Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Na karowej można nosić majty. Z reszta nawet sami w zaleceniach pisza, żeby je zabrać.
Co do golenia przez męża, nam taki ekshybicjonizm nie przeszkadza. A ja się męczyć nie muszę. Poza tym w krocze mój mąż nie raz mi zaglądał, to i z goleniem nie ma problemu
u nas to samo; jakos to naturalne dla nas, ze skoro inne intymne rzeczy robimy, to pomoc w utrzymaniu higieny tez jest dla nas po prostu czyms zwyczajnym. a jak jedno czy drugie zachoruje i bedzie trzeba je podmywac? albo w druga strone - rozne zabawy etc, wiec to dla nas nie jest w zaden sposob krepujace tylko oczywisteSzczesliwa_mamusia, salenne lubią tę wiadomość
-
Iruletka wrote:Tak ze zdjęcia. Tym bardziej, że zrobił na nim minę i od razu mi się skojarzył z synem mojej mamy koleżanki z którym znamy się od pieluch. Podobieństwo między nimi jest żadne, ale miny robią takie samie
On tez jest lekarzem, z tym, że pracuje na Zawodziu. A szkołę rodzenia chyba będę musiała odpuścić bowiem moje dziecko ma spotkania przed komunią od poniedziałku do środy i czasowo raczej się nie wyrobię. Zobaczę jeszcze, może się uda ogarnąć
Jakby dawały jakaś listę do szpitala czy coś, to najwyżej mogę Ci zeskanować i wysłać, ewentualnie napiszę co się dowiem w tym temacie, chyba że od Zbroinskiej dostaniesz bezpośrednio, ale jak coś, to nie ma problemu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 20:15
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
editchen wrote:Lady, ale jak kurcze? przeciez po porodzie sie krwawi. to kaza na Polnej lezec w tej krwi? bo ja nie rozumiem chyba
wkładki dają takie dość duże, i uważają ze dasz radę je trzymać nogami xD szczerze nie da, ja nosiłam kiedy nikt nie patrzył, ale jak która piguła zauważyła, to było upomnienie - kazanie.
Krocze miałam całe, ani nie pękło nic, ani nie nacinały, Zuza ze mnie wyleciała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 20:17
editchen lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Są pary które przy sobie robią kupę i pierdzą i dla nich to nic dziwnego. Dla mnie golenie przez męża jest równoznaczne co zrobienie przy nim kupy. Minimum intymności jednak pragnę zachowaćhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
nick nieaktualny
-
nataliamonika wrote:Jakby dawały jakaś listę do szpitala czy coś, to najwyżej mogę Ci zeskanować i wysłać, ewentualnie napiszę co się dowiem w tym temacie, chyba że od Zbroinskiej dostaniesz bezpośrednio, ale jak coś, to nie ma problemu.
Podejrzewam, że będzie bardziej kompletna niż ta którą ja dzisiaj sfotografowałam będąc w szpitalu. A z położną będę się widzieć dopiero po porodzie, tak się umówiłyśmy.
Oto ta lista:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/349ced6a07fb.jpg
Termometr do szpitala??? -
Cześć Dziewczyny, może mnie nie pamiętacie, a może ktoś mnie pamięta. Byłam z Wami na początku, mój maluch przestał się rozwijać w 6/7 tc. Pewnie wpadłabym do Was trochę późnej, ale Szczesliwa_mamusia wywołała mnie na wątku czerwcówek, także chwalę się, że mam termin na przełom maja i czerwca, byłam wczoraj u gina, widziałam serduszko, także jestem dobrej myśli. Trzymajcie za mnie kciuki
A Wy rośnijcie sobie dalej zdrowo i doczekajcie wszystkie do terminówSzczesliwa_mamusia, salenne, magdzia26, editchen, nataliamonika, ara, Iruletka, Zołzimagic, Ja_Sonia, Lura82, Minionkowa, Nola, Jacqueline, 78beti, omii, Edith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:ja jeszcze biorę szlafrok, becik dla młodego, chusteczki mokre do pupy, bo na polnej ciągle brakuje, smoczek dla młodego, laktator, herbatkę laktacyjną, mydło, szampon, tantum rose, ręcznik, skarpetki, szczoteczka do zębów, pasta, biustonosz do karmienia, wkładki laktacyjne, 2 body (56,62), 2 komplety wyprawkowe (56,62), leki które aktualnie przyjmuje, ładowarkę do komórki
, haft
, czapeczki 2 dla młodego, talerz duży i deserowy, miskę na zupę, kubek, sztucce, 3 koszule nocne - 2 z długim rękawem, jedna z krótkim, scierkę na podłogę, bo na polnej zawsze po prysznicu jest tyle wody ;/ i długo schnie ta podłoga, więc biorę, potem do kosza wyrzucam. I koniecznie papier toaletowy delikatn niezapachowy, jak rodziłam Zuzę, nie pomyślałam, i mimo że nie byłam nacinan i nic mi nie pękło, to podcieranie się tym szpitalnym papierem wspominam jako koszmar.
-
Ja teź się nie pozwolę mężowi ogolić i nie ma tu na myśli przekraczania granic intymności bo po pierwszej cc zmieniał mi podpachy i mył pod prysznicem. Natomiast ja mu tyłek i nie tylko
szorowałam jak był po operacji kolana czy złamaniu obojczyka. I z tym nie mamy problemu. Natomiast maszynka w jego rękach to niczym szabla u szermierza. Macha we wszystkie strony z prędkością błyskawicy. Aż mi się słabo robi jak widze go podczas golenia. Bałabym się, że zrobi mi tam dole rzeź niewiniątek
editchen, magdzia26, Szczesliwa_mamusia, Minionkowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKąpiel, 2nospy i troche przeszło. Ale taki skurcz w między czasie złapał, aż mój mąż się wystraszył. Powiedział, że ciężko mu się patrzy jak cierpię i boi się bardziej porodu niż ja. Już mnie na IP chciał zabrać, ale powiedziałam, że przechodzi. Śmiałam sie, żeby nie przesadzal i jak już będziemy rodzic, to szybciej będziemy mieć głupawkę z tego niż będę krzyczeć i płakać
-
Dziewczyny ile waza wasze maleństwa?
Mi wyszło w 29tc że mała wazy 1560g, i wydaje mi się to dużo?
Położna mi przewiduje wagę małej, jak urodzę w terminie 3900g, to taki wielki klocek trochę.
Ale no, to mierzenie ma podstawie brzucha..Catherine❤️
Data porodu - 9 Grudnia ❤️ -
Invictia wrote:Dziewczyny ile waza wasze maleństwa?
Mi wyszło w 29tc że mała wazy 1560g, i wydaje mi się to dużo?
Położna mi przewiduje wagę małej, jak urodzę w terminie 3900g, to taki wielki klocek trochę.
Ale no, to mierzenie ma podstawie brzucha..
Wg centyli to 35÷ czyli jakby 35 centylWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 23:31
-
Kurczę, teraz się boje porodu
Na szczęście zdecydowałam się ma poród w wodzie - ponoć mniej boli, i jest bardzie „relaksujący”.
Czym bliżej, tym bardziej się boje, kurczęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 23:33
Catherine❤️
Data porodu - 9 Grudnia ❤️ -
Opolanka 85 wrote:Wcale nie jest za duża. Ty masz prawie 2 tygodnie starszą ciążę ode mnie, a moja mała miała dziś 1525 i jest pod 50 centylem. Dziecko rośnie na tym etapie 150-200 gr tygodniowo, więc Twoja jest idealnych wymiarów.