Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sie dziś fatalnie czuje: głowa mnie boli, słabo mi jest, niedobrze
a jestem sama z młodą w domu i trzeba odrobić te wszystkie lekcje - jak ja kocham szkole !
Jutro idziemy na sterylizacje z moją psinką wiec pewnie w weekend nie będzie łatwo ...https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Lunk_a wrote:Dziewczyny mam prośbę
Jestem trochę opóźniona i nic nie mam
Kompletnie , nawet też piżamy nie zamówiłam
Jeśli wiecie co trzeba mieć do szpitala napuszcie mi prosze
Wiem ze majtki jednorazowe wkładki laktacyjne maść na sutki
Tylko moze zanawialtscie przez Internet i możecie podrzucić linki?
Piżamy to wiem klapki - wiadomo
ja jeszcze biorę szlafrok, becik dla młodego, chusteczki mokre do pupy, bo na polnej ciągle brakuje, smoczek dla młodego, laktator, herbatkę laktacyjną, mydło, szampon, tantum rose, ręcznik, skarpetki, szczoteczka do zębów, pasta, biustonosz do karmienia, wkładki laktacyjne, 2 body (56,62), 2 komplety wyprawkowe (56,62), leki które aktualnie przyjmuje, ładowarkę do komórki, haft
, czapeczki 2 dla młodego, talerz duży i deserowy, miskę na zupę, kubek, sztucce, 3 koszule nocne - 2 z długim rękawem, jedna z krótkim, scierkę na podłogę, bo na polnej zawsze po prysznicu jest tyle wody ;/ i długo schnie ta podłoga, więc biorę, potem do kosza wyrzucam. I koniecznie papier toaletowy delikatn niezapachowy, jak rodziłam Zuzę, nie pomyślałam, i mimo że nie byłam nacinan i nic mi nie pękło, to podcieranie się tym szpitalnym papierem wspominam jako koszmar.
Edith lubi tę wiadomość
-
Lady_Savage - czasem strasznie dziwnie ją czuje, nie wiem co ona tam wyprawia
Dzieki dziewczyny
Strasznie nie moge doczekać sie wtorku
Przywieźli nam dziś resztę mebli, teraz tylko to poskręcać12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:A ja już nie mogę doczekać się jutra. Na 15mam wizytę. Oby mój Wojtuś chciał pokazać buziaka mamusi. Chociaż tyle mógłby zrobić za te akrobacje w brzuchu
Szczesliwa_mamusia, Coco55, salenne lubią tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
emikey wrote:Coco a jesteś pewna, że Twoja lekarka dyskretnie nie sugeruje Ci płatnej cesarski? Słyszałam o lekarzach, którzy straszą tym sposobem kobiety by dostać w łapę.
-
nataliamonika wrote:Haha właśnie dopytałam tego mądrale o co chodziło z herbatą, a on mówi, że myślał, że to się w trakcie porodu pije
nataliamonika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:A ja już nie mogę doczekać się jutra. Na 15mam wizytę. Oby mój Wojtuś chciał pokazać buziaka mamusi. Chociaż tyle mógłby zrobić za te akrobacje w brzuchu
Ja wizytuję jutro o 14:15Dziś była misja żeby się ogolić hahaha. Teraz czekam aż mąż wróci z pracy i naniesie poprawki
editchen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysalenne wrote:Ja wizytuję jutro o 14:15
Dziś była misja żeby się ogolić hahaha. Teraz czekam aż mąż wróci z pracy i naniesie poprawki
mąż już wzdycha. Ale ogoli
Chociaż musi się wcześniej nawzdychac
editchen lubi tę wiadomość
-
Opolanka 85 wrote:Aha, Lunka, pisałam już na fb - teraz jak byłam w szpitalu, to na IP powiedzieli, że do porodu najlepiej jest mieć małą walizkę na kółkach, a nie zwykłą torbę. Podobno czasem tyle jest rodzących, że nie ma Ci kto torby pomóc zanieść, a czasem też zmieniają sale i z walizką łatwiej. Ale nie wiem jak Twój szpital funkcjonuje. U nas co prawda kliniczny, ale personelu widać mało. No i obowiązkowo kubek i sztućce u nas trzeba zabrać.
ja potwierdzam, ja sobie teraz do szpitala kupiłam właśnie na kółkach, bo przy porodzie mi się zdarzyła taka sytuacja, że nikt nie miał mi jak torby zanieść, i ja musiałam targać, a do lekkich nie należała. Teraz na kółeczkach.Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Ja wieczorem będę rozkładać nogi
mąż już wzdycha. Ale ogoli
Chociaż musi się wcześniej nawzdychac
No a mój ma z tego powód do żartów. Że będzie operował prawie jak chirurgeditchen, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość
-
SSunny' wrote:Hej dziewczynki. Jak często wam lekarz robi usg. Ja ostatnio miałam połówkowe. Teraz wizyta w 32 tygodniu. Powinien chyba zrobić. Chodzę prywatnie. Lekarz powiedział,że będzie robił , ale na razie sprawdza tylko czy serduszko bije takim detektorem co przykłada do brzucha. W poprzedniej ciąży miałam USG na każdej wizycie.
-
SSunny' wrote:A tak z innej beczki. Poszukuje zimowej czapeczki . Najlepiej białej z niebieskim akcentem. Jakbyście gdzieś taką widziały albo kupiłyście dajcie znać
gdzie;)
ja w smyku kupiłam ostatnio jak była ta wilka promocja i mam jeszcze jedną z allegro, babeczka ręcznie robi takie czapeczki. -
Czołem,
mnie dzisiaj rano po przebudzeniu przez 2 godz męczyły bóle jak na okres. A, że ginekolog jest na urlopie to pojechałam do szpitala. Położna z którą miałam do czynienia na IP powiedziała, źe ona nie może zrobić mi ktg bez przyjęcia na oddział. Myślałam, że ją uduszę i się stamtąd zabrałam. Natomiast udało mi się ogarnąć badanie dowcipne, ktg i usg poprzez poradnię przyszpitalną. W sumie chyba tylko dlatego, że byłam tam do południa. Gdybym przyjechała po obiedzie to podejrzewam, źe leżałabym już na patologii na obserwacji. Ale badanie i zapisy wyszły ok, lekarz porobił mi przepływy przy okazji. A skąd te bóle to się nic nie dowiedziałam, tacy rozmowni sąjutro wizyta u mojego lekarza to może chociaż on się wypowie w tym temacie. Z Adasiem nie miałam takich bóli. Zatem nie wiem co to było. Skurcze Braxtona-Hicksa miałam przy starszym ale nie były bolesne. Ale najlepszy hit to był kiedy zapytałam tej flądrowatej położnej z IP czy to czasem nie zą te skurcze HB, na to ona mi, że absolutnie bo one występują na 2 tygodnie przed porodem. Normalnie dom wariatów
-
k878 wrote:O, to muszę się przejść do Lidla popatrzeć. U mnie jeszcze leżą te bodziaki itd., więc jakby którejś zależało, to na Rosoła w Wawie można wpadać
Ile szt majtek siateczkowych kupujecie? W aptece mieli paczki po 2 szt i wzięłam dwie, czyli razem mam 4 szt. Podobno można prać. Ile się tego zużywa? Wiem, że zależy kto ile krwawi, ale tak na oko? Takie 4 szt. dadzą radę na te kilka dni w szpitalu?
Mi wystarczyły 2 szt, w szpitalu byłam od porodu 3 dni, użyłam tylko jedne bo kazali zdjać i nie ubierać na Polnej.