Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jem lody i te domowe też zdarży mi się zrobić, ale jak robię to porządnie wy parzyć plus ubic z cukrem nad kąpielą wodna śmiało takie jajka można jeść
Co do alkoholu to racja wiele lekarzy pozwala na 1 lampkę wina w ciąży
Nie wien nie wnikam czy szkodzi czy też nie ja próbować na swoim dziecku nie zamierzam. Chociaż szczerze wątpię by pół lampki czy też 2 lyki piwa zaszkodzily. Ale ja badań nie prowadzę więc się nie wypowiadam. A piwo i wino ooo lubię teraz zostaje piwo takie z Carrefour prawdziwe 0,0% a lampka wina na święta bądź sylwestra ale ogólnie znikome ilości są nawet w syropach.
Co do detektora tętna już raz pisałam, że równie dobry jest zwykły stetoskop w 2 ciąży znalazłam serduszko w 14-15 tygodniu
Witam nowe mamusie
No i dobrze że dziś same dobre wieści dziewczyny
A85K lubi tę wiadomość
-
8.5 mm bijące serducho ❤❤
Lady Savage, mycha91, A85K, Jacqueline, fema86, Zołzimagic, Mamabyc3, calanthe, kaka470, Sunshine_111, Wachciowa, magdzia26, Mama Sowa, Aztoria, zapachmalin, Szczesliwa_mamusia, Eli, belle_maman88, migiem, Jooozefka, Tizzi lubią tę wiadomość
27.04 - 0.22 cm
04.05 - 0.88 cm
16.05 - 2.01 cm
01.06 - 4.48 cm
14.06 - 7.02 cm
27.07 - 269 g
07.08 - 381 g
31.08 - 604 g
28.09 - 1267 g
16.10 - 1664 -
Mamaokruszka wrote:Chicken, nie wiem co to za lekarz ale WHO od lat jest na stanowisku, że nie ma czegoś takiego jak bezpieczna ilość alkoholu w ciąży. Szczerze? Ciąża to tylko 40 tygodni, jeśli kobieta nie jest w stanie się powstrzymać przez tak krótki czas od alkoholu to powinna się mocno zastanowić nad sobą. Nigdy nie zrozumiem kobiet pijących alkohol w ciąży. Napatrzyłam się na dzieci z FAS, podziękuję za ryzykowanie zrobienia takiej krzywdy dziecku z powodu zachcianki
dokładnie, tak samo jak palące ;/ już opowiadałam o znajomej tutaj z forum, która się tyle czasu starała o dziecko, jedna inseminacaj, druga, trzecia, potem in vitro, udało się a ona całą ciążę pali ;/ a potem na forum żali się że dziecko urodziło się niedotlenione ;/. Przeprasza za zdanie, nie wierzę w boga, ale w takich sytuacjach to go rozumiem dlaczego dziecia im wcześniej nie dał ;/. -
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt u mnie kolejne usg 29 maja.
Zazdroszczę wam przytulasek, u mnie mąż nawet nie chce o tym słyszeć - powiedział, że dziecka po głowie bić nie będzie - i za nic nie mogę mu przegadać .
Szczesliwa_mamusia, migiem, editchen, Tizzi lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:dokładnie, tak samo jak palące ;/ już opowiadałam o znajomej tutaj z forum, która się tyle czasu starała o dziecko, jedna inseminacaj, druga, trzecia, potem in vitro, udało się a ona całą ciążę pali ;/ a potem na forum żali się że dziecko urodziło się niedotlenione ;/. Przeprasza za zdanie, nie wierzę w boga, ale w takich sytuacjach to go rozumiem dlaczego dziecia im wcześniej nie dał ;/.
A ja troche nie rozumiem.... tez starajac sie o dziecko palilam...czy to sprawia ze jestem gorsza potencjalna matka? Nie ma jakis jasnych przeslanel ze palenie papierosow zmniejsza plodnosc kobiety. Mowi sie tylko o slabszych naczyniach krwionosnych.
Fakt faktem - palenoe w ciazy to juz skrajna glupota.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 20:16
-
fema86 wrote:Dziewczyny gratuluję udanych wizyt u mnie kolejne usg 29 maja.
Zazdroszczę wam przytulasek, u mnie mąż nawet nie chce o tym słyszeć - powiedział, że dziecka po głowie bić nie będzie - i za nic nie mogę mu przegadać .
Seksowne gacie na dupsko, troche tym ciazowym cyckiem pomachasz i jest Twoj! Lekarz wam zabronil czy cos?
Ps. Powiedz ze jak odmowi ciezarnej to mu orzeszki myszy zjedza ^^fema86, Wachciowa, Szczesliwa_mamusia, A85K, editchen lubią tę wiadomość
-
mycha91 wrote:A ja troche nie rozumiem.... tez starajac sie o dziecko palilam...czy to sprawia ze jestem gorsza potencjalna matka?
Fakt faktem - palenoe w ciazy to juz skrajna glupota.
ja mówię o paleniu w ciąży. Niech sobie pali ile wlezie, ale na czas ciaży mogła rzucić, tyle lat się starała, jak dobrze pamiętam to około 10, jedna jedyna ciąża, z in vitro i ona sobie pali ;/ nieodpowiedzialne. -
mycha91 wrote:Seksowne gacie na dupsko, troche tym ciazowym cyckiem pomachasz i jest Twoj! Lekarz wam zabronil czy cos?
Ps. Powiedz ze jak odmowi ciezarnej to mu orzeszki myszy zjedza ^^
Właśnie nie - ale tak sobie ubzdurał . Nic na niego nie działa. -
1,89 cm i bijące serducho ❤❤ Aż sie poryczalam jak zobaczyłam ❤
Zołzimagic, Wachciowa, zapachmalin, Aztoria, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, Jacqueline, emilydread, Sunshine_111, A85K, magdzia26, migiem, Jooozefka, editchen, Tizzi lubią tę wiadomość
Mama Sowa -
nick nieaktualny
-
Szczęśliwa mamusia, współczuje, ja miałam mdłości 6-9 tydzień, była to dla mnie zupełna nowość, i mam nadzieję że nie wrócą, a ponoc są takie ciaże co pierwszy i drugi trymestr nic, a w 3 atakują mdłości. No ja trzymam kciuki żeby ich nie było. Męczyłam się paskudnie.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny prawie puściłam pawia wprost w usta mojego M. Biedakowi zrobiło się cuś na dziąśle, posmarował dentoseptem. Podbiegłam do niego dać mu buziaka w usta, poczułam zapach ziół A tu zonk. Zdążyłam się odsunąć. Śmiać się czy płakać?
mycha91, editchen, Tizzi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wachciowa wrote:Dziewczyny prawie puściłam pawia wprost w usta mojego M. Biedakowi zrobiło się cuś na dziąśle, posmarował dentoseptem. Podbiegłam do niego dać mu buziaka w usta, poczułam zapach ziół A tu zonk. Zdążyłam się odsunąć. Śmiać się czy płakać?
Smiac do rozpuku!
Kurczeee! Tesciowa upiekla chleb tak pieknie pachnie w calym domu, taki jest chrupiacy....a ja mam mdlosci jak cholera...Wachciowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny