X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała 12t3d ale ja robię tylko to rozszerzone usg bez innych dodatkowych badan
    A u mnie różnica między usg a OM jest 2 dni więc też niewielka. Dlatego myślę że ten termin będzie akurat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 13:01

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdyby nie NFZ to tez bym robila tylko USG.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Emily - z tego co mi wiadomo usg o badania z krwi powinny być robione tego samego dnia.

Ja usg jako takie będę robić to I trymestru, ale w całości tego Pappa nie.

W klinice gdzie będę miała wykonywane badania krew oddaje się dzień wcześniej. Taką mają procedurę.

Badania prenatalne będę miała w 11+5. Mam nadzieję że nie za szybko. Wymiary Dzidzi są zgodne z Usg. Pytała o datę @ i na podstawie tego określiła kiedy mam wykonać badanie.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Edith Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a na czym polegają prenatalne? Bo nie orientuję się... :)

aZzmp1.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę miała zwykle usg pomiar przezirnosci karkowej.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Ale jak to? Nawet USG?
    Usg to co innego a prenatalne to co innego, pytanie dotyczylo prenatalnych.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    W klinice gdzie będę miała wykonywane badania krew oddaje się dzień wcześniej. Taką mają procedurę.

Badania prenatalne będę miała w 11+5. Mam nadzieję że nie za szybko. Wymiary Dzidzi są zgodne z Usg. Pytała o datę @ i na podstawie tego określiła kiedy mam wykonać badanie.
    Jacqueline, tak ale w przypadku pappa. robiąc nifty nie ma to znaczenia. Jedyne zalecenie to zrobienie usg 1 trymestru tak czy inaczej :)

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Usg to co innego a prenatalne to co innego, pytanie dotyczylo prenatalnych.

Bzdura. Usg genetyczne czyli np. pomiar przeziernosci karkowejj itp to jedno z badan prenatalnych.

Polecam:http://badaniaprenatalne.pl/usg-genetyczne-na-czym-polega/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 14:38

Edith, magdzia26, Another lubią tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
  • belle_maman88 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Dziewczete ale produkujecie dzis ;) gratuluje kobietki bijacych serduszek :) <3 mi do wizyty zostało 6 dni nie liczac juz dzisiejszego :)
    Co do badan prenatalnych to ja usg i krew miałam robione tego samego dnia ale nie mam pojecia czy to jakas regula jest...
    U mnie dzis tez mega mdłosci od samego rana a Mała niestety nie daje odetchnac. Kurcze dziewczyny serio cieszcie sie z kazdego dnia swojej pierwszej ciazy bo to cudowny czas jak jeszcze mozecie sobie przezyc to na spokojnie :) ja juz zaliczyłam kulki plac zabaw walke o zjedzony obiad a teraz Liwia padła :D a ja staram sie Was nadrobic :)

emilydread, Sunshine_111, Edith, Tizzi lubią tę wiadomość

belle_maman88
    2nn3flw1hqf6daru.png

bl9ccwa15ywuhbhd.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    tak się trochę martwię; wczoraj widziałam pierwszy raz serduszko, ale z racji tych wszystkich moich okoliczności towarzyszących (wiek, waga, nadciśnienie), boję się, że coś pójdzie nie tak. NIe mam żadnych mdłości... za to cały czas boli mnie podbrzusze, ciągnie, etc... piersi raz bolą, raz nie. Do tego parę dni temu na wkładce była taka ciemniejsza wydzielina (ja ten kolor określiłam na kawę z mlekiem, lekarka wczoraj mine badała i oglądała tę wydzielinę, też stwierdziła , że to takie "cafe latte", krwi nie ma), no i teraz mam wrażenie, że cały czas wkładka, tak jak wcześniej była czysta (wydzielina była idealnie przezroczysta), tak teraz wciąz jest własnie taka mocno ciemnozółta (Zresztą mocz też)... czy to jest ok? może panikuję, ale tak bardzo chcemy tego Maleństwa... do tego jeszcze po drodze czeka nas stres bo 17 czerwca ślub, moja praca daje mi popalić też...

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Dziewczyny, a na czym polegają prenatalne? Bo nie orientuję się... :)

To zalezy:
    -masz usg genetycznie - masz najpopularniejsze badanie na specjalnym dokladnym aparacie. Mierza tam przeziernosc karkowa, kosc nosowa itp.

- masz podwojne sprawdzenie czyli usg plus krew- coraz popularniejsze

- raczkujace w pl bo drogie testy wolnego plodowego dna - bardzo dokladne, acz nie nieomylne, odrazu stwierdzaja plec(jesli chcesz)
    Polecam poczytac u mamyginekolog.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 14:50

Edith, Tizzi lubią tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
  • A85K Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję maluszków.
    Jak byłam we wtorek to też widziałam jak mój bobasek się ruszał :-) ćwiczył kopanie ;-)

Ja będę robiła badania prywatnie w PL jak mi się uda termin załatwić to na 26.05 to będzie mój 12+4 :-)
    Wcześniej mam wizytę 22.05 u mojej gin :-)
    Chciałabym zrobić Usg, badanie przezierności karkowej itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 14:53

Wachciowa, migiem lubią tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    Dziewczyny,
    tak się trochę martwię; wczoraj widziałam pierwszy raz serduszko, ale z racji tych wszystkich moich okoliczności towarzyszących (wiek, waga, nadciśnienie), boję się, że coś pójdzie nie tak. NIe mam żadnych mdłości... za to cały czas boli mnie podbrzusze, ciągnie, etc... piersi raz bolą, raz nie. Do tego parę dni temu na wkładce była taka ciemniejsza wydzielina (ja ten kolor określiłam na kawę z mlekiem, lekarka wczoraj mine badała i oglądała tę wydzielinę, też stwierdziła , że to takie "cafe latte", krwi nie ma), no i teraz mam wrażenie, że cały czas wkładka, tak jak wcześniej była czysta (wydzielina była idealnie przezroczysta), tak teraz wciąz jest własnie taka mocno ciemnozółta (Zresztą mocz też)... czy to jest ok? może panikuję, ale tak bardzo chcemy tego Maleństwa... do tego jeszcze po drodze czeka nas stres bo 17 czerwca ślub, moja praca daje mi popalić też...
    A czy lekarka zapisala duphaston/luteine? Na takie "plamienie" powinno pomoc.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, dzięki za linki, czytam i powoli mi się rozjaśnia :) Już widzę, że będę musiała z M. zdecydować, czy chcę te badania, z drugiej strony słyszałam, że po 35 roku życia są refundowane.

aZzmp1.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak - duphaston biorę już od 5 tygodnia "zapobiegawczo", 2x dziennie

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belle_maman88 wrote:
    Dzien dobry :) Dziewczete ale produkujecie dzis ;) gratuluje kobietki bijacych serduszek :) <3 mi do wizyty zostało 6 dni nie liczac juz dzisiejszego :)
    Co do badan prenatalnych to ja usg i krew miałam robione tego samego dnia ale nie mam pojecia czy to jakas regula jest...
    U mnie dzis tez mega mdłosci od samego rana a Mała niestety nie daje odetchnac. Kurcze dziewczyny serio cieszcie sie z kazdego dnia swojej pierwszej ciazy bo to cudowny czas jak jeszcze mozecie sobie przezyc to na spokojnie :) ja juz zaliczyłam kulki plac zabaw walke o zjedzony obiad a teraz Liwia padła :D a ja staram sie Was nadrobic :)
    Jakie wyniki mialas z pappa? Bo duzo sie naczytalam ze pappa czesto straszy i ryzyko zle wychodzi

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85k ja wlasnie wwyczytałam w internecie, ale na polskich stronach, ze w NiemcZech kazda kobieta ma refundowane usg genetyczne i test Pappa. Nie wiem teraz, mi nic moja gin nie mówiła, powiedziała tylko ze za 3 tyg na wizycie posprawdzamy dokladnie czy u maluszka wszystko ok, ze to bedzie takie duze usg. Tez chcialam robic to w Pl i teraz sama nie wiem

A85K lubi tę wiadomość

• Edith Autorytet

Wysłany: 5 maja 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen, a może weź L4 choć na trochę? Odtajasz trochę, uspokoisz nerwy, pomyślisz na spokojnie o ślubie :)

aZzmp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg genetyczne każdej kobiecie między 110 a 14tyg. Jeśli wyjdzie Nie tak, to wtedy lekarz może zaproponować test papa, Ale nie jest on obowiązkowy. Refundowany jest, gdy skończone jest 35lat lub wcześniej byłyo urodzone dziecka z wada lub w najbliższej rodzinie były wady wrodzone. Ja genetyczne mam w 12t5d. Jak wyjdzie wszystko w porządku na test papa Nie będę się decydować. Jeśli coś wyjdzie podejrzanego, to ewentualnie lekarz rozszerzy o ten test. Idę z mężem na to usg, żebyśmy razem podjęli decyzje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumrara wrote:
    Dziewczyny ja już po wizycie. Młody bardzo ruchliwy człowiek który mieszka w moim brzuszku na 2,2cm i serce jak dzwon. Termin na 10 grudnia :)))
    O, to mamy ten sam termin. Liczyłam, że skoro dziecko na początku rośnie ok 1mm dziennie, to moje też ma już ok 2.1cm. To się dziwię jak pójdę 19maja na wizytę kontrolną. Kawał dzieciaczka już będzie :-)

Kumrara lubi tę wiadomość

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ