Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie. Trochę mam mieszane uczucia...
Lekarz powiedział że jak te moje bole podbrzusza będzie nasilac lub będę krwawi mam odrazu jechać do szpitala. Mam rowniez nie chodzić za duzo jeśli to powoduje kłucie. Ponadto lekarz na wstępie zabronił mi gdziekolwiek lecieć samolotem - A mialam taki zamiar w piatym miesiącu ciąży. Ponadto kolejną wizytę mam na 25.04 i wtedy mam mieć usg.
Uznał że żadne z nas w tej chwili nie ma wpływu czy ciąża się utrzyma czy nie. Mam sie po prostu oszczędzać.
Co wy na to? Boje się teraz bardzo tych kłuć w brzuchu bo nie wiem czy to na pewno prawidłowy objaw ( -
chicken wrote:Jestem po wizycie. Trochę mam mieszane uczucia...
Lekarz powiedział że jak te moje bole podbrzusza będzie nasilac lub będę krwawi mam odrazu jechać do szpitala. Mam rowniez nie chodzić za duzo jeśli to powoduje kłucie. Ponadto lekarz na wstępie zabronił mi gdziekolwiek lecieć samolotem - A mialam taki zamiar w piatym miesiącu ciąży. Ponadto kolejną wizytę mam na 25.04 i wtedy mam mieć usg.
Uznał że żadne z nas w tej chwili nie ma wpływu czy ciąża się utrzyma czy nie. Mam sie po prostu oszczędzać.
Co wy na to? Boje się teraz bardzo tych kłuć w brzuchu bo nie wiem czy to na pewno prawidłowy objaw (
słyszałam to samo.. w razie silnych bólów, albo i dla własnego spokoju łykaj no-spę 3x1. Nie zaszkodzisz Dzidziusiowi. U mnie bardzo mocne bóle utrzymywały się 8dni. Teraz czuję jak mnie ciągnie w pachwinie. Te bóle ustąpią do kolejnego razu kiedy Dzidzia będzie się rozpychać. Podobno
Mów do brzuszka. To uspokajachicken lubi tę wiadomość
-
Juz po wizycie. Pęcherzyk w macicy, narazie serduszka nie widać.
Missjust, Wachciowa, Zołzimagic, A85K, Lady Savage, Jooozefka, Monal, MalaHD, migiem, kaka470, JaKa, Tizzi, Mamaokruszka lubią tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczka ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Wachciowa wrote:Kiedy masz następną wizytę? Będzie dobrze, musi byćAlicja- nasza księżniczka ur. 5.08.2016
chicken wrote:Jestem po wizycie. Trochę mam mieszane uczucia...
Co wy na to? Boje się teraz bardzo tych kłuć w brzuchu bo nie wiem czy to na pewno prawidłowy objaw (A85K, chicken lubią tę wiadomość
-
Paulka123 wrote:Juz po wizycie. Pęcherzyk w macicy, narazie serduszka nie widać.
Jest pecherzyk wlasciwieulokowany i to dobra wiadomosc, nie msz powodu by sie martwic bo w 5 tyg raczejmarna szansa na widocznosc zarodka. Wiem co mowie bo wpoprzedniej ciazy lezalam w szitalu 2 tyg -robili mi usg w ponad 5 tyg isam pecherzyk tydzien pozniej zarodek i wolno bijace serce, po 7 tyg zarodek i 177 uderzen na minute. Teraz moj pecherzyk (wtedy na 3 mm) ma prawie 2 latka i 83 cm i wlasnie bawi sie ciastolina takze glowa do gory poza tym widze, ze to druga ciaza, wiec tym bardziej powinnas byc spokojna a dlaczego tak szybko poszlas na wizyte?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 19:15
-
Zołzimagic wrote:Wow no to niezle jestesmy z tych samych okolic!! Ale mieszkasz na stale na mazurach?
-
Zołzimagic wrote:Kawalek mam, bo my aż na Mazury, okolice Mrągowa, wiec to jest 1200 km prawie. W czwartek czeka mnie wlasnie taka wyprawa
Ja jestem z Wałbrzycha na Dolnymśląsku my dopiero w maju jedziemy do PL.
No to długa droga was czeka
Zołzimagic lubi tę wiadomość
Laura
-
Eli wrote:Jest pecherzyk wlasciwieulokowany i to dobra wiadomosc, nie msz powodu by sie martwic bo w 5 tyg raczejmarna szansa na widocznosc zarodka. Wiem co mowie bo wpoprzedniej ciazy lezalam w szitalu 2 tyg -robili mi usg w ponad 5 tyg isam pecherzyk tydzien pozniej zarodek i wolno bijace serce, po 7 tyg zarodek i 177 uderzen na minute. Teraz moj pecherzyk (wtedy na 3 mm) ma prawie 2 latka i 83 cm i wlasnie bawi sie ciastolina takze glowa do gory poza tym widze, ze to druga ciaza, wiec tym bardziej powinnas byc spokojna a dlaczego tak szybko poszlas na wizyte?
migiem, Lady Savage lubią tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczka ur. 5.08.2016
Paulka masz bardzo dobre podejście dbaj o siebie i nie martw się na zapas
mi bóle pleców prawie całkiem minęły samo przyszło i samo przeszło
co do śledzi to ja uwielbiam tzw. wodę śledziową moczy się ok godziny słone śledzie w zimnej przegotowanej wodzie z dodatkiem posiekanej cebuli, potem dodaje się trochę śmietany i octu i doprawia pieprzem cudowny smak albo filet śledzia solony lub z octu polany sosem zrobionym ze śmietany, drobno siekanego jabłka, majonezu i chrzanu
czekam właśnie na hamburgera którego mi mąż przywiezie jak tak dalej pójdzie to będę szersza niż wyższa
JaKa jak poszło na wizycie? -
Paulka123 wrote:Jestem zupełnie spokojna, co ma być to bedzie. Skupiam się teraz na swojej córci, bo to ostatnie miesiące jak jest jedynaczka ☺ poszlam wcześnie do lekarza bo jestem po jednym poronieniu i chce być pod opieką od samego poczatku. Poza tym potrzebowalam skierowanie do endokrynolog a, ze wzgledu na niedoczynnośc tarczycy.
Rozumiem i mam takie samo podejście :)praca dziecko dom i nawet nie czuje momentami, ze w ciąży jestem przypomina mi się jak czas wziąć duphaston -
Eli też, zajełam się domem i zuzią, dziś po drabienie wchodziłam, po czym zeszłam i mówie: co ja robę przecież w ciąży jestem, a potem sobie myślę, że moja mama ze mną w ciąży na rowerze jeżdział, inne laski nawet nie weidzą że są w ciaży, tu zawody, i potem pyk coś na zawodach brzuch ją boli i rodzi na oczach tysiący gapiów. Będzie co ma być, na pewni bedzie dzidziol w grudniu z czego się cieszę ogromnie . Juz sobie dzisiaj pooglądałam kosze mojżesza zainwestuje, bo nie chce małej z łóżkeczka eksmitować
Eli lubi tę wiadomość