X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • chicken Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie gdyby nie te kłucia to bym nie miała obecnie żadnych objawów. Piersi tylko są wrażliwe i lekko bolą przy ucisku. I poza tym NIC. Tylko senność ;)

Ciekawe czy coś do tego dojdzie. Może jeszcze za wcześnie....

geeky-2017-12-12.jpg
  • agii81 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z deszczowej Gdyni. Bleee,co za okropna pogoda.

Gratuluje serduszek dziewczyny :)
    Witam nowe dziewczyny :)

Zazdraszczam Wam zdjęć,tych pęcherzykowatych i tych serduszkowych. Ja sobie na swoje jeszcze trochę poczekam,bo u nas termin na maj tam gdzie chcę iść,ale już tyle czekam to sobie poczekam.
    Przed świętami mam tyle pracy,że nie mam czasu na nic (stąd dawno mnie tu nie było), a jak przychodzę do domu,to najchętniej bym poszła od razu spać. Wczoraj zasnęłam o 21:15. Ale w domu dzieciaki z mężem mieli ze mnie ubaw :D

Co do TSH i norm lab to tak jak napisała Kumrara można je między bajki wsadzić.Ja przy TSH 2,6 nie dałam się zbyć lekarzom i nie odpuściłam.Mieli mnie za wariatkę,która chce leki bo chce schudnąć (dosłownie tak mi endo powiedziała), ale dała skierowanie na USG,jak zobaczyła wyniki to przeprosiła,że tak powiedziała.Okazało się,że moja tarczyca jest w zaniku,a w zasadzie jej prawie nie mam. Dostałam euthyrox 100 i zaczęłam normalnie funkcjonować, wszystkie objawy niedoczynności zniknęły. U nas niedoczynośc jest niestety rodzinna.Ja ją "przekazałam" 9 letniej córce :/

chicken mi bóle podbrzusza minęly dopiero jakiś tydzień temu,czasami miałam tak,że musiałam usiąść na chwilkę,teraz jest ok,ale staram sie robić wszystko wolniej.

Mamabyc3 ja na razie nikomu nic nie mówię, ale doskonale rozumiem Twoje obawy, u nas pewnie będzie to samo,ale powoli zaczynam się oswajać z tym,żeby mieć w nosie to co powiedzą inni,i tak będa gadać i tak, a u nas maluch przecież będzie czwartym dzieciorkiem, ale traktuję tą ciąże chyba jak pierwszą bo po 9 latach nic nie pamiętam ;D

Idę czytac zaległości forumowe :)

<3Wbwmp2.png <3
  • agii81 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    W sumie gdyby nie te kłucia to bym nie miała obecnie żadnych objawów. Piersi tylko są wrażliwe i lekko bolą przy ucisku. I poza tym NIC. Tylko senność ;)

dojdzie,dojdzie :P, ja własnie zaczęłam od dzisiaj mdłości, wcześniej coś mnie muliło rano i wieczorem od kliku dni, ale dzisiaj to już po całości ;) :P

<3Wbwmp2.png <3
  • Eli Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:

U mnie te same objawy, no i cos mnie przeziebienie lapie niestety :(

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • agii81 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,a ja mam jeszcze pytanie. Czy Wam też jest strasznie zimno? Ja już nie wiem jak się ubierać, ciągle marznę na dworze, zimą tak nie marzłam jak teraz, chodzę ubrana w długi rękaw,grubą bluzę, kurtkę a i tak mi zimno,na samą myśl,że mam np wysiąść z autobusu mam ochotę jeździć w kółko,bo tam jest ciepło. W domu jak wrócę z pracy siedzę w bluzie i pod kocem.Nie jestem chora ani nic mnie nie bierze. Nie pamiętam,czy w poprzednich ciążach miałam tak samo :/

<3Wbwmp2.png <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja w związku z tym ze pojawiły się u mnie brązowe plamienia to polecialam do innego gina bo ten mój mnie ostatnio zdenerwowal... i dzidzia całe szczęście pięknie rośnie ma już 5,7 mm bijące serduszko które udało się nawet pierwszy raz usłyszeć <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 08:18

Justya85, Missjust, Zołzimagic, Tizzi, A85K, Wachciowa, Lady Savage, JaKa lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4263950e4c8.jpg

Yoselyn82, chicken, nesairah, Justya85, Angie 31, migiem, Tizzi, A85K lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Belly mówi, że termin na 16.12 ale zobaczymy jak usg. Pierwsze 21.04 jestem OSRANA ze strachu :(
    Ja mam tsh 2,7 i dr twierdzi, że za dużo i dostałam letrox. Ale moja ciąża jest z in vitro, my się radzimy innymi prawami niż natura ;) (przed procedura tsh mialam 0,5)

To też może być efekt hormonów. Powinno się badać, oprócz TSH, fT4, ew. fT3, bo to są hormony tarczycy i ich niedobór albo nadmiar może zaszkodzić maleństwu, a nie zły poziom TSH. TSH jest niby bardziej czułe niż fT4 i fT3, ale potrafi wariować od bety i progesteronu. A wariuje właśnie po to, żeby zmotywować tarczycę do intensywniejszej pracy z uwagi na dziecko, które już za chwilę będzie duże i będzie podbierać mamie hormony tarczycy.
    Stawianie diagnozy z TSH i przepisywanie leku to lekarz mógłby sobie odpuścić i popatrzeć w fusy na dnie filiżanki. Wyszłoby na to samo.

Polecam na OVUfriend poczytanie wątku o TSH, tam sporo mądrych rzeczy jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 08:50

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto moj maluszek

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd9386fb2209.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 09:15

migiem, Ja_Sonia, nesairah, Missjust, Tizzi, magdzia26, MalaHD, A85K, k878, Wachciowa, Justya85, Lady Savage, JaKa lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj na drugiej becie :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • chicken Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missjust wrote:
    Hej hej. Witam też :) a ja od rana znowu zatroskana. Wiedziałam, że powinnam już przestać mierzyć temp, ale jakoś tak leżał pod ręką termometr. Spadła do 36.82 i już się stresuję. Och ja głupia. Po co mierzyłam :/. W sumie wczoraj się nameczylam i chyba coś mnie bierze, może to dlatego :|
    Pewnie to nic zlego. Spokojnie :)

geeky-2017-12-12.jpg
  • chicken Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Yoselyn - u nas też szaro, buro i ponuro, już 2 razy deszcz przeleciał.

Chicken - a może magnez lepiej regularnie jakiś dobry brać? 2x1 chociaż jeśli nie bierzesz ;) No-spa tak bardziej doraźnie, chociaż u nas w szpitalu od razu ładują każdej ciężarnej jak z plamieniami jakaś nawet jak nic nie boli.
    Jeszcze apropo magnezu. biore femibion 1 - te witaminy chyba maja w sobei magnez. Nie przegne jak zaczne brac jeszcze procz tego?

geeky-2017-12-12.jpg
  • majamia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowicie,ze o pewnej godzinie sie suwaczki aktualizuja. A kto mi powoe, czemu tu mam z wczoraj, czy sprzed dwoch dni, a na forum ovu widze,ze jest aktualny? :P

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    oto moj maluszek

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd9386fb2209.jpg

Gratuluję! Marzę o takim widoku dziś :) do 11 zwariuję...

Yoselyn82, Missjust lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Gratuluję! Marzę o takim widoku dziś :) do 11 zwariuję...

bedzie dobrze, na pewno bedzie juz serduszko u ciebie...ja nie mialam jeszcze, czekam na ten moment

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Missjust Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, a ja dzisiaj odebrałam drugą betę. Pierwsza 19dpo 987,2 a po 48h 2837,10 w tej samej jednostce, więc chyba dobry przyrost 187% :) teraz tylko czekać do wizyty u lekarza na pierwsze usg <3

chicken, magdzia26, Tizzi, Wachciowa lubią tę wiadomość

ur3qp2.png
    cravings-2017-12-14.jpg
  • Missjust Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken dzięki :), postanowiłam jednak rzucić termometr w kąt,

nesairah będzie dobrze, na pewno będzie już serduszko :) powodzenia

AnaR kiedy odbierasz wyniki?

magdzia 26 gratulacje

A te, których nie wymieniałam po nicku też gratuluję z całego serducha :) <3 <3 udanych i spokojnych ciąż :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

ur3qp2.png
    cravings-2017-12-14.jpg
  • migiem Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie martwcie się brakiem objawów - ja też ich nie miałam, od dziś zaczęłam odczuwać bardzo lekkie mdłości - brak objawów nie świadczy o niczym złym, po prosu każda z nas inaczej reaguje na hormony - jedne bardzo, drugie prawie wcale :)

Tizzi lubi tę wiadomość

svchgox1y0oxjq1r.png
    najbliższa wizyta 11.05 :)
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,chciałam Wam zyczyc spokojnych świąt i żeby następne były już w wielopaku z różowymi berbeciami :)
    Znikam na czas świąt! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

8 tydz rozpoczęty huhu <3

Tizzi, A85K lubią tę wiadomość

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero się obudziłam :) zapomniałam na noc odsłonić rolety a jak spie zaslonietymi to mogłabym przespać cały dzień. ;)

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ