X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Nola Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to 3majcie dziewczyny za mnie kciuki bo to moje 5 podejscie do odstawienia luteiny i oczywiscie czuje sie „miesiaczkowo” ale na tym etapie ciazy to juz nie wplyww tak przeciez. ?! Martwi mnie tylko jak to zrobic stopniowo bo bralam 1 dziennie wiec wzielam 2 razy co dwa dni a teraz juz nic. Do tych ktore jeszcze biora...do kiedy zamierzacie ciagnac i jak odstawiacie?

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola-ja się dzisiaj na wizycie dowiem co z luteina.

Miałam ciężka noc. Myślę, że gdyby nie dzisiejsza wizyta, to pojechałabym na tą IP. Pół godziny po tym jak napisałam, że już jest lepiej,znowu dostałam boli. Tym razem silniejszych. Brzuch mi się napinal. Mąż bal sie zasnąć, ale powiedziałam mu, za jakby co, to go obudzę. Po pół godzinie przyszedł skurcz, który trwał ponad 30sek. Zaliczyłam takie 3 co 10min. Na szczęście tylko 3. Bo już po tym 3 byłam przerażona. Wzięłam w między czasie scopolan i chyba on zaczął działać. Zasnęłam o 1. Ok 4 brzuch zaczął się znowu twardniec, ale już bez skurczy i takiego bólu okresowego mocnego. Teraz mnie trochę boli.
    Dobrze,ze mam tą wizytę.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mamusiu - jakaś plaga z tymi skurczami :/

wczoraj miałam dużo łażenia, Izunia niedużo się ruszała do popołudnia, było pare skurczy, ale do zniesienia, max 20 sekund jednak mocne. A jak już sobie klapnęłam i mała zaczęła brykać, to było kilka kilkunastosekundowych co max 10 minut, gdyby nie to, że się zaczęła normalnie ruszać, to też pewnie bym IP zaliczyła. Były często bardzo, ale lżejsze. Zaś wieczorem rzadziej, jednak znów mocniejsze. Tak się wyginała i kopała, że nawet moja mama widziała przez dwie warstwy ubrań jak cały brzuch "chodzi" ;)

Już z rana miałam schizy bo co w nocy się budziłam ze 4 razy to może raz mnie leciutko kopnęła, rano też nic za bardzo, jak wypiłam kawe to pare razy mnie walnęła,, więc nieco się uspokoiłam.

Żrem dużo magnezu, biore Luteine cały czas 2x2 tą 50mg doustną. U mnie te skurcze przez większą aktywność pewnie i jak mała skopie mi macice porządnie to jest gorzej zaraz :/ Ale jak tu nie chodzić czegoś nie doglądać czy nie jechać coś kupić, jak za tydzień prawdopodobnie przeprowadzka... Powoli i tak wszystko robię ślimaczym tempem.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaqueline- łączą się z Tobą w tym bólu.
    Mój syn też się rano poruszal. Chociaż w nocy, skurcze nie były dla niego obojętne. Trochę się denerwowal. Najlepsze jest to,ze ja wczoraj oprócz powieszenia prania i przestawienia suszarki nic takiego nie robiłam. A teraz skurcze, to był konkret. Chyba moje takie pierwsze poważne, bolące skurcze. Wcześniej nie trwały tak długo i zazwyczaj były pojedyncze i nie bolesne
    Ja biorę cały czas luteine 2xdziennie Po 100mg dowcipnie. Magnez też łykam. Zobaczę co mi ciekawego Wrona powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 07:34

• Nola Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny Masakra z tymi skurczami To juz chyba ten etap ciazy Tez mam silne okresowe teardnienie brzucha, bole jajnikow plecow i pochwie. No i dzisiaj z porownaniem do dyskoteki w brzuchu wieczorem nie rusza sie prawie nic nawet po soku pomaranczowym. Tez juz wszystko robie ślimaczym tempem bo jak brzuch twardnieje to sie przejsc paru krokow nie da. 3majcie sie z tymi skurczami

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pa pa Polsko :(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    A w ogole to 3majcie dziewczyny za mnie kciuki bo to moje 5 podejscie do odstawienia luteiny i oczywiscie czuje sie „miesiaczkowo” ale na tym etapie ciazy to juz nie wplyww tak przeciez. ?! Martwi mnie tylko jak to zrobic stopniowo bo bralam 1 dziennie wiec wzielam 2 razy co dwa dni a teraz juz nic. Do tych ktore jeszcze biora...do kiedy zamierzacie ciagnac i jak odstawiacie?
    Ja cały czas biorę luteinę i duphaston. Ostatnio jak pytałam lekarza do kiedy będę musiał brać to cos wspominał ze do zakończenia 34tc. Jeśli tak jest to w przyszła środę mam wizytę to powinien już mi odstawić

Wczoraj gdzieś przeczytałam ze dziecko urodzone do 34tc to wcześniak a pomiędzy 34tc a 37tc to dziecko przedwcześnie urodzone. Nie wiedziałam że jest taki podział. Chyba cos w tym jest bo mój ciagle tylko powtarza byleby skończyć 34tc

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 33 tygodniu :)
    Szczęśliwa Mamusiu trzymam kciuki żeby wszystko było o Twojej myśli. Ja dzisiaj nawet przespalam znaczna część nocy za to teraz jestem nie do zuxis :(
    Najgorsze ze muszę lecieć na spotkanie zaraz.

Mała też od rana się nie rusza. Nawet jednego kopniecia. ..

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny, też miałam okropną noc. Tak mnie ta noga bolała, co chwilę zmieniałam pozycję i wtedy za każdym razem twardniał mi brzuch. Bezboleśnie, ale kilkusekundowo twardniał. Już sama nie wiem, a może to dziecko też pozycje wtedy zmienia, bo też cały czas się ruszała razem ze mną. W sumie to spałam do 2:00, a potem do 4:30 leżałam i dopiero potem tak mi się lekko przysypiało na chwilę. Ta noga mnie wykańcza, ból jest tylko podczas leżenia na bokach. Dziś spróbuję spać bez tej dużej poduchy. No i wczoraj nie wzięłam na noc nospy i magnezu, bo cały dzień się super czułam. Wykończymy się wszystkie jak ten czas nie przyspieszy...

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie się wyspałam, wczoraj wypiłam sok pomidorowy, i noc bez skurczu, ale cukier 103! Może to być od soku? Który wypiłam koło 17.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 34 tyg. Jeszcze 4 tyg i ciąża donoszona! Wow.

Szczesliwa_mamusia, ara, Iruletka, k878, Edith lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wreszcie się wyspałam, wczoraj wypiłam sok pomidorowy, i noc bez skurczu, ale cukier 103! Może to być od soku? Który wypiłam koło 17.
    Sok pomidory ma niski indeks, więc nie powinnien podnieść cukru. Aż dziwne na skurcze taka ilość potasu Ci pomaga. Ale ważne, że działa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka, ja też tak mam z lewą noga. O dziwo ostatnio jak śpię na prawym boku mniej boli. Z magnezu nie rezygnuj, nawet jak Ci jest lepiej. W ogóle zauważylam, że na prawej stronie lepiej mi się śpi i mały jest spokojniejszy.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Szczęśliwa_Mamusiu - jakaś plaga z tymi skurczami :/

wczoraj miałam dużo łażenia, Izunia niedużo się ruszała do popołudnia, było pare skurczy, ale do zniesienia, max 20 sekund jednak mocne. A jak już sobie klapnęłam i mała zaczęła brykać, to było kilka kilkunastosekundowych co max 10 minut, gdyby nie to, że się zaczęła normalnie ruszać, to też pewnie bym IP zaliczyła. Były często bardzo, ale lżejsze. Zaś wieczorem rzadziej, jednak znów mocniejsze. Tak się wyginała i kopała, że nawet moja mama widziała przez dwie warstwy ubrań jak cały brzuch "chodzi" ;)

Już z rana miałam schizy bo co w nocy się budziłam ze 4 razy to może raz mnie leciutko kopnęła, rano też nic za bardzo, jak wypiłam kawe to pare razy mnie walnęła,, więc nieco się uspokoiłam.

Żrem dużo magnezu, biore Luteine cały czas 2x2 tą 50mg doustną. U mnie te skurcze przez większą aktywność pewnie i jak mała skopie mi macice porządnie to jest gorzej zaraz :/ Ale jak tu nie chodzić czegoś nie doglądać czy nie jechać coś kupić, jak za tydzień prawdopodobnie przeprowadzka... Powoli i tak wszystko robię ślimaczym tempem.
    To nie plaga, już to na naszym etapie jest normalne i będzie coraz częstsze do porodu, jeszcze 4 tyg i pierwsze dzieci się pojawią na naszym watku

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Opolanka, ja też tak mam z lewą noga. O dziwo ostatnio jak śpię na prawym boku mniej boli. Z magnezu nie rezygnuj, nawet jak Ci jest lepiej. W ogóle zauważylam, że na prawej stronie lepiej mi się śpi i mały jest spokojniejszy.
    Ja też jak zasnę na prawym boku, to prześpię większą część nocy, niż na lewym. I mała też wtedy tak bardzo nie kopie. Już będę magnez brała regularnie, najwyżej nospę tylko doraźnie.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie siedzie w labie...jak ja tego nie lubię bez jedzenia i kawy :/ ehhh mam nadzieję że to jeden z ostatnich razy

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już na pewno jeden z ostatnich. Ale jeszcze nie ostatni. Już bliżej końca niż dalej. I skończą nam się te badania.

A wizyt u gina zarezerwowałam sobie do grudnia. Ostatnia wizytę mam na 1grudnia. Ciekawe, czy dotrwam ;)

editchen, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    To już na pewno jeden z ostatnich. Ale jeszcze nie ostatni. Już bliżej końca niż dalej. I skończą nam się te badania.

A wizyt u gina zarezerwowałam sobie do grudnia. Ostatnia wizytę mam na 1grudnia. Ciekawe, czy dotrwam ;)
    ja już wiem dzisiaj że ostatnią wizytę mam 7 listopada, bo 25 idziemy do szpitala,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Invictia Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogłam spać, mała kopała cała noc :/

Catherine❤️
    010i3e3kpqm93z17.png
    Data porodu - 9 Grudnia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dużo nas miało nocne przeboje

‹‹ 1356 1357 1358 1359 1360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ