Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamabyc3 wrote:A mniejsza z tym co pokazuje ktg najważniejsze by położne pomogły i każda z nas miała najmniej bolesne porody i tylesyn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Jacqueline wrote:Lady - no widać miałam te i te, ale te z krzyża tak bolały, że nie czułam bólu z przodu
A w sumie nie pytałam mamy jak miała, wiem, że brata urodziła jakoś w terminie, mnie 2 tygodnie po terminie, wywoływany poród miała. Mały brzuszek o będzie miała pani małe dziecko. No 3500 się urodziłam, jak tyle po terminie to może i faktycznie niedużo, ale chcieli mamę na patologie ciąży wysłać, nie wierzyli, że to do porodu
Bądź co bądź położną miałam całkiem spoko, no i reszta lekarzy na obchodzie też ok. Tylko ta ordynatorka... Jak to 1 człowiek potrafi zepsuć całą atmosferęLady Savage lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Mamabyc3 wrote:A mniejsza z tym co pokazuje ktg najważniejsze by położne pomogły i każda z nas miała najmniej bolesne porody i tyle
-
majamia wrote:Moja mama mnie 3 dni przed terminem. Wpadla do szpitala i 15 minut pozniej na świecie bylam. Teleexpress mnie nazwano... brata w terminie rodzila 15h. Na szczescie ja szybciej rodze i mam nadzieje, ze tak zostanie.
-
Jula bardzo mi przykro...
Ja też miałam bóle krzyżowe...poród wywoływany 11 dni po terminie...wywoływali 3 dni...darłam sie tak bardzo, że pewnie połowa Lublina mnie słyszała...bo szpital to na bank cały...skurcze faktycznie nie pisały sie na KTG...ból kręgosłupa podczas boli krzyżowych kojarzy mi się z torturą ze sredniowiecza: łamanie kołem...takbym to opisała....
Nie jestem wybredną osobą...ogólnie jem wszystko...nie mam produktów których nie tykam poza...kefirem...nigdy przenigdy nawet 1ml nie wypiłam...dla mnie to masakra...a teraz...dziś właśnie na śniadanie drugie półlitra kończę ciąąąąąąąąza...ahhhh a rano dokupiłam obwiązkowo 2kg cytryn...masakra...mąż się śmieje, że powinien teraz drzewo cytrynowe pod domem zasadzićA85K lubi tę wiadomość
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Ja mam dzis znowu mdlosci.
jestem juz pewna na 100% ze moje mdlosci maja zwiazek z niewyspaniem sie.
Przez weekend sie wysypialam, wczesniej byl dlugi weekend i mdlosci nie mialam.
Dzis wrocilam do pracy (czyt. jestem niewyspana) i sniadanie nic nie pomoglo. Mdli mnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 10:44
-
Dziś mi lepiej, wczoraj prawie cały dzień było mi niedobrze.
Naszła mnie przeogromna ochota na jajecznice, idę zrobić, ciekawe czy mi nie przejdzie jak zrobię12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
chicken wrote:Ja mam dzis znowu mdlosci.
jestem juz pewna na 100% ze moje mdlosci maja zwiazek z niewyspaniem sie.
Przez weekend sie wysypialam, wczesniej byl dlugi weekend i mdlosci nie mialam.
Dzis wrocilam do pracy (czyt. jestem niewyspana) i sniadanie nic nie pomoglo. Mdli mnie...
U mnie sie mdlosci zwiazaly z kawa. Jal wypije kawe to mnie mdli. A jak nie wypije to jest spoko ^^ -
nick nieaktualny
-
editchen wrote:a ja wlasnie siedze i rycze. przyszly wyniki badan (kolejne). cytomegalia pozytywna
na spokojnie, na pewno lekarz będzie wiedział co robić, jesteś w dobrych rękach, dobrze że to wyszło teraz a nie podczas porodu. -
nick nieaktualnyMusisz zrobic awidnosc. Dowiesz sie czy to stare czy nowe zakazenie
Editchen a chorowalas niedawno na cos???
Spokojnie najpierw awidnosc potem zakaznik w razie czego jesli z awidnosci wyjdzie swieze pewnie zaleca kolo 13 tyg amnioWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 12:48
-
Witajcie dziewczyny
Gratuluję nowej mamusi
Dzisiaj ma dotrzeć moja paczka z detektorem tętna płodu mój M ma mi dać znać jak już ją odbierze ...kurier rozwozi po rejonie.
No I jeszcze zamówi mi pizze dużą z kiełbasą, cebulą I serem
Już nie mogę się doczekać tego detektora no i pizzy obowiązkowo z sosem czosnkowym Ale muszę poczekać bo on teraz jest w PL I ma do przejechania ponad 800 km.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 13:07
Wachciowa, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość
Laura
-
Cześć Mamuśki.
Ale mamy pogodę. U nas sypie śnieg. Dobrze że rozpuszcza się na bieżąco. Zdążyliśmy zmienić opony przed majówką.
Od kilku dni mierze sobie cukier na czczo. Dostałam glukometr od znajomej i kilka pasków. Zauważyłam że jeśli jadłam dzień wcześniej wieczorem arbuza albo borówki to wynik na czczo był pomiędzy 110-115. Wczoraj wieczorkiem zjadłam pomarańcze i kiwi i cukier rano 79. Dzisiejszy wynik jest ok? Nie orientuje się jakie są normy.Amus87 lubi tę wiadomość
-
A co do pytania kiedy zaczyna się drugi trymestr to dokładnie w 13.
I trymestr - trwa od pierwszego dnia ostatniej miesiączki do 13 tygodnia ciąży - pierwszy trymestr to 1, 2 i 3 miesiąc ciąży.
II trymestr - trwa od 14 do 26 tygodnia ciąży - drugi trymestr to 4, 5 i 6 miesiąc ciąży.
III trymestr - od 27 tygodnia ciąży do czasu porodu czyli 40 tygodnia ciąży - trzeci trymestr to 7, 8 i 9 miesiąc ciąży.Laura
-
A85K wrote:A co do pytania kiedy zaczyna się drugi trymestr to dokładnie w 13.
I trymestr - trwa od pierwszego dnia ostatniej miesiączki do 13 tygodnia ciąży - pierwszy trymestr to 1, 2 i 3 miesiąc ciąży.
II trymestr - trwa od 14 do 26 tygodnia ciąży - drugi trymestr to 4, 5 i 6 miesiąc ciąży.
III trymestr - od 27 tygodnia ciąży do czasu porodu czyli 40 tygodnia ciąży - trzeci trymestr to 7, 8 i 9 miesiąc ciąży.
Czyli 1. trymestr kończy się 13+6 czy 12+6?chicken lubi tę wiadomość