Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
chicken wrote:Praktykujecie prowadzenie ciazy u roznych ginekologow?
Tez bym poszla ale ni emam pomyslu do kogo-w ostatnim czasie odwiedzilam ich tylu, ze boje sie zrazic do kolejnego...
Ponadto, jestem w bardzo wczesnej ciazy, wiec wydaje sie ze termin na za 2 tygodnie na USG (tak mi zlecil lekarz) jest ok, bo wtedy juz cos bedzie widac, a tak to bym sie stresowala, ze serca nie ma itd...
Ja mam swojego ginekologa 70 km od miejsca zamieszkania (jestem po przeprowadzce). Jest bardzo dobry, konkretny i nieraz mi pomógł. Szukałam tu gdzie teraz mieszkam dobrego ginekologa ale niestety nie znalazłam. Poszukiwania kończyły się tak, że po każdej wizycie i tak wsiadałam w auto i jechałam te 70km do mojego ginekologa.
Ale tak ja dziewczyny pisały, mam swojego zaufanego ale do innych na usg czy pomiedzy wizytami z moim ginem pewnie będę chodzić - ten typ tak ma! I właśnie dzisiaj ide do "obcego dla mnie" - chodzi mi tylko o usg. Ja mam też torbiel na jajniku więc zobacze odrazu czy sie zmiejszyła czy nie, ostatnio czyli przed testowaniem miała 3,4mm.... zobaczymy.
Aniołek [*]
Synek Maksymilian, 01.12.2017 -
magdzia26 wrote:Miało być "cytuj" a nie "lubie"
Oczywiście mi nie powiedział co to ooznacza ale szyjka robi się miękka i otwiera się jak przychodzi okres i podczas owu
tak mi wszyscy mowia, wiec i przekazuje dalej. Bedzie dobrze!!!magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:troszkę się z Tobą nie zgadzam, z twojego rozumowania to wynika że moja mama też mnie nie chciała bo jeżdziała na rowerze do 3 miesiąca ciąży, po prostu ma inne myślenie niż np Ty. Że spacer nie zaszkodzi. Bo tak to jest jeśli ciąża jest zdrowa, to przecież można i jeździć w góry, i na basen, chodzić po schodach, przecież na świecie jest tyle kobiet co to robiły, moja babcia na polu pracowała we wszystkich ciążach i urodziła zdrowe dzieci. Nie przeginamy ani w jedną strone ani w drugą. Ale to że kobieta poszła na spcer w góry w ciazy nie czyni z niej złej matki, co dziecka nie chce, ani nieodpowiedzialnej, dziewczyny nie dajmy się zwariować.
Z górami to nie tak; pobyt > 2000 m npm to może spowodować poronienie albo różne wady u dziecka; w szczególności jak ktoś na stałe w tych górach nie mieszka.
Do tego sam wysiłek, żeby skakać jak koza - ja w 5 tyg. się męczę jak muszę do domku wejść na 3 piętro.
Nawet w obszarach, które są położone wysoko (np. Tybet) kobiety w ciąży schodzą niżej. Ludowe mądrości tak nakazują.chicken lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ja_Sonia wrote:Ja mam swojego ginekologa 70 km od miejsca zamieszkania (jestem po przeprowadzce). Jest bardzo dobry, konkretny i nieraz mi pomógł. Szukałam tu gdzie teraz mieszkam dobrego ginekologa ale niestety nie znalazłam. Poszukiwania kończyły się tak, że po każdej wizycie i tak wsiadałam w auto i jechałam te 70km do mojego ginekologa.
Ale tak ja dziewczyny pisały, mam swojego zaufanego ale do innych na usg czy pomiedzy wizytami z moim ginem pewnie będę chodzić - ten typ tak ma! I właśnie dzisiaj ide do "obcego dla mnie" - chodzi mi tylko o usg. Ja mam też torbiel na jajniku więc zobacze odrazu czy sie zmiejszyła czy nie, ostatnio czyli przed testowaniem miała 3,4mm.... zobaczymy.Ja_Sonia lubi tę wiadomość
-
chicken wrote:Dziewczyny, a co uwazacie na temat rozjasnainia wlosow na poczatku ciazy?
Myslalam zeby isc do fryzjera przed swietami i chcialam sobie delikatnie wlosy rozjasnic - ale nie wiem czy moge. Rozne rzeczy czytalam w googlach. -
nesairah wrote:A wracając do tematu kobiet, które nie dbają o siebie w ciąży... Nigdy nie zapomnę, jak robiłam kiedyś zdjęcia ślubne pewnej parze. Zrobiliśmy przerwę, facet wyciąga papierosa, pali... jego żona prosi go o kilka buchów, on jej daje. 4 miesiąc ciąży (wiedziała o niej). Teraz mają zdrowe dziecko...
-
Phnappy gratuluję
JaKa trzymam kciuki żeby beta wyszła taka jak powinna - jak już maluszek się zadomowił to musi być dobrze na serduszko jeszcze za wcześnie, nie daj się wpędzić w niepotrzebny stres
madzia26 jakiś dziwny ten Twój lekarz, jak masz się stresować to lepiej idź do innego sprawdzić co powie może ma stary sprzęt i dlatego nie mógł długo znaleźć zarodka będzie dobrze
MyE co u Ciebie?
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:a ja podam inny przykład, znajoma z forum, 4 lata starania, mówiła jak Wy, że to niesprawiedliwe, że w ciąże zajść nie może, a alkoholiczki zachodzą itd. Miała nie dawno IMSI zaszła w ciąże, nie dawno urodziła synka, cud powiada, a co ostatnio powiedziała że mały ma umiarkowane niedotlenienie okołoporodowe, na pytanie dlaczego, co jest powodem, odpowiedziała że całą ciążę paliła ;/
Tak chciała dziecko i paliła ?
Nie rozumiem pewnych ludzi jak można tak krzywdzić własne dziecko.
chicken, Tizzi lubią tę wiadomość
Laura
-
Ja_Sonia wrote:Ale pomiedzy wizytami, można by podejrzeć czasem co tam u bąbla słychać 4 tygodnie to kupa czasu.
-
nesairah wrote:A mi właśnie wywaliło opryszczkę co polecacie?
Jeśli nie rozlało Ci się i masz bąbelki to możesz smarować maścią na opryszczkę, na pewno dobra jest erazaban- przebadane pod kątem stosowania w ciąży. -
czekamy na wieści z dzisiejszych wizyt
Ja nawet z mężem nie chce spać jak wypije coś bo mi się wydaje że zaszkodzi hehe:) a tak poważnie, ja lubie piwo, przerzuciłam się na wino w trakcie starań by dbać o endo ALE nie wyobrażam sobie wypić nawet bezalkoholowego w ciąży. A palić papieros to masakra. To jest 9 miesiecy i dajemy początek nowemu życiu. Ja byłam pod koniec ciąży w szpitalu bo mała hipotrofia, nie chciała rosnąć. Co lekarz mi się pytał czy pale, pije, zarzucali że nie dbam itp itd coś strasznego przez to przechodziłam bo naprawdę dbałam o siebie i strasznie mnie bolały ich słowa. I człowiek tak właśnie obchodzi się jak z jajem a i tak urodzona za wcześnie, hipotrofia, niedotlenienie, wada oka
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Dzięki dziewczynki
Na wczorajszą wizytę szłam z nastawieniem, że pewno i tak serduszka jeszcze nie zobaczę, bo czytając to w znacznej większości przypadków jest to jeszcze za wcześnie.
Tylko lekarz mnie nastraszył, milczał podczas usg, jeździł tam w środku, i stwierdził, że serce powinno już być i bić. Że pęcherzyk duży, że wygląda na swój 6 tydzień (dokładnie wg belly 5tydzień i 4dzień), więc możliwe, że przez to odklejanie ma problem z wykształceniem serduszka.
Mam zamiar zmienić lekarza, na takiego u którego byłam tuż przed zajściem w ciąże i chciałabym żeby on był moim prowadzącym. Niestety do niego dostać się to cud, trzeba rejestrować się 2 miesiące wcześniej, a jak tu przewidzieć kiedy się zajdzie w ciąże. Mam do niego termin dopiero na 23 maja, chyba że się zwolni coś po drodze.
Też byłam w szoku jak usłyszałam wczoraj takie rzeczy, z resztą jak lekarz może tak szybko skreślać ciąże, którą dopiero co ratował!?
Kalendarz ciąży BellyBestFriendJezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Justya85 wrote:czekamy na wieści z dzisiejszych wizyt
Ja nawet z mężem nie chce spać jak wypije coś bo mi się wydaje że zaszkodzi hehe:) a tak poważnie, ja lubie piwo, przerzuciłam się na wino w trakcie starań by dbać o endo ALE nie wyobrażam sobie wypić nawet bezalkoholowego w ciąży. A palić papieros to masakra. To jest 9 miesiecy i dajemy początek nowemu życiu. Ja byłam pod koniec ciąży w szpitalu bo mała hipotrofia, nie chciała rosnąć. Co lekarz mi się pytał czy pale, pije, zarzucali że nie dbam itp itd coś strasznego przez to przechodziłam bo naprawdę dbałam o siebie i strasznie mnie bolały ich słowa. I człowiek tak właśnie obchodzi się jak z jajem a i tak urodzona za wcześnie, hipotrofia, niedotlenienie, wada oka
Ja wypiłam tydzień temu piwo bezalkoholowe, ale raczej już po nie nie sięgnę, źle się czułam po nim, miałam wzdęcia i jakoś tak ciężko... -
JaKa wrote:Dzięki dziewczynki
Na wczorajszą wizytę szłam z nastawieniem, że pewno i tak serduszka jeszcze nie zobaczę, bo czytając to w znacznej większości przypadków jest to jeszcze za wcześnie.
Tylko lekarz mnie nastraszył, milczał podczas usg, jeździł tam w środku, i stwierdził, że serce powinno już być i bić. Że pęcherzyk duży, że wygląda na swój 6 tydzień (dokładnie wg belly 5tydzień i 4dzień), więc możliwe, że przez to odklejanie ma problem z wykształceniem serduszka.
Mam zamiar zmienić lekarza, na takiego u którego byłam tuż przed zajściem w ciąże i chciałabym żeby on był moim prowadzącym. Niestety do niego dostać się to cud, trzeba rejestrować się 2 miesiące wcześniej, a jak tu przewidzieć kiedy się zajdzie w ciąże. Mam do niego termin dopiero na 23 maja, chyba że się zwolni coś po drodze.
Też byłam w szoku jak usłyszałam wczoraj takie rzeczy, z resztą jak lekarz może tak szybko skreślać ciąże, którą dopiero co ratował!?
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
A weź Ty spluń na tego "lekarza"! Idiota jakich mało.
Mój w 5t4d to się niczego nie spodziewał zobaczyć. Przecież w tym czasie często są jakieś opóźnienia!
Za tydzień to już owszem - maluch powinien być. Ale dla takiego malucha 7 dni to cała masa czasu.
Więc nic się nie przejmuj tylko poszukaj innego lekarzaJaKa lubi tę wiadomość