X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Hey Dziewczyny ja już po wizycie. Wszystko w porządku, pęcherzyk urósł i widać ciałko żółte, lekarka twierdzi ze wszystko jest dokładnie tak jak powinno być jak na ten etap ciąży (6+2) i że równo za tydzień kolejna wizyta na której podejrzymy maluszka. Troszkę się jednak dalej stresuje wiadomo ale powiedziała, że nie ma powodów do niepokoju. Wstępnie termin na...25 grudnia ale za tydzień określi konkretniej. ;) No to w sumie tyle. Z jednej strony żałuję że od razu nie kazała przyjść za dwa tygodnie a z drugiej przynajmniej coś tam jest więcej wiadomo.
    Pozdrawiam Was wszystkie ;) <3
    No i super. Najważniejsze, że widać ciałko żółte. Ja byłam na 1usg w5t2d i mój pęcherzyki miał 12mm, a już 2tyg potem widziałam zarodek z serduszkiem i miał 13mm sam zarodek. Więc duża zmiana. Wiem, że tydzień wydaje się odległy, ale szybciutko zleci

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    A jakiej firmy ? Ja znalazłam ale te niby od 12 tyg. 400 zł wzwyż.
    Najszybciej odpowiem po niedzieli na to pytanie. Ale coś mi świta, że to Angel sounds

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dzoewczyny - wiekszosc z Was bedzie mialo krzywe po 20 tc. Zamowcie sobie glukoze o smaku pomaranczowym albo cytrynowym - nie jest wtedy tak tragicznie ^^

Wachciowa lubi tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Hey Dziewczyny ja już po wizycie. Wszystko w porządku, pęcherzyk urósł i widać ciałko żółte, lekarka twierdzi ze wszystko jest dokładnie tak jak powinno być jak na ten etap ciąży (6+2) i że równo za tydzień kolejna wizyta na której podejrzymy maluszka. Troszkę się jednak dalej stresuje wiadomo ale powiedziała, że nie ma powodów do niepokoju. Wstępnie termin na...25 grudnia ale za tydzień określi konkretniej. ;) No to w sumie tyle. Z jednej strony żałuję że od razu nie kazała przyjść za dwa tygodnie a z drugiej przynajmniej coś tam jest więcej wiadomo.

No to mamy podobnie, ale dla mnie ten etap, a dokładnie 6+3 był 2 maja :)

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:

No to mamy podobnie, ale dla mnie ten etap, a dokładnie 6+3 był 2 maja :)

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie każda jest ochydna. Zastanawiam się jak to wytrwam. Bo mnie ogólnie w ciąży na słodycze mdli. Wyjątkiem są lody.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik tej glikowabej (3 miesieczna) i wynik mam 4,8 gdzie norma jest 4,8-5,9 sredni dobowy poziom - 91

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• Nola Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny Mam straszne wyrzuty sumienia wypiłam łyk piwa Bylismy w restauracji maz mial piwo ja wode pozniej on juz meczyl to piwo nie mogl dopic a ja z kolei mialam tak straszna ochote az mnie skrecalo (przed ciaza uwielbialam piwo) poza tym mega chcialo mi sie pic a moja woda sie juz skonczyla i tak z glupia franc on mowi a wez soboe lyka usta zamocz tylko jak tak masz smaka i ja nawet nie wiem kiedy zrobilam jednego małego łyka :(

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Dla mnie każda jest ochydna. Zastanawiam się jak to wytrwam. Bo mnie ogólnie w ciąży na słodycze mdli. Wyjątkiem są lody.
    A lody jecie dziewczyny bez oporów ? ja też jem ale za każdym razem się stresuje że mogą być w nich surowe jajka

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy tez tak macie ze brzuch popołudniu jest większy i tak jakby bardziej twardy ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • chicken Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lody z biedronki typu symfonia i inne które tam znajdziecie na 100% nie mają jajek. Oglądałam proces ich produkcji.
    Jajka maja na pewno lody z grycana

Nola lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-12.jpg
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Czesc dziewczyny Mam straszne wyrzuty sumienia wypiłam łyk piwa Bylismy w restauracji maz mial piwo ja wode pozniej on juz meczyl to piwo nie mogl dopic a ja z kolei mialam tak straszna ochote az mnie skrecalo (przed ciaza uwielbialam piwo) poza tym mega chcialo mi sie pic a moja woda sie juz skonczyla i tak z glupia franc on mowi a wez soboe lyka usta zamocz tylko jak tak masz smaka i ja nawet nie wiem kiedy zrobilam jednego małego łyka :(

Moim zdaniem od łyka nic nie będzie. Ja piwa nigdy nie lubiłam, ale ostatnio wypiłam Karmi na imprezie.

mycha91, Nola lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • majamia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore sa zainteresowane detektorem - zebyscie sie nie rozczarowaly. Niekiedy przez ulozenie lozyska, dziecka, nie bedziecie mogly usluszec tetna. Nawet mamaginekoglog o tym pisala, ze tak sie maluszek potrafi ulozyc, ze wtedy jedyny sposob, to sprawdzic na usg. To jest duzo poeniedzy i wiecej stresu Was to wyjdzie, niz bez tego urządzenia.

Wachciowa lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam glukoze w przyszlym tyg

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Sonoline B z allegro.
    Znalazłam bicie serduszka już po chwili tydzień temu. Potem kilka dni później również. Ale jak w poniedziałek dostałam krwawienia, to nie znalazłam... Na usg okazało się, że jest ok. Dziś znowu długo szukałam, i nic... :( Nie wiem, dlaczego tak się dzieje, staram się nie stresować.

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Ja mam Sonoline B z allegro.
    Znalazłam bicie serduszka już po chwili tydzień temu. Potem kilka dni później również. Ale jak w poniedziałek dostałam krwawienia, to nie znalazłam... Na usg okazało się, że jest ok. Dziś znowu długo szukałam, i nic... :( Nie wiem, dlaczego tak się dzieje, staram się nie stresować.

Słyszałam, że łatwo pomylić własne tętno z tętnem dziecka. Ja ciągle rozważam zakup, ale jednak chyba zrezygnuję, bo to gadżet na krótko. Później jak już będzie czuć ruchy, detektor pójdzie w odstawkę, więc... chyba nie warto się stresować. Znając życie przy każdej nieudanej próbie dostawałabym palpitacji serca.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Słyszałam, że łatwo pomylić własne tętno z tętnem dziecka. Ja ciągle rozważam zakup, ale jednak chyba zrezygnuję, bo to gadżet na krótko. Później jak już będzie czuć ruchy, detektor pójdzie w odstawkę, więc... chyba nie warto się stresować. Znając życie przy każdej nieudanej próbie dostawałabym palpitacji serca.
    Ja na bank kupię Sonoline tylko jeszcze się waham między modelami B i C... Niby jak ruchy są wyczuwalne to detektor idzie w odstawkę ale z drugiej strony jak trafi się wyjątkowo leniwe dziecko i rzadko czujesz ruchy to takie urządzenie uspokaja. Z resztą ja mam spaczoną psychikę na tym punkcie, po poronieniu, ze świadomością moich problemów zdrowotnych, które w każdej chwili mogą zabić moje dziecko mimo wszystkich leków, które biorę... Może dlatego mój ginekolog ustala mi wizyty co tydzień-dwa a nie co 4 tygodnie?

Od wczoraj nie mam już żadnych objawów ciąży... piersi przestały boleć, nie mam nawet cienia mdłości... i już w głowie najczarniejsze scenariusze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 15:59

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba się nie zdecyduje na taki detektor , mam złe wspomnienia z pierwszej ciąży- lezalam już na patologii z ciaza przenoszoną (42 tydzień) i co 4 godziny przychodziła pielęgniarka z takim podreczym detektorem i sprawdzała wszystkim bicie serduszka. podeszła do mnie, szuka,szuka i nic. ja na nią patrzę mówię że przecież czuje ruchy dziecka z resztą brzuch mi się cały ruszał. no i w końcu po 5 minutach znalazła tętno :o i cała sala dziewczyn łącznie z położna odetchnela;)
    ja wtedy w ogóle nie byłam zestresowana ale czułam ruchy. gdyby takie coś zdarzyło mi się w domu w 12tc gdzie nie czuje się ruchów to bym chyba padła na zawał.

Nola lubi tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Ja na bank kupię Sonoline tylko jeszcze się waham między modelami B i C... Niby jak ruchy są wyczuwalne to detektor idzie w odstawkę ale z drugiej strony jak trafi się wyjątkowo leniwe dziecko i rzadko czujesz ruchy to takie urządzenie uspokaja. Z resztą ja mam spaczoną psychikę na tym punkcie, po poronieniu, ze świadomością moich problemów zdrowotnych, które w każdej chwili mogą zabić moje dziecko mimo wszystkich leków, które biorę... Może dlatego mój ginekolog ustala mi wizyty co tydzień-dwa a nie co 4 tygodnie?

Od wczoraj nie mam już żadnych objawów ciąży... piersi przestały boleć, nie mam nawet cienia mdłości... i już w głowie najczarniejsze scenariusze

Też jestem przewrażliwiona trochę, ale tak myślę, że nic nie zmienię, a tylko dostarczę sobie i dziecku dodatkowego stresu. Jeszcze ten temat przemyślę.

U mnie za to objawów masa.... wszystko na raz :/ Cycki bolą, są ogromne, nie cierpię ich :( mdłości budzą mnie w nocy, na szczęście bez wymiotów, ale same mdłości okropne. Jestem ciągle głodna, zmęczona... bez mocy. Płaczę bez powodu. Brzuch od czasu do czasu boli, plecy bolą w dole, a to chyba nie dobrze.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • chicken Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Moj gin mi powiedzial, ze moge sie napic czerwonego wina w ciazy. Ze to dobrze wplywa na krew. Nie skorzystalam z tego ale jak widzisz skoro lekarz mowi, ze mozna to lyk piwa na 100% nic nie zmieni. Nie martw sie
    lekarz mi tez powiedzial, ze zeby uszkodzic plod alkoholem to codziennie trzeba pic cwiartke wodki.

Zreszta, siostra mojej znajomej jeszcze z podstawowki jest niestety troche na bakier z dbaniem o siebie i w ciazy pila na prawde duzo alkoholu. Dziecko urodzilo sie zdrowe

Nola lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-12.jpg
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ