X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Dizzy Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Wachciowa lubi tę wiadomość

3jgxrjjg90qnui4j.png
  • Dizzy Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem laczego moj post sie nie wyswietlil.. Coz, napisze jeszcze raz. Otoz od dwoch dni wiem ze jestem w ciazy. Szok i niedowierzanie. Termin na 13 grudnia, dokladnie 11 lat po pierwszym dziecku. Mam 41 lat i troche obaw z tego powodu. Dobrze ze maz i syn zachwyceni to jakos mnie trzymaja w ryzach..

Wachciowa, A85K, Zołzimagic, Angie 31, Tizzi, chicken, Eli, migiem lubią tę wiadomość

3jgxrjjg90qnui4j.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w naszym gronie. Jak się czujesz? <3

Dizzy lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Dizzy Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmeczona i brzuch mi rozpiera.. Na dodatek ostatni tydzien bylam chora, kaszel i bol gardla. Nie wiedzialam o ciazy i bralam syrop na kaszel. Boje sie ze mdłości sie zaczną wkrótce bo przy pierwszym dziecku miałam przez miesiąc codziennie☹

3jgxrjjg90qnui4j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy I gratulujemy :-)
    Jeśli chodzi o wiek to napewno będziesz traktowana przez lekarza inaczej bo jednak jesteś po 40-sce .Ale liczy się jak ty się czujesz :-)
    Powodzenia I zapraszamy do pisania ;-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dizzy wrote:
    Nie wiem laczego moj post sie nie wyswietlil.. Coz, napisze jeszcze raz. Otoz od dwoch dni wiem ze jestem w ciazy. Szok i niedowierzanie. Termin na 13 grudnia, dokladnie 11 lat po pierwszym dziecku. Mam 41 lat i troche obaw z tego powodu. Dobrze ze maz i syn zachwyceni to jakos mnie trzymaja w ryzach..
    O jak fajnie , ktoś bliżej mojego wieku bo mi w tym roku stuknie 39 lat :)

My na razie oprócz siostry która wiedziała o ivf w rodzinie nie wie nikt. Mojej młodej nie powiedziałam bo to paploła jest i na pewno by sie wygadała. My chyba powiemy pod koniec 3 miesiąca choć kusi mnie żeby powiedzieć córce bo ona strasznie chce rodzeństwo

Dizzy lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa no to zajebista masz teściowa my dziś powiemy ona też się nie uciesży bo ona wogole ma zdanie " eee tam nigdy nic nie wiadomo" jakby każda miała czekać na poronienie.... no u mnie też zaczęło się przytulaniu do porcelany a mdli mnie cały dzień szczególnie w nocy dziś prawie nie spalam. A ogólnie to naprawdę nie mam do teściowej ochoty jechać i słuchAC jej lamentu jak my sobie poradzimy, gdzie będziemy mieli pokój dla kolejnego dziecka ( mamy 3 pokoje także zamieścimy sie) że ja zamierzam cały czas siedzieć na dupie i nic nie robić tylko dzieci wychowywać przecież czasy się zmieniły, a co jak 500plus zabiora ( owszem korzystam bo akurat mieścimy się w kryterium jakoś 2zl mniej mąż zarabia;) a wiadomo 1tys piechotą nie chodzi więc biorę ) i jakie te biedne moje córki będą bo oczywiście ja będę zajęta maluchem a mąż ciągle będzie musiał harowac by nas utrzymać ahhh.... te baby niby stare wydawało by się, że w inaczej wychowane więc by się cieszyły a masz.

Wachciowa lubi tę wiadomość

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po za tym jeśli któraś zainteresowana od jutra w lidlu ciuchy ciążowe są w tym leginsy za 21zl albo bluzki za 20 więc warto wejść i zobaczyć. Ja idę bo naprawdę w prawie żadne ciuchy się nie mieszcze:) a wiem że leginsy d0bre gatunkowo bo milam 1 kupione w 2 ciąży ;)

Wachciowa, Alxawl lubią tę wiadomość

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami myślę że Ci głupi ludzie robią i mówią to z zazdrości.
    Co do 500+ I zasiłków. Uważam, że jeśli dają to trzeba brać. Tylko fajnie jeżeli ta pomoc faktycznie polepsza dobrobyt rodziny A nie kiedy pieniądze są wylewane za kołnierz.

A85K lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    A po za tym jeśli któraś zainteresowana od jutra w lidlu ciuchy ciążowe są w tym leginsy za 21zl albo bluzki za 20 więc warto wejść i zobaczyć. Ja idę bo naprawdę w prawie żadne ciuchy się nie mieszcze:) a wiem że leginsy d0bre gatunkowo bo milam 1 kupione w 2 ciąży ;)
    Ciekawe czy w Lidlu będą bitwy o ciążowe ciuchy :p

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio jak były ciążowe ciuchy to jeszcze po tygodniu widziałam że leżało ich dużo ciekawe jak tym razem będzie

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Alassea Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Jestem tu nowa i też mam nadzieję będę rodzić w grudniu. Wg ostatniej miesiączki jestem w 7t4d, jednak wg USG owulacja się mocno opóźniła. W piątek na USG zobaczyłam pęcherzyk z ciałkiem żółtym, ale bez zarodka :( lekarz powiedział, że wszystko wygląda ok a za 2 tygodnie mam przyjść znowu i wtedy usłyszymy serduszko :) nigdy nie miałam mdłości. Bolały mnie tylko piersi, czułam ciągnięcia w jajnikach, skurcze i bóle w krzyżu. Miałam dużo białego śluzu. A teraz od kilku dni nic... Piersi tylko lekko bolą i są miękkie, bóli w krzyżu zero, brzuch nie boli, śluzu brak... Czy któraś tak ma? Trochę się martwię :( dzięki za odpowiedź!

migiem lubi tę wiadomość

Synek 16.12.2017 💙
    Córeczka 26.12.2019 ❤️
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja Cię Wachciowa ale Ci ta twoja tesciowka dowalila ja bym chyba więcej się do niej nie odezwała po tym jakbym jej wygarnela co o niej myślę a wnuka/wnuczki nigdy by na oczy nie zobaczyla

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dizzy, Alassea witamy :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Widziałam w necie ale trochę boje sie już kupować żeby nie zapeszyć

• 78beti Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do teściowej to na początku ustaliliśmy tzn ja ustalim ze nie życzę sobie żeby sie wtrącała w nasze życie i skutecznie tego pilnuje

• Dizzy Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w ktorym tygodniu zaczely wam sie mdlosci?

3jgxrjjg90qnui4j.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam objawów i taka schize o puste jajo, że jeszcze trochę i zwariuje. Wczoraj powiedzieliśmy moim rodzicom, bardzo się ucieszyli. Dziś powiemy teściom i jestem pewna, że oszaleja ze szczęścia. Przerabane macie z tymi tesciowymi.

Missjust lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Missjust Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alassea, Dizy cześć ;) nie przejmujmy się. Ja też tak mam, z jednej strony się martwię, ale z drugiej przecież wiele kobiet nawet nie wie że jest w ciąży, więc to o niczym nie świadczy. Mnie od dwóch dni przestały boleć piersi. Zrobiły się miękkie ale za to trochę mnie mdli. Dodatkowo nie wiem po co, ale cały czas mierze temp. chociaż wiem że nie powinnam - spada. To tez mnie trochę niepokoi, ale czekam do wizyty u lekarza. Co będzie to będzie
    A my dzisiaj mamy obiad u siebie i zjeżdża się rodzina. Jesteśmy na 99% nastawieni że powiemy, mimo że to jeszcze bardzo wcześnie. Zaraz będą i tak się wszyscy dopytać czemu nie pije alkoholu skoro u nas w domku obiad i nie potrzeba kierowcy ;p a poza tym chcę bardzo już komuś powiedzieć :) Wychodzę z założenia co ma być to będzie czy powiemy czy nie. Nie wierzę w jakieś tam "zapeszanie". Przynajmniej jeżeli będzie coś nie tak się działo (oby nie!) to nie będą mnie mama z teściowa wiecznie gnębić pytaniami kiedy ciąża.

ur3qp2.png
    cravings-2017-12-14.jpg
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już powiedziałam mojemu że jeśli będą jakieś głupie gadki to bierzemy dziewczyny i papa. Nie zamierzam ani słuchać ani się denerwować przez ludzi którzy sami nie wiedzą co mówią. Bo dzieci to jedyny powód naszego istnienia każdy do tego darzy prędzej czy później a czy ktoś ma aspiracje a jedno czy na pięcioro to jego prywatna sprawa.

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ