Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nesairah wrote:Orientujecie się, jakie powinno być TSH na tym etapie ciąży? Odebrałam wynik - 1,94. W normie sie miesci, ale mysle, czy jest ok...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 18:30
-
nesairah wrote:Orientujecie się, jakie powinno być TSH na tym etapie ciąży? Odebrałam wynik - 1,94. W normie sie miesci, ale mysle, czy jest ok...
TSH jest bardzo dobre. Niektórzy mówią, że < 2,5 jest OK, inni, że <2
Badałaś fT4? Bo w ciąży potrafi to wszystko powariować pod wpływem bety. Ja mam np. fT4 wysokie przy wysokim TSH, a normalnie jest tak, że przy wysokim TSH jest niskie fT4. "Totalny misz-masz" określiła endo...
Najlepiej monitorować w ciąży TSH i fT4. Jeśli dotychczas nie miałaś problemów z tarczycą, to pewnie wszystko jest OK i nie masz się co martwićnesairah lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
majamia wrote:Kolezanka po 23miesiacach po cc miala sn.
Mysle, ze to wszystko zalezy od blizny i jak bedzie w trakcie. Bo inna ponad 4lata przerwy i w trakcie proby sn macica pekla - ale okazalo sie, ze lekarz zle okreslil grubosc blizny.
Dajesz nadzieje u mnie bedzie 20miesiecy
Poza tym widze ze ja tu z najmłodsza ciąża wypalam z najgrubszej rury. Wy o wizytach serduszkowych ja o porodzie;)
Chyba dlatego ze poprzednia ciąża bezproblemowa pomijając końcówkę
-
k878 wrote:TSH jest bardzo dobre. Niektórzy mówią, że < 2,5 jest OK, inni, że <2
Badałaś fT4? Bo w ciąży potrafi to wszystko powariować pod wpływem bety. Ja mam np. fT4 wysokie przy wysokim TSH, a normalnie jest tak, że przy wysokim TSH jest niskie fT4. "Totalny misz-masz" określiła endo...
Najlepiej monitorować w ciąży TSH i fT4. Jeśli dotychczas nie miałaś problemów z tarczycą, to pewnie wszystko jest OK i nie masz się co martwić
Ft4 mi lekarz nie zlecił. Z tarczycą nie miałam nigdy problemów. Jutro wizyta... i mega stres!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 19:09
-
migiem wrote:mamabyc3 i mycha gratuluję kolejne dobre wieści oby jak najwięcej takich macie zdjęcia?
Justya85 ja też zajadam się dziś kapuśniakiem i ciągle mi mało
Ja mam fote! Zapomnialam dodac!
https://zapodaj.net/9062a503f3e03.jpg.htmlTizzi, migiem lubią tę wiadomość
-
KlaraS wrote:Dajesz nadzieje u mnie bedzie 20miesiecy
Poza tym widze ze ja tu z najmłodsza ciąża wypalam z najgrubszej rury. Wy o wizytach serduszkowych ja o porodzie;)
Chyba dlatego ze poprzednia ciąża bezproblemowa pomijając końcówkęsyn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
witam nowe mamusie
Yoselyn, majamia cieszę się bardzo że wszystko u Was dobrze po wizytach majamia super fota dorodny ten Twój maluszek
Yoselyn jak poszło na wizycie kontroli z Ośrodka Adopcyjnego?
ja tez już po wizycie
pęcherzyk 16mm, zarodek 3mm z widocznym bijącym serduszkiem
oto on:
https://zapodaj.net/c2070e9067cab.jpg.html
kolejna wizyta 11 majaWachciowa, Tizzi lubią tę wiadomość
-
migiem wrote:witam nowe mamusie
Yoselyn, majamia cieszę się bardzo że wszystko u Was dobrze po wizytach majamia super fota dorodny ten Twój maluszek
Yoselyn jak poszło na wizycie kontroli z Ośrodka Adopcyjnego?
ja tez już po wizycie
pęcherzyk 16mm, zarodek 3mm z widocznym bijącym serduszkiem
oto on:
https://zapodaj.net/c2070e9067cab.jpg.html
kolejna wizyta 11 maja
wizyta Pani z OA byla spoko, bylo milo, wesolo itp.. popytalismy o pare rzeczy, wyjasnila nam to i tamto, porozmawialismy i zobaczyla mieszkanie. Mamy dzwonic po 15 maja i pytac czy mamy kwalifikacje
Maluszek sliczny nie moge sie doczekac widoku mojego maluszkaA85K, migiem lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Gratuluje udanych wizyt, witam nowe mamusie.
Ja zycze Wam udanych swiat, pogodnych, zdrowych, wesolych i czekoladowych, ja pojawie sie 19 dopiero i zdam Wam relacje z pierwszej wizyty.
A jutro zaczynam 8 tydzWachciowa, A85K, Tizzi lubią tę wiadomość
-
nesairah lubi tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Dziewczyny na ktora jutro macie wizyty? Ja dopiero po 18 I chyba przez caly dzien oszaleje, juz nigdy tak pozno sie nie umowie:(
nesairah lubi tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Ja mam wizytę 24 i wchodzi się do gabinetu na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Następnym razem pojadę trochę wcześniej, żeby być przed otwarciem. Ostatnio wchodziłam po 20. Masakra. Nigdy więcej.
-
Byłam dzisiaj u dentysty. Okazało się, że wykruszyła mi się minimalnie plomba, zebrały się gazy, powstał stan zapalny. Cały zabieg miałam wykonany bez znieczulenia. Nie chcę zaszkodzić Groszkowi. Pani doktor włożyła mi na miesiąc bezpieczne lekarstwo. Co za ból. W ogóle nie ustępuje. Znacie może jakieś sposoby żeby złagodzić trochę ból? Przykładam lód, płuczę szałwią. Nie chcę brać żadnych leków.
-
Lady Savage wrote:Gratuluje udanych wizyt, witam nowe mamusie.
Ja zycze Wam udanych swiat, pogodnych, zdrowych, wesolych i czekoladowych, ja pojawie sie 19 dopiero i zdam Wam relacje z pierwszej wizyty.
A jutro zaczynam 8 tydz
Wesołych Świąt, smacznego jajka I mokrego Dyngusa
Baw się dobrze I odpoczywaj ile się daLaura