X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • chicken Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Trochę mam mieszane uczucia...
    Lekarz powiedział że jak te moje bole podbrzusza będzie nasilac lub będę krwawi mam odrazu jechać do szpitala. Mam rowniez nie chodzić za duzo jeśli to powoduje kłucie. Ponadto lekarz na wstępie zabronił mi gdziekolwiek lecieć samolotem - A mialam taki zamiar w piatym miesiącu ciąży. Ponadto kolejną wizytę mam na 25.04 i wtedy mam mieć usg.
    Uznał że żadne z nas w tej chwili nie ma wpływu czy ciąża się utrzyma czy nie. Mam sie po prostu oszczędzać.
    Co wy na to? Boje się teraz bardzo tych kłuć w brzuchu bo nie wiem czy to na pewno prawidłowy objaw :((

geeky-2017-12-12.jpg
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Lekarz powiedział że jak te moje bole podbrzusza będzie nasilac lub będę krwawi mam odrazu jechać do szpitala. Mam rowniez nie chodzić za duzo jeśli to powoduje kłucie. Ponadto lekarz na wstępie zabronił mi gdziekolwiek lecieć samolotem - A mialam taki zamiar w piatym miesiącu ciąży. Ponadto kolejną wizytę mam na 25.04 i wtedy mam mieć usg.
    Uznał że żadne z nas w tej chwili nie ma wpływu czy ciąża się utrzyma czy nie. Mam sie po prostu oszczędzać.
    Co wy na to? Boje się teraz bardzo tych kłuć w brzuchu bo nie wiem czy to na pewno prawidłowy objaw :((

słyszałam to samo.. w razie silnych bólów, albo i dla własnego spokoju łykaj no-spę 3x1. Nie zaszkodzisz Dzidziusiowi. U mnie bardzo mocne bóle utrzymywały się 8dni. Teraz czuję jak mnie ciągnie w pachwinie. Te bóle ustąpią do kolejnego razu kiedy Dzidzia będzie się rozpychać. Podobno ;)
    Mów do brzuszka. To uspokaja <3

chicken lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastraszul cie ;/ bydlak jeden, jasne ze sue oszczedzaj, ake bole podbrzusza i klucia ma kazda z nas :/ co do samolotu to skad on ma wiedzuec co bedzue za te kilka tyg :/

chicken lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie. Pęcherzyk w macicy, narazie serduszka nie widać.

Missjust, Wachciowa, Zołzimagic, A85K, Lady Savage, Jooozefka, Monal, MalaHD, migiem, kaka470, JaKa, Tizzi, Mamaokruszka lubią tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:

Kiedy masz następną wizytę? Będzie dobrze, musi być <3

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Ja w Neuenhaus , Niedersachsen blisko granicy Holenderskiej.
    o dziewczyny, widze jest nas troche z Niemiec ;) Ja też mieszkam w NW, okolice Munster a dokladnie Ahlen :)

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Kiedy masz następną wizytę? Będzie dobrze, musi być <3
    29 kwietnia zaprosiła mnie do siebie na dyżur w szpitalu, zrobić USG i potwierdzić ze serduszko bije. Szkoda ze nic nie bylo widac, tylko polozenie pecherzyka, zarodka tez praktycznie nie bylo widac. Maja tam bardzo slaby sprzet. A taka normalna wizytę mam 9 maja. Jeszcze mnie czeka endokrynolog.

• A85K Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    o dziewczyny, widze jest nas troche z Niemiec ;) Ja też mieszkam w NW, okolice Munster a dokladnie Ahlen :)

Witaj :-) A do Polski do rodziny ile masz km ?
    Bo my mamy ok.900 km .

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:

A możesz pójść do innego gina ? Może wtedy więcej się dowiesz.
    Powodzenia kochana ;-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Lekarz poprostu musi zachować realizm i nie może mówić nikomu, że napewno nie ma już zagrożenia, skoro lekkie jest. Już jakiś czas jest bez zmian więc ty musisz wierzyć. A napewno będzie dobrze bo kto ma wierzyć we własne dziecko jak nie mama. Słuchaj lekarza wypoczywaj, lez jak księżna i mniej wiarę. I tak jak wachciowa pisze rozmawiaj z maluszkiem to naprawdę pomaga ono czuje już twoja miłość;)

A85K, chicken lubią tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:

Jest pecherzyk wlasciwieulokowany i to dobra wiadomosc, nie msz powodu by sie martwic bo w 5 tyg raczejmarna szansa na widocznosc zarodka. Wiem co mowie bo wpoprzedniej ciazy lezalam w szitalu 2 tyg -robili mi usg w ponad 5 tyg isam pecherzyk tydzien pozniej zarodek i wolno bijace serce, po 7 tyg zarodek i 177 uderzen na minute. Teraz moj pecherzyk (wtedy na 3 mm) ma prawie 2 latka i 83 cm i wlasnie bawi sie ciastolina ;) takze glowa do gory :) poza tym widze, ze to druga ciaza, wiec tym bardziej powinnas byc spokojna :) a dlaczego tak szybko poszlas na wizyte?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 19:15

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Witaj :-) A do Polski do rodziny ile masz km ?
    Bo my mamy ok.900 km .

Kawalek mam, bo my aż na Mazury, okolice Mrągowa, wiec to jest 1200 km prawie. W czwartek czeka mnie wlasnie taka wyprawa :)

A85K lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolzimagic ja mieszkam w okolicach mragowa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 19:42

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Zolzimagic ja mieszkam w okolicach mragowa :)

Wow no to niezle :D jestesmy z tych samych okolic!! Ale mieszkasz na stale na mazurach?

magdzia26 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Wow no to niezle :D jestesmy z tych samych okolic!! Ale mieszkasz na stale na mazurach?
    Pochodzę z Mazur mieszkałam ponad 10lat w Warszawie i rok temu wróciłam na Mazury i jak na razie chyba zostanę tutaj ;) może chodzilysmy do jednej szkoły w Mrągowie :P?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • A85K Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Kawalek mam, bo my aż na Mazury, okolice Mrągowa, wiec to jest 1200 km prawie. W czwartek czeka mnie wlasnie taka wyprawa :)

Ja jestem z Wałbrzycha na Dolnymśląsku my dopiero w maju jedziemy do PL.
    No to długa droga was czeka :-)

Zołzimagic lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Jest pecherzyk wlasciwieulokowany i to dobra wiadomosc, nie msz powodu by sie martwic bo w 5 tyg raczejmarna szansa na widocznosc zarodka. Wiem co mowie bo wpoprzedniej ciazy lezalam w szitalu 2 tyg -robili mi usg w ponad 5 tyg isam pecherzyk tydzien pozniej zarodek i wolno bijace serce, po 7 tyg zarodek i 177 uderzen na minute. Teraz moj pecherzyk (wtedy na 3 mm) ma prawie 2 latka i 83 cm i wlasnie bawi sie ciastolina ;) takze glowa do gory :) poza tym widze, ze to druga ciaza, wiec tym bardziej powinnas byc spokojna :) a dlaczego tak szybko poszlas na wizyte?
    Jestem zupełnie spokojna, co ma być to bedzie. Skupiam się teraz na swojej córci, bo to ostatnie miesiące jak jest jedynaczka ☺ poszlam wcześnie do lekarza bo jestem po jednym poronieniu i chce być pod opieką od samego poczatku. Poza tym potrzebowalam skierowanie do endokrynolog a, ze wzgledu na niedoczynnośc tarczycy.

migiem, Lady Savage lubią tę wiadomość

• migiem Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka masz bardzo dobre podejście :) dbaj o siebie i nie martw się na zapas :)

mi bóle pleców prawie całkiem minęły :) samo przyszło i samo przeszło :)

co do śledzi to ja uwielbiam tzw. wodę śledziową :) moczy się ok godziny słone śledzie w zimnej przegotowanej wodzie z dodatkiem posiekanej cebuli, potem dodaje się trochę śmietany i octu i doprawia pieprzem :) cudowny smak :) albo filet śledzia solony lub z octu polany sosem zrobionym ze śmietany, drobno siekanego jabłka, majonezu i chrzanu :)

czekam właśnie na hamburgera którego mi mąż przywiezie :) jak tak dalej pójdzie to będę szersza niż wyższa :)

JaKa jak poszło na wizycie?

svchgox1y0oxjq1r.png
    najbliższa wizyta 11.05 :)
  • Eli Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Jestem zupełnie spokojna, co ma być to bedzie. Skupiam się teraz na swojej córci, bo to ostatnie miesiące jak jest jedynaczka ☺ poszlam wcześnie do lekarza bo jestem po jednym poronieniu i chce być pod opieką od samego poczatku. Poza tym potrzebowalam skierowanie do endokrynolog a, ze wzgledu na niedoczynnośc tarczycy.

Rozumiem i mam takie samo podejście :)praca dziecko dom i nawet nie czuje momentami, ze w ciąży jestem ;) przypomina mi się jak czas wziąć duphaston ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli też, zajełam się domem i zuzią, dziś po drabienie wchodziłam, po czym zeszłam i mówie: co ja robę przecież w ciąży jestem, a potem sobie myślę, że moja mama ze mną w ciąży na rowerze jeżdział, inne laski nawet nie weidzą że są w ciaży, tu zawody, i potem pyk XD coś na zawodach brzuch ją boli i rodzi na oczach tysiący gapiów. :) Będzie co ma być, na pewni bedzie dzidziol w grudniu z czego się cieszę ogromnie :). Juz sobie dzisiaj pooglądałam kosze mojżesza :) zainwestuje, bo nie chce małej z łóżkeczka eksmitować :P

Eli lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ