X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • majamia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, polecam strone mamaginekolog.pl albo jej fanpage na Facebooku. Pisala o farbowaniu wlosow, tipsach i wielu innych sprawach - co wolno, a czego nie.
    Nawet o lezeniu w ciazy pisala - ze nie powinno sie zalecac w niektorych przypadkach, bo pozniej taka wstanie, bo lekarz pozwolil i bach - porod przedwczesny.
    Wedlug mnie fajnie pisze :) mozna duzo sie dowiedziec na wiele tematow.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Eli Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    czekamy na wieści z dzisiejszych wizyt :)
    Ja nawet z mężem nie chce spać jak wypije coś bo mi się wydaje że zaszkodzi hehe:) a tak poważnie, ja lubie piwo, przerzuciłam się na wino w trakcie starań by dbać o endo ALE nie wyobrażam sobie wypić nawet bezalkoholowego w ciąży. A palić papieros to masakra. To jest 9 miesiecy i dajemy początek nowemu życiu. Ja byłam pod koniec ciąży w szpitalu bo mała hipotrofia, nie chciała rosnąć. Co lekarz mi się pytał czy pale, pije, zarzucali że nie dbam itp itd coś strasznego przez to przechodziłam bo naprawdę dbałam o siebie i strasznie mnie bolały ich słowa. I człowiek tak właśnie obchodzi się jak z jajem a i tak urodzona za wcześnie, hipotrofia, niedotlenienie, wada oka :(
    Moja corka tez ma hipotrofie, ale nadal jest taka drobna, wiec chyba jej uroda, pod koniec ciazy malowodzie, lozysko wkiepskim.stanie. a jak Twoje dziecko po hipotrofii w porownaniu do rowiesnikow? Dodam ze tezniepalilam i tez niepilam i dbalam o siebie, amimo to moja Calineczka urodzila sie w 37 tc z waga 2300,'ale poza tym wszystko ok.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z racji cukrzycy spodziewali się dziecka 5 kg XD i ja taka duża, jak się pytałam ile mała ma na ostatnim usg, to powiedział że coś koło 4 kg, ale usg zakłamuje i może być dużo większa. XD Pamiętam jak latali za mną bo mała będzie duża, tutaj rozmowy o cc. Stereotypy, jak duża baba i cukrzyca to na pewno dziecko 5kg i więcej, Mała ważyła 3180 i lekarka zdziwko wielkie że taka mała.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, jak nie urok, to sraczka.... dosłownie! Wczoraj jeszcze mogłam pochłaniać wszystko co miałam pod ręką, taki wilczy głód miałam, a dziś żołądek mnie rozbolał... jakby coś mi zaszkodziło. A na obiad jadłam dokładnie to, co wczoraj. Do tego jakby biegunka się u mnie rozkręcała. zaparzyłam miętę i siedzę jeszcze 2 godzinki w pracy eh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 14:02

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Moja corka tez ma hipotrofie, ale nadal jest taka drobna, wiec chyba jej uroda, pod koniec ciazy malowodzie, lozysko wkiepskim.stanie. a jak Twoje dziecko po hipotrofii w porownaniu do rowiesnikow? Dodam ze tezniepalilam i tez niepilam i dbalam o siebie, amimo to moja Calineczka urodzila sie w 37 tc z waga 2300,'ale poza tym wszystko ok.
    Moja w 34tyg i 1310g więc duża hipotrofia. Moja jest wysoka i drobna, teraz ma 4 lata i waży 16kg. Do tego miała jeszcze refluks więc przybieranie w pierwszych miesiącach graniczyło z cudem.
    JaKa wrote:
    Dzięki dziewczynki :)
    Na wczorajszą wizytę szłam z nastawieniem, że pewno i tak serduszka jeszcze nie zobaczę, bo czytając to w znacznej większości przypadków jest to jeszcze za wcześnie.
    Tylko lekarz mnie nastraszył, milczał podczas usg, jeździł tam w środku, i stwierdził, że serce powinno już być i bić. Że pęcherzyk duży, że wygląda na swój 6 tydzień (dokładnie wg belly 5tydzień i 4dzień), więc możliwe, że przez to odklejanie ma problem z wykształceniem serduszka.

Mam zamiar zmienić lekarza, na takiego u którego byłam tuż przed zajściem w ciąże i chciałabym żeby on był moim prowadzącym. Niestety do niego dostać się to cud, trzeba rejestrować się 2 miesiące wcześniej, a jak tu przewidzieć kiedy się zajdzie w ciąże. Mam do niego termin dopiero na 23 maja, chyba że się zwolni coś po drodze.

Też byłam w szoku jak usłyszałam wczoraj takie rzeczy, z resztą jak lekarz może tak szybko skreślać ciąże, którą dopiero co ratował!

Zmień go koniecznie, ja w pierwszej serduszko zobaczyłam w 9 tyg, od początku córka była 2 tyg ok do tyłu czyli z usg wychodziło dokładnie 7,4 tyg. Każda ciąża inna, mój pierwszy prowadzący kazał mi co 4 tyg chodzić, bez przesady. Ten też teraz jak byłam w 5tyg nie szukał ani obrazu nie przybliżał widział tylko pęcherzyk i mówił żebym przyszła na spokojnie za dwa tyg. Nastraszył Cię, ja bym już nie poszła do niego, cała ciąża w stresie....

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kropek ma 5,7mm serducho zaczyna bic jeszcze wolno, ale ma prawo :) kolejna wizyta za 2 tygodnie. Ale pani doktor powiedziała "można rozgłośic dobra nowinę " więc jest fajne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 15:16

Justya85, Wachciowa, Ja_Sonia, magdzia26, Eli, Tizzi, A85K, JaKa, majamia, Monal, Lady Savage, migiem, k878, Alxawl, Mamaokruszka lubią tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Mój kropek ma 3,7mm serducho zaczyna bic jeszcze wolno, ale ma prawo :) kolejna wizyta za 2 tygodnie. Ale pani doktor powiedziała "można rozgłośic dobra nowinę " więc jest fajne ;)

Gratuluję :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, witam nowe mamusie. Gratuluję udanych wizyt, trzymam kciuki za kolejne. A te mamusie które nie widziały jeszcze serduszka spokojnie, najpewno na następnej wizycie będą ładnie pykać

Wachciowa, JaKa, migiem lubią tę wiadomość

gann3e3klgptngn9.png
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie urwałam się z pracy i relaksuje się u najlepszej fryzjerki w mieście

gann3e3klgptngn9.png
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś koszmary, rano robiłam wyniki a w nocy już mi się śniło że wyszły fatalnie...masakra

gann3e3klgptngn9.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zglaszam sie ja po wizycie - dzieciaczek ma 0.62 cm i szybko bije mu serduszko!
    Niestety obok niego jest calkiem spory krwiak, wiec dostalam zakaz seksu, sportu i dzwigania plus luteine dopochwowo. Oby sie wchlonal.

Ja_Sonia, Eli, Wachciowa, Tizzi, A85K, JaKa, Mamabyc3, Lady Savage, migiem, magdzia26, Alxawl, Mamaokruszka, bebloszka90 lubią tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Eli Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Niestety obok niego jest calkiem spory krwiak, wiec dostalam zakaz seksu, sportu i dzwigania plus luteine dopochwowo. Oby sie wchlonal.
    Duzo odpoczywaj, ja tez mialam I Te same zalecenia I Sam sie wchlonal.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Dziewczyny, polecam strone mamaginekolog.pl albo jej fanpage na Facebooku. Pisala o farbowaniu wlosow, tipsach i wielu innych sprawach - co wolno, a czego nie.
    Nawet o lezeniu w ciazy pisala - ze nie powinno sie zalecac w niektorych przypadkach, bo pozniej taka wstanie, bo lekarz pozwolil i bach - porod przedwczesny.
    Wedlug mnie fajnie pisze :) mozna duzo sie dowiedziec na wiele tematow.

Też śledzę mamaginekolog.pl. Czekam na jej zestaw "jestem w ciąży". :D Mój pierwszy zakup jak dowiedziałam się o Groszku. Już teraz dźwigam pełną teczkę wyników a to dopiero początek. ;)

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:

Jestem dobrej myśli. <3 Gratuluję serduszka <3

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Tak chciała dziecko i paliła ?
    Nie rozumiem pewnych ludzi jak można tak krzywdzić własne dziecko.
    Jeszcze zanim zaszła w ciążę widziałam kobietę w dużym brzuchem ciążowym która paliła na przystanku. Coś strasznego. Miałam ochotę podejść ale nie byłam w ciąży to jeszcze by mi coś przykrego powiedziała, że ja nie jestem i co mi do tego ale teraz gdybym taka spotkała która by jeszcze przy mnie paliła to nie ręczne za siebie ale na pewno bym coś powiedziała.

A85K, Lady Savage lubią tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Mój kropek ma 5,7mm serducho zaczyna bic jeszcze wolno, ale ma prawo :) kolejna wizyta za 2 tygodnie. Ale pani doktor powiedziała "można rozgłośic dobra nowinę " więc jest fajne ;)
    Super gratuluję :)
    Wachciowa wrote:
    Też śledzę mamaginekolog.pl. Czekam na jej zestaw "jestem w ciąży". :D Mój pierwszy zakup jak dowiedziałam się o Groszku. Już teraz dźwigam pełną teczkę wyników a to dopiero początek. ;)
    Też sobie zamówiłam :) fajny gadżet
    mycha91 wrote:
    Gratuluję. Oby krwiak szybko się wchlonal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 15:22

Wachciowa, A85K lubią tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • majamia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam pakiet, zanim zaszlam w ciaze. Chciałam na poprzednie sobie wykorzystac :D a tu do czegos innego sie nada :D

Wachciowa, Tizzi lubią tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • A85K Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    Jeszcze zanim zaszła w ciążę widziałam kobietę w dużym brzuchem ciążowym która paliła na przystanku. Coś strasznego. Miałam ochotę podejść ale nie byłam w ciąży to jeszcze by mi coś przykrego powiedziała, że ja nie jestem i co mi do tego ale teraz gdybym taka spotkała która by jeszcze przy mnie paliła to nie ręczne za siebie ale na pewno bym coś powiedziała.

Ja to nie rozumiem takich kobiet co one sobie myślą...czy są aż tak nieodpowiedzialne...normalnie szczelić taką po pysku I pokazać do czego to prowadzi...szkoda słów normalnie nakopać takiej do dupy .

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja też czekam na pakiet mamyginekolog - ale ekstra że tak nas dużo!:)

Wachciowa, Tizzi lubią tę wiadomość

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • A85K Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:

Gratulacje kochana :-) Spory groszek ;-)
    Odpoczywaj ...na pewno będzie wszystko dobrze :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ