X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do wizyty jeszcze 5 dni... ależ nie mogę się już doczekać patrzyłam że dzidzia będzie miała już koło 3,5 cm :D

Aztoria, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, Mamaokruszka, Wachciowa, Zołzimagic lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide jutro na 9 na wizyte serduszkowa :)

magdzia26, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, Mamaokruszka, Wachciowa, Mus, Zołzimagic lubią tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do alkoholu przed ciąża uwielbialam piwko i winko a teraz śmierdzi mi tak że na 5 km wyczuje bleee tak samo papierosy palilam zanim zaczęliśmy się starać a teraz jak tylko poczuje od kogoś to tak mnie mdli że masakra...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A ja bym coś zjadła ale nie wiem co już 3 podejścia robiłam do lodówki ale co otworze to mnie odrzuca :/ ehhhh to moje dzidzi mogłoby być bardziej konkretne w swoich zachciankach :P

Moje to samo...cos gotuje na co mialam ochote i jak ugotuje to mi ochota przechodzi.
    Amus87 wrote:
    Mycha ale fajne wyniki krzywej, teraz doczytalam :) super :) a cytomegalie badalas???

Tej cyto akurat nie mialam.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis sie cieszylam na pyszny obiadek a jak przyszlo do jedzenia to mi wszystko stawalo w gardle, masakra :/

Jedyne co mi ostatnio naprawde pasuje to danio ale na serkach dlugo nie pociagne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 22:24

Edith lubi tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    dokładnie, tak samo jak palące ;/ już opowiadałam o znajomej tutaj z forum, która się tyle czasu starała o dziecko, jedna inseminacaj, druga, trzecia, potem in vitro, udało się a ona całą ciążę pali ;/ a potem na forum żali się że dziecko urodziło się niedotlenione ;/. Przeprasza za zdanie, nie wierzę w boga, ale w takich sytuacjach to go rozumiem dlaczego dziecia im wcześniej nie dał ;/.
    Szczerze? Jak słyszę, że ciężko rzucić fajki w ciąży to mam ochotę trzepnąć taką w łepetynę. Przed pierwszą ciążą paliłam paczkę dziennie przez 8 lat, w dniu pozytywnego testu wywaliłam nowo otwartą paczkę do śmieci i do dnia poronienia nawet nie spojrzałam na papierosy. Przed tą ciążą rzuciłam w listopadzie, jak się dowiedziałam o mutacjach i tak już nie palę prawie pół roku. I nikt mi nie wmówi, że się nie da rzucić, skoro mi się udało a paliłam w sumie ponad 10 lat i przez znaczną większość tego czasu paliłam bardzo bardzo dużo to nie przyjmuję wyjaśnienia "nie potrafię". To wszystko kwestia priorytetów i poczucia odpowiedzialności. Nie ma wytłumaczenia dla kobiet palących w ciąży czy pijących alkohol, dla mnie to jest bezmyślne narażanie zdrowia i życia własnego dziecka, nigdy tego nie zrozumiem. Przed stratą miałam więcej wyrozumiałości ale teraz, gdy moja ciąża kosztuje mnie kilka setek zastrzyków, garście tabletek, rezygnację z wielu wielu rzeczy nie rozumiem jak można nie poświęcić dla dziecka czegoś tak prozaicznego jak piwo czy papierosy. No po prostu nie rozumiem i koniec.

Tizzi lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam na necie i rozne opinie ze nie powinno sie robic tej krzywej na samym poczatku ciazy bo moze zaszkodzic maluchowi bo dopiero sie wyksztalca itp. Luzik jak ktos mial cukier ok ale co jak wyskoczylo ja u mnie 185???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 22:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz dał skierowanie ze względu na ostatni cukier. Wolę już się upewnić, że jest wszystko ok, niż potem płakać. Myślę, że mój lekarz wie co robi

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh chyba znowu panikuje

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus ja z doświadczenia się przekonałam że nie ma co czytać tego co piszą na necie bo tylko niepotrzebnie się nakrecamy a Twój lekarz na pewno wie co robi jak kazał Ci to badanie zrobic...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi czy wam też minęły mdłości tzn czasem mnie jeszcze zemdli ale już mniej i rzadziej niż wczesniej

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajecie nadzieje dziewczyny ze koło 9 tyg nastąpi poprawa. Wymiękam nie ma opcji żebym cos ugotowała bo wszystko mi śmierdzi:/ siedzę w domu na l4 a maz wraca z pracy gotuje obiad i do tego jeszcze go ganiam non stop ze śmieciami bo ciagle mi śmierdzi jak to niedługo nie minie to sie ze mną rozwiedzie

• Eli Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A powiedzcie mi czy wam też minęły mdłości tzn czasem mnie jeszcze zemdli ale już mniej i rzadziej niż wczesniej
    Mi minely.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Czytam na necie i rozne opinie ze nie powinno sie robic tej krzywej na samym poczatku ciazy bo moze zaszkodzic maluchowi bo dopiero sie wyksztalca itp. Luzik jak ktos mial cukier ok ale co jak wyskoczylo ja u mnie 185???

Amus panikujesz za bardzo, ja przez tydzień miałam 270 cukier, potem w szpitalu kolejny tydzień, bo nie wiedzieli dlaczego mi tak skacze wysoko skoro posiłek dla diabetyka dostaje. Czyli 2 tyg miałam taki cukier, nastraszyli mnie że dziecko może być niepełnosprawne, bardzo duże itd. Zuza jest zdrową, inteligenta dziewczynką z urodzoną z masa 3180 g.

I jeszcze raz powtórzę Amus. Nic dziecku nie będzie jeśli to jest jednorazowy wyskok, ważne by to zrobić, odkryć w czym jest problem, żeby to nie trwało 7 miechów bo, taki okres czasu może zaszkodzić.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:

Chyba tak, już tydzień jak mnie nic nie zemdliło :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie lepiez zamawiać na ebay czy amazon....bo chciałabym zamówić sobie detekor sanoline b ale na ebay nie ma możliwości płacenia przy dostawie.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus - lekarz na bank wiedzial co robi. Wolalabys chodzic z takimi wyrzutami cukru przez 20 tygodni?
    Tak samo jak z infekcjami. Lepiej lyknac lek niz zaszkpdzic dziecku dlugotrwalymi infekcjami.

A85K, Another lubią tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • A85K Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dzisiejszych wizyt :-) I życzę powodzenia dziewczynom na jutrzejszych ;-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Bardzo dobrze, że zrobiłaś obciążenie glukozą. Z tymi wynikami lekarz na pewno skieruje Cię do diabetologa, który w pełni zadba żeby Twojemu dziecku nie działa się krzywda w Twoim brzuszku. Lepiej rozpoznać cukrzycę ciążową na wczesnym etapie niż czekać do 24 tc (tu zaleca się obciążenie) i narażać dzieciątko na skoki cukru. Także nie martw się, bardzo dobra decyzja i dobre podejście do sprawy :)

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lada chwilke, bo za 30 min przywita mnie 11 tydzien :3

A85K, magdzia26 lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ