Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
magdzia26 wrote:A mój mąż jedzie dzisiaj oglądać wózek
(kupujemy używany) mam nadzieję że będzie tak fajny jak na zdjęciach
Powodzenia, mam nadzieję, że będzie superNam udało się kupić w znakomitym stanie, czyściutki, mimo, że nawet nie widzieliśmy go przed zakupem, bo przyszedł kurierem.
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Tak pierwsze zdjęcie to natura, trochę przed ciążą
Jednak jest nieubłagana i siwki w końcu trzeba było zakryć
Swoją drogą farbowałam włosy w 6 tygodniu, mam odrosty na pół łba i nie wiem czy przed porodem to farbować czy już sobie dać spokój i pójść po nowym roku? Wy farbujecie włosy?
Nie mogę na siebie patrzeć, ale ciul z tym
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Szczęśliwa mamusia Edith dziekuje:)
Natalia - jeśli wiesz podaj linka proszę
Co do usg 3trym mi lekar z mówił ze to obowiązkowe usg mające na celu głównie wykluczyć hipotrofie zle przepływy i kłopoty z łożyskiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 13:00
-
Edith wrote:Powodzenia, mam nadzieję, że będzie super
Nam udało się kupić w znakomitym stanie, czyściutki, mimo, że nawet nie widzieliśmy go przed zakupem, bo przyszedł kurierem.
wiec zbieg okoliczności
-
Wczoraj położna w SR mówiła, że nie musimy do porodu na gwałt ściągać hybrydy czy żelu z paznokci u dłoni, wystarczy żeby paznokcie u stóp były bez lakieru. No i makijażu też nie trzeba zmywać, bo - cytuję - "podczas porodu i tak Wam sam spłynie", hahahaha31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Ja włosów na szczęście nie farbuje, przynajmniej tym nie musze się martwić ale znowu muszę prostować bo inaczej wyglądam jak czarownica, co do brzucha to w 5 m-cu patrzyłam na niego i sobie myślałam ale wielki a jak teraz porównuje zdjęcia to śmiać mi się chce teraz dopiero jest bęben a jeszcze urośnieApolonia ❤️
-
Edith wrote:A dzisiaj czeka mnie wizyta u gina. Ciekawe jak Ludek urósł
No i zafundowaliśmy mu profilaktykę, bo mamy z mężem konflikt serologiczny. Niestety drogo. Szkoda, że w Polsce immunoglobulina nie jest refundowana.
Edit, moja gin mówiła, że jest refundowana, pod warunkiem, że podawana w warunkach hospitalizacji, a trzymają wtedy chyba tydzień, i czegoś tam jeszcze - gin skwitowała całkiem słusznie, że u nas jest kasa na wszystko;
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
k878 wrote:Edit, moja gin mówiła, że jest refundowana, pod warunkiem, że podawana w warunkach hospitalizacji, a trzymają wtedy chyba tydzień, i czegoś tam jeszcze - gin skwitowała całkiem słusznie, że u nas jest kasa na wszystko;
Pewnie tak, tylko że ja tak się boję szpitali, że jeszcze bym dopłaciła, żeby nie musieć tam iść
-
nick nieaktualnyA mnie jakos porod zaczyna stresowac mam do wyboru dwa szpitale. W jednym rodzilam kube. Porazka - knuròw. W drugim pracuje moj gin opinie mial koszmarne ale 2 lata temu zmienil sie ordynator ponoc jest dobrze. Minusem ze nie ma neonatologii i ze to 1 refer. - Rybnik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 13:52
-
Edith wrote:My wczoraj na szkole rodzenia omawialiśmy drugą fazę porodu. Ale emocje
Całą noc mi się to potem śniło
A dzisiaj czeka mnie wizyta u gina. Ciekawe jak Ludek urósłNo i zafundowaliśmy mu profilaktykę, bo mamy z mężem konflikt serologiczny. Niestety drogo. Szkoda, że w Polsce immunoglobulina nie jest refundowana.
No i zastanawiamy się nad usg 3 trymestru (tym specjalistycznym). Robicie to badanie? Co tam innego analizują niż na zwykłym usg?Edith lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:A mnie jakos porod zaczyna stresowac mam do wyboru dwa szpitale. W jednym rodzilam kube. Porazka - knuròw. W drugim pracuje moj gin opinie mial koszmarne ale 2 lata temu zmienil sie ordynator ponoc jest dobrze. Minusem ze nie ma neonatologii i ze to 1 refer. - Rybnik
Moje rodzinne strony ...
A Rybnik gdzie, który konkretnie? -
Edith wrote:Pewnie tak, tylko że ja tak się boję szpitali, że jeszcze bym dopłaciła, żeby nie musieć tam iść
Z tego co wiem refundowana w sytuacji, kiedy mogło dojśc do tzw przecieku pomiędzy matką a dzieckiem np podczas urazu
Sama ostatnio o to wypytywałam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzisiaj bylam w 9 sklepach a jescze musze isc na wywiadowke. Masakra ... Padam na pysk
Gadalam tez z polozna. U nas nie ma problemu z zapisami. Skalda sie deklaracje i polozna w ciagu 48 h od zgloszenia po porodzie przychodzi. Nie maja limitow i w zyciu nie slyszala o zapisach do przodu np.teraz na marzec. Owszem tyczy sie to poloznej do porodu ale nie takiej co do domu przychodzi. Jak ktos sobie zyczy przychodzi po 20 tc a jak nie to po porodzie. Ja jej powiedzialan ze wystarczy po porodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 14:59
-
Pytanie do niezastąpionej publiczności
: czy do zakrytej gondoli pod śpiworek powinnam kupić gruby kombinezon czy wystarczy polarowy z bawełnianą podszewką, coś w ten deseń?
https://olxpl-ring04.akamaized.net/images_tablicapl/593985604_2_644x461_kombinezon-polarowy-hm-dodaj-zdjecia.jpg
https://olxpl-ring11.akamaized.net/images_tablicapl/594743210_1_644x461_kombinezon-niemowlecy-hm-jesien-zima-r-56-strzelce-opolskie.jpg
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Mam jeszcze dylemat jeden. Teściowa mnie wczoraj oświeciła, że pod czapeczkę zimową zakłada się jeszcze dodatkowo cienką bawełnianą. Prawda to? Tzn. planujecie tak robić albo robiłyście? Wiem, że ona jest skłonna do przesady pod względem opatulania, higieny i zarazków (m.in. dzięki temu mam męża alergika), więc podchodzę do jej wszelkich rad dość sceptycznie.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Edith wrote:Pewnie tak, tylko że ja tak się boję szpitali, że jeszcze bym dopłaciła, żeby nie musieć tam iść
My też wybuliliśmy i załatwialiśmy immunoglobulinę na własną rękę po poronieniu, żebym tylko nie musiała leżeć w szpitalu. W tej ciąży odpuściliśmy kolejną dawkę.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc