X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • omii Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam spokojną noc, nawet siku wstałam może raz :)

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie spałam. Ale nie ze względu na skurcz czy coś. Mały jak narazić łaskawy. Ja spędziłam noc na sprawdzania jak i gdZie nadać dZiecku obywatelstwo polskie, potem jak dostać pasZport tymczasowy a potem jak zarejestrować dziecko w Polsce. Formalności a formalności :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kobietki!

Od przyszłego tygodnia 3 z przodu :D
    Ale wiecie co...ciężki czas idzie, "ta z kosą" zbiera żniwo przed końcem roku :(

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa o co chodzi z ta kosą?

Emikey- a mały przypadkiem nie będzie miał podwójnego obywatelstwa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 09:37

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie nadal cisza. Za to kopniec póki co ;( mam nadzieję ze nic się nie dzieje

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    BędZie miał polskie i brytyjskie. Ale żeby mieć brytyjskie mąż musi odebrać swoje w kwietniu. Więc najpierw musi mieć polskie, bo ja chce do Polski lecieć w lutym/marcu. Węgierskiego mieć nie będzie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trochę macie załatwiania

• emikey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to moje dziecko w 1/8 jest Rosjaninem :O jedna babcia męża byla Rosjanka z Uralu. Więc maly jest w 1/2 Polakiem, w 3/8 Węgrem i 1/8 Rosjaninem :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 09:54

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Tak w ogóle to moje dziecko w 1/8 jest Rosjaninem :O jedna babcia męża byla Rosjanka z Uralu. Więc maly jest w 1/2 Polakiem, w 3/8 Węgrem i 1/8 Rosjaninem:O
    Obywatel świata. Multikulting ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 09:55

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa o co chodzi z ta kosą?

Ech...same pogrzeby :(
    Przykre wiadomości plus hormony plus zmęczenie daje kiepski nastrój :(
    Przepraszam...

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obywatel świata. Multikulting ;)
    Jakbym Ci powiedZiał kim ja jestem w 1/16 to byś miała ubaw :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    BędZie miał polskie i brytyjskie. Ale żeby mieć brytyjskie mąż musi odebrać swoje w kwietniu. Więc najpierw musi mieć polskie, bo ja chce do Polski lecieć w lutym/marcu. Węgierskiego mieć nie będzie.

U mnie też cyrki ja i mąż mamy podwójne obywatelstwo z tym że ja Pl/SE a mąż HR/SE tak więc tak więc mała rodząc się będzie od razu miała obywatelstwo SE a później podjedzie się do ambasady jego i mojej złoży papiery i po sprawie.
    Nawet myślałam o takich fajnych bodziakach
    " born in Sweden made by Pl/HR trochę to zakręcone i nie jestem jeszcze przekonana do tego hasła

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    U mnie też cyrki ja i mąż mamy podwójne obywatelstwo z tym że ja Pl/SE a mąż HR/SE tak więc tak więc mała rodząc się będzie od razu miała obywatelstwo SE a później podjedzie się do ambasady jego i mojej złoży papiery i po sprawie.
    Nawet myślałam o takich fajnych bodziakach
    " born in Sweden made by Pl/HR trochę to zakręcone i nie jestem jeszcze przekonana do tego hasła
    Będzie miała potrójne? Wy macie juz 3 dzieci z tego co pamiętam. Mają potrójne obywatelstwa? My z węgierskiego zrezygnowalismy bo daje tyle co polskie a na Węgrzech nigdy nie planujemy mieszkać. Mąż myśli nad wzięciem polskiego i zrzeczeniem się węgierskiego ale ja mu odradzam bo to jakby wyzbycie się korzeni. A Węgry czy Polska to to samo, zwłaszcza dopóki dopóty w unii. Ja natomiast będę mogła starać się o brytyjskie mając męża i dziecko Brytyjczyków. Ale nie wiem po co by mi było one.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2017, 10:42

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Będzie miała potrójne? Wy macie juz 3 dzieci z tego co pamiętam. Mają potrójne obywatelstwa? My z węgierskiego zrezygnowalismy bo daje tyle co polskie a na Węgrzech nigdy nie planujemy mieszkać. Mąż myśli nad wzięciem polskiego i zrzeczeniem się węgierskiego ale ja mu odradzam bo to jakby wyzbycie się korzeni. A Węgry czy Polska to to samo, zwłaszcza dopóki dopóty w unii. Ja natomiast będę mogła starać się o brytyjskie mając męża i dziecko Brytyjczyków. Ale nie wiem po co by mi było one.

Szybciej jest się wyrzec obywatelstwa niż je dostać. Warto mieć kilka jeśli jest możliwość nigdy nie wiadomo co się stanie w danym kraju i w którym kraju dziecko będzie chciało ułożyć sobie życie.

Tak my mamy 3dzieci ale one mają po dwa obywatelstwa.ja zaadoptowalam dziewczynki a dzidzia jest naszym wspólnym pierwszym dzieckiem.

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,hej :)

Ja wczoraj pierwszy raz doświadczyłam mniejszej aktywności Julki. Dziwnie tak... naprawdę zaczęłam się martwić. Na szczęście na szkole rodzenia wieczorem się rozruszała, więc jestem spokojniejsza... Dziś już też daje znaki, wiec może miała senny dzień...
    Idę też wieczorem na warsztaty z kangurowania- jestem ciekawa czego tam się dowiem :)

Pytanko- czy jak wstajecie na siku w nocy to też macie zawsze twardy brzuch?

w4sq43r8x4wdamie.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ja tak nie mam. Wyjątkiem jest chwilowy ból brzucha, ale to raczej spowodowane tym, ze w nocy mam dłuższą przerwę między sikaniem. I jest on chwilowy

Lady Savage lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Szybciej jest się wyrzec obywatelstwa niż je dostać. Warto mieć kilka jeśli jest możliwość nigdy nie wiadomo co się stanie w danym kraju i w którym kraju dziecko będzie chciało ułożyć sobie życie.

Tak my mamy 3dzieci ale one mają po dwa obywatelstwa.ja zaadoptowalam dziewczynki a dzidzia jest naszym wspólnym pierwszym dzieckiem.
    Przez adopcję tez mogłyby nabyć polskie obywatelstwo :)

U nas mężowi nie zależy na tym by dziecko miało węgierskie. Wiem, że są kraje ograniczające licZę obywatelstw. W niektórych można mieć jedno. Wiem, że w Polsce można mieć dwa, nigdy nie sprawdzałam czy można mieć trzy.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc w miarę spokojna, ale dziecko mnie trochę sterroryzowało. Zaczęła mnie boleć lewa noga, więc chciałam trochę na prawym boku pospać. Antosi się to wybitnie nie podobało, zaczęła wierzgać i kopać jak szalona. Pokornie wróciłam na lewy bok.

Co do nocnego wstawania to ja zawsze mam brzuch jak kamień jak wstaję w nocy.

• 78beti Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam jakiś dziwny ciężki brzuch jak wstaje w nocy

Serce mi się kraja bo moja psinka dzis miała sterylizacje. Na szczęście lekarz dzwonił ze jest już po i wszystko OK, o 12.00 mam ja odebrać. Weterynarz sie naśmiewał ze obie robimy sobie porządki z brzuszkami

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ogolnie brzuch twardnieje przy zmianie pozycji, zwlaszcza wstawaniu, a z lezacej to juz w ogole. Wczoraj na wizycie tez mi sie tak zrobilo, az lekarka sama zauwazyla, ale od razu powiedziala, zeby tym sie nie martwic, bo to fizjologiczne zwiazane ze zmiana pozycji wlasnie.

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
‹‹ 1357 1358 1359 1360 1361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ