Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
magdzia26 wrote:Zresztą my powiedzieliśmy już wszystkim tzn najbliższej rodzinie postanowilam robić wszystko inaczej niż w poprzedniej ciąży która poronilam wtedy nie chciałam nikomu mówić...
Ja własnie coraz bardziej się zastanawiam czy nie powiedzieć komuś... bo chyba zwariuje tak trzymać to w tajemnicy... tak się strasznie cieszymy... córce jeszcze nie mówiłam:) zobaczę po wizycie we wtorek. A wogóle to mi pielęgniarka powiedziała żebym przyszła wcześniej i mi karte ciąży założy hehe ja mówię "ale jak to przecież jeszcze strasznie wcześnie" a ona mi mówi że i tak będzie musiała, a jak zlecił badania to trzeba już w karcie zapisywać także musi być dobrze!magdzia26 lubi tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Justya85 wrote:Ja własnie coraz bardziej się zastanawiam czy nie powiedzieć komuś... bo chyba zwariuje tak trzymać to w tajemnicy... tak się strasznie cieszymy... córce jeszcze nie mówiłam:) zobaczę po wizycie we wtorek. A wogóle to mi pielęgniarka powiedziała żebym przyszła wcześniej i mi karte ciąży założy hehe ja mówię "ale jak to przecież jeszcze strasznie wcześnie" a ona mi mówi że i tak będzie musiała, a jak zlecił badania to trzeba już w karcie zapisywać także musi być dobrze!Laura
-
Justyna85 a co za różnica czy powiesz teraz czy później ja patrze na to inaczej w sierpniu jak byłam w ciąży nikomu nie powiedzieliśmy i jak poronilam było mi bardzo ciężko to nie miałam wsparcia od nikogo... byłam sama z tym ...
-
Witam
W piatek i sobote testy pozytywne. W sobote beta 207 w poniedzialek 537 beta. Bylam w poniedzialek u lekarza spowodu mega zaczerwienienia i pieczenia miejsc intymnych. Dr zrobil usg ale ciazy jeszcze nie bylo widac. Dostalam probiotyki dopochwowe i tyle. Troche sie martwie bo dalej piecze i jest czerwono. Czy ktoras z Was moze tak ma?Tizzi, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
Monal gratuluję ciąży na kiedy masz termin?
To, że jeszcze nic nie było widać na usg to normalne
Co do infekcji to nie pomogę bo nie mam
Dziewczyny moja beta 387!!!dwa dni temu 145Wachciowa, Justya85, magdzia26, Angie 31, Krokodylica lubią tę wiadomość
Lea
-
Gratuluję pozytywnych wyników Dziewczynki.
Monal wrote:Witam
W piatek i sobote testy pozytywne. W sobote beta 207 w poniedzialek 537 beta. Bylam w poniedzialek u lekarza spowodu mega zaczerwienienia i pieczenia miejsc intymnych. Dr zrobil usg ale ciazy jeszcze nie bylo widac. Dostalam probiotyki dopochwowe i tyle. Troche sie martwie bo dalej piecze i jest czerwono. Czy ktoras z Was moze tak ma?
Monal probiotyki nie od razu zadziałają. Może podrażniłaś czymś? Spróbuj przemywać rumiankiem dodatkowo. Nie zaszkodzi Kruszynce na pewno.Tizzi lubi tę wiadomość
-
Tizzi wrote:Monal gratuluję ciąży na kiedy masz termin?
To, że jeszcze nic nie było widać na usg to normalne
Co do infekcji to nie pomogę bo nie mam
Dziewczyny moja beta 387!!!dwa dni temu 145
Gratuluję!!!
Ja wciąż nie mogę w to uwierzyć. 17 miesięcy starań i już byłam na 12 kwietnia zarejestrowana do specjalisty od niepłodności. Ovu termin wyznaczył na 1 grudnia.Tizzi, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
Monal wrote:Gratuluję!!!
Ja wciąż nie mogę w to uwierzyć. 17 miesięcy starań i już byłam na 12 kwietnia zarejestrowana do specjalisty od niepłodności. Ovu termin wyznaczył na 1 grudnia.Lea
-
Wachciowa wrote:Gratuluję pozytywnych wyników Dziewczynki.
Monal probiotyki nie od razu zadziałają. Może podrażniłaś czymś? Spróbuj przemywać rumiankiem dodatkowo. Nie zaszkodzi Kruszynce na pewno.
Lekarz zapytał co ja takiego robiłam? bo mi powiedziałam że mnie tak piecze jakbym skóre zdarła. A ja nic nie robiłam. Była jakaś tylko żółta wydzielina taka kremowa. -
Tizzi wrote:To rzeczywiście długo fasolka kazała na siebie czekać to termin mamy taki sam. Masz jakieś objawy?
W tamtym tygodniu ból głowy i uderzenia gorąca. W week bole brzucha jak na okres. Czasem dość silne, ż musiałam się położyć. Piersi lekko bolały po bokach. Dzisiaj wrażliwe sutki, ból miednicy i brzucha jak na okres. Wg zaleceń dr mam brać duphaston, no-spe i magnez. Mówił że za długo o to walczyliśmy i daje na wszelki wypadek.
A u Ciebie jak to wygląda? -
nesairah wrote:Ehh rano miałam tyyyle pozytywnej energii, a teraz chce mi się płakać o byle co... dosłownie! Już wiem, co znaczą wahania hormonów w ciąży.
Kochana unormuje sie! Mi sie troche organizm przyzwyczail do jazd hormonalnych bo narazie spokoj. Ja jestem na etapie full energii! Wstaje rano, ide do pracy pelna sil, dlugo pracuje. Tylko czesciej musze sobie odsapnac na 5 min. Dzisiaj bylam ze szkola w kinie i kimalam na filmie z 15min.Wachciowa lubi tę wiadomość
-
Monal wrote:Gratuluję!!!
Ja wciąż nie mogę w to uwierzyć. 17 miesięcy starań i już byłam na 12 kwietnia zarejestrowana do specjalisty od niepłodności. Ovu termin wyznaczył na 1 grudnia.
My 20.03-21.03 byliśmy po raz pierwszy w klinice Novum w Wawie. Podjęliśmy decyzję o leczeniu, staraliśmy się od 06.2015r. Wykonali mi wszystkie możliwe badania poza bhcg. W piątek okazało się że jest Groszek pod moim serduszkiem
Również mam termin na 01.12 a kolejną wizytę gin wyznaczył na 10.04
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
nesairah mnie też wieczorem złapało na płacz. Bez żadnego konkretnego powodu
Myślę o rodzicach, jak i kiedy im powiedziec. Chciałabym ich jakoś fajnie zaskoczyć Może zdjęcie usg ładnie oprawie. Macie jakieś pomysły?
Monal U mnie też wrazliwe piersi a raczej bolesne. W sumie to nie wiem jak to odróżniać bolesne /wrazliwe nigdy nie miałam takich problemów.
Coś od czasu mnie zakłuje jajnik i jestem senna all day
Czy to możliwe, że już mdłości odczuwam? Pisałam o nich rano ale teraz wieczorem też się pojawiły. Słabe są na razie.
Gorzka herbata mi pomogła.
Z tego co udało mi się wyczytać to pomaga imbir ale ja nie znoszę tego smaku i zapachu więc jak mdłości się nasila to nie wiem czym będę się ratować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 21:58
Wachciowa lubi tę wiadomość
Lea
-
Tizzi wrote:Z tego co udało mi się wyczytać to pomaga imbir ale ja nie znoszę tego smaku i zapachu więc jak mdłości się nasila to nie wiem czym będę się ratować
Ja od jutra spróbuję ciastka korzenne.
A herbatkę piję z imbirem i sokiem z pomarańczy. -
Monal wrote:Dzięki. Wizytę mam na 10 kwietnia i mam nadzieję, że coś przed świętami się wyjaśni.
Tak więc czekamyLaura
-
mycha91 wrote:Kochana unormuje sie! Mi sie troche organizm przyzwyczail do jazd hormonalnych bo narazie spokoj. Ja jestem na etapie full energii! Wstaje rano, ide do pracy pelna sil, dlugo pracuje. Tylko czesciej musze sobie odsapnac na 5 min. Dzisiaj bylam ze szkola w kinie i kimalam na filmie z 15min.Laura
-
Ajjj to racja te hormony na pocztaku ciąży potrafią dać w kość ale spokojnie to się zmieni i będzie prawie normalnie.
Ja też mam sporo energii, mam jedynie takie chwile gdzie mnie opuszcza. Jednak to nie jest jakoś bardzo uciążliwe.
Ja planuje powiedzieć jak będę po wizycie czyli na święta. Żadnych okrzyków radości przy 3 ciąży i tak nie będzie. Ale też jakoś nie uważam, aby ukrywanie ciąży miało jaki kolwiek sens. Chociażby by dlatego jakby słabo się zrobiło czy coś jednak otoczenie inaczej reaguje gdy wiedzą.
Tak objawy można mieć bardzo szybko w 2 ciąży zapachy zaczęły mi przeszkadzać jeszcze przed terminem @ teraz też już mi śmierdzi. Mdłości jak narazie są do lekkie . Każda z nas może inaczej przechodzić