X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To brzmi trochę strasznie, że dziecko które stworzyliscie może zostać powołane do życia 20 lat później. Będzie noworodkiem kiedy normalnie miało by już 20 lat i było pełnoletnia.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :) Moje dziecko nie przestawiło się jeszcze na nowy czas. Zawsze zaczyna kopać kilka chwil po tym, jak się przebudzę, a dziś cisza. Po dłuższej chwili zaczęłam trochę trząść brzuchem i nadal cisza. Sprawę uratowały leżące na stoliku obok łóżka krówki :D Młoda kopię, mąż śpi, a ja wsuwam krówki :D

Lady Savage, Minionkowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jade po materac
    Latex pianka kokos
    Jakie bylo moje zdziwienie ze mamymlozeczko 120 a nie 140 :D nie wiem czemu mi sie ubzduralo 140. Dobrze ze nie kupilam wiekszego materaca :p

Dziewczyny jak to bylo z tym modyfikowanym? Ktore lepsze? Z Kuba mialam NAN. Jest jakis niezalezbu ranking? Nie nastawiam sie na modyfikowane ale paczke w domu wole miec.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    No to jesteś i tak na minusie. Wiele z Was jest na minusie. Nie wiem jak Wy to zrobilyscie :)

Ciąża, w pierwszej jadłam wszystko, a najbardziej lody, słodycze, kebaby, pizze, bo na to miałam ochotę,
    w tej nie mogę na to patrzeć, zjadałam kilka razy coś słodkiego, ale w większości to są pomidory, sałaty, ogórek zielony, zupy, kocham zupy jeść w tej ciąży.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Witam z rana. Pół nocy nie spałam i wyspana sie czulam.

Dziewczyny z cukrzyca. Zaczynaja mi sie mormowac cukry. Zmniejszam od wczoraj dawke insuliny ( teraz mam 5j).
    Czy można przewidzieć ile czasu przed porodem normuja sie cukry, czy nie ma zasady co do tego?
    Wczoraj skusilam sie na sernik i po godzinie 83 cukier. Martwię sie ze to juz się zbliża.

Wiesz co mi się tak normowało na 2 dni przed porodem, ale wiesz każdy z nas jest inny.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie puchnięcia, zauważyłam że mi dłonie pychną po zjedzeniu cebuli! W internecie szukałam ale nic nie ma, wątroba? Nerki? Czy alergia?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Jutro jade po materac
    Latex pianka kokos
    Jakie bylo moje zdziwienie ze mamymlozeczko 120 a nie 140 :D nie wiem czemu mi sie ubzduralo 140. Dobrze ze nie kupilam wiekszego materaca :p

Dziewczyny jak to bylo z tym modyfikowanym? Ktore lepsze? Z Kuba mialam NAN. Jest jakis niezalezbu ranking? Nie nastawiam sie na modyfikowane ale paczke w domu wole miec.

ja kupię Bebilon na początek, bo to dla Zuzi było najlepsze, a jak nie to będziemy eksperymentować, aż znajdziemy.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Zabrzmi to pewnie samolubnie ale ja nie chcę by ktoś miał moje dziecko. Będę się później nad tym zastanawiać czy się komuś z nimi udało czy nie. Myślę, że wrócę bo chcemy dwójkę a jak nie wyjdzie to kolejnej procedury nie robimy i będziemy mieli jedynaka ;)
    My podjęliśmy taka decyzję po pierwszej procedurze. Wtedy nie mieliśmy ani jednego zarodka. Sami myśleliśmy o adopcji. Wtedy podjęliśmy decyzję, ze jeżeli zostanie dużo mrozakow po kolejnym podejciu, my nie będziemy mogli po wszystkie wrocic, wtedy oddamy. Niech maja swoją szansę. Tylko napewno odczekalibysmy sporo lat, co by byla wieksza roznica wieku, tak na wszelki wypadek :)

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos pisał, że hipp najlepsze. Mam nadzieję, że nie będzie mi potrzebne :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wiesz co mi się tak normowało na 2 dni przed porodem, ale wiesz każdy z nas jest inny.
    Oooo matko, to lepiej nie, troszkę za wcześnie :) chociaż i tak juz dosc bezpiecznie.

Tez zaczynam puchnac. Jeszcze tragedii nie ma. Obraczka wchodzi na palec ale juz po godzinie ciężko zdjac. Możliwe, ze za malo piję wody

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura, ;) nie panikuj każda z nas jest inna.

A ja puchnę po cebuli, miesic temu kilka razy na kanapki sobie nałożyłam i rano ręce jak u Halca ;/ potem zrobiłam sobie tydzień przerwy nic, znowu nałożyłam i znowu ręce jak banki, przestałam jeść cebulę, aż do wczoraj, bo tak mi się chciało, i znowu dziś wstaję i ręce napuchnięte.

Lura82 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ciąża, w pierwszej jadłam wszystko, a najbardziej lody, słodycze, kebaby, pizze, bo na to miałam ochotę,
    w tej nie mogę na to patrzeć, zjadałam kilka razy coś słodkiego, ale w większości to są pomidory, sałaty, ogórek zielony, zupy, kocham zupy jeść w tej ciąży.
    No to gratulacje. Trzymać tak wagę w ciazy to wyzwanie. Jakbyś po prostu chudla:)
    Ale to dobrze bo po urodzeniu będziesz ważyła mniej jak przed ciąża :)
    I ruch też dużo daje to ze można normalnie chodzić na spacery funkcjonować.

iv09i09katk65tr1.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura, może to chwilowe? od kiedy tak masz?

ja tez miałam kilka dni, że miałam szokująco niskie, a ostatnio mi wywaliło w kosmos jednego dnia - prawdopodobnie dlatego, że bardzo długo spałam i cały dzień był trochę rozwalony. Teraz wszystko w miarę normalnie.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    No to gratulacje. Trzymać tak wagę w ciazy to wyzwanie. Jakbyś po prostu chudla:)
    Ale to dobrze bo po urodzeniu będziesz ważyła mniej jak przed ciąża :)
    I ruch też dużo daje to ze można normalnie chodzić na spacery funkcjonować.

Z Zuzą dużo więcej sie ruszałam, nawet 2 razy w tyg byłam na basenie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    My podjęliśmy taka decyzję po pierwszej procedurze. Wtedy nie mieliśmy ani jednego zarodka. Sami myśleliśmy o adopcji. Wtedy podjęliśmy decyzję, ze jeżeli zostanie dużo mrozakow po kolejnym podejciu, my nie będziemy mogli po wszystkie wrocic, wtedy oddamy. Niech maja swoją szansę. Tylko napewno odczekalibysmy sporo lat, co by byla wieksza roznica wieku, tak na wszelki wypadek :)

Ja też mam dwa zarodki, planujemy wrócić po nie, bo chcielibyśmy mieć dwójkę szkrabów. Ale jeśli jeden zarodek zostanie lub jakimś cudem się odblokuje i wyjdzie naturalnie to może wyjdzie brutalnie ale myślę zniszczeniu- taka opcja też istnieje. Może i brzmi to kontrowersyjnie, ale kto wie ile takich zarodków już we mnie powstało i nic z tego nie było... adopcja nie wchodzi w grę- do końca życia bym się zastanawiała, czy komuś się udało, czy gdzieś tam chodzi moje dziecko...

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    Ja też mam dwa zarodki, planujemy wrócić po nie, bo chcielibyśmy mieć dwójkę szkrabów. Ale jeśli jeden zarodek zostanie lub jakimś cudem się odblokuje i wyjdzie naturalnie to może wyjdzie brutalnie ale myślę zniszczeniu- taka opcja też istnieje. Może i brzmi to kontrowersyjnie, ale kto wie ile takich zarodków już we mnie powstało i nic z tego nie było... adopcja nie wchodzi w grę- do końca życia bym się zastanawiała, czy komuś się udało, czy gdzieś tam chodzi moje dziecko...
    A mi szkoda byloby pozbawiac kogoś szansy na dziecko, jeżeli mogę pomóc, a sama będę za stara na dziecko. Chyba dlatego, ze sami walczyliśmy bardzo dlugo i byl moment, ze sami szukaliśmy takich rozwiązań. Ciężki to temat niestety, kazdy musi podejmować decyzję w zgodzie ze sobą. Tu nie ma prostych odpowiedzi, nic nie jest biale lub czarne. Juz samo ivf budzi mnóstwo kontrowersji.
    W szpitalu ordynator pytal mnie czy zgadzam sie wpisanie do papierow, ze to ciaza z ivf. Oczy wywalilam, bo dla mnie to nie problem. Doktor powiedział, ze niektórzy nie chca, bo ktoś zobaczy i dziecko do końca zycia będzie wytykane palcami. Pfff a co mnie obchodzi co mysla inni. Ja Bogu dziękuję, ze pomógł komuś wymyslic te metodę.

To sie rozpisalam :)

Kamcia1988, editchen lubią tę wiadomość

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Lura, może to chwilowe? od kiedy tak masz?

ja tez miałam kilka dni, że miałam szokująco niskie, a ostatnio mi wywaliło w kosmos jednego dnia - prawdopodobnie dlatego, że bardzo długo spałam i cały dzień był trochę rozwalony. Teraz wszystko w miarę normalnie.
    Juz od pewnego czasu cukry sa coraz lepsze. Na ostatniej wizycie diabetolog powiedzial, ze dziecko coraz większe i samo insulinę produkuje. Przy 6j insuliny cukier na czczo ok 76, dlatego pozwolil zmniejszyć dawkę. I co najważniejsze jeżeli tak będzie sie utrzymywać moge zrezygnować z rodzenia w szpitalu wojewódzkim i nie muszę leżeć dwa tygodnie przed terminem w szpitalu

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my mamy już 17 j :(

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 29 października 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Mam pytanie czy Wam chrupiące tam na dole?? Jak się przekreśla w nocy z boku na bok to miałam takie chrupniecia miednicy jakby pekala aż mój się pytał co tak strzela.

Bardzo Was dużo po invitro z tego co czytam ja długo walczyłam o dziecko i miałam kilka poronien a dokładnie 3 ale wkoncu się udalo. I to dopiero kiedy straciłam wiarę że będzie dobrze.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w miednicy nic nie chrupie. Czasem chrupnie w kolanie. Starość - nie radość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2017, 11:31

‹‹ 1464 1465 1466 1467 1468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ