Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie gin nie znalazla niby cialka zoltego ani zarodka ale ja to jednak cos widze na tym zdjeciu . Teraz czekamy na 3.03 wizyta serduszkowaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2017, 20:06
A85K, Wachciowa, Tizzi, kaka470, Jacqueline, migiem, Yoselyn82, magdzia26, Angie 31 lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj dowiedzieli się rodzice od mojego męża i reszta rodzinki. Wyglądam tak "rewelacyjnie " i tak samo "świetnie" sie czuje , że tylko ślepy by nie poznał, że jestem w ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2017, 20:23
Wachciowa, A85K, migiem, Zołzimagic lubią tę wiadomość
Lea
-
Tizzi wrote:Dzisiaj dowiedzieli się rodzice od mojego męża i reszta rodzinki. Wyglądam tak "rewelacyjnie " i tak samo "świetnie" sie czuje , że tylko ślepy by nie poznał, że jestem w ciąży
Mój M ogłosił rodzinie jak tylko dowiedział się o serduszku.
Co do objawów. U mnie nasiliły się od wczoraj. Wzmożone mdłości i wymioty. Nie pomaga zupełnie nic. Dzisiaj pomalowałam buzię. Poczułam się trochę lepiej psychicznie. -
Jacqueline wrote:To magiczna chwila, słuchanie serduszka jednak nie jest to obojętne dla maluszka. Podczas pomiaru serca wydzielane są ultradźwięki które działają drażniąco na ten malutki organizm.
Jest to częsta praktyka którą i u mnie w szpitalu stosują wcześnie, jednakże zalecane est słuchanie dopiero od 12tc.
Ja następnym razem nie zgodzę sie na pomiar tak wcześnie, musi mi wystarczyć informacja, że bijehttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Jacqueline wrote:To magiczna chwila, słuchanie serduszka jednak nie jest to obojętne dla maluszka. Podczas pomiaru serca wydzielane są ultradźwięki które działają drażniąco na ten malutki organizm.
Jest to częsta praktyka którą i u mnie w szpitalu stosują wcześnie, jednakże zalecane est słuchanie dopiero od 12tc.
Ja następnym razem nie zgodzę sie na pomiar tak wcześnie, musi mi wystarczyć informacja, że bije
Lea
-
Mój gin powiedział mi przed badaniem, że tego nie powinno się robić ale z doświadczenia wie że mamy są później spokojniejsze. Słyszałam bicie serduszka mojego Groszka przez 1 sekundę może 2 i wyłączył.
-
Fale Dopplerowskie mogą działać szkodliwe na zarodek, nie powinno się słuchać bicia serca w bardzo wczesnej ciąży.
Dlaczego niektóre dzieci podczas ktg strasznie się ciskają w brzuchu? Moja córka tak kopała, że ją przez drzwi było słychać na korytarzu.
Te fale drażnią dziecko, denerwują, oddziałują na mózg, na układ nerwowy.
Przy włączaniu Dopplera zarodek się nagrzewa.
Pewne wady rozwojowe potem u dzieci, jakieś zaburzenia rozwoju psycho-fizycznego, jeśli nie ma innych powodów po których można by było stwierdzić (wykluczenie czynników chorobowych i mutacji genetycznych), że tak jest, powiązuje się z działaniem Dopplera na zarodek.
Edit: tak, włączenie na moment i nie gmeranie głowicą w tym czasie nie jest jakoś niebezpieczne, ale za długie i zbyt częste słuchanie nie pozostaje bez wpływu na dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2017, 21:19
Wachciowa lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Myślę, że takie detektory domowe to nie jest nic dobrego. Przez chwileczkę zmieni się tętno Dzieciątka i będziemy panikować. W razie problemów czy wątpliwości powinniśmy udać się do lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2017, 21:50
-
Jacqueline wrote:Przy włączaniu Dopplera zarodek się nagrzewa.
bety dzielnie nie robię od ostatniego wyniku w marcu za to w srode ide na badania z krwi, pewnie z litr mi odciagna trochę się boję bo ostatnio babki pół godziny szukały mi żyły, z której da się pobrać wystarczająca ilość krwi na badania...
Jacqueline, jak tam u Ciebie?
wesołych świąt dziewczynyWachciowa lubi tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Tizzi wrote:Tak w ogóle uświadomiłam sobie, że gdzieś za około tydzień będą już się pojawiać pierwsze styczniowki i już nie będziemy takie "najmłodsze" w ciąży
Ale ten czas szybko płynie.
Wy też odliczacie dni do następnego tygodnia?A85K lubi tę wiadomość
-
zołzimagic moje zdjęcie wygląda bardzo podobnie i jest na nim zarodek i ciałko żółtkowe - pewnie Ciebie nei utrafiła dobrze z usg i dlatego nie widziała
niestety czasem zbyt dużo informacji nie zawsze pomaga - niektórym z nas nie mierzyli bicia serca i nie kazali powtarzać bety i jesteśmy spokojniejsze, mimo że może miałybyśmy teraz podobne obawy jak te które boją się o swoje maleństwa. Najgorszy teraz będzie stres - ja po jednym bardzo stresującym dniu miałam bóle i lekkie plamienie. Dziewczyny postarajcie się uspokoić, nie nastawiajcie się na najgorsze, podarujcie tym pchełkom spokój i nadzieję a będzie dobrze - musi byćA85K lubi tę wiadomość
-
Zołzimagic wrote:Nie nie, bylam w olsztynie u p.Chorzewskiej, jak mam mozliwosc to zawsze korzystam z wizyty u niej i z calego serca polecam! Ciezko sie zalapac, ale zobacz sobie na znanylekarz, rekordowa ilosc pozytywnych opinii. Gdybym mieszkala tutaj to chcialabym prowadzic u niej ciaze i tak mi dala swoja kom i mowila ze zawsze moge napisać smsa mimo ze nie prowadzi mojej ciazy to odp i w Niemczech tez nie robia wielu badan i jesli bedzie wszystko okej, napewno bede chciala przyleciec i u niej zrobic.
-
migiem wrote:zołzimagic moje zdjęcie wygląda bardzo podobnie i jest na nim zarodek i ciałko żółtkowe - pewnie Ciebie nei utrafiła dobrze z usg i dlatego nie widziała
niestety czasem zbyt dużo informacji nie zawsze pomaga - niektórym z nas nie mierzyli bicia serca i nie kazali powtarzać bety i jesteśmy spokojniejsze, mimo że może miałybyśmy teraz podobne obawy jak te które boją się o swoje maleństwa. Najgorszy teraz będzie stres - ja po jednym bardzo stresującym dniu miałam bóle i lekkie plamienie. Dziewczyny postarajcie się uspokoić, nie nastawiajcie się na najgorsze, podarujcie tym pchełkom spokój i nadzieję a będzie dobrze - musi być
Zgadzam sie - ja zrobilam tylko dwie bety, serduszko widzialam ale nie sluchalam. Lekarka poinformowala mnie o tym ze mam krwiaka ale wgle nie mowila o poronieniu, tylko zeby uwazac na siebie zeby sam sie ladnie wchlonal. Czasem im mniej wiesz tym lepiej spisz.Wachciowa, A85K lubią tę wiadomość
-
Ja musiałam zbadać, ze względu na leki. Tak to bym nie robił pewnie no i te plamienia
Alxawl - dziękuję, że pytasz U mnie tak jakby lepiej, leżałam większość dnia wczoraj, rano troche różowy śluz jak brałam Luteine i po południu odrobine bardziej różowego, a tak to spokój czyli niby lepiej Tylko przypałętała mi się jakaś walnięta infekcja nic nie szczypie czy coś tylko upławy nieładne W domku mam Lactovaginal (dopochwowe) i chyba sobie wezmę do czasu wizyty, w czwartek mam się zgłosić do poradni do mojego lekarza.
A no i robiłam test, wczoraj, dziś i pewnie jutro lub pojutrze zrobię. Kreseczka troche mocniejsza niż wczoraj.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016