Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Yoselyn82 wrote:No baaa czarownice hehe
Też mam ochotę na coś nie zdrowego, frytki za mną chodzą non stop. I kto wie czy dziś sobie ich nie zrobie
A85K lubi tę wiadomość
-
Nola ja przechodziłam zupełnie na pocztaku jak nawet nie wiedziałam o ciąży. Jak miałam robione badanie w 9tc to po wynikach było widać że to koniec właśnie zakażenia na leczenie jak to lekarz powiedział za późno, i jak to określił " teraz trzeba się modlić by nie zaszkodzilo" więc chodziłam że strachem ale na szczęście tylko na nim się skonczylo. Bo mała zdrowa jest przed porodem jeszcze byłam straszna, że mało wód mialam ( minimalnie poniżej normy nic z tym nie zrobili) później jeszcze mała niby przedstawala rosnąć brzuch, główkę miała o jakieś 7tyg niżej niż wiek ciąży. I mówili to może przez to. Więc nerwy były. A skończyło się mała 3dni przed terminem 59cm 3460 zdrowa gówka normalna, brzuszek racja mały porpstostu nie miała wypuklego jak zazwyczaj noworodki mają. Ale zupełnie zdrowa
Nola lubi tę wiadomość
-
Mamabyc3 wrote:No to może masz jakąś inną placówkę ja musiałam iść po tsh i grupę krwi do rodzinnego. Jak się pytałam o prywatnie badania to mówiła że nie robią chyba że jest jakieś położę, że musi być. A co do usg wiem, masakra ja musiałam dopłacić 200euro żeby mieć w 4d bo za 100 miałam to zwykle heh a jak chciałam że zdjęciami to chyba 5euro za jedno. Bynajmniej u nas tak było
Ja płaciłam 100 euro bo 4 D nie mają ...
3 D miaam robione tylko raz I to w innym gabinecie...jak byłam w pierwszej ciąży w 2013 to sprzęt mają ten sam jak widziałaś moje zdjęcia z Usg to widać , że sprzęt taki sobie.Laura
-
Mamabyc3 wrote:Nola ja przechodziłam zupełnie na pocztaku jak nawet nie wiedziałam o ciąży. Jak miałam robione badanie w 9tc to po wynikach było widać że to koniec właśnie zakażenia na leczenie jak to lekarz powiedział za późno, i jak to określił " teraz trzeba się modlić by nie zaszkodzilo" więc chodziłam że strachem ale na szczęście tylko na nim się skonczylo. Bo mała zdrowa jest przed porodem jeszcze byłam straszna, że mało wód mialam ( minimalnie poniżej normy nic z tym nie zrobili) później jeszcze mała niby przedstawala rosnąć brzuch, główkę miała o jakieś 7tyg niżej niż wiek ciąży. I mówili to może przez to. Więc nerwy były. A skończyło się mała 3dni przed terminem 59cm 3460 zdrowa gówka normalna, brzuszek racja mały porpstostu nie miała wypuklego jak zazwyczaj noworodki mają. Ale zupełnie zdrowa
-
Nola wrote:no to super chwala bogu! A z kota mialas czy raczej surowego miesa?
-
Mamabyc3 wrote:My też jakoś mieliśmy 5km do granicy tylko z tego co widzę bardziej na południu bylismy
My do granicy mamy ok.20 km.
Chodziłam do gina Polaka taki starszy , fajny I pogadać można z nim było...w zeszłym roku przeszedł na emeryturę I teraz chodzimy do Ruskiej trochę rozumie po polsku , miła I przyjaźnie nastawiona.Laura
-
Jestem już po wizycie. Moje maleństwo ma 12mm i jest prawidłowej wielkości w stosunku do dni od transferu. Za tydzień w czwartek kolejna wizyta i tak człowiek żyje w nerwach od wizyty do wizyty
A85K, Mamabyc3, Ja_Sonia, MalaHD, Yoselyn82, Wachciowa, Justya85, Nola, Lady Savage, Jooozefka, Monal, Tizzi lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Gratuluje wszystkim serduszek i dobrych wieści. Ja mam wizyte dopiero na 27 kwietnia, bo dopiero w weekend robiłam test i gin mowi, ze wcześniejsze wizyty nie maja sensu. Bety tez nie robie. Boli mnie brzuch i mam bole krzyżowe, ale te przed ciaza tez miałam, bo pracuje w przedszkolu i nie da się uniknąć ciągłego ruchu. No nic, jak to mowi mój gin na początku wszystko musi zdzialac sama natura, mam nadzieje, ze będzie ok
Nola, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Pomocy mam wyniki bety 61 progesteron 17.05 bez żadnych norm. Czy progesteron nie jest za niski?
27.04 - 0.22 cm
04.05 - 0.88 cm
16.05 - 2.01 cm
01.06 - 4.48 cm
14.06 - 7.02 cm
27.07 - 269 g
07.08 - 381 g
31.08 - 604 g
28.09 - 1267 g
16.10 - 1664 -
Jagna0707 wrote:Pomocy mam wyniki bety 61 progesteron 17.05 bez żadnych norm. Czy progesteron nie jest za niski?
A jakie masz jednostki progesteronu? Beta fajna.. Który to dpo?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
78beti wrote:Jestem już po wizycie. Moje maleństwo ma 12mm i jest prawidłowej wielkości w stosunku do dni od transferu. Za tydzień w czwartek kolejna wizyta i tak człowiek żyje w nerwach od wizyty do wizyty
Gratulacje!!!! Widoczny był już zarodek czy pęcherzyk?
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Yoselyn82 wrote:A jakie masz jednostki progesteronu? Beta fajna.. Który to dpo?
Ostatnia miesiączkę miałam 19 marca, mam krótkie cykle 23-24 dni..
Dpo 13Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 19:24
27.04 - 0.22 cm
04.05 - 0.88 cm
16.05 - 2.01 cm
01.06 - 4.48 cm
14.06 - 7.02 cm
27.07 - 269 g
07.08 - 381 g
31.08 - 604 g
28.09 - 1267 g
16.10 - 1664 -
Mamabyc3 wrote:Kota bo ja wogole zawsze taka kociara byłam ale po tym jak mój kot zdechł nie zdecydowałam się na kolejnego. Ale to też zależy czy masz kota który lata dachowca. Bo te rasowe co w domu tylko są podobno jest mniejsza szansa zarażenia się poprostu one tak nie chorują. Ale czy to prawda nie mam pojecia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 17:27
-
Angie 31 wrote:Gratulacje!!!! Widoczny był już zarodek czy pęcherzyk?
Za tydzień w środę mam wizytę u swojego giną a nie w klinice wiec pewnie więcej będę wiedziałaAngie 31 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Ja wszystkie badania w celu toxo cytomeg. różyczki, hiv zapalenie wątroby i wiele wiele innych miałam robione w klinice w Wawie. To mam z głowy.
Dzisiaj czeka mnie wizyta u endo o 22.15. Koszmar. Miałam do wyboru termin 24.04 na 23.30. Nie wiedziałam że lekarz przyjmuje tak długo.
Udało mi się załatwić L4 od innego gina do następnego badania. W pracy wytrzymałam przez 40 minut i wracałam szybko do domku z polecenia kierownika.
Co do smaków. Mój M kupił na bazarku kaszankę, zjadłam taką zimną prosto z lodówki do tego musztarda mniam
narzuciłam na to bułeczkę z masłem orzechowym i bananami. rozkosz