Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak korzystacie z komputera to spróbujcie nacisnąć ctrl+F5. To powinno pomóc w przeladowaniu suwaczkow bo przeglarka wczytuje ten obrazek który ma w pamięci.
Ja też miałam na początku też suwaczek co ty chicken ale właśnie mnie to denerwowalo bo ja tylko z telefonu korzystam i zmieniłam na te które się same aktualizuja bez problemów
Lea
-
Cześć dziewczyny! Gratulacje wszystkich pięknych pęcherzyków i bijących serduszek!
Ja na wizycie byłam w poniedziałek, to był równo 6tydzień, było widać pęcherzyk 15mm, pęcherzyk żółtkowy i echo zarodka. Mam nadzieję,że na następnej wizycie i ja zobaczę już pikający pięknie punkcik
Przez kilka dni zastanawiałam się skąd u mnie już teraz takie bóle pleców i uświadomiłyście mi,że to prawdopodobnie może być też wina tyłozgięcia macicy. Każdy lekarz u którego byłam mówi,że taka budowa nie jest właściwie niczym nadzwyczajnym,także te co mają to głowa do góry
Moje TSH w tym tygodniu to 0,7. FT3 i FT4 w górnych normach także jest okej. Chociaż endo i tak zwiększyła mi dawkę letroxu i biorę 100, a co dwa dni 75. Jak robiłam badania na początku, zaraz po pozytywnym teście to wartość tsh była 1,6, także tendencja spadkowa, no ale wiadomo, obowiązkowa kontrola co miesiąc.
Dzisiaj jadę do rodziców na święta, mąż dojedzie do mnie w niedzielę. Chciałabym trochę odpocząć, ale całe święta w rozjazdach, po świętach od razu do pracy, wiec z odpoczynkiem pozostaje czekać do następnego weekendu.
Dla wszystkich wesołych i ciepłych świąt, choć pogoda niestety nie rozpieszcza
Tizzi, chicken, A85K lubią tę wiadomość
-
chicken wrote:Czemu badanie poziom hormonow w ciazy?
Nigdy nie mialam problemow z TSH-powinnam to skontrolowac jeszcze teraz?
FT3 FT4 rowniez?
Mój gin mówi, że w ciąży mogą być skoki, co może prowadzić do wczesnej straty ciąży. -
Tizzi wrote:Jak korzystacie z komputera to spróbujcie nacisnąć ctrl+F5. To powinno pomóc w przeladowaniu suwaczkow bo przeglarka wczytuje ten obrazek który ma w pamięci.
Ja też miałam na początku też suwaczek co ty chicken ale właśnie mnie to denerwowalo bo ja tylko z telefonu korzystam i zmieniłam na te które się same aktualizuja bez problemówsyn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
chicken wrote:A FT3 i FT4 od czego jest?
moge sobie zbadac samo TSH najwyzej, kontrolnie. gin mi nic o tym nie mowil...
tsh, ft3 i ft4 to taka trójca tarczycowa pełen obraz stanu tarczycy można uzyskać badając te trzy wskaźniki. Nie znam się na tym czy badanie samego tsh będzie odpowiedzią czy z tarczycą jest wszystko okej. To już lekarz powinien ocenić. -
Najlepiej zbadać razem tego samego dnia TSH ifT4. TSH samo nic nie mówi, szczególnie w ciąży.
Jaki lekarz, takie daje skierowania... ręce opadają. Marnie, bo marnie, ale pociesza mnie to, że nie tylko ja się z takimi użeram. I kasa leci na prywatnie robione badania...Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:Najlepiej zbadać razem tego samego dnia TSH ifT4. TSH samo nic nie mówi, szczególnie w ciąży.
Jaki lekarz, takie daje skierowania... ręce opadają. Marnie, bo marnie, ale pociesza mnie to, że nie tylko ja się z takimi użeram. I kasa leci na prywatnie robione badania...
Dokładnie, trafić na lekarza, który kompleksowo spojrzy na pacjenta to jak trafić w totka. Ja jeszcze przed tym, jak się dowiedziałam,że z moja tarczycą jest problem, chodziłam do dwóch ginekologów. A że starliśmy się o dziecko już wtedy około roku, to pytałam na każdej wizycie czy może są konieczne jakieś dodatkowe badania, bo nikt mi wcześniej hormonów nie badał. I za każdym razem słyszałam to samo "ludzie się po kilka lat starają, niech Pani będzie cierpliwa". To byłam na tyle cierpliwa,że sama zrobiłam przegląd hormonów od a do z no i wyszło tsh 15. W tym samym cyklu, po zbiciu tsh z 15 na 2,7 zaszłam w ciążę, co prawda nie zakończyła się szczęśliwie, no ale to był dla mnie znak,że czasem lepiej być nadgorliwym i słuchać swojej intuicji szczególnie jeśli chodzi o zdrowie. -
Jest!!! Zarodek 2mm z bijacym serduszkiem! Uffff
Yoselyn82, Tizzi, bebloszka90, Mamaokruszka, A85K, Zołzimagic, Wachciowa, Justya85, migiem, Mus, Lady Savage, Missjust, JaKa, magdzia26, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nesairah wrote:Jest!!! Zarodek 2mm z bijacym serduszkiem! Uffff
GratulujeTizzi lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
chicken wrote:Wszystkie z was badaly te hormy w ciazy? Szczerze mowiac to znowu mnie troch enastraszylyscie
Sczegolnie ze z moimi hormonami bylo wszystko okLea
-
chicken wrote:Wszystkie z was badaly te hormy w ciazy? Szczerze mowiac to znowu mnie troch enastraszylyscie
Sczegolnie ze z moimi hormonami bylo wszystko ok
Spokojnie tym bardziej,że jak sama napisałaś, z Twoimi hormonami wszystko było okej. Dla świętego spokoju zapytaj lekarza na najbliższej wizycie i już