Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, polecam strone mamaginekolog.pl albo jej fanpage na Facebooku. Pisala o farbowaniu wlosow, tipsach i wielu innych sprawach - co wolno, a czego nie.
Nawet o lezeniu w ciazy pisala - ze nie powinno sie zalecac w niektorych przypadkach, bo pozniej taka wstanie, bo lekarz pozwolil i bach - porod przedwczesny.
Wedlug mnie fajnie pisze mozna duzo sie dowiedziec na wiele tematow.syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Justya85 wrote:czekamy na wieści z dzisiejszych wizyt
Ja nawet z mężem nie chce spać jak wypije coś bo mi się wydaje że zaszkodzi hehe:) a tak poważnie, ja lubie piwo, przerzuciłam się na wino w trakcie starań by dbać o endo ALE nie wyobrażam sobie wypić nawet bezalkoholowego w ciąży. A palić papieros to masakra. To jest 9 miesiecy i dajemy początek nowemu życiu. Ja byłam pod koniec ciąży w szpitalu bo mała hipotrofia, nie chciała rosnąć. Co lekarz mi się pytał czy pale, pije, zarzucali że nie dbam itp itd coś strasznego przez to przechodziłam bo naprawdę dbałam o siebie i strasznie mnie bolały ich słowa. I człowiek tak właśnie obchodzi się jak z jajem a i tak urodzona za wcześnie, hipotrofia, niedotlenienie, wada oka -
u mnie z racji cukrzycy spodziewali się dziecka 5 kg i ja taka duża, jak się pytałam ile mała ma na ostatnim usg, to powiedział że coś koło 4 kg, ale usg zakłamuje i może być dużo większa. Pamiętam jak latali za mną bo mała będzie duża, tutaj rozmowy o cc. Stereotypy, jak duża baba i cukrzyca to na pewno dziecko 5kg i więcej, Mała ważyła 3180 i lekarka zdziwko wielkie że taka mała.
-
Kurcze, jak nie urok, to sraczka.... dosłownie! Wczoraj jeszcze mogłam pochłaniać wszystko co miałam pod ręką, taki wilczy głód miałam, a dziś żołądek mnie rozbolał... jakby coś mi zaszkodziło. A na obiad jadłam dokładnie to, co wczoraj. Do tego jakby biegunka się u mnie rozkręcała. zaparzyłam miętę i siedzę jeszcze 2 godzinki w pracy eh.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 14:02
-
Eli wrote:Moja corka tez ma hipotrofie, ale nadal jest taka drobna, wiec chyba jej uroda, pod koniec ciazy malowodzie, lozysko wkiepskim.stanie. a jak Twoje dziecko po hipotrofii w porownaniu do rowiesnikow? Dodam ze tezniepalilam i tez niepilam i dbalam o siebie, amimo to moja Calineczka urodzila sie w 37 tc z waga 2300,'ale poza tym wszystko ok.
JaKa wrote:Dzięki dziewczynki
Na wczorajszą wizytę szłam z nastawieniem, że pewno i tak serduszka jeszcze nie zobaczę, bo czytając to w znacznej większości przypadków jest to jeszcze za wcześnie.
Tylko lekarz mnie nastraszył, milczał podczas usg, jeździł tam w środku, i stwierdził, że serce powinno już być i bić. Że pęcherzyk duży, że wygląda na swój 6 tydzień (dokładnie wg belly 5tydzień i 4dzień), więc możliwe, że przez to odklejanie ma problem z wykształceniem serduszka.
Mam zamiar zmienić lekarza, na takiego u którego byłam tuż przed zajściem w ciąże i chciałabym żeby on był moim prowadzącym. Niestety do niego dostać się to cud, trzeba rejestrować się 2 miesiące wcześniej, a jak tu przewidzieć kiedy się zajdzie w ciąże. Mam do niego termin dopiero na 23 maja, chyba że się zwolni coś po drodze.
Też byłam w szoku jak usłyszałam wczoraj takie rzeczy, z resztą jak lekarz może tak szybko skreślać ciąże, którą dopiero co ratował!
Zmień go koniecznie, ja w pierwszej serduszko zobaczyłam w 9 tyg, od początku córka była 2 tyg ok do tyłu czyli z usg wychodziło dokładnie 7,4 tyg. Każda ciąża inna, mój pierwszy prowadzący kazał mi co 4 tyg chodzić, bez przesady. Ten też teraz jak byłam w 5tyg nie szukał ani obrazu nie przybliżał widział tylko pęcherzyk i mówił żebym przyszła na spokojnie za dwa tyg. Nastraszył Cię, ja bym już nie poszła do niego, cała ciąża w stresie....Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Mój kropek ma 5,7mm serducho zaczyna bic jeszcze wolno, ale ma prawo kolejna wizyta za 2 tygodnie. Ale pani doktor powiedziała "można rozgłośic dobra nowinę " więc jest fajne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 15:16
Justya85, Wachciowa, Ja_Sonia, magdzia26, Eli, Tizzi, A85K, JaKa, majamia, Monal, Lady Savage, migiem, k878, Alxawl, Mamaokruszka lubią tę wiadomość
-
Mamabyc3 wrote:Mój kropek ma 3,7mm serducho zaczyna bic jeszcze wolno, ale ma prawo kolejna wizyta za 2 tygodnie. Ale pani doktor powiedziała "można rozgłośic dobra nowinę " więc jest fajne
Gratuluję -
Zglaszam sie ja po wizycie - dzieciaczek ma 0.62 cm i szybko bije mu serduszko!
Niestety obok niego jest calkiem spory krwiak, wiec dostalam zakaz seksu, sportu i dzwigania plus luteine dopochwowo. Oby sie wchlonal.Ja_Sonia, Eli, Wachciowa, Tizzi, A85K, JaKa, Mamabyc3, Lady Savage, migiem, magdzia26, Alxawl, Mamaokruszka, bebloszka90 lubią tę wiadomość
-
mycha91 wrote:Zglaszam sie ja po wizycie - dzieciaczek ma 0.62 cm i szybko bije mu serduszko!
Niestety obok niego jest calkiem spory krwiak, wiec dostalam zakaz seksu, sportu i dzwigania plus luteine dopochwowo. Oby sie wchlonal. -
majamia wrote:Dziewczyny, polecam strone mamaginekolog.pl albo jej fanpage na Facebooku. Pisala o farbowaniu wlosow, tipsach i wielu innych sprawach - co wolno, a czego nie.
Nawet o lezeniu w ciazy pisala - ze nie powinno sie zalecac w niektorych przypadkach, bo pozniej taka wstanie, bo lekarz pozwolil i bach - porod przedwczesny.
Wedlug mnie fajnie pisze mozna duzo sie dowiedziec na wiele tematow.
Też śledzę mamaginekolog.pl. Czekam na jej zestaw "jestem w ciąży". Mój pierwszy zakup jak dowiedziałam się o Groszku. Już teraz dźwigam pełną teczkę wyników a to dopiero początek. -
mycha91 wrote:Zglaszam sie ja po wizycie - dzieciaczek ma 0.62 cm i szybko bije mu serduszko!
Niestety obok niego jest calkiem spory krwiak, wiec dostalam zakaz seksu, sportu i dzwigania plus luteine dopochwowo. Oby sie wchlonal.
Jestem dobrej myśli. Gratuluję serduszka -
A85K wrote:Tak chciała dziecko i paliła ?
Nie rozumiem pewnych ludzi jak można tak krzywdzić własne dziecko.A85K, Lady Savage lubią tę wiadomość
Lea
-
Mamabyc3 wrote:Mój kropek ma 5,7mm serducho zaczyna bic jeszcze wolno, ale ma prawo kolejna wizyta za 2 tygodnie. Ale pani doktor powiedziała "można rozgłośic dobra nowinę " więc jest fajne
Wachciowa wrote:Też śledzę mamaginekolog.pl. Czekam na jej zestaw "jestem w ciąży". Mój pierwszy zakup jak dowiedziałam się o Groszku. Już teraz dźwigam pełną teczkę wyników a to dopiero początek.
Niestety obok niego jest calkiem spory krwiak, wiec dostalam zakaz seksu, sportu i dzwigania plus luteine dopochwowo. Oby sie wchlonal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 15:22
Wachciowa, A85K lubią tę wiadomość
Lea
-
Ja zamowilam pakiet, zanim zaszlam w ciaze. Chciałam na poprzednie sobie wykorzystac a tu do czegos innego sie nada
Wachciowa, Tizzi lubią tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Tizzi wrote:Jeszcze zanim zaszła w ciążę widziałam kobietę w dużym brzuchem ciążowym która paliła na przystanku. Coś strasznego. Miałam ochotę podejść ale nie byłam w ciąży to jeszcze by mi coś przykrego powiedziała, że ja nie jestem i co mi do tego ale teraz gdybym taka spotkała która by jeszcze przy mnie paliła to nie ręczne za siebie ale na pewno bym coś powiedziała.
Ja to nie rozumiem takich kobiet co one sobie myślą...czy są aż tak nieodpowiedzialne...normalnie szczelić taką po pysku I pokazać do czego to prowadzi...szkoda słów normalnie nakopać takiej do dupy .Laura
-
Niestety obok niego jest calkiem spory krwiak, wiec dostalam zakaz seksu, sportu i dzwigania plus luteine dopochwowo. Oby sie wchlonal.
Gratulacje kochana Spory groszek
Odpoczywaj ...na pewno będzie wszystko dobrze
Laura