Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Weźcie. Moja mama dziś była u mnie z opryszczka na ustach. Co prawda witałam się z nią pocałunkiem w policzek, Ale już mam schize. Nigdy nie miałam opryszczka. "Pocieszam się " faktem, że już kiedyś miała, dawała mi buzi i nigdy jej nie miałam. Mam nadzieję, że tak zostanie. Dziś już miała taka przysychajaca, nie świeża. Mam nadzieję, że nic mi nie będzie.
Wit a w kosmetykach niesty surowo zakazana. Uzylam troche masla tez zawiera wit a ale malutko :p
Jutro z czosnkiem sprobuje
Ale mi sie nie chce do pracy....8 h na du..e przy biurku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 21:48
-
Jeżeli chodzi o opryszczke mi też wylazla pod nosem w pierwszej ciąży polecialam spanikowana do gina ( stwierdził że groźna jest tylko ta na narządach rodnych). Po drugie zabronił używać wszelkich środków na opryszczke więc nie wiem jak to się ma do tego co piszecie...może głupoty mi nagadal ale wolałam nie ryzykowac
-
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:Jeżeli chodzi o opryszczke mi też wylazla pod nosem w pierwszej ciąży polecialam spanikowana do gina ( stwierdził że groźna jest tylko ta na narządach rodnych). Po drugie zabronił używać wszelkich środków na opryszczke więc nie wiem jak to się ma do tego co piszecie...może głupoty mi nagadal ale wolałam nie ryzykowac
Mialas na poczatku ciazy? Gadal ze nie jest szkodliwa??
Mysle ze mam zajad bo z tego co pamietam jak opryszczka sie robi to swedzi kilka dni itp. A ja jak czlowiek co chipsow nie widzial nawpieprzalam sie nraza a ze to byly jakies hot pringelsy to noo :p glupia baba ze mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 21:52
-
Ja bym chciała urodzić naturalnie ale boję się powtórki z pierwszego porodu (pomimo pełnego rozwarcia i skurczy partych przez ponad godzine) i tak zrobili cc -zagrazajaca zamartwica wewnatrzmaciczna(synuś prawie się udusil efekt spędził tydzień na 2 antybitykach dozylnych z podejrzeniem zapalenia płuc całe pluca miał zalane wodami plodowymi)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 21:53
-
Amus87 wrote:
Wit a w kosmetykach niesty surowo zakazana. Uzylam troche masla tez zawiera wit a ale malutko :p
Nie wiedziałam. O cholerka to dobrze wiedzieć na przyszłość. No to w takim razie faktycznie ten czosnek. Bo to i na opryszczkę polecają. Wcierac rozkrojony ząbek.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmus-nie nie, Na szczęście nie piłyśmy z tej samej szklanki. Uff.. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
Co do czosnku to super wynalazek. Przy peknieciach troszkę moze szczypać, ale szybko się regeneruje skóra. Mi często pękała skóra przy ustach, to szedł najpierw czosnek a potem nakładałam na to miód, 2dni góra i nie było śladu.Jak Wam też jakiś bolący pryszcz wyskoczy, to po posmarowaniu czosnkiem szybko zejdzie (mówię tu o takim stanie zapalnym-nie o zwykłym zaskorniku) -
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:Ja bym chciała urodzić naturalnie ale boję się powtórki z pierwszego porodu (pomimo pełnego rozwarcia i skurczy partych przez ponad godzine) i tak zrobili cc -zagrazajaca zamartwica wewnatrzmaciczna(synuś prawie się udusil efekt spędził tydzień na 2 antybitykach dozylnych z podejrzeniem zapalenia płuc całe pluca miał zalane wodami plodowymi)
No właśnie tego przyduszania się boję najbardziej. Wyobrażam sobie co musiałaś przejść. Na razie o tym porodzie nie myślę. Teraz czekam na usg genetyczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 22:18
-
Ja tez miałam cc i tym razem też będzie. Ja miałam i wskazania przez wytrzeszcz i basedowa- ryzyko wypadniecia oczu z oczodołów, za duże ciśnienie przy parciu, plus nadciśnienie w ciąży, poza tym wg usg mały wyszedł im 4200 prawie, wiec duze dziecko. Także "do wyboru do koloru" jak to mówią. Mimo sporej nadwagi rana super się zagoiła i mam mega pozytywne wspomienia wiec nie żałuję. Ból był malutki, ketonal dostawałam raptem parę dni a potem dawałam rade na paracetamolu od wielkiego dzwona. I stanęłam na nogi mega szybko
wiadomo, że jeśli nie trzeba to co innego ale jesli są jakiekolwiek wskazania lekarskie to nie trzeba się bać i podchodzić z najczarniejszym scenariuszem z góry.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 22:21
-
Ja też miałam cesarkę mimo że bardzo się nastawialam na poród sn. Niestety mimo 2 kroplowek z oxytocyną skurcze ani rusz. Rozwarcie też nie. A wody odeszły więc zdecydowali o cc. Teraz lekarz powiedział że może uda się sn ale może być też tak że mój organizm znów nie zareaguje i kłopot. Szczególnie że poród po cc nie może być wspomagany. Także też nastawiam się na drugą cesarkę bo nie chcę drugi raz przechodzić tego stresu.
-
magdzia26 wrote:Jeżeli chodzi o opryszczke mi też wylazla pod nosem w pierwszej ciąży polecialam spanikowana do gina ( stwierdził że groźna jest tylko ta na narządach rodnych). Po drugie zabronił używać wszelkich środków na opryszczke więc nie wiem jak to się ma do tego co piszecie...może głupoty mi nagadal ale wolałam nie ryzykowac
Ja tylko dzielę się tym co nauczyłam się na wykładach z farmakologii i pracy w aptece. opryche miałam na przełomie 5/6 tygodnia w nosie, w jednej i w drugiej dziurce. Za późno było już na stosowanie maści, rozlało mi się z dnia na dzień. Używalam przy okazji zapalenia zatok wodę morską. Strupki nie były aż tak bardzo suche. Gin tylko potwierdził że teraz to już za późno, a na przyszłość mam smarować przy pojawieniu się pierwszych objawów.
Co lekarz to inna gadka. Podobnie z poziomem TSH itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 22:32
-
Ja również jestem po cc i wspominam bardzo dobrze leki przeciwbólowe brałam tylko dóbe po operacji pózniej juz smigalam. Gorzej zniosłam to psychicznie. Jakos czułam ze zawiodłam teraz juz sobie to poukładałam i wiem ze dobrze ze tak wyszło. No ale niedosyt pozostał chciałabym przeżyć poród siłami natury zeby dziecko trafiło po porodzie do mnie do piersi i było tam tyle ile bedzie potrzebowało.
-
U mnie wszystko zapowiadalo sie super wody odeszly rozwarcie na 10 cm ale mala nie chciala sie wstawic glowka w kanal rodny.W wypisie mam wysokie proste stanie główki. 5 godzin probowalam bole krzyzowe tak silne ze chyba pol miasta slyszalo jak sie darlam
dlatego CC z ktorego nic nie pamietam bo zasnelam.Ale rekonwalescencje wspominam barszo dobrze tylko dlugo mialam zal do siebie ze nie podolalam...glupia ja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 23:09
belle_maman88
-
Dzień dobry
Jakaś plaga z tą opryszczką... Mi też wylazła paskuda. Pocieszam się tym, że to nie pierwszy raz już mam. Jednego dnia coś zabolało, ale na drugi dzień nic czyściutka skóra nic nie bolało w tym miejscu, a kolejnego znów już czerwone. Mi gin powiedział, że jak to kolejny raz jest już, to żebym przysuszała sobie pastą czy odkażała, a tak to nie ma potrzeby nic robić. Tylko żeby szczególnie bardziej dbać o higienę i nie dotykać rękami tego bezpośrednio.
Amus - jeśli to byłby zwykły zajad, tudzież pękanie ust przy kąciku, aptekarka mówiła mi, że to jest z powodu niedoboru witamin z grupy B (B6, B12 no i kwas foliowy się do tego też zalicza).
Ja wczoraj przedobobrzyłam z intensywnością dnia. Tak to tylko córke na autobus odprowadzam, niewiele chodze, a wczoraj blisko godzina w sklepie a potem 3 godziny jeszcze na nogach przy pomiarze i dogadaniu zamówienia mebli. Czego efektem był różowo/brązowy śluz na wieczór. Więc od dziś powrót do poprzedniego trybu12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
A ja dopiero dziś zaliczyłam pierwsze spotkanie z porcelaną. Do tego okropnie boli mnie głowa po jednej stronie. A jeszcze wczoraj mówiłam, że objawy znikają. Zastanawiam się, czy siedzieć w domu dziś, czy zbierać się do pracy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 06:37