Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mycha - zależy z jakiego powodu było CC. Jeśli np. wady budowy miednicy lub za mała miednica to to się nie zmieni przecież. Jedna po 2 latach od CC urodzi sn a druga po 5 latach nie da rady bo może być za cienka blizna i ryzyko pęknięcia macicy, dlatego powinno być badanie blizny jak chce sie sn po cc. Po CC nie można dawać oxytocyny, poród musi być całkowicie naturalny. A i dziecko nie powinno przekraczać 3500g jeśli pierwszy poród zakończył się CC z braku postępu porodu
78beti - a czemu robi ci sie słabo na myśl o cc? Ja zniosłam rewelacyjnie, serio i mnie nie przeraża
U mnie też będzie na 99% CC ze względu, że pierwsza była cesarka, dziecko było duże, rozwarcie stanęło mimo bardzo częstych skurczy, córka nie mogła sie wstawić w kanał rodny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 20:11
zapachmalin lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Amus87 wrote:Minimalne ale jest eh mam dosc
Amus nie denerwuj się. U mnie dokładnie to samo. Też wyskoczyła dziś rano. Nie wiem co na to użyć a wizyta dopiero 24. Ale pociesza mnie mysl ze w pierwszej ciąży tez miałam i synek jest zdrowy i cudowny. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzapachmalin wrote:Amus nie denerwuj się. U mnie dokładnie to samo. Też wyskoczyła dziś rano. Nie wiem co na to użyć a wizyta dopiero 24. Ale pociesza mnie mysl ze w pierwszej ciąży tez miałam i synek jest zdrowy i cudowny.
-
Dziewczyny w ciąży wszystkie maści typu hascovir zovirax można stosować. Przebadana klinicznie u kobietek w ciąży jest erazaban. Jest jedna ważna zasada. Plasterki maści są dobre dopóki nie rozleje się czy to na wardze czy pod nosem. Pózniej działa tylko ochronnie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Tez masz ??? Masakra i czego bedziesz uzywac?
Mam taką maść Acic kupiłam jakiś czas temu jak miałam opryszczkę nie w ciąży. Teraz poczytałam i nawet na ulotce z apteki jest napisane, że jest stosowana miejscowo i jest bezpieczna w ciąży- nie ma żadnych konsekwencji dla dziecka. Więc chyba zaryzykuję -
zapachmalin wrote:Mam taką maść Acic kupiłam jakiś czas temu jak miałam opryszczkę nie w ciąży. Teraz poczytałam i nawet na ulotce z apteki jest napisane, że jest stosowana miejscowo i jest bezpieczna w ciąży- nie ma żadnych konsekwencji dla dziecka. Więc chyba zaryzykuję
acyklovir w składzie? dobrze kojarzę? -
nick nieaktualnyWeźcie. Moja mama dziś była u mnie z opryszczka na ustach. Co prawda witałam się z nią pocałunkiem w policzek, Ale już mam schize. Nigdy nie miałam opryszczka. "Pocieszam się " faktem, że już kiedyś miała, dawała mi buzi i nigdy jej nie miałam. Mam nadzieję, że tak zostanie. Dziś już miała taka przysychajaca, nie świeża. Mam nadzieję, że nic mi nie będzie.
-
nick nieaktualny