Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Współczuję Wam tych ciężkich nocy. Mój mały na szczęście jest w nocy łaskawy i daje matce pospać. Czasem budzą mnie inne dolegliwości, ale raczej noce mam przespane.
Mała za mną też chodzi wizja przedwczesnego porodu. Torby jeszcze nie spakowałam, ale mam już naszykowane większość rzeczy. Teraz martwię się skompletowaniem do końca wyprawki - zamówienie w gemini muszę zrobić, ale czekam na pieniądze z ZUSu. Połowę ubranek mam już wypranych i wyprasowanych, jeszcze drugie tyle. Trochę drobiazgów muszę jeszcze dokupić, ale jak nie zdążę, to też sobie poradzimy.
Dziś jadę na wizytę i mam nadzieję, że będzie wszystko ok z dzieckiem. Martwię się jeszcze o wynik cytologii. Kiedyś miałam IIIgr i CIN1, co było powodem konizacji szyjki, więc teraz mam stres przed każdą cytologią. No i ta mieszana flora bakteryjna w moczu... ciekawa jestem co na to lekarz. -
MalaHD wrote:Ja bym chętnie zapłaciła za poród i miała spokój ale w wielkopolsce nie ma prywatnej porodówki
Może się zdecydujesz:) poniżej link.
http://centrumnarodzin.pl/ -
Też źle spałam. Śniło mi się, że spuchlam. Obudziłam się że strasznym bólem głowy. Mierzyłam w nocy ciśnienie ze strachem w oczach ale było książkowe. Potem nie mogłam zasnąć. Jak robiłam się śpiąca to zaczęło mnie tak ssać, że musiałam coś zjeść. O 5:20 jadłam śniadanie
dziś będzie dzień do dupy
-
Dzień dobry
Ja nie mam torby ani też nic do torbyDla siebie, dla małej tak samo nie
Wizja tego, że urodzę nawet miesiąc wcześniej trochę mnie przeraża, choć wiem, że tak może się stać i mała by sobie poradziła, no jednak Ole tylko 3 dni przed terminem urodziłam. A teraz po tych zabiegach mam świra z tym związanegoCzas chyba chociaż pokupować niedługo
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja też w nocy mierzylam ciśnienie przez ten brak tchu. Niskie jak zawsze a wypilam kawę ok 20 bo znajomy przyszedł. Kawy normalnie nie pijam więc powinno chyba być wyżej a tu dupa.
Która ma lampkę chmurkę z ikea? już na ścianie i może się pochwalić jak się prezentuje?
Mąż jak marudzil, że mam jeszcze 3 miesiące a już wszystko zawalone i mu powiedzialam że co jak urodze za miesiąc to teraz mi dogryza np. "nie śmiej się tak bo zaraz urodzisz". Za jakie grzechy mnie pokarało tym chłopem -
Ja mam dwie lampki chmurki z Ikei, chce powiesic je nad komoda obok lozeczka, jedna wyzej, druga nizej, gdzies tak widzialam na zdjeciu i mi sie spodobalo. Zastanawialam sie jeszcze czy nie powiesic ich nad lozeczkiem ale chyba nad komoda wygodniej a nad lozeczkiem jakies obrazki. Sama nie wiem, chetnie zobacze jak wygladaja u kogos
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Jeszcze nie, czekam. Też miałam zwolnienie do 22 września, we wtorek zaniosłam następne. Myśle,że kasa będzie jutro albo w poniedziałek. Mam nadzieje
-
nick nieaktualnyKupiłam sobie biustonosz, przyszedł właśnie dzisiaj. 95F. Skoczyłam z 90C. Przymierzyłam i lewa piers leży idealnie, a prawa jest trochę mniejsza i ma trochę luzu
do kitu. nie wiem,czy zwracać, czy zostawić sobie. Może po porodzie na prawa trochę wyrówna do lewej. ech..
-
Ja właśnie dzisiaj odbieram 2 torby z paczkomatu i mam zamiar spakować swoją torbę - tak na wszelki wypadek (jednak ta moja macica nie daje mi spokoju, już sobie hipotrofię wkręcam) i niech sobie stoi. Dla dziecka to nic nie mamy praktycznie zabierać do szpitala, dopiero na wyjście, więc tylko poinstruuję męża, gdzie co jest.Zresztą, jak już bym była w szpitalu, to na bank zaraz moja mama przyjedzie, więc będzie dyrygować w domu
Ale swoją torbę wolę mieć już teraz spakowaną, bo różnie to bywa.
A tak w ogóle, to cześć dziewczynki3 dzień pięknej pogody się zapowiada!
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Zołzimagic wrote:Szczesliwa mysle ze przy karmieniu to bedzie notorycznie raz jedna wieksza raz mniejsza...
Do ślubu jedną miałam z wkładką, drugą bez, żeby suknia dobrze leżała, hehe
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyMyslicie,że powinnam jeszcze odwiedzić jakiegoś ortopedę przed porodem. Mam wrażenie,że ciągle coś mi naciska na jakis nerw. Pisałam wczęśniej,że lewa noga mi okrutnie drętwieje, ale wtedy tylko przy dłuższej tej samej pozycji. Teraz cały czas to lewe udo mi mrowi, a po chwili robi się zimne. i w dodatku bolą mnie kolana. Rozumiem,że nadwaga i obciążenie, ale żeby aż tak
-
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:Szczęśliwa, jaki Ty masz termometr bezdotykowy? Dobrze pamiętam, że Microlife? Bo właśnie się nad nim zastanawiam.