X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaka470 wrote:
    dziewczyny żeby dostać te pampersy to trzeba należeć do "klubu" Rossman , ja niestety nie za bardzo w temacie bo nie mam na miejscu tego sklepu , ale już kiedyś myślałam żeby się zalogować . Z góry dziękuję za odp
    Tak musisz być w klubie rossne (trzeba pobrać aplikacje na tel i się zarejstrowac)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie wogole nie dociera że niedługo maluszek będzie na świecie... to jakaś abstrakcja...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tymi pampersami? Jak dostalam maila, że mogę przyjść odebrać to mogę odebrać czy coś muszę tam zaznaczyć bo wiem, że kilka z was miało problem. A jeszcze przyszło, że mogę olejek na rozstepy wziąć za grosza przy zakupie dowolnego produktu, czy to musi być coś dla dzieci czy może np tusz do rzęs? Bo nie ma wyszczególnione z jakiej grupy ma być dany produkt

Ja olejek wzięłam z półki normalnie i kupowałam wtedy...batonika :D a pampersy to przy kasie pokazałam maila i dali :)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokupiłam dziś jednak typowy organizer na pieluchy i akcesoria bo jakoś mam bałagan na komodzie jak to wszystko sobie poukładałam

Ciekawe co jeszcze dziś kupię z tego stresu przed wizyta ? :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ale wiecie co pocieszać się że przy następnym maluszka w brzuszku będziemy mądrzejsze i nie będziemy tak panikowac bo będziemy wiedzieć co i jak juz:)

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Nam w odpieluchowaniu młodej bardzo pomógł klub malucha. Jak młoda miała jakieś 18m pani powiedziała że można spróbować bo młoda patrząc na starsze dzieci tez chce sama na nocniku. Pierwszy tydzien to była masakra potem już jakoś poszło. Mam znajomą która 3 latka nie mogła odpieluchowac bo ciagle lał w majtki i po meblach :)
    nasza chodziła do żłobka przez rok, i tam widziałam jak ją wysadzały na nocnik, bo nie raz sobie patrzyłam przez okno, no i "skargi" Pań w żłobku, że nie mogą uchwycić jej potrzeb tzn że wstrzymuje na nocniku siku, kupe, a jak tylko ubiorą pieluche to jest w pieluszce.
    Więc u nas żłobek i widok innych dzieci na nocnikach nie zdało egzaminu.
    Wiem ja za bardzo chcę. Spróbujemy kilka dni, no ale jak nie wyjdzie, trudno, znowu poczekam, kiedyś zajarzy.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maz zaczal panikowac bo mowilam mu o dziewczybach co urodzily a on sie strsuje ... pyta czy wszystko gotowe czy do szpiala zapakowana na100% itd.
    powiem wam ze cala ciaza przebiegala ok nie mialam zadnych dolegliwosci typu wymioty itd ale teraz to chyba najgorzrj...bo taka sie czuje ciezka leniwa wszystko ciezko zrobic itd. oby do grudnia

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Ha ale wiecie co pocieszać się że przy następnym maluszka w brzuszku będziemy mądrzejsze i nie będziemy tak panikowac bo będziemy wiedzieć co i jak juz:)

nie sądzę ;) wiele mam tutaj na forum czekają na 2 bobasa :P i też panikują, a ja np :P nie potrafiłam określić czy już czuję ruchy czy nie, mimo kolejnej ciąży, też bym chciała urodzić bardzo, wiem czego sie spodziewać ;) i wyglądam objawów porodu, a w głębi mówię sobie, głupia przecież nie będzie tak samo.

Minionkowa lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    wiecie co, mam takie rozstepy bolace masakra swedza bola wszystko.... uzywalam juz chyba wszystko w ostatecznisci kupilam bio oil oby pomoglo. ... a to jeszcze miesiac az sie boje co to bedzie. ...mi w ciagu mca tak skora popekala.
    czy ktoras z was bio oil stosuje?
    Ja używam. Mąż codziennie smaruje mi brzuch, piersi, pupę, uda. Bo po pierwszej ciąży mam rozstęp na brzuchu juz nie widoczny i na piersiach jak rozciagnę skórę to widać. Wtedy niczym nie smarowałam. Teraz wyskoczył mi jeden po drugiej stronie brzucha (po boku nad biodrem) i jeden na udzie.
    Ładnie pachnie i mocno natłuszcza skórę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 11:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, popieram Lady Savage. Każda ciąża i poród jest inny..

Ale Discret co do odejścia wód to nie pomylisz z niczym innym jak odejdą

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Mamuśki...ale dziś śpiący dzień...makabra!
    U Was też?

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęknę!!!!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d53d9ecca0bd.jpg

Opolanka 85, Szczesliwa_mamusia, Modrzewiowa, Lady Savage, aga1402, k878, Iruletka, emikey, salenne, magdzia26 lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wiw duzy masz brzuszek .. mi tez wszyscy miwia ze hestem ogromna zaraz dorzuce zdj.tylko zjem

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie-wspolczuje. To mi mówią,ze mam duży, Ale mój dużo mniejszy niż Twój.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój brzuchol 35t1d https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b7c5b622c26.jpg

Niestety jeszcze widać tą alergię po clexanie. Długo będzie schodzić.
    Taki bęben, a Wojtuś taki malutki

Lady Savage, aga1402, emikey, k878, Iruletka, Angie 31, magdzia26, nataliamonika lubią tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Ale macie brzuchy fajne :)
    Nawet mój urósł :D
    Któraś z Was pisała ze tak nagle może się pokazać. I jakoś w przeciągu 2 tyg pokazał się.
    I bardzo więzadła ciągną.
    Smaruje kremem bo i teraz rozstępy mogą wyjść.

iv09i09katk65tr1.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka poka :D

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

jest i berciunia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 12:00

Szczesliwa_mamusia, emikey, k878, Iruletka, Angie 31, magdzia26, nataliamonika lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokażcie pokażcie, ja swój pokaże w piątek, gdy wybije 38 tydzień :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chciała,zeby mój już znikł, Na koniec, to nawet mi pępek wyskoczył, mimo że mam go tak głęboko. Czuję sie, jakbym miała przepukline. Strasznie mnie to drażni

‹‹ 1521 1522 1523 1524 1525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ