Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A nie myslisz ze tym mierzeniem sie bardziej denerwujesz? Bierzesz lutke albo dupka? Nie mierz bo oszalejesz... mnie tez nachodza mysli co bedzie, ale musisz sie nastawic pozytywnie bo zestresowana nie pomozzesz, przeciez wiadomo ze w pozytywnym stanie uwalniajaa sie dobre hormony ktore pomagaja. Chyba ze masz.az tak przykre.doswiadczenia o ktorych nie napisalas. Sprawdzalas bete?Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Tizzi wrote:Dziewczyny ktos jutro że mną betuje?
Mam nadzieję, że będzie super przyrost
.Tizzi lubi tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
W końcu mi się udalo...od paru dni chodziłam i nie wiedziałam na co mam ochotę... i dzisiaj wieczorem zjadalam salateczke z ogórka, pomidora i śmietany mniam a później doprawilam ciastem brownie które dzisiaj pieklam i ja i moje dziecię czujemy się w pełni usatysfakcjonowani
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 23:09
Tizzi, Justya85, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
Hej kobietki, jak Wasze samopoczucie?
Ja dziś mam więcej energii. Cycuchy bolą wciąż okropnie...
Wczoraj oczywiście pokusiłam się o zrobienie testu, kreska lekko ciemnieje, więc jestem dobrej myśli Bety nie robię, nie chcę dodatkowego stresu. Za tydzień mam wizytę, poza tym jestem dobrej myśli A jak tam u Was?
-
nick nieaktualnynesairah wrote:Hej kobietki, jak Wasze samopoczucie?
Ja dziś mam więcej energii. Cycuchy bolą wciąż okropnie...
Wczoraj oczywiście pokusiłam się o zrobienie testu, kreska lekko ciemnieje, więc jestem dobrej myśli Bety nie robię, nie chcę dodatkowego stresu. Za tydzień mam wizytę, poza tym jestem dobrej myśli A jak tam u Was?
Ja też nie robię bety. Uważam, że przyrost bety nie jest dobrym wyznacznikiem. w poprzedniej ciąży miałam książkowy przyrost bety. W 6 tyg. miałam betę 23 tys.,a i tak okazało się, że zarodka nie ma i ciąża jest do usunięcia. -
Hej. Ja już oddałam krew. To drugi i ostatni raz jak badam betę. Stresuje mnie to.
Pojawiły się u mnie dzisiaj pierwsze mdłości z rana ale nie wiem czy to ciążowe czy z głodu?czy może wczoraj zjadłam coś nieodpowiedniego wczoraj. Bo jak coś zjadłam to lepiej trochę.
A piersi tak bolą, że nawet przy zwykłym chodzeniu je mocno odczuwam.Lea
-
Ja dzisiaj mam wnerw od rana, wszyscy mnie wkurzają mnie cyce bolą tylko przy dotyku (tak też było z pierwszą) tylko wieczorem jak już ściągam stanik to spadają dwa kamienie hehe. Ja zauważyłam że jestem bardziej/częściej głodna, po mniejszych porcjach ale częściej jem, bo jak nie jem to właśnie mam takie dziwne mdłości właśnie?Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
Tizzi U mnie piersi też mocno bolą przy chodzeniu, w ogóle mam wrażenie, że jestem jakaś spuchnięta
U mnie w piątek szykuje się firmowa impreza... i już widzę pytania, dlaczego się nie napiję. W pierwszej ciąży też tak było (akurat na weselu), nie wiedziałam co mówić, a ciążą nie chciałam się chwalić. Teraz chyba zrzucę wszystko na leki -
A wiesz co ja mówię? Bo bete pierwszą robiłam przed dwoma imprezami, powiedziałam że mam chyba zapalenie pęcherza i biorę furagine, a dopiero mama mi powiedziała że przy tym pić nie wolno:) wszyscy łykneli i pewnie dalej będę ciągnąć, na świętach pewnie będę "brała antybiotyk"Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
Justya85 wrote:A wiesz co ja mówię? Bo bete pierwszą robiłam przed dwoma imprezami, powiedziałam że mam chyba zapalenie pęcherza i biorę furagine, a dopiero mama mi powiedziała że przy tym pić nie wolno:) wszyscy łykneli i pewnie dalej będę ciągnąć, na świętach pewnie będę "brała antybiotyk"
Najgorsze jest to, że nie umiem kłamać, mam wrażenie, że zaraz wszyscy wiedzą, że nie mówię prawdy. No cóż... mam w planie powiedzieć, że biorę leki, przy których nie można pić alkoholu. W święta, mam nadzieję, że nikt nie będzie mi proponował. A na koniec tego wszystkiego w kwietniu jedziemy na wesele, jakieś 5-6h w samochodzie spędzimy (i to dwa dni z rzędu), nie wiem jak to przetrwam. To będzie już chyba 8-9 tydz, boję się, że w drodze mnie mdłości złapią. -
Ja też własnie nie umiem kłamać i też jak z mamą rozmawiam to mi się wydaje że zaraz mi powie że kłamie. No ale zrozumieją jak powiemy.Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
Justya85 wrote:Ja też własnie nie umiem kłamać i też jak z mamą rozmawiam to mi się wydaje że zaraz mi powie że kłamie. No ale zrozumieją jak powiemy.
Wczoraj byłam u rodziców i tak dziwnie mi się przyglądali, że byłam pewna, że oni już wiedzą mama pewnie się domyśla, ale na razie nic nie pytała. -
Ja najszybciej i tak będę musiała powiedzieć w pracy bo nie bede sie ciągle zamieniać z koleżanką. Bo pewnych rzeczy nie powinno się robić w ciąży
Powiem w piątek chyba. Boję się, że powie, że nie opłaca się mnie zatrudniać że lepiej wziąć kogoś na zastępstwo. Sama nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 11:06
Lea
-
Justya85 wrote:A nie myslisz ze tym mierzeniem sie bardziej denerwujesz? Bierzesz lutke albo dupka? Nie mierz bo oszalejesz... mnie tez nachodza mysli co bedzie, ale musisz sie nastawic pozytywnie bo zestresowana nie pomozzesz, przeciez wiadomo ze w pozytywnym stanie uwalniajaa sie dobre hormony ktore pomagaja. Chyba ze masz.az tak przykre.doswiadczenia o ktorych nie napisalas. Sprawdzalas bete?
Boję się bo to czwarta ciąża . Mam trzy zdrowe córeczki najstsrsza skończy 6 kwietnia 3 lata I 3 miesiące , średnia 5 kwietnia 2lata I 3 miesiące a najmłodsza
5 kwietnia roczek
Czekamy z niecierpliwościa na wizytę we wtorek....mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze .Laura
-
Tizzi wrote:Ja najszybciej i tak będę musiała powiedzieć w pracy bo nie bede sie ciągle zamieniać z koleżanką. Bo pewnych rzeczy nie powinno się robić w ciąży
Powiem w piątek chyba. Boję się, że powie, że nie opłaca się mnie zatrudniać że lepiej wziąć kogoś na zastępstwo. Sama nie wiem.
Ja w pracy mam plan powiedzieć dopiero około 13 tygodnia... mam akurat mało wymagającą pracę, a nie chcę zapeszać, tak jak ostatnio. Powiedziałam już na samym początku i niestety poroniłam. Tyle w tym dobrego, że szefostwo bardzo pozytywnie odebrało tą wiadomość, wspierali i kibicowali, a po stracie jakieś 2 miesiące dali mi awansWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 11:21
-
Dziewczyny zrobiłam wczoraj betę i dziś mam wynik 13dpo 84!
5 kwietnia pierwsza wizyta u lekarza!
Pozdrawiam wszystkie mamuśki:-)Justya85, Tizzi, Paulina48, Wachciowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤