Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Savage wrote:Eli też, zajełam się domem i zuzią, dziś po drabienie wchodziłam, po czym zeszłam i mówie: co ja robę przecież w ciąży jestem, a potem sobie myślę, że moja mama ze mną w ciąży na rowerze jeżdział, inne laski nawet nie weidzą że są w ciaży, tu zawody, i potem pyk coś na zawodach brzuch ją boli i rodzi na oczach tysiący gapiów. Będzie co ma być, na pewni bedzie dzidziol w grudniu z czego się cieszę ogromnie . Juz sobie dzisiaj pooglądałam kosze mojżesza zainwestuje, bo nie chce małej z łóżkeczka eksmitować
Jakbym miała druga core, to wlasciwie nie musze nic kupować jak synka, to może trochę ubranek chłopięcych, bo roz,czerwien i mieta rzadzi ;)reszta rzeczy była kupowana w neutralnym kolorze. Moja corka spi teraz w turystycznym i raczej szybko się to nie zmieni, bo tak się rzuca przez sen, ze z normalnego by spadla, ale mamy tez szczebelkowe, wiec problem spania rozwiązany
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 21:23
-
Zołzimagic wrote:Dziewczyny jest wsrod Was któraś ktora tez nie ma objawow ? Ja gdyby nie 10 testow ( musialam az tyle, trzeba sie upewnic tu nie ma badania beta hcg) to dzis nie wiedzialabym ze jestem w ciazy
Jak byłam na takim samy etapie ciaży co ty, też nie miałam żadnych objawów, jeszcze cię dopadną -
Ja bym chciała synka, ale chyba tylko dlatego że ja się z bratem dogaduje cudownie, z siostrą urwał mi się kontakt i nawet jej od 7 lat nie widziałam i niegadałam z nią, mimo że mieszka rzut kamieniem od mojej mamy, nawet nie zajrzała do nas jak przyjechałam, a jak zaszłam w pierwszą ciażę, i do niej zadzwoniłam to nic, echo, nie było o czym gadać. Wiem, że moje córki mogą inaczej być zżyte, ale jednak obawiam się że siostry się gorzej dogadują niz siostra i brat. Po za tym chłopcy w naszym kraju mają lepiej, i łatwiej.
-
Wachciowa wrote:słyszałam to samo.. w razie silnych bólów, albo i dla własnego spokoju łykaj no-spę 3x1. Nie zaszkodzisz Dzidziusiowi. U mnie bardzo mocne bóle utrzymywały się 8dni. Teraz czuję jak mnie ciągnie w pachwinie. Te bóle ustąpią do kolejnego razu kiedy Dzidzia będzie się rozpychać. Podobno
Mów do brzuszka. To uspokaja -
Chicen czasami lekarze dają leki na wszelki wypadek, ja tak dostałam przy zuzi luteinę, mówiła mi ginekolog, że to nie zaszkodzi, tak na wszelki wypadek, ciaza nie zagrożona, wsio ok, ale mogę obie brać tak na wszelki wypadek, i brałam
-
chicken wrote:Te bóle nie są wcale aż tak mocne żeby wymagały nospy. Nospa pomoże że tych skurczów nie będzie i to może zmniejszyc prawdopodobieństwo poronienia? Czy to dla mojego komfortu? Lekarz też mi mówił o nospie.
No-spa ma działanie rozkurczowe, macica się wtedy rozluźnia przy silnych bólach. Z
Drugiej strony bolą nas również wiazadla. -
Cześć Tylko chciałam napisać, że mój "przecinek" z 6+1 dzisiaj miał 8,84mm i serduszko 123/min Dzisiaj według OM 7+2 wg USG 7+0, czyli IDEALNIE. Termin porodu 28.11. ))
A taaaak się martwiłam... kamień z serca... trzymam kciuki za resztę serduszekJaKa, Zołzimagic, Wachciowa, Lady Savage, A85K, Tizzi, Missjust, bebloszka90, Justya85, magdzia26, migiem lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata - udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
No i ja też jestem już po wizycie. Szczęśliwa, bo pęcherzyk przykleił się i ładnie urósł przez ten tydzień ale nie ma nadal serduszka i gin kazał przyjść za tydzień znów. Jak wtedy nie będzie, to on przekreśla tą ciąże
Kazał mi powtórzyć dwukrotnie betę czy rośnie i brać jeszcze Luteine na wszelki wypadek.
Także jestem z jednej strony uspokojona, ale ten tydzień znów będzie nerwowy w tym oczekiwaniu na
Jutro robie bete i w piątek jeśli labolatorium będzie pracować.
Kalendarz ciąży BellyBestFriendZołzimagic, Wachciowa lubią tę wiadomość
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
JaKa wrote:No i ja też jestem już po wizycie. Szczęśliwa, bo pęcherzyk przykleił się i ładnie urósł przez ten tydzień ale nie ma nadal serduszka i gin kazał przyjść za tydzień znów. Jak wtedy nie będzie, to on przekreśla tą ciąże
Kazał mi powtórzyć dwukrotnie betę czy rośnie i brać jeszcze Luteine na wszelki wypadek.
Także jestem z jednej strony uspokojona, ale ten tydzień znów będzie nerwowy w tym oczekiwaniu na
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
5 t i 3 dni i lekarz twierdzi, ze za tydzień już musi być serduszko i zarodek???? pewnie tak będzie, ale znam przypadki, gdzie zarodek był po 7 tc. Ja miałam takiego gina na początku pierwszej ciąży, co mnie poozyl w szpitalu na 2 tyg, bo mnie straszyl poronieniem, na szczęście szybko go zmieniłam i miałam spokojna reszte ciąży
Tizzi, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
Phnappy wrote:Cześć Tylko chciałam napisać, że mój "przecinek" z 6+1 dzisiaj miał 8,84mm i serduszko 123/min Dzisiaj według OM 7+2 wg USG 7+0, czyli IDEALNIE. Termin porodu 28.11. ))
A taaaak się martwiłam... kamień z serca... trzymam kciuki za resztę serduszek
Gratuluję kochana
Cieszę się , że wszystko jest dobrze.
Dużo zdrówka dla WasLaura
-
Staralam się czytać ale nie była w stanie. Jak tylko zaczęłam czytać to tak jak w chorobie lokomcyjnej w czasie jazdy jak widzę literki to od razu robi mi się nie dobrze. A wy tu jeszcze dodatkowo o jedzeniu. Blee każde jedzenie jest dla mnie nie jadalne. Ja nie wiem co ja będę jeść. Coś muszę. A apetyt mam zerowy.. Mdłości, wymioty, doszła mi temperatura 37, 5 i czuję się do dupy.nie wiem z czego ta temperatura...
Gratuluję wszystkim serduszek.
JaKa co to za gin? Przecież serduszko prawidłowo widać dopiero w 7 tygodniu więc co on to mówi że jak za tydzień nie będzie to już przekreśla...
beti78 u ciebie to raczej pecherzyk 12mm bo gdyby miał tyle zarodek to serduszko już by było i termin chyba jeszcze na listopad patrząc na wielkość zarodka na następnej wizycie na pewno już będzie
Witam wszystkie nowe mamy. wow już na 22. 12 terminyLea
-
Zołzimagic wrote:Dziewczyny jest wsrod Was któraś ktora tez nie ma objawow ? Ja gdyby nie 10 testow ( musialam az tyle, trzeba sie upewnic tu nie ma badania beta hcg) to dzis nie wiedzialabym ze jestem w ciazyhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
JaKa wrote:No i ja też jestem już po wizycie. Szczęśliwa, bo pęcherzyk przykleił się i ładnie urósł przez ten tydzień ale nie ma nadal serduszka i gin kazał przyjść za tydzień znów. Jak wtedy nie będzie, to on przekreśla tą ciąże
Kalendarz ciąży BellyBestFriendhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png