X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dziś fatalnie czuje: głowa mnie boli, słabo mi jest, niedobrze :( a jestem sama z młodą w domu i trzeba odrobić te wszystkie lekcje - jak ja kocham szkole !

Jutro idziemy na sterylizacje z moją psinką wiec pewnie w weekend nie będzie łatwo ...

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Dziewczyny mam prośbę
    Jestem trochę opóźniona i nic nie mam
    Kompletnie , nawet też piżamy nie zamówiłam
    Jeśli wiecie co trzeba mieć do szpitala napuszcie mi prosze
    Wiem ze majtki jednorazowe wkładki laktacyjne maść na sutki
    Tylko moze zanawialtscie przez Internet i możecie podrzucić linki?
    Piżamy to wiem klapki - wiadomo :D

ja jeszcze biorę szlafrok, becik dla młodego, chusteczki mokre do pupy, bo na polnej ciągle brakuje, smoczek dla młodego, laktator, herbatkę laktacyjną, mydło, szampon, tantum rose, ręcznik, skarpetki, szczoteczka do zębów, pasta, biustonosz do karmienia, wkładki laktacyjne, 2 body (56,62), 2 komplety wyprawkowe (56,62), leki które aktualnie przyjmuje, ładowarkę do komórki ;), haft :P, czapeczki 2 dla młodego, talerz duży i deserowy, miskę na zupę, kubek, sztucce, 3 koszule nocne - 2 z długim rękawem, jedna z krótkim, scierkę na podłogę, bo na polnej zawsze po prysznicu jest tyle wody ;/ i długo schnie ta podłoga, więc biorę, potem do kosza wyrzucam. I koniecznie papier toaletowy delikatn niezapachowy, jak rodziłam Zuzę, nie pomyślałam, i mimo że nie byłam nacinan i nic mi nie pękło, to podcieranie się tym szpitalnym papierem wspominam jako koszmar.

Edith lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Savage - czasem strasznie dziwnie ją czuje, nie wiem co ona tam wyprawia :P

Dzieki dziewczyny ;)

Strasznie nie moge doczekać sie wtorku :)

Przywieźli nam dziś resztę mebli, teraz tylko to poskręcać :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nie mogę doczekać się jutra. Na 15mam wizytę. Oby mój Wojtuś chciał pokazać buziaka mamusi. Chociaż tyle mógłby zrobić za te akrobacje w brzuchu :)

Coco55, salenne, Jacqueline, Lady Savage, Minionkowa lubią tę wiadomość

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A ja już nie mogę doczekać się jutra. Na 15mam wizytę. Oby mój Wojtuś chciał pokazać buziaka mamusi. Chociaż tyle mógłby zrobić za te akrobacje w brzuchu :)
    Też mam na 15 jutro :) :)

Szczesliwa_mamusia, Coco55, salenne lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Coco a jesteś pewna, że Twoja lekarka dyskretnie nie sugeruje Ci płatnej cesarski? Słyszałam o lekarzach, którzy straszą tym sposobem kobiety by dostać w łapę.
    Wiesz co od początku mówiła że mam rodzić naturalnie bo WsYstko jest ładnie i w ogole. Dodatkowo ja mam tatuaż na bikini i mówiła żeby tylko nie było ceasrki bo będą musieli ładnie zażywać. Chodzę do kliniki ordynatora tego szpitala więc wątpię żebyś sobie tak pogrywali

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Haha właśnie dopytałam tego mądrale o co chodziło z herbatą, a on mówi, że myślał, że to się w trakcie porodu pije :) :) :)
    Autentycznie się uśmiałam na całe gardło A dodam że jestem w metrze :)

nataliamonika lubi tę wiadomość

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby którejs było mało ciuszków, to na 5-10-15 kolekcja jesienna jest z rabatem 40%

k878 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja wizytuję jutro o 14:15 :) Dziś była misja żeby się ogolić hahaha. Teraz czekam aż mąż wróci z pracy i naniesie poprawki :P

editchen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ja wizytuję jutro o 14:15 :) Dziś była misja żeby się ogolić hahaha. Teraz czekam aż mąż wróci z pracy i naniesie poprawki :P
    Ja wieczorem będę rozkładać nogi ;) mąż już wzdycha. Ale ogoli :) Chociaż musi się wcześniej nawzdychac :)

editchen lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Spróbuję na allegro to zamówić może mają ci użytkownicy co pisał a Opolanka.dzieki :)

A majtki przez allegro ? Czy Rossmann ma?

ja majtki kupiłam w aptece

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie akcja golenie byla wczoraj przed dzisiejsza wizyta. tez bylo wzdychanie i o jezu, jak mi niewygodnie :)

salenne, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Aha, Lunka, pisałam już na fb - teraz jak byłam w szpitalu, to na IP powiedzieli, że do porodu najlepiej jest mieć małą walizkę na kółkach, a nie zwykłą torbę. Podobno czasem tyle jest rodzących, że nie ma Ci kto torby pomóc zanieść, a czasem też zmieniają sale i z walizką łatwiej. Ale nie wiem jak Twój szpital funkcjonuje. U nas co prawda kliniczny, ale personelu widać mało. No i obowiązkowo kubek i sztućce u nas trzeba zabrać.

ja potwierdzam, ja sobie teraz do szpitala kupiłam właśnie na kółkach, bo przy porodzie mi się zdarzyła taka sytuacja, że nikt nie miał mi jak torby zanieść, i ja musiałam targać, a do lekkich nie należała. Teraz na kółeczkach.

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieczorem będę rozkładać nogi ;) mąż już wzdycha. Ale ogoli :) Chociaż musi się wcześniej nawzdychac :)

No a mój ma z tego powód do żartów. Że będzie operował prawie jak chirurg :P

editchen, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSunny' wrote:
    Hej dziewczynki. Jak często wam lekarz robi usg. Ja ostatnio miałam połówkowe. Teraz wizyta w 32 tygodniu. Powinien chyba zrobić. Chodzę prywatnie. Lekarz powiedział,że będzie robił , ale na razie sprawdza tylko czy serduszko bije takim detektorem co przykłada do brzucha. W poprzedniej ciąży miałam USG na każdej wizycie.
    ja mam co 2 tyg Usg

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSunny' wrote:
    A tak z innej beczki. Poszukuje zimowej czapeczki . Najlepiej białej z niebieskim akcentem. Jakbyście gdzieś taką widziały albo kupiłyście dajcie znać
    gdzie;)

ja w smyku kupiłam ostatnio jak była ta wilka promocja i mam jeszcze jedną z allegro, babeczka ręcznie robi takie czapeczki.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wizytę mam 17 jeszcze 5 dni...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1720 gramów. Nie wiem już sama co myśleć. Może tylko tak powiedziała A wszystko będzie ok

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem,
    mnie dzisiaj rano po przebudzeniu przez 2 godz męczyły bóle jak na okres. A, że ginekolog jest na urlopie to pojechałam do szpitala. Położna z którą miałam do czynienia na IP powiedziała, źe ona nie może zrobić mi ktg bez przyjęcia na oddział. Myślałam, że ją uduszę i się stamtąd zabrałam. Natomiast udało mi się ogarnąć badanie dowcipne, ktg i usg poprzez poradnię przyszpitalną. W sumie chyba tylko dlatego, że byłam tam do południa. Gdybym przyjechała po obiedzie to podejrzewam, źe leżałabym już na patologii na obserwacji. Ale badanie i zapisy wyszły ok, lekarz porobił mi przepływy przy okazji. A skąd te bóle to się nic nie dowiedziałam, tacy rozmowni są :-/ jutro wizyta u mojego lekarza to może chociaż on się wypowie w tym temacie. Z Adasiem nie miałam takich bóli. Zatem nie wiem co to było. Skurcze Braxtona-Hicksa miałam przy starszym ale nie były bolesne. Ale najlepszy hit to był kiedy zapytałam tej flądrowatej położnej z IP czy to czasem nie zą te skurcze HB, na to ona mi, że absolutnie bo one występują na 2 tygodnie przed porodem. Normalnie dom wariatów :-P

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    O, to muszę się przejść do Lidla popatrzeć. U mnie jeszcze leżą te bodziaki itd., więc jakby którejś zależało, to na Rosoła w Wawie można wpadać :)

Ile szt majtek siateczkowych kupujecie? W aptece mieli paczki po 2 szt i wzięłam dwie, czyli razem mam 4 szt. Podobno można prać. Ile się tego zużywa? Wiem, że zależy kto ile krwawi, ale tak na oko? Takie 4 szt. dadzą radę na te kilka dni w szpitalu?

Mi wystarczyły 2 szt, w szpitalu byłam od porodu 3 dni, użyłam tylko jedne bo kazali zdjać i nie ubierać na Polnej.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1353 1354 1355 1356 1357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ