Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja będę miała 12t3d ale ja robię tylko to rozszerzone usg bez innych dodatkowych badan
A u mnie różnica między usg a OM jest 2 dni więc też niewielka. Dlatego myślę że ten termin będzie akuratWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 13:01
-
Jacqueline wrote:Emily - z tego co mi wiadomo usg o badania z krwi powinny być robione tego samego dnia.
Ja usg jako takie będę robić to I trymestru, ale w całości tego Pappa nie.
W klinice gdzie będę miała wykonywane badania krew oddaje się dzień wcześniej. Taką mają procedurę.
Badania prenatalne będę miała w 11+5. Mam nadzieję że nie za szybko. Wymiary Dzidzi są zgodne z Usg. Pytała o datę @ i na podstawie tego określiła kiedy mam wykonać badanie. -
Wachciowa wrote:W klinice gdzie będę miała wykonywane badania krew oddaje się dzień wcześniej. Taką mają procedurę.
Badania prenatalne będę miała w 11+5. Mam nadzieję że nie za szybko. Wymiary Dzidzi są zgodne z Usg. Pytała o datę @ i na podstawie tego określiła kiedy mam wykonać badanie. -
Lady Savage wrote:Usg to co innego a prenatalne to co innego, pytanie dotyczylo prenatalnych.
Bzdura. Usg genetyczne czyli np. pomiar przeziernosci karkowejj itp to jedno z badan prenatalnych.
Polecam:http://badaniaprenatalne.pl/usg-genetyczne-na-czym-polega/Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 14:38
Edith, magdzia26, Another lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry Dziewczete ale produkujecie dzis gratuluje kobietki bijacych serduszek mi do wizyty zostało 6 dni nie liczac juz dzisiejszego
Co do badan prenatalnych to ja usg i krew miałam robione tego samego dnia ale nie mam pojecia czy to jakas regula jest...
U mnie dzis tez mega mdłosci od samego rana a Mała niestety nie daje odetchnac. Kurcze dziewczyny serio cieszcie sie z kazdego dnia swojej pierwszej ciazy bo to cudowny czas jak jeszcze mozecie sobie przezyc to na spokojnie ja juz zaliczyłam kulki plac zabaw walke o zjedzony obiad a teraz Liwia padła a ja staram sie Was nadrobicemilydread, Sunshine_111, Edith, Tizzi lubią tę wiadomość
belle_maman88
-
Dziewczyny,
tak się trochę martwię; wczoraj widziałam pierwszy raz serduszko, ale z racji tych wszystkich moich okoliczności towarzyszących (wiek, waga, nadciśnienie), boję się, że coś pójdzie nie tak. NIe mam żadnych mdłości... za to cały czas boli mnie podbrzusze, ciągnie, etc... piersi raz bolą, raz nie. Do tego parę dni temu na wkładce była taka ciemniejsza wydzielina (ja ten kolor określiłam na kawę z mlekiem, lekarka wczoraj mine badała i oglądała tę wydzielinę, też stwierdziła , że to takie "cafe latte", krwi nie ma), no i teraz mam wrażenie, że cały czas wkładka, tak jak wcześniej była czysta (wydzielina była idealnie przezroczysta), tak teraz wciąz jest własnie taka mocno ciemnozółta (Zresztą mocz też)... czy to jest ok? może panikuję, ale tak bardzo chcemy tego Maleństwa... do tego jeszcze po drodze czeka nas stres bo 17 czerwca ślub, moja praca daje mi popalić też...
-
Edith wrote:Dziewczyny, a na czym polegają prenatalne? Bo nie orientuję się...
To zalezy:
-masz usg genetycznie - masz najpopularniejsze badanie na specjalnym dokladnym aparacie. Mierza tam przeziernosc karkowa, kosc nosowa itp.
- masz podwojne sprawdzenie czyli usg plus krew- coraz popularniejsze
- raczkujace w pl bo drogie testy wolnego plodowego dna - bardzo dokladne, acz nie nieomylne, odrazu stwierdzaja plec(jesli chcesz)
Polecam poczytac u mamyginekolog.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 14:50
Edith, Tizzi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję maluszków.
Jak byłam we wtorek to też widziałam jak mój bobasek się ruszał ćwiczył kopanie
Ja będę robiła badania prywatnie w PL jak mi się uda termin załatwić to na 26.05 to będzie mój 12+4
Wcześniej mam wizytę 22.05 u mojej gin
Chciałabym zrobić Usg, badanie przezierności karkowej itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 14:53
Wachciowa, migiem lubią tę wiadomość
Laura
-
editchen wrote:Dziewczyny,
tak się trochę martwię; wczoraj widziałam pierwszy raz serduszko, ale z racji tych wszystkich moich okoliczności towarzyszących (wiek, waga, nadciśnienie), boję się, że coś pójdzie nie tak. NIe mam żadnych mdłości... za to cały czas boli mnie podbrzusze, ciągnie, etc... piersi raz bolą, raz nie. Do tego parę dni temu na wkładce była taka ciemniejsza wydzielina (ja ten kolor określiłam na kawę z mlekiem, lekarka wczoraj mine badała i oglądała tę wydzielinę, też stwierdziła , że to takie "cafe latte", krwi nie ma), no i teraz mam wrażenie, że cały czas wkładka, tak jak wcześniej była czysta (wydzielina była idealnie przezroczysta), tak teraz wciąz jest własnie taka mocno ciemnozółta (Zresztą mocz też)... czy to jest ok? może panikuję, ale tak bardzo chcemy tego Maleństwa... do tego jeszcze po drodze czeka nas stres bo 17 czerwca ślub, moja praca daje mi popalić też... -
nick nieaktualnybelle_maman88 wrote:Dzien dobry Dziewczete ale produkujecie dzis gratuluje kobietki bijacych serduszek mi do wizyty zostało 6 dni nie liczac juz dzisiejszego
Co do badan prenatalnych to ja usg i krew miałam robione tego samego dnia ale nie mam pojecia czy to jakas regula jest...
U mnie dzis tez mega mdłosci od samego rana a Mała niestety nie daje odetchnac. Kurcze dziewczyny serio cieszcie sie z kazdego dnia swojej pierwszej ciazy bo to cudowny czas jak jeszcze mozecie sobie przezyc to na spokojnie ja juz zaliczyłam kulki plac zabaw walke o zjedzony obiad a teraz Liwia padła a ja staram sie Was nadrobic -
A85k ja wlasnie wwyczytałam w internecie, ale na polskich stronach, ze w NiemcZech kazda kobieta ma refundowane usg genetyczne i test Pappa. Nie wiem teraz, mi nic moja gin nie mówiła, powiedziała tylko ze za 3 tyg na wizycie posprawdzamy dokladnie czy u maluszka wszystko ok, ze to bedzie takie duze usg. Tez chcialam robic to w Pl i teraz sama nie wiem
A85K lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUsg genetyczne każdej kobiecie między 110 a 14tyg. Jeśli wyjdzie Nie tak, to wtedy lekarz może zaproponować test papa, Ale nie jest on obowiązkowy. Refundowany jest, gdy skończone jest 35lat lub wcześniej byłyo urodzone dziecka z wada lub w najbliższej rodzinie były wady wrodzone. Ja genetyczne mam w 12t5d. Jak wyjdzie wszystko w porządku na test papa Nie będę się decydować. Jeśli coś wyjdzie podejrzanego, to ewentualnie lekarz rozszerzy o ten test. Idę z mężem na to usg, żebyśmy razem podjęli decyzje.
-
nick nieaktualnyKumrara wrote:Dziewczyny ja już po wizycie. Młody bardzo ruchliwy człowiek który mieszka w moim brzuszku na 2,2cm i serce jak dzwon. Termin na 10 grudnia ))
Kumrara lubi tę wiadomość