Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie co chciałabym tak jak 9 lat temu dowiedzieć się o ciąży w 6 tyg , okres mi się spoznial ja nawet o tym nie myślałam zemdlilo mnie zrobiłam test od razu 2 grube krechy na drugi dzień do lekarza tam już widoczne maleństwo i serduszko karta ciąży założona i jest gitara! A teraz.......czeeeeekaj
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Dziewczyny, któraś z Was mierzy temperaturę w ciąży? Ja powiem szczerze że mierze żeby kontrolować to co się dzieje. Dziś mi leciutko spadła tempka Ale chyba wzgórza są normalne jeśli utrzymują się ponad linia podstawowa? U mnie temperatura wciąż powyżej 37
Mój wykres wygląda tak:
https://ovufriend.pl/graph/41c9e22b1fdc2ee313a5cee1237f7084
Jeśli chodzi o mojego lekarza to myślę że on mnie z góry potraktował jak przy ciąży zagrożonej z tego względu że długo się starałam o dzidzie - pełny rok. I teraz każe mi siebie traktować jak jajko
Bardzo bym chciała żeby było wszystko ok.
2 lata temu znajomi zaliczyli wpadkę A ponieważ (tak wnioskuje) nie zależało im żeby donosic to dziewczyna chodziła z nami normalnie po wysokich tatrach w 2 miesiącu ciąży! Ja bym chyba zawału dostała gdybym miała zrobić jak ona. Ale ja bardzo chciałam tego dziecka i teraz się bardzo denerwuje na myśl że coś może być nie takWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 06:53
-
Gratuluję Serduszek
A ja juz mam stresa, dzis mam Panią a z OA a jutro mam wizytę i już jestem klebkiem nerwów.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
chicken wrote:Dziewczyny, któraś z Was mierzy temperaturę w ciąży? Ja powiem szczerze że mierze żeby kontrolować to co się dzieje. Dziś mi leciutko spadła tempka Ale chyba wzgórza są normalne jeśli utrzymują się ponad linia podstawowa? U mnie temperatura wciąż powyżej 37
Mój wykres wygląda tak:
https://ovufriend.pl/graph/41c9e22b1fdc2ee313a5cee1237f7084
Jeśli chodzi o mojego lekarza to myślę że on mnie z góry potraktował jak przy ciąży zagrożonej z tego względu że długo się starałam o dzidzie - pełny rok. I teraz każe mi siebie traktować jak jajko
Bardzo bym chciała żeby było wszystko ok.
2 lata temu znajomi zaliczyli wpadkę A ponieważ (tak wnioskuje) nie zależało im żeby donosic to dziewczyna chodziła z nami normalnie po wysokich tatrach w 2 miesiącu ciąży! Ja bym chyba zawału dostała gdybym miała zrobić jak ona. Ale ja bardzo chciałam tego dziecka i teraz się bardzo denerwuje na myśl że coś może być nie takAnother lubi tę wiadomość
-
JaKa wrote:No i ja też jestem już po wizycie. Szczęśliwa, bo pęcherzyk przykleił się i ładnie urósł przez ten tydzień ale nie ma nadal serduszka i gin kazał przyjść za tydzień znów. Jak wtedy nie będzie, to on przekreśla tą ciąże
Kazał mi powtórzyć dwukrotnie betę czy rośnie i brać jeszcze Luteine na wszelki wypadek.
Także jestem z jednej strony uspokojona, ale ten tydzień znów będzie nerwowy w tym oczekiwaniu na
Jutro robie bete i w piątek jeśli labolatorium będzie pracować.
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Nie denerwuj się jeśli za tydzień nie będzie serduszka, będziesz w 6 tyg, ma prawo nie być jeszcze serduszka i niech ten lekarz się douczy, bo zdrową ciąże by usunął ;/ niech sie w głowę puknie, nie po to się mówi by w 7 -8 tyg przychodzić, bo wtedy serducha są. Są przypadki że są wcześniej, ale 7-8 tydzień to sa te tygodnie z serduchami.JaKa lubi tę wiadomość
-
chicken wrote:Dziewczyny, któraś z Was mierzy temperaturę w ciąży? Ja powiem szczerze że mierze żeby kontrolować to co się dzieje. Dziś mi leciutko spadła tempka Ale chyba wzgórza są normalne jeśli utrzymują się ponad linia podstawowa? U mnie temperatura wciąż powyżej 37
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 07:41
chicken lubi tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:Gratuluję Serduszek
A ja juz mam stresa, dzis mam Panią a z OA a jutro mam wizytę i już jestem klebkiem nerwów.
Rozumiem, że decyzji o adopcji nie zmieniacie? Super powodzenia! -
chicken wrote:2 lata temu znajomi zaliczyli wpadkę A ponieważ (tak wnioskuje) nie zależało im żeby donosic to dziewczyna chodziła z nami normalnie po wysokich tatrach w 2 miesiącu ciąży! Ja bym chyba zawału dostała gdybym miała zrobić jak ona. Ale ja bardzo chciałam tego dziecka i teraz się bardzo denerwuje na myśl że coś może być nie tak
troszkę się z Tobą nie zgadzam, z twojego rozumowania to wynika że moja mama też mnie nie chciała bo jeżdziała na rowerze do 3 miesiąca ciąży, po prostu ma inne myślenie niż np Ty. Że spacer nie zaszkodzi. Bo tak to jest jeśli ciąża jest zdrowa, to przecież można i jeździć w góry, i na basen, chodzić po schodach, przecież na świecie jest tyle kobiet co to robiły, moja babcia na polu pracowała we wszystkich ciążach i urodziła zdrowe dzieci. Nie przeginamy ani w jedną strone ani w drugą. Ale to że kobieta poszła na spcer w góry w ciazy nie czyni z niej złej matki, co dziecka nie chce, ani nieodpowiedzialnej, dziewczyny nie dajmy się zwariować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 07:41
-
Może faktycznie tak jest. Natomiast oni wpadli po kilku tygodniowej znajomości więc tak na prawdę siebie zbyt dobrze nie znali może dlatego to tak odbieram. No i wiem jaki to wysilek kosztowało mnie -a nie byłam wtedy w ciazy
Cud że wtedy jej się nic nie stało. Wysiłek był ogromny! Bo wchodzilismy po najwyższych szczytach , również takich z lancuchami...
Urodzila zdrowe dziecko. Zero komplikacji.
Zazdroszczę ja też myślałam że będę żyć normalnie (też chodzę na spacery itd) tylko lekarz mnie trochę nastraszyl;/ i widzę po kolezankach że w pierwszym trymestrze bardzo się oszczędzają. -
W obu ciazach chodzilam po gorach. Jakby na to patrzac, to bym na czwarte poetro qchodzic do domu nie mogla, bo bardziej zmachana bylam wspinajac sie po schodach, niz chodzac po gorach.
Lady Savage, Another lubią tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
A moze lekarz jej pozwolil w te giry jechac,
A z tym oszczedzaniem to pewnue kobietki co dzieci nie maja, chocuaz ja z zuza normalnie na uczelnie chodzilam i na basen, a teraz to mam zuze i nie ma mowy o oszczedzaniu -
Nie chciałam nikogo urazic;) teraz tup dziecko tup jest oczko w głowie. Wtedy nie było tak kolorowo:)
Ponadto gdyby nie to dziecko to ta para by nie przetrwala Ale to już inna historia
Ją wiem po sobie że jak idę w góry to później okres spóźnia mi się 2 tygodnie po wysiłku. Sama bym się nie podjela takiego wspinania.
Natomiast moim wywod to tylko żale że niektórzy robią co tylko chcą A niektórzy muszą ba siebie uważać jak na jajko -
O tak. To prawda - jedni ostrożnie i nie zawsze dobrze sie skonczy, a inne wszystko i tak dziecko bedzie i zdrowe...
Moja babcia mi opowiadala, ze kiedy ona z moim tata w ciazy byly, to kilka dziewczyn specjalnie skakalo z wysoka, zeby swoje ciaze przerwac. I babcia mowi, ze kazda zdrowe dziecko urodzilo. Wychodzi na to, ze jak ma byc cos nie tak, to i tak bedzie. Czy bedziemy lezec plackiem, czy nie.Lady Savage, chicken, Mamabyc3 lubią tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Tak mi tez lekarz mowil. A moj TZ wychodzi z zalozenia, ze kiedys kobiety w polu robily i w ciazy byly i nikomu nic sie wtedy nie dzialo, a one rodzily zdrowe dzieci. Zgadzam sie z nim.
Z drugiej jednak strony co sie takiego wydarzylo na swiecie, ze jednak ludzie maja wieksze klopoty teraz z zajsciem w ciaze niz kiedys, ponadto zakladam ze poronien jest rowniez wiecej niz kiedys.
Moze stad wynika to "dmuchanie na zimne" -
Tak to prawda kiedyś kobiety pomimo ciąży ciężko pracowały i rodziły zdrowe dzieci ale pozatym myślę że nawet nie wiedziały ile dzieci traciły przez poronienia już nie mówiąc o przedwczesnych porodach jak urodzeniach martwych dzieci...popytajcie swoich babc...nie mówi się o tym na spotkaniach rodzinnych ale wcale nie było tak różowo i kolorowo... kobiety po prostu traciły ciąże nawet o tym nie wiedzac... teraz jest większa świadomość po prostu
Zołzimagic, Ja_Sonia, Another lubią tę wiadomość