Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem laczego moj post sie nie wyswietlil.. Coz, napisze jeszcze raz. Otoz od dwoch dni wiem ze jestem w ciazy. Szok i niedowierzanie. Termin na 13 grudnia, dokladnie 11 lat po pierwszym dziecku. Mam 41 lat i troche obaw z tego powodu. Dobrze ze maz i syn zachwyceni to jakos mnie trzymaja w ryzach..
Wachciowa, A85K, Zołzimagic, Angie 31, Tizzi, chicken, Eli, migiem lubią tę wiadomość
-
Dizzy wrote:Nie wiem laczego moj post sie nie wyswietlil.. Coz, napisze jeszcze raz. Otoz od dwoch dni wiem ze jestem w ciazy. Szok i niedowierzanie. Termin na 13 grudnia, dokladnie 11 lat po pierwszym dziecku. Mam 41 lat i troche obaw z tego powodu. Dobrze ze maz i syn zachwyceni to jakos mnie trzymaja w ryzach..
My na razie oprócz siostry która wiedziała o ivf w rodzinie nie wie nikt. Mojej młodej nie powiedziałam bo to paploła jest i na pewno by sie wygadała. My chyba powiemy pod koniec 3 miesiąca choć kusi mnie żeby powiedzieć córce bo ona strasznie chce rodzeństwoDizzy lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Wachciowa no to zajebista masz teściowa my dziś powiemy ona też się nie uciesży bo ona wogole ma zdanie " eee tam nigdy nic nie wiadomo" jakby każda miała czekać na poronienie.... no u mnie też zaczęło się przytulaniu do porcelany a mdli mnie cały dzień szczególnie w nocy dziś prawie nie spalam. A ogólnie to naprawdę nie mam do teściowej ochoty jechać i słuchAC jej lamentu jak my sobie poradzimy, gdzie będziemy mieli pokój dla kolejnego dziecka ( mamy 3 pokoje także zamieścimy sie) że ja zamierzam cały czas siedzieć na dupie i nic nie robić tylko dzieci wychowywać przecież czasy się zmieniły, a co jak 500plus zabiora ( owszem korzystam bo akurat mieścimy się w kryterium jakoś 2zl mniej mąż zarabia;) a wiadomo 1tys piechotą nie chodzi więc biorę ) i jakie te biedne moje córki będą bo oczywiście ja będę zajęta maluchem a mąż ciągle będzie musiał harowac by nas utrzymać ahhh.... te baby niby stare wydawało by się, że w inaczej wychowane więc by się cieszyły a masz.
Wachciowa lubi tę wiadomość
-
A po za tym jeśli któraś zainteresowana od jutra w lidlu ciuchy ciążowe są w tym leginsy za 21zl albo bluzki za 20 więc warto wejść i zobaczyć. Ja idę bo naprawdę w prawie żadne ciuchy się nie mieszcze:) a wiem że leginsy d0bre gatunkowo bo milam 1 kupione w 2 ciąży
Wachciowa, Alxawl lubią tę wiadomość
-
Czasami myślę że Ci głupi ludzie robią i mówią to z zazdrości.
Co do 500+ I zasiłków. Uważam, że jeśli dają to trzeba brać. Tylko fajnie jeżeli ta pomoc faktycznie polepsza dobrobyt rodziny A nie kiedy pieniądze są wylewane za kołnierz.A85K lubi tę wiadomość
-
Mamabyc3 wrote:A po za tym jeśli któraś zainteresowana od jutra w lidlu ciuchy ciążowe są w tym leginsy za 21zl albo bluzki za 20 więc warto wejść i zobaczyć. Ja idę bo naprawdę w prawie żadne ciuchy się nie mieszcze:) a wiem że leginsy d0bre gatunkowo bo milam 1 kupione w 2 ciąży
-
Cześć dziewczyny,
Jestem tu nowa i też mam nadzieję będę rodzić w grudniu. Wg ostatniej miesiączki jestem w 7t4d, jednak wg USG owulacja się mocno opóźniła. W piątek na USG zobaczyłam pęcherzyk z ciałkiem żółtym, ale bez zarodka lekarz powiedział, że wszystko wygląda ok a za 2 tygodnie mam przyjść znowu i wtedy usłyszymy serduszko nigdy nie miałam mdłości. Bolały mnie tylko piersi, czułam ciągnięcia w jajnikach, skurcze i bóle w krzyżu. Miałam dużo białego śluzu. A teraz od kilku dni nic... Piersi tylko lekko bolą i są miękkie, bóli w krzyżu zero, brzuch nie boli, śluzu brak... Czy któraś tak ma? Trochę się martwię dzięki za odpowiedź!migiem lubi tę wiadomość
Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
Mamabyc3 wrote:A po za tym jeśli któraś zainteresowana od jutra w lidlu ciuchy ciążowe są w tym leginsy za 21zl albo bluzki za 20 więc warto wejść i zobaczyć. Ja idę bo naprawdę w prawie żadne ciuchy się nie mieszcze:) a wiem że leginsy d0bre gatunkowo bo milam 1 kupione w 2 ciąży
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Ja też nie mam objawów i taka schize o puste jajo, że jeszcze trochę i zwariuje. Wczoraj powiedzieliśmy moim rodzicom, bardzo się ucieszyli. Dziś powiemy teściom i jestem pewna, że oszaleja ze szczęścia. Przerabane macie z tymi tesciowymi.
Missjust lubi tę wiadomość
-
Alassea, Dizy cześć nie przejmujmy się. Ja też tak mam, z jednej strony się martwię, ale z drugiej przecież wiele kobiet nawet nie wie że jest w ciąży, więc to o niczym nie świadczy. Mnie od dwóch dni przestały boleć piersi. Zrobiły się miękkie ale za to trochę mnie mdli. Dodatkowo nie wiem po co, ale cały czas mierze temp. chociaż wiem że nie powinnam - spada. To tez mnie trochę niepokoi, ale czekam do wizyty u lekarza. Co będzie to będzie
A my dzisiaj mamy obiad u siebie i zjeżdża się rodzina. Jesteśmy na 99% nastawieni że powiemy, mimo że to jeszcze bardzo wcześnie. Zaraz będą i tak się wszyscy dopytać czemu nie pije alkoholu skoro u nas w domku obiad i nie potrzeba kierowcy ;p a poza tym chcę bardzo już komuś powiedzieć Wychodzę z założenia co ma być to będzie czy powiemy czy nie. Nie wierzę w jakieś tam "zapeszanie". Przynajmniej jeżeli będzie coś nie tak się działo (oby nie!) to nie będą mnie mama z teściowa wiecznie gnębić pytaniami kiedy ciąża. -
Ja już powiedziałam mojemu że jeśli będą jakieś głupie gadki to bierzemy dziewczyny i papa. Nie zamierzam ani słuchać ani się denerwować przez ludzi którzy sami nie wiedzą co mówią. Bo dzieci to jedyny powód naszego istnienia każdy do tego darzy prędzej czy później a czy ktoś ma aspiracje a jedno czy na pięcioro to jego prywatna sprawa.