X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith- ja robiłam usg 3 trymestru. Lekarz dokładnie badał głowkę, żołądek, kość udową i ramienną, miedniczkę, móżdzek, mierzył dokładnie przepływy, sprawdził jeszcze raz serduszko. ogólnie usg trwało 20min.

Edith lubi tę wiadomość

• Edith Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A mój mąż jedzie dzisiaj oglądać wózek :) (kupujemy używany) mam nadzieję że będzie tak fajny jak na zdjęciach :)

Powodzenia, mam nadzieję, że będzie super :) Nam udało się kupić w znakomitym stanie, czyściutki, mimo, że nawet nie widzieliśmy go przed zakupem, bo przyszedł kurierem.

magdzia26 lubi tę wiadomość

aZzmp1.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Tak pierwsze zdjęcie to natura, trochę przed ciążą ;) Jednak jest nieubłagana i siwki w końcu trzeba było zakryć :) Swoją drogą farbowałam włosy w 6 tygodniu, mam odrosty na pół łba i nie wiem czy przed porodem to farbować czy już sobie dać spokój i pójść po nowym roku? Wy farbujecie włosy?
    Przed ciążą farbowałam na bardzo jasny blond, czasem mi coś odwaliło i na miesiąc przyciemniłam i po miesiącu błagałam moją fryzjerkę o ponowny powrót do blondu. Do fryzjera chodziłam równo co 4 tygodnie, bo ciemnych odrostów nienawidzę. A teraz w ciąży, fryzjerka robi mi ombre, ciemne od skóry, które schodzi do jasnego blondu. Nie bardzo mi się to podoba, ale sama fryzjerka mówi,że jednak rozjaśniacze (chociaż z górnej półki), są dużo silniejsze niż farba, więc nie polecała od skóry robić blondu w ciąży. No i teraz co 8 tygodni chodzę :) Nie mogę na siebie patrzeć, ale ciul z tym :)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia Edith dziekuje:)
    Natalia - jeśli wiesz podaj linka proszę

Co do usg 3trym mi lekar z mówił ze to obowiązkowe usg mające na celu głównie wykluczyć hipotrofie zle przepływy i kłopoty z łożyskiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 13:00

iv09i09katk65tr1.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Powodzenia, mam nadzieję, że będzie super :) Nam udało się kupić w znakomitym stanie, czyściutki, mimo, że nawet nie widzieliśmy go przed zakupem, bo przyszedł kurierem.
    Mam taką nadzieję wózek po jednym dziecku kupowany w tamtym roku dla dziecka które urodziło się 1.12 ;) wiec zbieg okoliczności ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj położna w SR mówiła, że nie musimy do porodu na gwałt ściągać hybrydy czy żelu z paznokci u dłoni, wystarczy żeby paznokcie u stóp były bez lakieru. No i makijażu też nie trzeba zmywać, bo - cytuję - "podczas porodu i tak Wam sam spłynie", hahahaha :)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • dagii Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja włosów na szczęście nie farbuje, przynajmniej tym nie musze się martwić ale znowu muszę prostować bo inaczej wyglądam jak czarownica, co do brzucha to w 5 m-cu patrzyłam na niego i sobie myślałam ale wielki a jak teraz porównuje zdjęcia to śmiać mi się chce teraz dopiero jest bęben a jeszcze urośnie ;) ;)

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• k878 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    A dzisiaj czeka mnie wizyta u gina. Ciekawe jak Ludek urósł :) No i zafundowaliśmy mu profilaktykę, bo mamy z mężem konflikt serologiczny. Niestety drogo. Szkoda, że w Polsce immunoglobulina nie jest refundowana.

Edit, moja gin mówiła, że jest refundowana, pod warunkiem, że podawana w warunkach hospitalizacji, a trzymają wtedy chyba tydzień, i czegoś tam jeszcze - gin skwitowała całkiem słusznie, że u nas jest kasa na wszystko;

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama właśnie mi powiedziała,że dokupiła małemu 5 par skarpetek. Naprawdę mam nadzieję,że moje dziecko będzie lubiło skarpetki :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Edith Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Edit, moja gin mówiła, że jest refundowana, pod warunkiem, że podawana w warunkach hospitalizacji, a trzymają wtedy chyba tydzień, i czegoś tam jeszcze - gin skwitowała całkiem słusznie, że u nas jest kasa na wszystko;

Pewnie tak, tylko że ja tak się boję szpitali, że jeszcze bym dopłaciła, żeby nie musieć tam iść :)

aZzmp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jakos porod zaczyna stresowac mam do wyboru dwa szpitale. W jednym rodzilam kube. Porazka - knuròw. W drugim pracuje moj gin opinie mial koszmarne ale 2 lata temu zmienil sie ordynator ponoc jest dobrze. Minusem ze nie ma neonatologii i ze to 1 refer. - Rybnik :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 13:52

• 78beti Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    My wczoraj na szkole rodzenia omawialiśmy drugą fazę porodu. Ale emocje :) Całą noc mi się to potem śniło :)

A dzisiaj czeka mnie wizyta u gina. Ciekawe jak Ludek urósł :) No i zafundowaliśmy mu profilaktykę, bo mamy z mężem konflikt serologiczny. Niestety drogo. Szkoda, że w Polsce immunoglobulina nie jest refundowana.

No i zastanawiamy się nad usg 3 trymestru (tym specjalistycznym). Robicie to badanie? Co tam innego analizują niż na zwykłym usg?
    Ja robiłam 3 prenatalne - badanie trwało około 1h. Badanie wszystkich narządów, przepływy serduszka i pępowiny, ilość wód płodowych, łożysko, ustawienie stopek względem nóg czy prawidłowe i cos tam jeszcze już nie pamietam

Edith lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vhyba jednak ma neonatologie.... Jakos dzisiaj nic znalezc nie umiem

https://placowki.mp.pl/unit/index.html?id=576814

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A mnie jakos porod zaczyna stresowac mam do wyboru dwa szpitale. W jednym rodzilam kube. Porazka - knuròw. W drugim pracuje moj gin opinie mial koszmarne ale 2 lata temu zmienil sie ordynator ponoc jest dobrze. Minusem ze nie ma neonatologii i ze to 1 refer. - Rybnik :/

Moje rodzinne strony ...
    A Rybnik gdzie, który konkretnie?

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Pewnie tak, tylko że ja tak się boję szpitali, że jeszcze bym dopłaciła, żeby nie musieć tam iść :)

Z tego co wiem refundowana w sytuacji, kiedy mogło dojśc do tzw przecieku pomiędzy matką a dzieckiem np podczas urazu
    Sama ostatnio o to wypytywałam

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Moje rodzinne strony ...
    A Rybnik gdzie, który konkretnie?
    Wojewódzki Szpital Specjalistyczny nr 3 SPZOZ na Energetyków

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj bylam w 9 sklepach a jescze musze isc na wywiadowke. Masakra ... Padam na pysk

Gadalam tez z polozna. U nas nie ma problemu z zapisami. Skalda sie deklaracje i polozna w ciagu 48 h od zgloszenia po porodzie przychodzi. Nie maja limitow i w zyciu nie slyszala o zapisach do przodu np.teraz na marzec. Owszem tyczy sie to poloznej do porodu ale nie takiej co do domu przychodzi. Jak ktos sobie zyczy przychodzi po 20 tc a jak nie to po porodzie. Ja jej powiedzialan ze wystarczy po porodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 14:59

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do niezastąpionej publiczności :) : czy do zakrytej gondoli pod śpiworek powinnam kupić gruby kombinezon czy wystarczy polarowy z bawełnianą podszewką, coś w ten deseń?

https://olxpl-ring04.akamaized.net/images_tablicapl/593985604_2_644x461_kombinezon-polarowy-hm-dodaj-zdjecia.jpg
    https://olxpl-ring11.akamaized.net/images_tablicapl/594743210_1_644x461_kombinezon-niemowlecy-hm-jesien-zima-r-56-strzelce-opolskie.jpg

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc

Wysłany: 27 września 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze dylemat jeden. Teściowa mnie wczoraj oświeciła, że pod czapeczkę zimową zakłada się jeszcze dodatkowo cienką bawełnianą. Prawda to? Tzn. planujecie tak robić albo robiłyście? Wiem, że ona jest skłonna do przesady pod względem opatulania, higieny i zarazków (m.in. dzięki temu mam męża alergika), więc podchodzę do jej wszelkich rad dość sceptycznie.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 27 września 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:

My też wybuliliśmy i załatwialiśmy immunoglobulinę na własną rękę po poronieniu, żebym tylko nie musiała leżeć w szpitalu. W tej ciąży odpuściliśmy kolejną dawkę.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ