Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wonderland wrote:Wachciowa, a robiłaś glukozę na czczo z żyły? Jeśli tak i wyszło Ci powyżej 92, to zalecenia PTD są takie, że powinnaś iść na krzywą cukrową.
Z żyły nie przekracza 80. Z palucha jak mierzylam to też podobny wynik tylko 2 razy miałam 110 i 115. Po arbuzie i borowkach. -
nick nieaktualnyWonderland wrote:Wachciowa, a robiłaś glukozę na czczo z żyły? Jeśli tak i wyszło Ci powyżej 92, to zalecenia PTD są takie, że powinnaś iść na krzywą cukrową.
Fajnie ze juz do 140 jest po 1h :p ale ponoc nadal do 90 na czczo -
nick nieaktualny
-
KlaraS wrote:Hej dziewczyny
Co do długości pierwszego trymestru to na
Logikę biorąc termin mam na 25 grudnia wiec 25 czerwca skoncZe 3 miesiąc czyli pierwszy trymestr to bedzie 14 tydzień skończony
Editchen trzymam kciuki dobrze ze powtarzasz badania -
magdzia26 wrote:II trymestr zaczyna się 14t0d
Pierwszy kończy się w 13t6d
Kochana 1 trymestr trwa 13 tyg a z tego co ty piszesz to wychodzi , ze 2 trymestr zaczynałby się w 15 tyg. Bo 14+0 to początek 15 tyg.
U mnie drugi trymestr zaczyna się 29.05 czyli 13+0Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 14:40
Laura
-
Amus87 wrote:A powiedzial czemu masz sie wstrzymac? W sensie mnie zastaawia czemu mnie tak pogonil na ta krzywa. Mowila ze to niebezpieczne?
Jestem dość dziwnym przypadkiem. Z zalecenia lekarza prowadzę zeszyt z pomiarami ciśnienia i pulsu, teraz też cukier na czczo. Na widok białego fartucha u lekarza dostaje wysokiego ciśnienia (pracuje w aptece i wtedy mi to nie przeszkadza). Nawet w karcie mam wpisane nadciśnienie. U niego miałam wyniki 150/100 puls 105 A w domku mam max 120/70 puls nie przekracza 90. Prawdopodobnie na krzywą skieruje mnie po 26.05. Póki co mam wpisywać do zeszytu. Jeśli podwyższony cukier będzie się powtarzał mam przyjechać na wizytę wcześniej. -
nick nieaktualny
-
Właśnie wyszłam z wizyty moja dzidzia ma 3,73 cm pięknie fikala i co najśmieszniejsze ginek stwierdził że "nie jest to czas na określenie płci ale ciężko nie zauważyć siusiaka" więc na 90 % będzie chłopak
Z pierwszyn synkiem było tak samo chłopaki się nie wstydząWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 15:05
Zołzimagic, Wonderland, Szczesliwa_mamusia, Edith, Aztoria, Wachciowa, Jooozefka, chicken, Sunshine_111, A85K, migiem, Tizzi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny