Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny podpowiedzcie.
W 5tc miałam cukier na czczo 92, tyle wynosi górna granica normy. Ginekolog kazała się zgłosić do poradni diabetologicznej, ale to jest po drugiej stronie miasta, a czując się tak fatalnie i wymiotując rano ciężko mi w ogóle pomyśleć o wybraniu się tam, przy okazji myślę, że na glukozie na pewno zwymiotuję.
Na razie zaczęłam jeść mniej cukru (wcześniej prostych jadłam dość sporo).
Czy powinnam zmusić się i pojechać do tej poradni, czy zaczekać aż mi się trochę poprawi i pojechać wtedy? Może wiecie, czy ten cukier może namieszać już w pierwszych tc?
Po drugie, czy dieta o niższym indeksie może zafałszować wynik testu glukozy?Lady Savage, [m]alina lubią tę wiadomość
-
Jestem na diecie i mimo wszystko test glukozy wyszedl mi niezbyt dobrze, i ja na twoim miejscu pojechalabym jak tylko sie dobrze poczujesz, a twoj nie moze wziasc dnia wolnego i cie zawiesc?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 13:05
-
9 tydzień
czekam do wtorku i wizyta:)
Aztoria, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Lady Savage, Wachciowa, A85K lubią tę wiadomość
27.04 - 0.22 cm
04.05 - 0.88 cm
16.05 - 2.01 cm
01.06 - 4.48 cm
14.06 - 7.02 cm
27.07 - 269 g
07.08 - 381 g
31.08 - 604 g
28.09 - 1267 g
16.10 - 1664 -
Aztoria wrote:Ja też mam wizytę we wtorek
To czekamy razem:)Szczesliwa_mamusia, Aztoria lubią tę wiadomość
27.04 - 0.22 cm
04.05 - 0.88 cm
16.05 - 2.01 cm
01.06 - 4.48 cm
14.06 - 7.02 cm
27.07 - 269 g
07.08 - 381 g
31.08 - 604 g
28.09 - 1267 g
16.10 - 1664 -
Hej dziewczyny
gratuluje wizyt i pięknych dużych dzieciaczków
Mam pytanie do dziewczyn które bedą robić lub robiły Nifty, czy robicie tez pappa so tego? Bo mi sie wydawało ze jak zrobię to usg genetyczne i do tego nifty to pappa juz sie mija z celem, ale juz sama nie wiem.
Ja czekam z niecierpliwością na lot do polski zeby zobaczyć co tam u mojego bejbikaw Norwegii jak narazie nawet mnie nie zważyli, czekam na 12 tydzień skończony, podobno wtedy zaczną taktowań ciąże poważniej :p zmusiłam lekarza do zbadania mi tsh chociaż i troche sie martwię bo było juz 2,3 (miesiąc temu) a przed ciąża zbiłam do 1,7. Lekarz oczywiscie twierdzi ze wszystko ok i narazie nie ma sensu powtarzać. Nigdy bym nie pomyslała ze bede uważała pójście do lab i zrobienie sobie prywatnie tsh za luksus :p
Miłej niedzieliWachciowa lubi tę wiadomość
Aniołek 29.12.16
-
bella82 wrote:
termin mam na 31.12 ale bede miec cc wiec pewnie chwilke wczesniej. niestety od tyg walcze z mdlosciami, caly dzien mnie mecza
ja mam termin dzien przed Toba ale tez pewnie bedzie cc.Wiec sie zastanawiam czy przypadkiem swiat nie spedze na noworodkowym
w sumie to byly by moje najbardziej wyjatkowe swieta
bella82 lubi tę wiadomość
belle_maman88
-
nick nieaktualny
-
MalaHD wrote:Dziewczyny a dlaczego będziecie miały CC?
Lili ja zrobię pappa, drogie nie jest. Jak wyjdzie źle to dopiero nifty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 15:23
belle_maman88
-
mnie z zachcianek dziś wzięło na śledzie - zaraz smażę i wrzucam w ocet
wczoraj za to była wielka miska szpinaku, z rukolą, pomidorami, awokado, borówkami i dressingiem
a ze straszeń przez Dziecia: wczoraj bóle jakby spojenie łonowe (ale dziś już ok), no i wczoraj na detektorze nic totalnie. za to o 22 półprzytomna. ale dziś serduszko już pięknie było słychac mimo dośc wyraźnego bólu jak na okres.
-
ja też czasami miewam takie bóle w krzyżu, podobno póki nie idą w parze ze skurczami lub plamieniem, to położyć się na chwilę z nogami wyżej i powinno pomóc. u mnie działa. ale faktem jest że odkąd biore progesteron to bóle brzucha mam o wiele mniejsze i rzadszeLilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Witam wszystkie mamy
Jestem już po drugim USG, które potwierdza, że wszystko dobrze z dzidzią.
Pora się ujawnić
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do waszego grona
Według OM, data porodu to 26 grudnia. Ginekolog nie podał mi jeszcze wyliczonej daty porodu wg USG. Dzisiaj dzidzia już drugi raz pod rząd jest o 4 dni starsza i mierzy 1,89 cm. Wizyta była nietypowa bo niedzielna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 17:24
Wachciowa, belle_maman88, malysmok84, Lady Savage, A85K, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Sunshine_111, magdzia26, Marteczka93, Tizzi, Edith, migiem lubią tę wiadomość
11.12.2017 syn Adaś -
[QUOTE=[m]alina]Witam wszystkie mamy
Jestem już po drugim USG, które potwierdza, że wszystko dobrze z dzidzią.
Pora się ujawnić
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do waszego grona
Według OM, data porodu to 26 grudnia. Ginekolog nie podał mi jeszcze wyliczonej daty porodu wg USG. Dzisiaj dzidzia już drugi raz pod rząd jest o 4 dni starsza i mierzy 1,89 cm. Wizyta była nietypowa bo niedzielna.[/QUOTE]
Mamy ten sam terminprezenciki pod choinkę
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Mam problem z jedzeniem...
Mało co mi smakuje i bardziej staram się jeść różne pokarmy wmawiając sobie, że zdrowe i muszę
Od początku ciąży przerobiłam już wiele smaków....
Na początku szukałam rzeczy słonych, potem kwaśnych, to znowu objadałam się awokado, oliwą z oliwek i pomidorami, a teraz...
Na tłuszcze nie mogę patrzeć, z nabiału tylko biały ser. Słone jedzenie feee, kwaśne fee... , za słodkie bleee...
Najbardziej smakuje mi zwykła bułka i chyba brzoskwinie:]
Z warzyw to tylko papryka
Z napojów też mi mało co smakuje.
Co Wy dziewczyny pijecie?11.12.2017 syn Adaś