Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć
mi też się wydaje że tsh powyżej 3 to dużo. może zadzwoń do lekarza jak masz możliwość?
dziewczyny zastanawialiście się jakie witaminy na 2 trymestr? ja czytam tak o tym femibion 2 i ma średnie opinie ludzie piszą że ma dość ubogi skład. z kolei o innych preparatach piszą że mają za dużo wszystkiego że mają niepotrzebne żelazono i jak tu być mądrym?
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Wachciowa wrote:Dwa dni dochodzilam do siebie. Nie było tak źle. Brałam wczesnym rankiem i szłam spać. Tłumaczyłam sobie że to dla Dzidzi i jakoś poszło.
ja teraz generalnie biorę euthyrox w nocy jak się budzę; z uwagi na mdłości; ale to w ogóle dobra metoda; dobrze się wchłonie jeśli łyknę gdzieś o 3-4; skoro i tak się budzę to chociaż to dobrze wykorzystam
pierwszą rzeczą jaką robię po otwarciu oczu rano jest pożarcie śniadania, no chyba, że muszą mnie kłućWachciowa lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ja mam guza przysadki i on mi trochę mieszał przed ciąża. Zwłaszcza hormony tarczycy i prolaktyny. Na szczęście dobrze współpracował z tabletkami. Teraz staram się o nim nie myśleć. Nie chcę się stresować.
Bez jodu to kojarzę witaminy Bayer, mają status produktu leczniczego- Elevit. Brałam kiedyś na włosy i paznokcie. -
Alxawl wrote:dziewczyny zastanawialiście się jakie witaminy na 2 trymestr? ja czytam tak o tym femibion 2 i ma średnie opinie ludzie piszą że ma dość ubogi skład. z kolei o innych preparatach piszą że mają za dużo wszystkiego że mają niepotrzebne żelazo
no i jak tu być mądrym?
moja gin mówiła, że od drugiego trymestru będzie żelazo, że potrzebne;
teraz biorę Mama DHA Premium + i generalnie później chyba będę brała co mi ginka poleciCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:ja teraz generalnie biorę euthyrox w nocy jak się budzę; z uwagi na mdłości; ale to w ogóle dobra metoda; dobrze się wchłonie jeśli łyknę gdzieś o 3-4; skoro i tak się budzę to chociaż to dobrze wykorzystam
pierwszą rzeczą jaką robię po otwarciu oczu rano jest pożarcie śniadania, no chyba, że muszą mnie kłuć
Ja podobnie, tabletki leżą na wyciągnięcie ręki. Otwieram oczy, tabs i woda. Pobudka między 5-6 na siusiu i dalej idę spać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 12:18
-
Wachciowa wrote:Ja mam guza przysadki i on mi trochę mieszał przed ciąża. Zwłaszcza hormony tarczycy i prolaktyny. Na szczęście dobrze współpracował z tabletkami.
no tak, siostra mojej kumpeli przewinęła się przez kilka kozetek u psychoterapeuty a TSH zawsze było dobre; w końcu zrobili jej hormony od góry do dołu i wyszło, że przysadka i tarczyca szwankująCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ja byłam leczona na oko, przez wielu lekarzy. Tylko na podstawie badań krwi.
Dopiero jak zemdlalam na siłowni. Skierowanie do neurologa, rezonans na cito i wyszło.wizyta u Endo i miesiąc później pojechaliśmy do kliniki leczenia niepłodności, znaleziony guz na jajniku A 3 dni później okazuje się że jestem w ciąży i guza nie ma.
-
Alxawl wrote:cześć
mi też się wydaje że tsh powyżej 3 to dużo. może zadzwoń do lekarza jak masz możliwość?
dziewczyny zastanawialiście się jakie witaminy na 2 trymestr? ja czytam tak o tym femibion 2 i ma średnie opinie ludzie piszą że ma dość ubogi skład. z kolei o innych preparatach piszą że mają za dużo wszystkiego że mają niepotrzebne żelazono i jak tu być mądrym?
belle_maman88
-
udało mi się nagrać bicie serca dzidzi ! dziś chyba spała bo ładnie dźwięk zebrało 160ud na minutę
gdyby któraś chciała posłuchać to podaje link
http://uploadfile.pl/pokaz/1094892---qxgx.html
trzeba to niestety ściągnąć nie da się posłuchać w przeglądarce:/
a żeby ściągnąć trzeba nacisnąć na pobierz plik (takim małym druczkiem napisane uważajcie żeby przypadkiem nie kliknąć na baner reklamy )Wachciowa, k878, migiem lubią tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nick nieaktualnyk878 wrote:moja endo mówiła, że normalnie to jodu nie poleca, ale w ciąży zdecydowanie 100 dziennie brać; niektórym w ogóle od podania samego jodu niedoczynność ustępuje
Widze ze tam jest dawka 150 jodu -
Dziewczyny, jestem po prenatalnych
Dzidzia ok:) 12+1 (zmienię suwaczek, i chyba zmienimy termin porodu na 24 listopad, bo dzidzia tak cały czas już wychodzi o kilka dni starsza), 55,8mm i podobno aż 65 g! (wg netu kilkanaście do dwudziestu, ale dla Pani Dr to było normalne
Wad genetycznych nie widaćNos długi, po rodzicach
ale podobno im dłuższy tym lepszy
NT 1,7
Ryzyko zd z wieku 1:290, z usg 1:1261.
No i wyrostek płciowy w pozycji poziomej... czyli mamy szansę na wymarzoną dziewczynkę
Amus87, Alxawl, Wachciowa, Aztoria, k878, Edith, Jacqueline, malysmok84, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Jooozefka, Anuśka...G, A85K, Tizzi, Zołzimagic, Angie 31, migiem, ara lubią tę wiadomość
-
Tylko łożysko mam nisko na przedniej ścianie. Pani Dr mówi, że to dość częste we wczesnej ciąży, i może się jeszcze podnieść. Miałyście tak? Podniosło się?
No i krwiaczek jeszcze jest malutki i niezagrażający - obok łożyska. Mam się nadal oszczędzać.A85K lubi tę wiadomość
-
Amus87 wrote:No i wlasnie boja sie ze mi sie wyniki porozjezdzaja....
Widze ze tam jest dawka 150 jodu -
nick nieaktualnySunshine_111 wrote:Dziewczyny, jestem po prenatalnych
Dzidzia ok:) 12+1 (zmienię suwaczek, i chyba zmienimy termin porodu na 24 listopad, bo dzidzia tak cały czas już wychodzi o kilka dni starsza), 55,8mm i podobno aż 65 g! (wg netu kilkanaście do dwudziestu, ale dla Pani Dr to było normalne
Wad genetycznych nie widaćNos długi, po rodzicach
ale podobno im dłuższy tym lepszy
NT 1,7
Ryzyko zd z wieku 1:290, z usg 1:1261.
No i wyrostek płciowy w pozycji poziomej... czyli mamy szansę na wymarzoną dziewczynkę
) a pappa tez robilas?
Sunshine_111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:W laboratorium mi napisali ze 4,2, zobaczymy co we wt powie lekarka
Dziewczyny, badajcie tarczycę, to, że nikt w rodzinie nie chorował nic nie znaczy, ja jestem takim wyjątkiem od reguły. Poza tym ciąża potrafi dać tarczycy w kość i warto kontrolować jej stan.Wachciowa, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
DO ZBIERACZY KART Z BIEDRY
Oddam za darmo numery: 1,2, 3,6,10,11,13,17,19,20,21,23,24,26,28,29,32,38,42,43,44, 46, 47, 48, 49, 50,59, 60, 63,65,66,67, 68, 69, 70, 71, 74, 77, 81, 83, 88, 91, 93, 94,97,98,99, 101, 103, 105,108 -
Amus87 wrote:Super wiesci !!!! Gratulacje
) a pappa tez robilas?
Dziękujękamień z serca
Tak, Pappa też zrobiłam (tam, gdzie robiłam badanie, robią wszystkim jeszcze przed wejściem na usg), ale wynik z opisem lekarza dopiero za 2 tygodnie, to wcześniej będę mieć wynik Nifty, i jak to powiedziała Pani dr - 100% spokój - mam nadziejęWachciowa, A85K lubią tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie! Dziec ma 4.2 cm, dlugie nogi i baaardzo ruchliwe lapki. Pani dr. Pokazywala jak sobie cwiczy. Sluchalismy serduszka. Krwiak sie wchlonal wiec cud miod orzeszki ^^ wrzucam wam tu jedno z 11(!!!) Zdjec ktore dostalismy dzis od naszej Pani Ginekolog
)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b88ec79646c9.jpg
Ps. Pytalam Pani dr. Trzeba przy pappie powiedziec o luteinie wtedy lekarz bierze to pod uwage. Bo faktycznie lutka falszuje wynik.
A no i bardziej mi wychodzi 11+1 niz 10+4 z wielkosci malucha ^^Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 15:40
Aztoria, Alxawl, Jacqueline, Szczesliwa_mamusia, Sunshine_111, Lady Savage, Wachciowa, magdzia26, Jooozefka, Anuśka...G, A85K, Tizzi, belle_maman88, zapachmalin, Angie 31, migiem lubią tę wiadomość