś mam chorą wizję przedwczesnego porodu.
    Torba do szpitala - kiedy pakujecie?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ale mialam paskudna noc. Usnelam po 1, było mi zimno, ubieralam skarpety, śniło mi się, że nie miałam pokarmu, szew od gaci mi się odcisnal i mnie bolało. W tyłek też mi jakoś zimno a pod kołdra jest :/ Nie mogłam oddychać a Olka ma nocne adhd. Każde klucie, ból czy twardnienie brzucha mnie martwi, jakaś mam chorą wizję przedwczesnego porodu.
    Ja ostatnio mialam wszystko kupione i przygotowanw, ale spakowalam torbe przed pójściem do szpitala jak dostalam skierowanie, czyli przed 35 tc. Teraz mysle, ze tez wystarczajacy bedzie 35 tc, chociazlicze na porod w terminie bez wczesniejszego pobytu ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Ja też dzisiaj kiepsko spałam, kolano w prawej nodze mnie łupało, musiałam wstawać i je rozchodzić, bo żadna pozycja nie była na tyle wygodna,żeby mnie nie bolało. Jeszcze do tego zaliczyłam 2 ostre skurcze i ból szyjki, jakby mi ktoś kijem grzebał. Teraz mam wrażenie, jakbym miała zakwasy po brzuszkach. W sumie się cieszę,że wizyte mam już za 2 tyg,a nie za 3. Mam nadzieje,że do tej pory nic się nie stanie. Jeszcze dochodzi stres, bo nie mam tego cholernego samochodu, więc w razie czego musiałabym wzywać karetke. tfu, tfu...oby nie.

Ja się pakuje na początku listopada, czyli akurat będę kończyć 35 tydzień.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Ja właśnie wczoraj zaczęłam, z racji że nie wiem ile zostaniemy w tym szpitalu, poprałam wczoraj ostatnie ciuchy małego, jutro poprasuję, no i co rusz sprawdzam listę wyprawkową do szpitala i sprawdzam czy wszystko jest. Teraz wezmę najważniejsze rzeczy, a torba porodowa zostanie w domku, w razie czego R ją weżmie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Ja temat torby mam już z głowy bo stoi spakowana :)

ara lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie mam kupionego do szpitalnej torby :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 1248 1249 1250 1251 1252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ