Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny ja mam aktualnie tsh 3,1 ale ogólnie spada bo w lutym robilam badania miałam 7, jakoś zaraz na początku Kwietnia miałam 4,5. I wciąż nie muszę brać hormonów mimo, że masz hashi to jakoś od urodzenia 2 córki mam dużo lepsze wyniki. Lekarz chce poczekać miesiąc i sprawdzić czy spadnie poniżej 2,5. Ale biorę za to jodin 2 razy dziennie by wesprzeć tarczyca:)
Oczywiście że w konnych ciazach można szybciej poczuć ruchy szczególnie jeśli się jest szczupła. Tzn o ruchach tu nie mówimy a raczej o rybce bądź motylku. Właśnie tuż nad spojeniem lonowym druga core poczułam w 13tc. Także wszytsko możliwe bo też wiemy na co patrzeć
Wspaniałe wieści dziewczyny i zdjęcia też.
Wogole jestem dumna sprawdzałam przytylam w sumie nawet nie 1kg w poprzednich 1 tryme to było 4 i 5kg ma plusie więc mamy postęp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 21:20
A85K lubi tę wiadomość
-
Pomidorowa
Ja to jem codziennie chleb z pasztetem, ogórki kiszone i pomidory.za pasztet oddam wszystko.
przed ciąża nie mogłam nawet na niego patrzeć. Jak musiałam to zjadłam ale bez szału. Na jutro przygotowalam produkty do fasolki po bretonsku.
U mnie nasilają się mdłości po południu. Nie wymiotuje ale cały czas mam ten odruch.
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Witam się niedzielnie, to zdecydowanie nie był spokojny i leniwy dzień. Niedawno wróciłam ze szpitala. Dzieć postanowił mnie nastraszyć, kilka godzin temu poczułam pyknięcie w środku i polała się krew, duuuużo krwi. Potem karetka, szpital, długie czekanie na lekarza, podczas którego żegnałam się z dzieckiem na przemian z błaganiem go by nie odchodziło. Ponad dwie godziny czekania na badanie było jednym z najgorszych horrorów w moim życiu.
Pierwszy obraz jaki zobaczyłam podczas usg to moje maleństwo machające do mnie z ekranu, potem dopiero bijące serduszko, charakterne, nie ma co. Poczucie humoru zdecydowanie ma po tatusiu. On też uwielbia mnie straszyć.
Dziękuję opatrzności, że wszystko jest tak jak być powinno, Maluch ma już ponad 3 cm.
Nie wiem czy zasnę dziś w nocy z tych emocji...Lady Savage, Jooozefka, editchen, migiem lubią tę wiadomość
-
A ja mam ochotę na serek wiejski z warzywami;) i placuszki z cukinii:D wkręcam sobie chyba zdrowe zachcianki. Chociaż mcdonalds za mną lazi od miesiąca ehhhh zawsze kolejki a mój jak ma stać 5minto ooo matko święta. Ale jutro wpieprze grilla:D:D
Marteczka93, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jeśli już mowa o tarczycy. Mam Hashimoto i 18 maja mam kontrolne usg tarczycy. Umawialam się na nie jeszcze nie wiedząc o ciąży. Myślicie że mogę je zrobić? Czy znacie jakieś przeciwwskazania? Tsh mam 1,94 więc w pierwszych 5 tygodniach ciąży urosło od 1,33. Co do witamin ja biorę Folik mama 1. W drugim trymestrze przejdę na 2.
-
Wachciowa wrote:A znasz przyczynę skąd ten krwotok? Już jest dobrze? Masz jakieś zalecenia?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ale dziewczyny żeście mi smaka narobiły. Zupa pomidorowa, pieczarkowa, placuszki z cukini, pasztety itp. eh Cholerka aż mi ślinka leci.
Muszę teraz iść do kuchni i coś wynaleźć
Może kanapka ze schabkiem, pomidorem i szczypiorem..o! Dobre i toA85K lubi tę wiadomość
-
Marteczka ja mam jeszcze smaka na kanapkę z twarożkiem i dżemem , a że mam problem z cukrem to się powstrzymuję..... Chociaż widziałam dżem z syropwm z agawy zamiast cukru...12zł za słoiczek ! Szaleństwo więc sobie odpusciłam.... Póki co
))
Marteczka93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny