X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku wam mąż pomaga przy goleniu ? Dla mnie to nie do przejścia a tym bardziej dla mojego m. Wolimy zachować pewną intymność w takich sprawach .... ale my pod tym względem dzikusy chyba jesteśmy :)

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ja sobie radze jeszcze sama, jak przyjdzie potrzeba to skorzystam z lusterka. Smialam sie do mojego meza ze zaczynam chorowac na "lustrzyce" (to tzw choroba w ktorej facet nie widzi swojego ptaszka :D) i mu mowilam ze niedługo bede miala problemy z depilacja. A on mowi ze mi wtedy chetnie pomoze, ze nie ma problemu. Wydawalo sie ze nawet byl zaintrygowany :) ale dla mnie to, nie do przejścia, wole lusterko, wole zachować jakas intymnosc dla siebie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 19:07

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Waży 1720 ale powiedziała ze za wcześnie na szacowanie wagi

Wcale nie taka duża 100gram wiećej a jak mój w jej wieku xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    j
    Lady Ciebie też tak bolało pamiętam... przeszło Ci to?

Przeszło tak nagle jak się pojawiło, teraz skurcze łydek mnie w nocy denerwuja

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Czołem,
    mnie dzisiaj rano po przebudzeniu przez 2 godz męczyły bóle jak na okres. A, że ginekolog jest na urlopie to pojechałam do szpitala. Położna z którą miałam do czynienia na IP powiedziała, źe ona nie może zrobić mi ktg bez przyjęcia na oddział. Myślałam, że ją uduszę i się stamtąd zabrałam. Natomiast udało mi się ogarnąć badanie dowcipne, ktg i usg poprzez poradnię przyszpitalną. W sumie chyba tylko dlatego, że byłam tam do południa. Gdybym przyjechała po obiedzie to podejrzewam, źe leżałabym już na patologii na obserwacji. Ale badanie i zapisy wyszły ok, lekarz porobił mi przepływy przy okazji. A skąd te bóle to się nic nie dowiedziałam, tacy rozmowni są :-/ jutro wizyta u mojego lekarza to może chociaż on się wypowie w tym temacie. Z Adasiem nie miałam takich bóli. Zatem nie wiem co to było. Skurcze Braxtona-Hicksa miałam przy starszym ale nie były bolesne. Ale najlepszy hit to był kiedy zapytałam tej flądrowatej położnej z IP czy to czasem nie zą te skurcze HB, na to ona mi, że absolutnie bo one występują na 2 tygodnie przed porodem. Normalnie dom wariatów :-P

Idziesz do Wiktora? Bo ja też jutro :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • editchen Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mi wystarczyły 2 szt, w szpitalu byłam od porodu 3 dni, użyłam tylko jedne bo kazali zdjać i nie ubierać na Polnej.

Lady, ale jak kurcze? przeciez po porodzie sie krwawi. to kaza na Polnej lezec w tej krwi? bo ja nie rozumiem chyba :(

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Idziesz do Wiktora? Bo ja też jutro :D
    Tak mam wizytę już po 11-tej. Mam nadzieję, że nie zaśpię ;-) jutro ma na dwie tury przyjmować w pierwszym dniu po urlopie. A dzisiaj wydaje mi się, że Twojego męża widziałam w szpitalu. Nosi takie granatowe wdzianko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 19:26

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    może masaż nie byłby złym pomysłem hmmm
    ćwiczyć to nie wiem czy mi pozwolą przy tej szyjce nieszczęsnej, w środę mam wizytę to podpytam

ps. natalia na ekomaluchu mają -10% na wszystko, może Ci czegoś jeszcze brak ;)

ja musiałam mieć papierek od ginekologa, że mogę mieć wykonany masaż

ara lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz tą wielką podpache między nogami, ona się trzyma jak nogi masz złączone, tylko chodzi się jak kaczka :)

Nie wyobrażam sobie żeby mąż miał mnie golić. Dla mnie to w ogóle jest opcja nie do przyjęcia, wolałabym już chodzić zarośnięta jak jaskiniowiec ;) Ale z lusterkiem daję radę

Opolanka 85, Lady Savage lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Masz tą wielką podpache między nogami, ona się trzyma jak nogi masz złączone, tylko chodzi się jak kaczka :)

Nie wyobrażam sobie żeby mąż miał mnie golić. Dla mnie to w ogóle jest opcja nie do przyjęcia, wolałabym już chodzić zarośnięta jak jaskiniowiec ;) Ale z lusterkiem daję radę

ich chyba pogielo, zeby trzymac te podpachy tak po prostu miedzy nogami :/ ja pierdziele, jacys jaskiniowcy :/

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Tak mam wizytę już po 11-tej. Mam nadzieję, że nie zaśpię ;-) jutro ma na dwie tury przyjmować w pierwszym dniu po porodzie. A dzisiaj wydaje mi się, że Twojego męża widziałam w szpitalu. Nosi takie granatowe wdzianko?

A to ja po południu dopiero, ale chyba w szkole rodzenia się spotkamy w środę :) Jak ma dwie tury, to jest szansa, że może nie będę tym razem dwóch godzin czekać... Ma granatowe, wiec możliwe, że to on był. Po zdjęciu z malowania pokoju go skojarzyłas? :P Ma maraton dyzurowy co drugi dzień, wiec biedak aktualnie wyglada jak zombi :P A tak w ogóle to dzisiaj był pożar w szpitalu, w serwerowni.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    ich chyba pogielo, zeby trzymac te podpachy tak po prostu miedzy nogami :/ ja pierdziele, jacys jaskiniowcy :/

Ja też się z tego śmiałam jak mi mama opowiadała, że kiedyś tak było. Przestałam się śmiać jak położna w szkole rodzenia powiedziała, że nadal tak jest. Położna w sumie doradzała, żeby te majty mieć na wypadek np. odwiedzin w szpitalu żeby się bardziej komfortowo czuć.

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    1720 gramów. Nie wiem już sama co myśleć. Może tylko tak powiedziała A wszystko będzie ok
    Wcale nie jest za duża. Ty masz prawie 2 tygodnie starszą ciążę ode mnie, a moja mała miała dziś 1525 i jest pod 50 centylem. Dziecko rośnie na tym etapie 150-200 gr tygodniowo, więc Twoja jest idealnych wymiarów.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sobie nie wyobrażam żeby mąż mnie golił. Zresztą on by się w życiu nie zgodził, pewnie uznałby to za obrzydliwe. Wolałabym wydać na kosmetyczkę, gdybym już nie dawała rady. Ale na szczęście jeszcze daję :P

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ze zdjęcia. Tym bardziej, że zrobił na nim minę i od razu mi się skojarzył z synem mojej mamy koleżanki z którym znamy się od pieluch. Podobieństwo między nimi jest żadne, ale miny robią takie samie ;-) On tez jest lekarzem, z tym, że pracuje na Zawodziu. A szkołę rodzenia chyba będę musiała odpuścić bowiem moje dziecko ma spotkania przed komunią od poniedziałku do środy i czasowo raczej się nie wyrobię. Zobaczę jeszcze, może się uda ogarnąć

dhpclr4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu pozwalali nosić normalnie majtki. Ja nosiłam takie normalne bawełniane

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    U nas w szpitalu pozwalali nosić normalnie majtki. Ja nosiłam takie normalne bawełniane

No ja wrzuciłam do torby 2 pary bawełnianych majtek ale bardziej z myślą, że trafię do szpitala przed porodem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na karowej można nosić majty. Z reszta nawet sami w zaleceniach pisza, żeby je zabrać.

Co do golenia przez męża, nam taki ekshybicjonizm nie przeszkadza. A ja się męczyć nie muszę. Poza tym w krocze mój mąż nie raz mi zaglądał, to i z goleniem nie ma problemu :)

editchen, salenne lubią tę wiadomość

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się gole po omacku już od dawna, raz się tak cudownie ogolilam że nawet nie zauważyłam jak się pocielam i po nogach poszła mi krew wychodzę zadowolona z łazienki a mąż myślałam że zawału dostał , spionowalo go poleciał po kluczyki zarzucił na mnie koc i ciągnie do drzwi, ja jak wryta pytam go zglupiales? O co ci chodzi? A on w końcu: ty krwawisz Boże!!! Ja w śmiech tłumacze że się właśnie ogolilam! Ja pitole!
    Nie odzywał się do mnie jakiś czas powiedział że jestem nienormalna...hmmm może ale tego jeża między nogami nie zniose , na szczęście już doszłam do wprawy

Minionkowa lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Już po usg III trymestru - wszystko bardzo dobrze wyszło. Przepływy, wymiary, ułożenie dzidzi, narządy itd. Tylko mala nie chciała pozować :) Waży 1525 gr i ciągle coś gadała podczas badania, bo buźka się jej nie zamykała :0 Poprosiłam też o badanie podwozia, lekarz potwierdził ostrą infekcję i jak wybiorę ten gynalgin ze szpitala, to mam jeszcze wziąć jednorazowo na noc żel dopochwowy gynazol.

A moja psinka też była u lekarza i niestety ma kaszel kenelowy i przeziębienie, gardło zawalone i gorączkę. Dostała antybiotyki w zastrzykach, więc teraz musimy z nią jeździć przez kilka dni. I za tydzień szczepienie na ten kaszel. Trochę jestem zła, bo na początku roku, kazaliśmy psiaka zaszczepić na wszystko co możliwe, a na to akurat nie zaszczepili ;/ Ale po zastrzykach dzisiejszych już nie chyrla, więc aż tak się nie męczy.

Dobrze że z pieskiem ok, mojej mamy pies tak robił jak Twój, i okazało się że miał kleszcza w nosie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1354 1355 1356 1357 1358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ