X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha super wiesci :D gratki ! I fotka slodka :D

Sunshine to super :) fajnie ze nifty robiliscie zaluje ze nie bede miala no ale :( jesli wyjdzie cos nie tak na usg i pappa zrobimy amnio jesli bedzie takie zalecenie

Sunshine_111 lubi tę wiadomość

• Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Mycha super wiesci :D gratki ! I fotka slodka :D

Sunshine to super :) fajnie ze nifty robiliscie zaluje ze nie bede miala no ale :( jesli wyjdzie cos nie tak na usg i pappa zrobimy amnio jesli bedzie takie zalecenie

Dziękuję :)
    Na pewno wszystko wyjdzie dobrze i nie będzie potrzeby robienia amnio! :)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, wspaniałe wieści!
    Nifty mam w piątek, a usg 4 dni później, nie mogę się doczekać i chciałabym w końcu odetchnąć z ulgą :)

Mycha, dzidziak piękny!

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha-mnoe fajny dzieczaczek :-) jak szczegółowo opisany.
    Sunshine-fajnie, że wszystko dobrze.
    Ja w końcu z tego całego podniecenia Nie zapytałam się o ten pappa. Wiem tylko, że następne usg będzie długie i będzie trwało 40min.
    Wyniki Tsh są ok.dalej biorę letrox200. Jeśli chodzi o witaminy to ja biorę prenatal uno. To co mi lekarz zalecił.
    Co do wyjazdu, mieliśmy jechać do Niemiec pod francuska granice, Ale to zdecydowanie za daleko. Lekarz zabronił. Za 2tyg jedziemy 430km do teściów, to powiedział mi, że co godzine, max co 1.5mam robic przerwę, żeby pochodzic

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do TSH to ja mam podane normy dla kobiet w ciazy - laboratoryjne.

W I trymestrze jest norma 2.3, w drugim 2.4 a w trzecim w 2.5.

Ja mam 2.03 i lekarka powiedziala ze jest ok.11

Wachciowa lubi tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilydread wrote:
    Sunshine, wspaniałe wieści!
    Nifty mam w piątek, a usg 4 dni później, nie mogę się doczekać i chciałabym w końcu odetchnąć z ulgą :)

Mycha, dzidziak piękny!

Trzymam kciuki! Na pewno wszystko będzie idealnie! :)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Witam się sobotnio ;) Chciałam sobie pospać, odespać cały tydzień... ale niestety pobudka o 6.00. Miałam za to piękny sen, o tym, że byliśmy z moim P na badaniach prenatalnych i wyniki były idealne. Do tego dostaliśmy 'książeczkę badań', w której było zdjęcie naszego bobasa. Piękny był :) Takie sny to ja lubię!

A tak odbiegając trochę od tematu... mam do Was pytanie. Chodzicie na USG z mężem/partnerem, czy same? Ja mam wizytę we wtorek i mamy plan iść już razem, choć do tej pory chodziłam sama. To jeszcze nie prenatalne, będzie to 10 tydzień według USG (suwaczek trochę szybciej mi leci, ustawiony mam według OM). Ciekawa jestem, czy lekarz będzie robił USG dopochwowo, czy przez brzuch :P

Ja bylam na 2och USG dopochwowych i przy obu towarzyszyl mąż :)

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Eli Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Ja bylam na 2och USG dopochwowych i przy obu towarzyszyl mąż :)
    Ja calutka pierwsza ciaze na kazde usg chodzilam z mezem, to bylo przezycie, ale teraz musze chodzic sama, bo tatus z cora musi zostac ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Dziewczyny ogromnie gratuluje tych slicznych dzidziusiow! niesamowite ze juz tak wygladaja :o

ja mam usg w poniedzialek i boje sie strasznie. po tych atrakcjach z objawami i wprowadzebiem lekow juz myslalam ze moze lepiej, ale znowu wszystko odpuscilo jak reka odjał. Tlumacze sobie ze nie ma.szans na spadek progesteronu bo go przeciez biore w duzych ilosciach ale psychika wariuje. rano bylo mi potwornie niedobrze, nic jesc nie moglam, a potem nagle pstryk i wszystko ok, wlasnie pozarlam ogromna jajecznice. I sie rozpłakałam ze strachu.

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przywiozłam od mojej siostry detektor i tak jak myślałam to angelsounds. Nie byłabym sobą, gdybym od razu nie próbowała zlokalizować serducha. Znalazłam. Pływał trochę, słychać go wyraźnie po mojej lewej stronie. Mój mąż jak słuchał, to strasznie sie wzruszył, pierwszy raz słyszał na żywo. Jak na niego spojrzałam, to sama się wzruszyłam jeszcze bardziej. Minę miał piękną. Dotarło już do niego w 100%,że będzie ojcem. Mimo, że rano słyszałam je na usg, to oczywiście nie omieszkałam posłuchać jeszcze raz:-) piękna muzyka dla uszu. Posluchalismy ze 2min, bo odpływał nam. Stwierdziło dziecko, że nie da się podsłuchiwac ;-)

Co do Tsh, to moje jest na poziomie 0.78

malysmok84, Wachciowa, A85K, Lady Savage, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxiewczyny a wy wszystko szczuplaczki?? Tak czytam o tyvh detektorach i u mnie pozno bylo w tamtej viazy raz ze otylosc dwa ze mialam lozysko na przodzie

• AnaR Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ale miesci sie w normie [0,27 - 4,20]
    Wg ciazy powinien być do 2.3
    Ja mam 3.0 i mój gin powiedział że za wysokie

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Jeju Dziewczyny ogromnie gratuluje tych slicznych dzidziusiow! niesamowite ze juz tak wygladaja :o

ja mam usg w poniedzialek i boje sie strasznie. po tych atrakcjach z objawami i wprowadzebiem lekow juz myslalam ze moze lepiej, ale znowu wszystko odpuscilo jak reka odjał. Tlumacze sobie ze nie ma.szans na spadek progesteronu bo go przeciez biore w duzych ilosciach ale psychika wariuje. rano bylo mi potwornie niedobrze, nic jesc nie moglam, a potem nagle pstryk i wszystko ok, wlasnie pozarlam ogromna jajecznice. I sie rozpłakałam ze strachu.
    Nie stresuj się. Do poniedziałku już nie daleko. Rozumiem Twoje obawy, ale bedzie pięknie. Objawami się nie stresuj, ja też tak mam, raz są raz ich nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dxiewczyny a wy wszystko szczuplaczki?? Tak czytam o tyvh detektorach i u mnie pozno bylo w tamtej viazy raz ze otylosc dwa ze mialam lozysko na przodzie
    Ja akurat szczuplaczkiem nie jestem. 82kg, Ale ja nie mam dużego brzucha, ja mam ogromne dupsko;-) jak się położyłam, to go zlokalizowalam nad łonem

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

Nie tylko szczuplutkie ;) ja jestem grubiutka ;)

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)

Sunnchine zmienić ci termin na liście?
    Jesteś pierwszą po prenatalnych i już znasz wstępnie płeć. Ale fajnie. Mam nadzieję, że nam też się uda już podejrzeć

Szczesliwa_mamusia, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    Gratuluję udanych wizyt :)

Sunnchine zmienić ci termin na liście?
    Jesteś pierwszą po prenatalnych i już znasz wstępnie płeć. Ale fajnie. Mam nadzieję, że nam też się uda już podejrzeć

Tizzi, myślę, że możesz zmienić :)
    Dość szybko mi wyznaczyli te prenatalne, ale dzidzia już całkiem duża więc ok. A Ty kiedy masz? Wg om jesteś tylko 3 dni za mną :)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Do tej pory nie wiedziałam co to znaczy mieć zachcianki...aż do dzisiejszej pieczarkowej !! Myślałam że będę ją jadła w połowie surową tak mi się chciało. No i zjadłam. Już dzisiaj dwa razy i mam jeszcze na jutro :)))

Wachciowa, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, A85K, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

ckaivfxmagzbj3ny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to już jest z tymi zachciankami, jak najdzie na coś ochota, to nie ma bata. Trzeba to dostać :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja zachcianki w ciąży określiłam jako wampirzy głód XD zresztą jak byłam w ciąży pierwszej to cały czas miałam wrażenie że chyba w wampira się zamieniam, ciągle głodna, ciągle emocjonalnie wszystko przeżywałam XD. A smak mi się tak wyostrzył i węch. XD

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ