X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spać nie mogę, uspokoilyscie mnie z tym kłuciem pipki teraz to niech se pobolewa:-)
    Moja mała dzisiaj grzeczniejsza ale to chyba jej ruchy powodują te bóle kurcze a może ona się przekręca spowrotem główka w górę hmmm mam o czym myśleć hehe dzidzia śpi matka wariatka nie może

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    No ja jestem ciekawa na ilu skończę bo przez ostatnie 2 tygodnie przytyłam 2kg. Ale fakt, że młoda też dużo przybrała przez ten czas. Obstawiam, że na porodówkę pojadę tak +22 :D
    Ja już mam + 22 kg :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie - jeśli mogę zapytać to co będziesz robiła z blastusiami ? Jakie są zasady ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale m brzydkie bole okresowe :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus- nospe weź. Nie mecz się dziewczyno.

• k878 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś pytał co mi lekarz powiedział na skurcze - zbadał, stwierdził, że wszystko jest OK; że dobrze, że przyjechałam, zawsze lepiej sprawdzić; jakby były skurcze krócej niż co 15 min i silne bóle to mam przyjeżdżać, bo to może być poród, a na tym etapie, to trochę wcześnie

staniki mam 2 canpola takie zwykłe i 1 z babyono kupiłam; rozmiar kupiłam ten co teraz noszę, ale jest luźniejszy, pewnie będę potrzebować więcej, ale poczekam na rozmiar po porodzie

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. Pół nocy nie spałam i wyspana sie czulam.

Dziewczyny z cukrzyca. Zaczynaja mi sie mormowac cukry. Zmniejszam od wczoraj dawke insuliny ( teraz mam 5j).
    Czy można przewidzieć ile czasu przed porodem normuja sie cukry, czy nie ma zasady co do tego?
    Wczoraj skusilam sie na sernik i po godzinie 83 cukier. Martwię sie ze to juz się zbliża.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kolejny raz budze się ze spuchniętą troche prawą dłonią i nogą, nie jakoś bardzo, ale mąż na dłoni nawet zauważył, że jest "inna". Rano nie mogę całkiem palców zgiąć bo boli, w ciagu dnia przechodzi i np. mogę już zgiąć, ale dalej troche boli i w małym palcu oraz dwóch kolejnych prawej dłoni mrowienie czuje. W stopach jak nie mam ciut wyżej niż pupy to czuje mrowienie. Ciśnienie mam raczej niskie i tachykardie troche, waga nie skacze. Śpię raczej na lewym boku, ale przekręcam sie też na plecy przez sen. Pewnie mała na coś uciska? Tylko czemu prawa strona ciała ma się gorzej skoro na lewej więcej jestem?

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się w 36 tc :) jeszcze dwa tygodnie i ciąża donoszona :P

emikey, Jacqueline, Szczesliwa_mamusia, salenne, k878, Minionkowa, Lady Savage, Iruletka, Coco55, Petitka lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj wyspałam się jak nigdy. Gorzej z pobudka. Zerwałam się a męża nie ma. Miał być o 1 w nocy. Stres. Już wizja rozbitego samolotu itd już miałam dzwonić i dopiero uświadomiłam sobie, że to nie ta noc. Wraca dziś :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura podobno tak dwa tyg przed porodem. Ale to tak jak z czopem. Nie ma reguly

Szczesliwa no chyba jak nie minie potem wezme tylko.to nie taki bol a raczej nieprzyjemne uczucie jakby niebawem okres mial nadejsc, takie to bardziej nieprzyjemne niz bolesne

Lura82 lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Angie - jeśli mogę zapytać to co będziesz robiła z blastusiami ? Jakie są zasady ?

Możesz po nie wrócić, mozesz opłacać (max 20 lat) i możesz oddać do adopcji. Ja maam 4 ale myślę, że wrócę po rodzeństwo dla Oli :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaqueline- ja mam tak z lewą nogą i prawa ręką. To i tak się ciesz, że przechodzi. Ja cały dzień nie mogę zgiac prawej ręki.

Amus-no ja na mały ból też nic nie biorę, ale jak trwa długo lub się nasila, to się nie mecze. Biorę scopolan.

Magdzia- leci ten czas. Ja tydzień za Tobą. U mnie 3tyg i mały jak dla mnie może się szykować na świat. W sumie to bym juz chciala.

Pogoda dzisiaj pod zdechłym psem, a muszę pojechać do apteki zaopatrzyć się w pojemnik na mocz, bo jutro badania.
    A w piątek, w piatunio wizyta i podglądanie mojego bąbelka :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Możesz po nie wrócić, mozesz opłacać (max 20 lat) i możesz oddać do adopcji. Ja maam 4 ale myślę, że wrócę po rodzeństwo dla Oli :)
    My mamy jednego, wrocimy po naszego Ryśka najwcześniej za rok.
    Gdyby bylo więcej, to byl plan oddania do adopcji, żeby innym parom pomóc.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    My mamy jednego, wrocimy po naszego Ryśka najwcześniej za rok.
    Gdyby bylo więcej, to byl plan oddania do adopcji, żeby innym parom pomóc.

Zabrzmi to pewnie samolubnie ale ja nie chcę by ktoś miał moje dziecko. Będę się później nad tym zastanawiać czy się komuś z nimi udało czy nie. Myślę, że wrócę bo chcemy dwójkę a jak nie wyjdzie to kolejnej procedury nie robimy i będziemy mieli jedynaka ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    No ja będę mieć już 2 i więcej nie chcemy poza tym u nas wiek już nie ten aby decydować sie jeszcze na 3 za jakiś czas. Trochę sie boje adopcji bo za dużo sie naoglądałam filmów/ programów że po latach to wychodzi w nienajlepszych okolicznościach. Czyli jeśli nie chce adopcji to pozostaje mi płacić za zamrożenie ?

• 78beti Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Zabrzmi to pewnie samolubnie ale ja nie chcę by ktoś miał moje dziecko. Będę się później nad tym zastanawiać czy się komuś z nimi udało czy nie. Myślę, że wrócę bo chcemy dwójkę a jak nie wyjdzie to kolejnej procedury nie robimy i będziemy mieli jedynaka ;)
    Mam to samo - gdyby to były tylko moje komórki to adopcja Ok ale to jest nasze dziecko. Chyba nie umiałabym sie zdecydować na oddanie ich do adopcji

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    No ja będę mieć już 2 i więcej nie chcemy poza tym u nas wiek już nie ten aby decydować sie jeszcze na 3 za jakiś czas. Trochę sie boje adopcji bo za dużo sie naoglądałam filmów/ programów że po latach to wychodzi w nienajlepszych okolicznościach. Czyli jeśli nie chce adopcji to pozostaje mi płacić za zamrożenie ?

Tak ale nie możesz ich opłacać do usranej śmierci tylko maksymalnie 20 lat. I potem z automatu trafiają do adopcji więc prędzej czy później i tak je ktoś weźmie i tak :/

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Tak ale nie możesz ich opłacać do usranej śmierci tylko maksymalnie 20 lat. I potem z automatu trafiają do adopcji więc prędzej czy później i tak je ktoś weźmie i tak :/
    No ale za 20 lat to nie wiadomo co będzie .... kurcze nie doczytałam tego w całej procedurze :( trudno teraz muszę sie nastawić że będę musiała płacić za mrożenie.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    No ale za 20 lat to nie wiadomo co będzie .... kurcze nie doczytałam tego w całej procedurze :( trudno teraz muszę sie nastawić że będę musiała płacić za mrożenie.

A co by Ci ta wiedza dala? Niewiele. Bo co zapladnialabys po jednym? Przecież zawsze chcemy ich jak najwięcej. Dylematy dopiero wyjdą jak już będziemy miały dzieci przy sobie ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 1463 1464 1465 1466 1467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ