X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak korzystacie z komputera to spróbujcie nacisnąć ctrl+F5. To powinno pomóc w przeladowaniu suwaczkow bo przeglarka wczytuje ten obrazek który ma w pamięci.
    Ja też miałam na początku też suwaczek co ty chicken ale właśnie mnie to denerwowalo bo ja tylko z telefonu korzystam i zmieniłam na te które się same aktualizuja bez problemów

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Gratulacje wszystkich pięknych pęcherzyków i bijących serduszek!

Ja na wizycie byłam w poniedziałek, to był równo 6tydzień, było widać pęcherzyk 15mm, pęcherzyk żółtkowy i echo zarodka. Mam nadzieję,że na następnej wizycie i ja zobaczę już pikający pięknie punkcik :)

Przez kilka dni zastanawiałam się skąd u mnie już teraz takie bóle pleców i uświadomiłyście mi,że to prawdopodobnie może być też wina tyłozgięcia macicy. Każdy lekarz u którego byłam mówi,że taka budowa nie jest właściwie niczym nadzwyczajnym,także te co mają to głowa do góry :)

Moje TSH w tym tygodniu to 0,7. FT3 i FT4 w górnych normach także jest okej. Chociaż endo i tak zwiększyła mi dawkę letroxu i biorę 100, a co dwa dni 75. Jak robiłam badania na początku, zaraz po pozytywnym teście to wartość tsh była 1,6, także tendencja spadkowa, no ale wiadomo, obowiązkowa kontrola co miesiąc.

Dzisiaj jadę do rodziców na święta, mąż dojedzie do mnie w niedzielę. Chciałabym trochę odpocząć, ale całe święta w rozjazdach, po świętach od razu do pracy, wiec z odpoczynkiem pozostaje czekać do następnego weekendu.

Dla wszystkich wesołych i ciepłych świąt, choć pogoda niestety nie rozpieszcza :)

Tizzi, chicken, A85K lubią tę wiadomość

• chicken Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu badanie poziom hormonow w ciazy?
    Nigdy nie mialam problemow z TSH-powinnam to skontrolowac jeszcze teraz?
    FT3 FT4 rowniez?

geeky-2017-12-12.jpg
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    FT3 FT4 rowniez?

Mój gin mówi, że w ciąży mogą być skoki, co może prowadzić do wczesnej straty ciąży.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    FT3 FT4 rowniez?

Ja mam Hasimoto, także i przed i w czasie ciąży muszę kontrolować hormony tarczycy.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie sprawdź. Ja miałam 0,5 a po pozytywnej becie skoczył do 2,7 :o

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    Jak korzystacie z komputera to spróbujcie nacisnąć ctrl+F5. To powinno pomóc w przeladowaniu suwaczkow bo przeglarka wczytuje ten obrazek który ma w pamięci.
    Ja też miałam na początku też suwaczek co ty chicken ale właśnie mnie to denerwowalo bo ja tylko z telefonu korzystam i zmieniłam na te które się same aktualizuja bez problemów
    A ja tam to mam gdzies :P sie uaktualni kiedy bedzie chciec :P

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • A85K Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje piękne zdjęcia :-) Czekamy na kolejne nowiny ;-)

Powodzenia :-) Trzymam kciuki ;-)

Jest okres świąteczy uwarzajcie na siebie dziewczyny.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • chicken Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A FT3 i FT4 od czego jest?
    moge sobie zbadac samo TSH najwyzej, kontrolnie. gin mi nic o tym nie mowil...

geeky-2017-12-12.jpg
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    A FT3 i FT4 od czego jest?
    moge sobie zbadac samo TSH najwyzej, kontrolnie. gin mi nic o tym nie mowil...

tsh, ft3 i ft4 to taka trójca tarczycowa ;) pełen obraz stanu tarczycy można uzyskać badając te trzy wskaźniki. Nie znam się na tym czy badanie samego tsh będzie odpowiedzią czy z tarczycą jest wszystko okej. To już lekarz powinien ocenić.

• k878 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zbadać razem tego samego dnia TSH ifT4. TSH samo nic nie mówi, szczególnie w ciąży.

Jaki lekarz, takie daje skierowania... ręce opadają. Marnie, bo marnie, ale pociesza mnie to, że nie tylko ja się z takimi użeram. I kasa leci na prywatnie robione badania...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

AnaR kiedy odbierasz wyniki?

magdzia 26 gratulacje

A te, których nie wymieniałam po nicku też gratuluję z całego serducha :) <3 <3 udanych i spokojnych ciąż :)[/QUOTE]
    Dzisiaj koło 17

A85K, Missjust, magdzia26 lubią tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Najlepiej zbadać razem tego samego dnia TSH ifT4. TSH samo nic nie mówi, szczególnie w ciąży.

Jaki lekarz, takie daje skierowania... ręce opadają. Marnie, bo marnie, ale pociesza mnie to, że nie tylko ja się z takimi użeram. I kasa leci na prywatnie robione badania...

Dokładnie, trafić na lekarza, który kompleksowo spojrzy na pacjenta to jak trafić w totka. Ja jeszcze przed tym, jak się dowiedziałam,że z moja tarczycą jest problem, chodziłam do dwóch ginekologów. A że starliśmy się o dziecko już wtedy około roku, to pytałam na każdej wizycie czy może są konieczne jakieś dodatkowe badania, bo nikt mi wcześniej hormonów nie badał. I za każdym razem słyszałam to samo "ludzie się po kilka lat starają, niech Pani będzie cierpliwa". To byłam na tyle cierpliwa,że sama zrobiłam przegląd hormonów od a do z no i wyszło tsh 15. W tym samym cyklu, po zbiciu tsh z 15 na 2,7 zaszłam w ciążę, co prawda nie zakończyła się szczęśliwie, no ale to był dla mnie znak,że czasem lepiej być nadgorliwym i słuchać swojej intuicji szczególnie jeśli chodzi o zdrowie.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest!!! Zarodek 2mm z bijacym serduszkiem! Uffff :)

Yoselyn82, Tizzi, bebloszka90, Mamaokruszka, A85K, Zołzimagic, Wachciowa, Justya85, migiem, Mus, Lady Savage, Missjust, JaKa, magdzia26, Krokodylica lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

Gratuluje :)

Tizzi lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • chicken Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie z was badaly te hormy w ciazy? Szczerze mowiac to znowu mnie troch enastraszylyscie :)
    Sczegolnie ze z moimi hormonami bylo wszystko ok

geeky-2017-12-12.jpg
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Wszystkie z was badaly te hormy w ciazy? Szczerze mowiac to znowu mnie troch enastraszylyscie :)
    Ja nie robiłam tych hormonów tarczycy i lekarz mi ich nie zalecił... Ale chyba na własną rękę zrobię

<3 Lea <3
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Gratuluję :) <3

<3 Lea <3
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:

Spokojnie :) tym bardziej,że jak sama napisałaś, z Twoimi hormonami wszystko było okej. Dla świętego spokoju zapytaj lekarza na najbliższej wizycie i już :)

• A85K Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

Gratulacje kochana :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ