X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mamusiu - na pewno z nim o tym pogadam :) Też myślę, że mógł zostać on i sądzę, że doktor P. W czwartek co byłam na wizycie nic nie bąknął ani nic na ten temat, a cała sprawa w zeszłym tygodniu jakby się rozegrała, narzekał tylko na ciężkie dyżury ostatnio. A tak alternatywnie to cóż, chyba do Wa-wy gdzieś prędzej niż do Łodzi, do Łodzi mam nieco dalej. No cóż, zobaczymy, to III trymestru musze z nim umówić dziś bo nie oddzwonił co kazał napisać sms, to pogadam z nim wtedy.

Zołzimagic, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD - kup drugą i po problemie :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Maly tez czasami bardziej szaleje,czasami mniej. Nie wiem od czego to zalezy, czasami mam wrazenie ze w ogole nie spi a czasami ze caly dzien :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 08:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to mojemu o 3.30 włączył sie system kopania mamy i już myślałam,że koniec spania, bo ostro dawał. Ale jakoś się dogadaliśmy.
    Za to miałam głupi sen, poszłam do pracy w salonie i w zaawansowanej ciązy robiłam pedicure klientce z bardziej zaawansowaną ciążą. I tak ten pedicure robiłyśmy cały dzień. Na koniec mnie zwolnili, bo nie byłam wydajna.

• emikey Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry. Moje dziecko lubi teraz jak śpię na lewym boku. I tylko na lewym. Jak się przekręce lub położę na plecach to kopie. Jego głowa jest po prawej stronie. Widocznie nie lubi być do góry nogami. W nocy też nie mogłam spać. Odrobię sobie jak mąż wyjdzie do pracy.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 31 tygodniu :)

U mnie noc spokojna. Wczoraj o 22 pochłonęłam pysznego steka wołowego. Ja nigdy nie lubiłam mięsa, kiedyś wcale nie jadłam (po prostu mi nie smakowało i jakoś mnie obrzydzało), a teraz za czerwone mięso dam się pokroić! Możliwe, że to kwestia niedoboru żelaza, no i oczywiście ciąża i zmieniające się smaki. Taaaaak mi smakowało :D

Dziś czeka mnie wypad do banku. Dobrze, że mam samochód. Wieczorem jeszcze odwiedzę mamę, bo ma urodziny. I tyle z mojego leżenia :(

Czy któraś z Was będzie rodziła w Rudzie Śląskiej? Wczoraj w szkole rodzenia usłyszałam bardzo dobre opinie na temat tego szpitala i poważnie go rozważam. To tylko 20min samochodem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 08:56

Szczesliwa_mamusia, Aztoria, k878, magdzia26, Lady Savage, Petitka lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nigdy nie śpi. Bombie mnie całymi dniami i nocami. Chyba nadrabia to, że tak długo nie dawała o sobie znać bo ja ruchy poczułam w 22tc. Mam nadzieję, że to nie prawda, że jaka aktywność w brzuchu taka po porodzie :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • dagii Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj dostałam takiego skurczu łydki w nocy.... Boże tak bolało, ze piszczałam :D mąż prawie zawału dostał, już myślał, ze rodzę albo umieram, potem mnie ratował :D miewam właśnie skurcze ale ten to był gigant

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja teraz mam fazę na galaretkę z indyka. Mogłabym jeść na sniadanie, obiad i kolację. Z duża iloscia groszku i jajka. Koniecznie polane sporą iloscią octu. tak mi smakuje jak nigdy. Co 3 dzien gotuje rosół i robię tą galaretkę. W weekend jedziemy do mojej mamy męza na imieniny i też zażyczyłam sobie galaretkę. No faze mam na to niesamowitą.

dagii, emikey lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagii- a przyjmujesz magnez? Ja odkąd biorę, to skurczy łydek nie mam. Na drętwienie to tylko nie pomaga

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż jedzie dzisiaj oglądać wózek :) (kupujemy używany) mam nadzieję że będzie tak fajny jak na zdjęciach :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • dagii Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czy któraś z Was będzie rodziła w Rudzie Śląskiej? Wczoraj w szkole rodzenia usłyszałam bardzo dobre opinie na temat tego szpitala i poważnie go rozważam. To tylko 20min samochodem :)[/QUOTE]

Nie rodziłam ale przy pierwszej ciazy byłam na zabiegu i polecam, nawet koleżanka tam rodziła w 7 m-cu ciazy bo maja tam fachowa opiekę nad noworodkami

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• dagii Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    dagii- a przyjmujesz magnez? Ja odkąd biorę, to skurczy łydek nie mam. Na drętwienie to tylko nie pomaga
    No właśnie nie, a mogę sobie kupić taki zwykły ? Ciagle zapominam powiedzieć o tym mojej ginekolog, w ogóle za każdym razem jak sobie pooglądam Pole na usg zapominam o co miałam pytać :D

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez z 30 km do rudy ponoc ma 2 albo 3 st referencyjnosci
    Ale ja jakos wole isc tam gdzie moj lekarz pracuje z racji ze on tam bedzid , nie z racji szpitala :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 09:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagii wrote:
    No właśnie nie, a mogę sobie kupić taki zwykły ? Ciagle zapominam powiedzieć o tym mojej ginekolog, w ogóle za każdym razem jak sobie pooglądam Pole na usg zapominam o co miałam pytać :D
    Zwykłego nie, a na pewno nie suplement diety. Ja zażywam Magne b6, z resztą dużo dziewczyn go przyjmuje, ale wiem,że niektóre łykają asmag. Mi akurat magne b6 pomaga. Biorę 3x1

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja;)
    Dzisiaj ostatni (drugi więc to szaleństwo) dzień pracuje z domu. Potem jedziemy do babci męża - za która nie do końca przepadam.
    Potem wieczorem mamy szkołę rodzenia i tak zleci cały dzień.
    Rano byłam w laboratorium i robiłam morfologie przeciwciala i toxo. Ciekawe ile jeszcze tych badań do końca mnie czeka...

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja mam tez z 30 km do rudy ponoc ma 2 albo 3 st referencyjnosci
    Ale ja jakos wole isc tam gdzie moj lekarz pracuje z racji ze on tam bedzid , nie z racji szpitala :p

Sprawdzałam i widzę, że mają III stopień referencyjności. Komentarze raczej przychylne, ale chyba pojadę tam wcześniej zobaczyć jakie mają warunki i porozmawiać z personelem. Mój lekarz niestety nie pracuje w szpitalu i polecił mi szpital, w którym miałam zabieg po poronieniu. Odrzuciłam go w pierwszej kolejności, bo było fatalnie pod względem opieki. Nawet koca mi nie dali, a to był listopad...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Eli Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumrara wrote:
    Dziewczyny czy też miewacie teraz takie dni że dzieciaki się jakby mniej ruszają? Kurde Tymek dzisiaj niby cos tam gmera, coś się pręży itp ale nawet w porownaniu z dniem wczorajszym to jest słabo. Martwić się?
    Ja mam wiekszosc takich dni ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstaje i co widzę? Mojemu mężowi się widocznie nudziło jak wczoraj poszłam spać .....

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f792851f85de.jpg

Mamy trojaczki roznojajowe!

Szczesliwa_mamusia, salenne, Lady Savage, Modrzewiowa, dagii, aga1402, Edith, ara, Aztoria, Petitka, magdzia26, Iruletka lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo mamuski. Wtrące się na chwilę....
    Ja będę rodzić w rudzie ze względu na ciążę bliźniaczą, 3st referencyjnosci i w razie "w" fachowa opieka nad maluchami.
    Położne, które poznałam na szkole rodzenia wydają się być fajne, zobaczymy jak przyjdzie nam do rzeczywistej współpracy.
    Porodówke widziałam, wyremontowana bardzo przyjemnie. 4 sale porodowe z łazienkami, w jednej największej wanna do porodu.
    Oddział tez ok, natomiast jeden minus że łazienek nie ma w salach tylko na korytarzu.

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ