X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A po co? do zjedzenia? :D
    Na pamiątkę :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    PrZeglądam swój podręcznik ze szkoły rodzenia i wpadła mi jedna informacja. Zastanawiam się czy w Polsce jest tak samo. Czy w Polsce można zabrać łożysko w słoiku do domy? :D bo tu tak

Nie można. Łożysko jest traktowane w Polsce jako odpad medyczny i utylizowane. A co do tego po co to ludzie niekiedy np. chcą takie łożysko zakopać w ogródku i posadzić w tym miejscu drzewo.

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ale miałam w nocy skurcze. Na szczęście nie było ich dużo i nie były mocne. Jak już udało mi się zasnąć, to mój mąż mnie obudził, bo stwierdził,ze chrapie Jak stary drwal i nie da się spać. A mi się widocznie dobrze zrobiło. A teraz nad ranem jak wstał, zamknął drzwi od sypialni, a pod drzwiami kot piał,zeby go wpuścić. Koniec spania. Także myślę,ze może z 4godziny to spałam. W dzień będzie drzemka, jak nic

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, spoko ja się najpierw obudziłam jak mąż szykował się do pracy, a potem mój kot stwierdził, że 5 rano to idealna pora na obrzyganie dywanu. No i jakoś sen już nie chce przyjść.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 4 nie śpię. Wstałam na siku, później kot zaczął szaleć a o 6 budzik. Zbieram się zaraz na wizytę, bardzo jestem ciekawa co tam u małego słychać :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my pobodka do przedszkola ;)
    Co do łożyska nie wiem jak jest w Polsce ale w innych krajach można zabrać i sproszkowac (przerobić na tabletki) które pomagają niby kobiecie dojść do formy po porodzie

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Beti ja mam trenażer, podpinam swój normalny rower i na nim jeżdżę.
    A stacjonarkę kupić najlepiej z oporem magnetycznym lub elektromagneczycznym, raczej nie mechanicznym. No i fajnie żeby miał wyświetlacz i te elektrody do pomiaru tętna bo pulsometru pewnie nie posiadasz? A puls to bardzo ważny wskaźnik przy spalaniu tkanki tłuszczowej ;)

Ja to się wam dziwię... Ja nie chcę teraz urodzić, nic a nic. Liczę na 40-41 tc
    Pulsometr mam - kupiłam jak miałam fazę na bieganie ale szczerze powiedziawszy po kilku razach przestalam go używać. Jakoś zawsze byłam sceptyczna w stosunku do rowerków bo jakoś mi sie wydaje ze siedząc nie można schudnąć ale biegania to kolos i dobra jest mega droga

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę się zebrać i pojechać do księgowości zawieźć zwolnienie. Ale poczekam, aż minie trochę szczyt. Nie mam już cierpliwości stać w korkach

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale z was ranne ptaszki...ja jak codzien rano pobudka zjesc cos i dalej spac tak do 8-9.

moje drozdzoweczki z sero makiem wyszly pycha barszczyk z uszkami tez ... maz prawie sam zrobil te drozdzowki

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snilo mi sie dzisiaj ze jeszcze 5 tyg do porodu a ze niby trzymslam juz synka ze byl taki duzy 4.5 kg.... ostatnio codziennie mi sie sni cos o ciazy. ...chyba przezywam

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstalam o 5.30 bo maz mial tak wrocic i mialam o 6 jechac do labu.... Ale maz mial awarie na dole i nie wrocil wiec musialam kube budzic i jechalismy we dwojke. Lab od 6:30. Bylam o 6:20 i bylam....12!! Tam oczywiscie kartki brak ze ciazowe bez kolejki. Ale sie wrylam jako 3. Pan 1 i pan 2 mnie nie puscili bo do pracy sie spiesza. Ehhh nie lubie sie wpychac

Cisnienie niby nie mega niskie ale zle sie czuje jak to drugie mam 50 :( dzidiaj w labie mnie wkurw...to mialam 110 /70 :p

Co do lozyska to....fuj :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 07:42

• 78beti Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku nawet nie umiem sobie wyobrazić jak bolą skurcze przy po porodzie skoro te teraz tak mnie bolą :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    snilo mi sie dzisiaj ze jeszcze 5 tyg do porodu a ze niby trzymslam juz synka ze byl taki duzy 4.5 kg.... ostatnio codziennie mi sie sni cos o ciazy. ...chyba przezywam
    Mi też się ostatnio snią porody. A jeszcze do tego dochodzą emocje związane z porodami dziewczyn i człowiekowi potem się śni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa jestem ile moj synus wazy czy wszystko ok usg juz jie hedzie to skad ja mam wiedziec ze przybiera na wadze? :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga juz wcale usg nie bedzie?
    Ja mam dzisiaj
    Licze ze 2 kg ma
    20.10 miala 1750

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 07:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka a Ty gdzie sie podziewasz????

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaMonika snilo mi się ze urodziłaś dzis :) I była to piękna spora dziewczynka a ja Cię odwiedziłam. Uwaga z kim? Z moim dzieckiem tez juz urodzonym, które karmiłam piersią a był to mój kot a nie niemowle :D !!! Matko jakie kobiety w ciazy mają glupie sny :D

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jutro USG, nie miałam od 28 tygodnia, jestem ciekawa ile waży Maluszek :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Zapewne na tatara :-D

haha obleszka :)

A mi się śni seks. Nawet chciałam się przemóc ale mąż twierdzi, że się boi :/ I teraz nie wiem czy faktycznie się boi czy jestem tak aseksualna jak mi się wydaje.

Super miałam to baby shower. W ogóle wypadło akurat na mój dobry dzień i czułam się nówka. Do 2 w nocy siedziałyśmy :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b66385e377b6.jpg

Szczesliwa_mamusia, Angie 31, Zołzimagic, Amus87, magdzia26, Lady Savage, k878, Minionkowa, Petitka, Iruletka, nataliamonika lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala- raczej się boi. Ja swojemu mówię o seksie, a on patrzy i mówi-ale Wojtuś już taki duży ;) Muszę mu powtarzać,że dziecku nic nie zrobi. Może się niedługo przełamie.

‹‹ 1518 1519 1520 1521 1522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ