Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A po co? do zjedzenia? :D
    Na pamiątkę :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    PrZeglądam swój podręcznik ze szkoły rodzenia i wpadła mi jedna informacja. Zastanawiam się czy w Polsce jest tak samo. Czy w Polsce można zabrać łożysko w słoiku do domy? :D bo tu tak

Nie można. Łożysko jest traktowane w Polsce jako odpad medyczny i utylizowane. A co do tego po co to ludzie niekiedy np. chcą takie łożysko zakopać w ogródku i posadzić w tym miejscu drzewo.

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ale miałam w nocy skurcze. Na szczęście nie było ich dużo i nie były mocne. Jak już udało mi się zasnąć, to mój mąż mnie obudził, bo stwierdził,ze chrapie Jak stary drwal i nie da się spać. A mi się widocznie dobrze zrobiło. A teraz nad ranem jak wstał, zamknął drzwi od sypialni, a pod drzwiami kot piał,zeby go wpuścić. Koniec spania. Także myślę,ze może z 4godziny to spałam. W dzień będzie drzemka, jak nic

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, spoko ja się najpierw obudziłam jak mąż szykował się do pracy, a potem mój kot stwierdził, że 5 rano to idealna pora na obrzyganie dywanu. No i jakoś sen już nie chce przyjść.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 4 nie śpię. Wstałam na siku, później kot zaczął szaleć a o 6 budzik. Zbieram się zaraz na wizytę, bardzo jestem ciekawa co tam u małego słychać :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my pobodka do przedszkola ;)
    Co do łożyska nie wiem jak jest w Polsce ale w innych krajach można zabrać i sproszkowac (przerobić na tabletki) które pomagają niby kobiecie dojść do formy po porodzie

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Beti ja mam trenażer, podpinam swój normalny rower i na nim jeżdżę.
    A stacjonarkę kupić najlepiej z oporem magnetycznym lub elektromagneczycznym, raczej nie mechanicznym. No i fajnie żeby miał wyświetlacz i te elektrody do pomiaru tętna bo pulsometru pewnie nie posiadasz? A puls to bardzo ważny wskaźnik przy spalaniu tkanki tłuszczowej ;)

Ja to się wam dziwię... Ja nie chcę teraz urodzić, nic a nic. Liczę na 40-41 tc
    Pulsometr mam - kupiłam jak miałam fazę na bieganie ale szczerze powiedziawszy po kilku razach przestalam go używać. Jakoś zawsze byłam sceptyczna w stosunku do rowerków bo jakoś mi sie wydaje ze siedząc nie można schudnąć ale biegania to kolos i dobra jest mega droga

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę się zebrać i pojechać do księgowości zawieźć zwolnienie. Ale poczekam, aż minie trochę szczyt. Nie mam już cierpliwości stać w korkach

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale z was ranne ptaszki...ja jak codzien rano pobudka zjesc cos i dalej spac tak do 8-9.

moje drozdzoweczki z sero makiem wyszly pycha barszczyk z uszkami tez ... maz prawie sam zrobil te drozdzowki

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snilo mi sie dzisiaj ze jeszcze 5 tyg do porodu a ze niby trzymslam juz synka ze byl taki duzy 4.5 kg.... ostatnio codziennie mi sie sni cos o ciazy. ...chyba przezywam

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstalam o 5.30 bo maz mial tak wrocic i mialam o 6 jechac do labu.... Ale maz mial awarie na dole i nie wrocil wiec musialam kube budzic i jechalismy we dwojke. Lab od 6:30. Bylam o 6:20 i bylam....12!! Tam oczywiscie kartki brak ze ciazowe bez kolejki. Ale sie wrylam jako 3. Pan 1 i pan 2 mnie nie puscili bo do pracy sie spiesza. Ehhh nie lubie sie wpychac

Cisnienie niby nie mega niskie ale zle sie czuje jak to drugie mam 50 :( dzidiaj w labie mnie wkurw...to mialam 110 /70 :p

Co do lozyska to....fuj :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 07:42

• 78beti Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku nawet nie umiem sobie wyobrazić jak bolą skurcze przy po porodzie skoro te teraz tak mnie bolą :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    snilo mi sie dzisiaj ze jeszcze 5 tyg do porodu a ze niby trzymslam juz synka ze byl taki duzy 4.5 kg.... ostatnio codziennie mi sie sni cos o ciazy. ...chyba przezywam
    Mi też się ostatnio snią porody. A jeszcze do tego dochodzą emocje związane z porodami dziewczyn i człowiekowi potem się śni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa jestem ile moj synus wazy czy wszystko ok usg juz jie hedzie to skad ja mam wiedziec ze przybiera na wadze? :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga juz wcale usg nie bedzie?
    Ja mam dzisiaj
    Licze ze 2 kg ma
    20.10 miala 1750

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 07:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka a Ty gdzie sie podziewasz????

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaMonika snilo mi się ze urodziłaś dzis :) I była to piękna spora dziewczynka a ja Cię odwiedziłam. Uwaga z kim? Z moim dzieckiem tez juz urodzonym, które karmiłam piersią a był to mój kot a nie niemowle :D !!! Matko jakie kobiety w ciazy mają glupie sny :D

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jutro USG, nie miałam od 28 tygodnia, jestem ciekawa ile waży Maluszek :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Zapewne na tatara :-D

haha obleszka :)

A mi się śni seks. Nawet chciałam się przemóc ale mąż twierdzi, że się boi :/ I teraz nie wiem czy faktycznie się boi czy jestem tak aseksualna jak mi się wydaje.

Super miałam to baby shower. W ogóle wypadło akurat na mój dobry dzień i czułam się nówka. Do 2 w nocy siedziałyśmy :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b66385e377b6.jpg

nick nieaktualny, Angie 31, Zołzimagic, nick nieaktualny, magdzia26, Lady Savage, k878, nick nieaktualny, Petitka, Iruletka, nataliamonika lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala- raczej się boi. Ja swojemu mówię o seksie, a on patrzy i mówi-ale Wojtuś już taki duży ;) Muszę mu powtarzać,że dziecku nic nie zrobi. Może się niedługo przełamie.

‹‹ 1518 1519 1520 1521 1522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ