X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Rozumiem i mam takie samo podejście :)praca dziecko dom i nawet nie czuje momentami, ze w ciąży jestem ;) przypomina mi się jak czas wziąć duphaston ;)
    Mam dokładnie to samo

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Eli też, zajełam się domem i zuzią, dziś po drabienie wchodziłam, po czym zeszłam i mówie: co ja robę przecież w ciąży jestem, a potem sobie myślę, że moja mama ze mną w ciąży na rowerze jeżdział, inne laski nawet nie weidzą że są w ciaży, tu zawody, i potem pyk XD coś na zawodach brzuch ją boli i rodzi na oczach tysiący gapiów. :) Będzie co ma być, na pewni bedzie dzidziol w grudniu z czego się cieszę ogromnie :). Juz sobie dzisiaj pooglądałam kosze mojżesza :) zainwestuje, bo nie chce małej z łóżkeczka eksmitować :P

Jakbym miała druga core, to wlasciwie nie musze nic kupować ;) jak synka, to może trochę ubranek chłopięcych, bo roz,czerwien i mieta rzadzi ;)reszta rzeczy była kupowana w neutralnym kolorze. Moja corka spi teraz w turystycznym i raczej szybko się to nie zmieni, bo tak się rzuca przez sen, ze z normalnego by spadla, ale mamy tez szczebelkowe, wiec problem spania rozwiązany :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 21:23

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Pochodzę z Mazur mieszkałam ponad 10lat w Warszawie i rok temu wróciłam na Mazury i jak na razie chyba zostanę tutaj ;) może chodzilysmy do jednej szkoły w Mrągowie :P?

Ktory jestes rocznik ? Ja 90 :) chodzilam do szkoly do Mrągowa, LO :)

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest wsrod Was któraś ktora tez nie ma objawow ? Ja gdyby nie 10 testow ( musialam az tyle, trzeba sie upewnic :D tu nie ma badania beta hcg) to dzis nie wiedzialabym ze jestem w ciazy :D

migiem lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny jest wsrod Was któraś ktora tez nie ma objawow ? Ja gdyby nie 10 testow ( musialam az tyle, trzeba sie upewnic :D tu nie ma badania beta hcg) to dzis nie wiedzialabym ze jestem w ciazy :D

Jak byłam na takim samy etapie ciaży co ty, też nie miałam żadnych objawów, jeszcze cię dopadną ;)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała synka, ale chyba tylko dlatego że ja się z bratem dogaduje cudownie, z siostrą urwał mi się kontakt i nawet jej od 7 lat nie widziałam i niegadałam z nią, mimo że mieszka rzut kamieniem od mojej mamy, nawet nie zajrzała do nas jak przyjechałam, a jak zaszłam w pierwszą ciażę, i do niej zadzwoniłam to nic, echo, nie było o czym gadać. Wiem, że moje córki mogą inaczej być zżyte, ale jednak obawiam się że siostry się gorzej dogadują niz siostra i brat. Po za tym chłopcy w naszym kraju mają lepiej, i łatwiej.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chicken Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    słyszałam to samo.. w razie silnych bólów, albo i dla własnego spokoju łykaj no-spę 3x1. Nie zaszkodzisz Dzidziusiowi. U mnie bardzo mocne bóle utrzymywały się 8dni. Teraz czuję jak mnie ciągnie w pachwinie. Te bóle ustąpią do kolejnego razu kiedy Dzidzia będzie się rozpychać. Podobno ;)
    Mów do brzuszka. To uspokaja <3
    Te bóle nie są wcale aż tak mocne żeby wymagały nospy. Nospa pomoże że tych skurczów nie będzie i to może zmniejszyc prawdopodobieństwo poronienia? Czy to dla mojego komfortu? Lekarz też mi mówił o nospie.

geeky-2017-12-12.jpg
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Ktory jestes rocznik ? Ja 90 :) chodzilam do szkoly do Mrągowa, LO :)
    Ja też do I LO w Mrągowie IM Obrońców Westerplatte rocznik 86 to już mnie nie było jak Ty przyszlas :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicen czasami lekarze dają leki na wszelki wypadek, ja tak dostałam przy zuzi luteinę, mówiła mi ginekolog, że to nie zaszkodzi, tak na wszelki wypadek, ciaza nie zagrożona, wsio ok, ale mogę obie brać tak na wszelki wypadek, i brałam :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Te bóle nie są wcale aż tak mocne żeby wymagały nospy. Nospa pomoże że tych skurczów nie będzie i to może zmniejszyc prawdopodobieństwo poronienia? Czy to dla mojego komfortu? Lekarz też mi mówił o nospie.

No-spa ma działanie rozkurczowe, macica się wtedy rozluźnia przy silnych bólach. Z
    Drugiej strony bolą nas również wiazadla.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Tylko chciałam napisać, że mój "przecinek" z 6+1 dzisiaj miał 8,84mm i serduszko 123/min <3 Dzisiaj według OM 7+2 wg USG 7+0, czyli IDEALNIE. Termin porodu 28.11. :)))
    A taaaak się martwiłam... :) kamień z serca... trzymam kciuki za resztę serduszek <3 <3

JaKa, Zołzimagic, Wachciowa, Lady Savage, A85K, Tizzi, Missjust, bebloszka90, Justya85, magdzia26, migiem lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy gratuluję

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja też jestem już po wizycie. Szczęśliwa, bo pęcherzyk przykleił się i ładnie urósł przez ten tydzień :) ale nie ma nadal serduszka i gin kazał przyjść za tydzień znów. Jak wtedy nie będzie, to on przekreśla tą ciąże :(
    Kazał mi powtórzyć dwukrotnie betę czy rośnie i brać jeszcze Luteine na wszelki wypadek.

Także jestem z jednej strony uspokojona, ale ten tydzień znów będzie nerwowy w tym oczekiwaniu na <3

Jutro robie bete i w piątek jeśli labolatorium będzie pracować.

9aa39f675498d14c672693ae388ca90c.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Zołzimagic, Wachciowa lubią tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Eli Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa wrote:
    No i ja też jestem już po wizycie. Szczęśliwa, bo pęcherzyk przykleił się i ładnie urósł przez ten tydzień :) ale nie ma nadal serduszka i gin kazał przyjść za tydzień znów. Jak wtedy nie będzie, to on przekreśla tą ciąże :(
    Kazał mi powtórzyć dwukrotnie betę czy rośnie i brać jeszcze Luteine na wszelki wypadek.

Także jestem z jednej strony uspokojona, ale ten tydzień znów będzie nerwowy w tym oczekiwaniu na <3

5 t i 3 dni i lekarz twierdzi, ze za tydzień już musi być serduszko i zarodek???? pewnie tak będzie, ale znam przypadki, gdzie zarodek był po 7 tc. Ja miałam takiego gina na początku pierwszej ciąży, co mnie poozyl w szpitalu na 2 tyg, bo mnie straszyl poronieniem, na szczęście szybko go zmieniłam i miałam spokojna reszte ciąży ;)

Tizzi, Wachciowa lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Cześć :) Tylko chciałam napisać, że mój "przecinek" z 6+1 dzisiaj miał 8,84mm i serduszko 123/min <3 Dzisiaj według OM 7+2 wg USG 7+0, czyli IDEALNIE. Termin porodu 28.11. :)))
    A taaaak się martwiłam... :) kamień z serca... trzymam kciuki za resztę serduszek <3 <3

Gratuluję kochana :-)
    Cieszę się , że wszystko jest dobrze.
    Dużo zdrówka dla Was :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa bądź dobrej myśli. To za wcześnie , żeby lekarz tak mówił.

Powodzenia kochana ;-) Trzymam kciuki ;-) :-)

JaKa lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staralam się czytać ale nie była w stanie. Jak tylko zaczęłam czytać to tak jak w chorobie lokomcyjnej w czasie jazdy jak widzę literki to od razu robi mi się nie dobrze. A wy tu jeszcze dodatkowo o jedzeniu. Blee każde jedzenie jest dla mnie nie jadalne. Ja nie wiem co ja będę jeść. Coś muszę. A apetyt mam zerowy.. Mdłości, wymioty, doszła mi temperatura 37, 5 i czuję się do dupy.nie wiem z czego ta temperatura...

Gratuluję wszystkim serduszek.
    JaKa co to za gin? Przecież serduszko prawidłowo widać dopiero w 7 tygodniu więc co on to mówi że jak za tydzień nie będzie to już przekreśla...

beti78 u ciebie to raczej pecherzyk 12mm bo gdyby miał tyle zarodek to serduszko już by było i termin chyba jeszcze na listopad patrząc na wielkość zarodka ;) na następnej wizycie na pewno już będzie :)

Witam wszystkie nowe mamy. :) wow już na 22. 12 terminy

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bez objawów. Oj z chęcią bym wam oddała chociaż część moich :P

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Ja nie mam żadnych. Choć wieczorem zjadłam zupę pomidorowa i teraz spać nie mogę bo mam wrażenie jakby cały żołądek stanął mi w gardle. Chyba nie mogę już jeść na noc

• 78beti Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa wrote:

Spokojnie ja tez byłam dziś na wizycie i serduszka jeszcze nie było ale jak powiedział lekarz - nie było prawa jeszcze gomtam być

‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ