X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Mus Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję, że na wczorajszej wizycie było widać piękny pęcherzyk i echo zarodka :). 24.04 mam kolejną wizytę już serduszkową :).

JaKa, Alxawl, Lady Savage, Zołzimagic, magdzia26, Nola, A85K, Wachciowa, Justya85, migiem, Tizzi, Mamaokruszka lubią tę wiadomość

25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
    29 dc- beta 475,8 U/l, 34 dc beta 2628 U/l
    24.04.17 jest serducho :)
    p19uskjomqafttjx.png
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    u mnie dzisiaj decydujący dzień, po tygodniu leżenia i brania 3x duphaston i 3x luteine, idę na kontrol. Lekarz chce zobaczyć czy jest już serduszko, ale na to może być jeszcze za wcześnie. Ja chcę zobaczyć przede wszystkim cz pęcherzyk przykleił się. Mam ogromną nadzieję, że po tej końskiej dawce leków i tygodniu leżenia poprawiło się.
    Czekam do wieczora na Męża i idziemy pełni obaw, ale też z nadzieją.

9aa39f675498d14c672693ae388ca90c.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Lady Savage, Zołzimagic, A85K, Nola, migiem lubią tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Proszku nigdy nie jadlam, wiec nie wiem co to za smak hihihi :D
    Wczoraj taki metaliczny smak mialam... jakby z takiego starego garnuszka sie wode pilo...
    też nie jadłam, ale myślę że ma taki smak jak pachnie, XD no i właśnie taki zapach czuję w ustach, takiego proszku do prania

majamia lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka będzie dobrze, kciukam mocno

JaKa lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mus wrote:
    Dziewczyny melduję, że na wczorajszej wizycie było widać piękny pęcherzyk i echo zarodka :). 24.04 mam kolejną wizytę już serduszkową :).
    Co to jest echo zarodka ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    też nie jadłam, ale myślę że ma taki smak jak pachnie, XD no i właśnie taki zapach czuję w ustach, takiego proszku do prania
    Aaaaa :D to rozumiem :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi proszę o wpisanie mi terminu na 21.12

Tizzi lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po tych lekach mam ogromne mdłości, wstręt do jedzenia i zaparcia.
    Stanęłam dziś z ciekawości na wagę i wskazała 55,5 kg, prawie 3 kg mnie ubyło.
    Gdyby nie ciąża to pewno bym się ucieszyła, ale teraz to ni dobrego. Zmuszam się do jedzenia tylko dla dziecka. Liczę, że smak jeszcze mi wróci.

Cieszę się bardzo z waszych wizyt, na których usłyszałyście serduszka i dobre wieści :)
    Powodzenia dla tych, które jeszcze czekają.

A85K, Nola, migiem lubią tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Nola Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    Jutro postaram się podejść do innego lekarza na usg, taki mam plan, musze podejrzeć żeby się uspokoić... Tu większość Was już widziała swoje małe serca. Wiem że dla mnie to za wcześnie ale poprostu muszę sobie ulżyć...
    witamy Sonia i tu mniejszosc widziala serduszka serio takze zaparaszamy do czekania z nami

Ja_Sonia lubi tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missjust wrote:
    A ja chciałam do was dołączyć, ale wygląda na to że nie wiadomo czy będzie mi dane. Dzisiaj wstałam i jakby objawy się zatrzymały :( nie do końca, ale jestem pełna najgorszych obaw, a to dopiero 3 dni od pozytywnego testu. Do lekarza we środę po świętach, bo na razie jest za wcześnie. Strasznie się boję że przyjdzie spóźniony okres :( ale dół
    Mi tez sie zatrzymaly objawy ale nie mozemy sobie wkrecac dzisiaj bylam swiadkiem jak moje dolowanie i stresowanie sie ze nie mam objawow doprowadzilo do jeszcze wiekszej awantury i stresu dla dziecka niz ten brak objawow :( u mnnie niestety najbardziej widoczny objaw to wahania nastrojow i tradzik i bole brzucha Ale zamiast sie cieszyc wkrecam sobie ze to najbardziej nieprzyjemny pakiet jaki mogl mi sie trafic...stop kobieto mysle nielrzyjemne to by bylo jakby Ci sie w ciaze nie udao zajsc. Od teraz od tej sekundy juz musze byc spokojna bo zachowuje sie jak wariatka :) takze nie przejmuj sie brakiem objawow albo przejmuj ale nie badz taka glupia jak ja i nie doprowadz do nerwicy w rodzinie przez to :)

Missjust lubi tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa wrote:
    A po tych lekach mam ogromne mdłości, wstręt do jedzenia i zaparcia.
    Stanęłam dziś z ciekawości na wagę i wskazała 55,5 kg, prawie 3 kg mnie ubyło.
    Gdyby nie ciąża to pewno bym się ucieszyła, ale teraz to ni dobrego. Zmuszam się do jedzenia tylko dla dziecka. Liczę, że smak jeszcze mi wróci.

Cieszę się bardzo z waszych wizyt, na których usłyszałyście serduszka i dobre wieści :)
    Powodzenia dla tych, które jeszcze czekają.
    na początku ciązy jak tracisz wagę, to nie jest katastrofa :) no chyba żebyś schudła 20 kg XD chociaż też zależy, od osoby w twoim przypadku było by ciezko 20 kg stracić ale np w moim, gdy ważę 120 to z miłą chęcią bym zrzuciła teraz tyle. Ale sie rozgadałam, znam masę osób co na poczatku chudły, i dzieciom ani kobietom nic się nie stało :) więc nie masz vo się martwić.

A85K, JaKa lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa powodzenia na dzisiejszej wizycie :-)
    Trzymam za Was kciuki...za Ciebie I małego groszka. Mam nadzieję , że będzie wszystko dobrze ;-)
    Trzymaj się kochana :-) ;-)

JaKa lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migiem ja jestem zmęczona I senna najchętniej cały dzień przeleżałabym w łóżku....w dodatku mój M mnie denerwuje.
    Ostatnio mało jadam chociaż jestem głodna.

Powodzenia na wizycie. Trzymam kciuki :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorem wszystko uzupełnię bo na razie nie mam siły czytać tak źle się czuję i kręci mi się w głowie, że zapominam jak się nazywam. Dostałam l4 na kolejne 2 tygodnie.

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pół godziny temu zjadłam obiad i znów jestem głodna, jakbym nie jadła od rana :/ to jest straszne, nie potrafię się najeść. Wolałabym już mdłości...

Nola lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    pół godziny temu zjadłam obiad i znów jestem głodna, jakbym nie jadła od rana :/ to jest straszne, nie potrafię się najeść. Wolałabym już mdłości...

Czyli też Ci rośnie w brzuchu mały odkurzacz :P Niestety pewnie przez najbliższe tygodnie tak już będzie. U mnie jest teraz 11 tydz. a ja dalej pochłaniam wszystko :P czasami aż mnie to wkurza, bo ile można wciągać. I pomysły na jedzenie się kończą..

A85K, Nola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Missjust Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Mi tez sie zatrzymaly objawy ale nie mozemy sobie wkrecac dzisiaj bylam swiadkiem jak moje dolowanie i stresowanie sie ze nie mam objawow doprowadzilo do jeszcze wiekszej awantury i stresu dla dziecka niz ten brak objawow :( u mnnie niestety najbardziej widoczny objaw to wahania nastrojow i tradzik i bole brzucha Ale zamiast sie cieszyc wkrecam sobie ze to najbardziej nieprzyjemny pakiet jaki mogl mi sie trafic...stop kobieto mysle nielrzyjemne to by bylo jakby Ci sie w ciaze nie udao zajsc. Od teraz od tej sekundy juz musze byc spokojna bo zachowuje sie jak wariatka :) takze nie przejmuj sie brakiem objawow albo przejmuj ale nie badz taka glupia jak ja i nie doprowadz do nerwicy w rodzinie przez to :)
    Dzięki za podtrzymywanie na duchu, tak myślę że może rzeczywiście organizm się oswaja powoli, trochę piersi czuje ale niekoniecznie mocno. I tak nie zostało nic innego jak czekać na powtórzenie bety do czwartku, a później jak będzie beta ok to byle do wizyty i może trochę się uspokoję. Heh. Ja przed ciąża właśnie miałam wybuchy, a teraz jestem nadzwyczaj spokojna i wyciszona, jakby deprecha ;)

Nola lubi tę wiadomość

ur3qp2.png
    cravings-2017-12-14.jpg
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obiadek :3

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Czyli też Ci rośnie w brzuchu mały odkurzacz :P Niestety pewnie przez najbliższe tygodnie tak już będzie. U mnie jest teraz 11 tydz. a ja dalej pochłaniam wszystko :P czasami aż mnie to wkurza, bo ile można wciągać. I pomysły na jedzenie się kończą..

Nie wiem ile wspólnego ma z tym przyszły tatuś, ale z niego jest właśnie taki odkurzacz :D Sam się przyznał, że jak widzi jedzenie, to MUSI je zjeść :D

A85K lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    witamy Sonia i tu mniejszosc widziala serduszka serio takze zaparaszamy do czekania z nami

Dziekuję, ale już się zapisałam na jutro - pewnie i tak serduszka jeszcze nie będzie, wiec bede z Wami czekać :)

Nola lubi tę wiadomość

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ