X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, witaj :) Jak się czujesz? Na kiedy masz termin.

bella82 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) termin mam na 31.12 ale bede miec cc wiec pewnie chwilke wczesniej. niestety od tyg walcze z mdlosciami, caly dzien mnie mecza :-(

• nesairah Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamookruszka brrr aż miałam ciarki, jak czytałam Twój wpis. Kamień z serca, że wszystko w porządku. Duży ten Twój łobuz :)

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mamaokrusza ale przeżycie, a może to hemoroid? Ja 7 miechów temu tydzień po okresie, patrzę a tu majtki we krwi, poszłam do gina wszystko ok, jestem przed owu, nie ma śladu by było jakieś krwawienie, poszłam do lekarza rodzinnego i on zajrzał ale to tyłka i dał skierowanie proktologa. Byłam i okazało się że mam. Może u Ciebie też wyszły, to dość częste w ciąży, albo po ciąży. A krwi było tyle, jakbym drugi okres dostała.
    No właśnie krew była z pochwy, z resztą poczułam jak wypływa tak jak nieraz przy okresie czułam. Babka podczas badania też widziała resztki tej krwi ale nic nowego nie było i źródła krwawienia też nie było widać. Charakterne dziecię mi rośnie, co rusz sobie z matki żarty stroi, jak nie znikające objawy to plamienia, teraz jeszcze krwotok. Rogata dusza... będę się miała z tym małym ancymonkiem jak się urodzi :-)

Lady Savage lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam. Ja myślę, że limit brykania minie i słodki Aniołek się urodzi

Lady Savage, Mamaokruszka, Wachciowa lubią tę wiadomość

• A85K Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową namusie I gratuluję :-)

Ja jeszcze nic nie czuję ale czekam na ten dzień :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Oj tam. Ja myślę, że limit brykania minie i słodki Aniołek się urodzi
    Oby, bo jeśli się okaże, że charakterek ma po tatusiu to szybko wyląduję w pokoju bez klamek z takimi dowcipnisiami :-)

Szczesliwa_mamusia, malysmok84 lubią tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama okruszka nie zazdroszcze przezyc, wazne ze sie dobrze skonczylo.

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella82- witaj. I zapraszamy :-) to termin praktycznie świąteczny

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    nie czytałam wczoraj wieczorem ale widzę że się działo... mamaokruszka doskonale rozumiem co czujesz i bardzo się cieszę że wszystko w porządku. dostałaś krwawienia chyba w czasie spodziewanej miesiączki? u mnie też identyczne krwawienie w 9 tygodniu w lipcu 2016 było i myślałam że to przez to że termin miesiączki, niestety u mnie oznaczało krwiaka który wszystko odkleil... także myślę że jak lekarka na usg nie widziała kompletnie nic niepokojącego to możesz być spokojna.

mnie dziś rano też dziecko nastraszylo. walczyliśmy sobie z mężem detektor na 2 pary słuchawek i szukamy... i nic ! 5 minut szukam i słychać tylko moje tętno 100ud. dopiero jak już porzuciłam nadzieję i chciałam za godzinę spróbować jeszcze raz usłyszałam... zmierzylismy i ulga! 170ud na minutę więc coś tam pewnie w brzuchu rozrabia ;)

Mamaokruszka, Wachciowa, A85K, editchen lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś dzień prawie bez objawów, a co za tym idzie z masą zmartwień I shizów. Czy Wam też objawy powoli odpuszczają? Ja się czuję tak normalnie... dawno się tak nie czułam.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym chciała w końcu poczuć się normalnie :)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jest ok. Jedynie co czuję, że mnie pobolewaja pachwiny. Ale to więzadła się rozciągają. Lekarz mi mówił, że to nie jest powód do niepokoju:) mdłości ustąpiły. Więc długo ich nie miałam. Jeszcze tylko czekam na przypływ jakiejś energii, bo dalej mam lenia

• Missjust Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah, u mnie tak samo. Jak nic nie czuję to schiz. Dzisiaj się czuję w miarę ok, jedyne co mi przeszkadza strasznie w nocy to jak zmieniam pozycję z jednego boku na drugi to cycków bola niemiłosiernie przy spotkaniu materaca, aż się budzę. Teraz trochę mnie ćmi po lewej stronie tam gdzie siedzi maluch.

ur3qp2.png
    cravings-2017-12-14.jpg
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 10 tygodniu :)

Narobiłyście mi takiego smaka na pasztet, że leciałam z rana do biedry a tam sam MOM :( Znalazłam jeden który miał mięso ale AŻ 38% reszta MOM i śmieci więc z mojej ochoty na pasztet zjadłam smażony ser :D

Mi nadal nic nie jest, mdłości nie ma, wymioty ani razu, cycki miękkie, nie bolą. Szybko się męczę i muszę czasem kimnąć w południe i tyle w moich dolegliwości ciążowych :)

Aztoria, Wachciowa, Marteczka93, Tizzi lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD ciesz się :) u mnie tylko ciezkie piersi i brak energii :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy mówili, że mam się cieszyć ale ja tak się stresowałam tym brakiem objawów, że wam zazdrościłam i choć raz chciałam się porzygać. Teraz już jestem dużo spokojniejsza i czuję, że będzie dobrze. Chociaż sram ze strachu jak pomyślę o wizycie ale to jeszcze 1,5 tygodnia :)

Już znalazłam przepis, jutro będę robić pasztet :)

Wachciowa, Marteczka93, Tizzi lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    U mnie dziś dzień prawie bez objawów, a co za tym idzie z masą zmartwień I shizów. Czy Wam też objawy powoli odpuszczają? Ja się czuję tak normalnie... dawno się tak nie czułam.
    u mnie też dzisiaj mniejsze objawy niż wczoraj. dlatego z tym detektorem dziś się bawiłam od 9 rano (normalnie o 13 sprawdzam co tam u malucha).
    zrobiłam nawet omlety na śniadanie, zjedliśmy na tarasie... ale czuję się przymulona i jednak te mdłości nie zniknęły całkowicie. dziś pisze ze kolo 12 tygodnia u większości kobiet mdłości znikają a ja mam dziś równo 11t0d ;)

u nas dzisiaj piękna pogoda , słoneczko świeci, ja siedzę sobie na ogródku w koszulce i szortach i mi gorąco;) może też dzięki temu mi lepiej.

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 maja 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zapowiadaja burze z gradem

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cieplutko. Ale mi aż tak gorąco Nie jest. Mimo, że 22st w cieniu. Mój bobas dziś aktywny od rana, Ale dziś było pięknie i wyraźnie słychać serduszko :-)

A85K lubi tę wiadomość

‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ