Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mus wrote:Mam tak samo jak wy, pewnie się dopiero uspokoję jak zobaczę serduszko na usg. Na razie jestem dobrej myśli wczorajsza beta 211,5 U/l więc rośnie .
SusannDean najczęściej jest tak, że jak pojawiają się zmiany to lawinowo
Wachciowa lubi tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:pare dni wczesniej zanim zrobilam bete to mialam dni gdzie musialam sie kimnac popoludniu na troche. A od pozytywnej bety jakos inaczej mam
-
magdzia26 wrote:Czytam was ale jakoś weny nie mam żeby pisac...martwię się ze nie mam jeszcze żadnych objawow... do tego od dwóch dni nie mogę w nocy spać
-
agii81 wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie za 100 pkt. Czy któraś z Was leczy się na niedoczynność tarczycy może? Ja w poprzednich ciążach jej nie miałam/albo miałam ale nie wiedziałam o tym cholerstwie.Jak to jest z euthyroxem i poziomem TSH? Naczytałam się,że nie może przekroczyć 2, bo mogą być jakieś powikłania w ciąży.
Ja leczę niedoczynność ok kilku lat. Endokrynolog kazała mi zrobić badania w ciągu max tygodnia od pozytywnego testu ciążowego i od razu przyjść z wynikami. Mam też większą dawkę letroxu. Moja lekarka jest zdania, że przy staraniach TSH ma być jak najbliższe 1 a w ciąży nie wyżej niż 2. Ale znam dziewczyny, które rodziły zdrowe dzieci mając znacznie wyższe TSH. -
Mamaokruszka wrote:Jeśli nie ma żywej krwi to nie ma czym się martwić. W ciąży wszystko jest bardzo mocno ukrwione , więc nietrudno o pęknięcie jakiegoś naczynka i plamienie. Ale oczywiście idź do lekarza to skonsultować, nie powinno się bagatelizować żadnego plamienia czy krwawienia w ciąży. Kiedyś jednej z koleżanek z forum lekarz powiedział, że przyczyn plamień w ciąży jest z 50 albo i więcej, większość z nich to pierdoły także postaraj się nie stresować
-
nesairah wrote:A mi się śniło, że miałam pierwsze USG i zobaczyłam 2 zarodki
Może sobie wywrozysz dwa maluszki. A kiedy masz wizytę u lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 08:42
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
moze sobie wysnisz blizniaki Dziewczyny, a mialyscie juz sny erotyczne? Pisze z grubej rury bec wstydu bo to bardzo popularne w ciazy nawet zakonczone orgazmem. Ja juz pierwszy mialam wczoraj na szczescie bez orgazmu bo bylaby prZerazona skorczami macicy....i ciagnac temat kochacie sie mezami? Ja narazie nie.
-
agii81 wrote:Tizzi trzymam kciuki za wizytę,daj znać po. Wszystko będzie dobrze
Ja także dołączam do klubu nie śpiących
Dziewczyny a ja mam pytanie za 100 pkt. Czy któraś z Was leczy się na niedoczynność tarczycy może? Ja w poprzednich ciążach jej nie miałam/albo miałam ale nie wiedziałam o tym cholerstwie.Jak to jest z euthyroxem i poziomem TSH? Naczytałam się,że nie może przekroczyć 2, bo mogą być jakieś powikłania w ciąży.
Ja liczę się na niedoczynność tarczycy. Ths mam w normie. P/c ciała też. Chociaż wg badań krwi nie mam hashimoto ale wg usg Pani doktor mówi że to to. W staraniach o malenstwo powinno być 1-1,5 i trzeba kontrolować. Biorę euthyrox 25.
Moja koleżanka jak zaszła miała ths prawie 9 i szybko do Endo po leki, teraz ma jakoś 3 i nie chce jej spaść dalej.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ja nie miałam jeszcze takiego snu, wczoraj wieczorem miałam jakieś takie napięcie w macicy. Wzięłam magnez sobie i po dłuższej chwili zasnęłam.
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Nola ja też póki co nie przytulam się z mężem.. Mąż ma celibat.. Haha
Nola, Wachciowa lubią tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:Ja liczę się na niedoczynność tarczycy. Ths mam w normie. P/c ciała też. Chociaż wg badań krwi nie mam hashimoto ale wg usg Pani doktor mówi że to to. W staraniach o malenstwo powinno być 1-1,5 i trzeba kontrolować. Biorę euthyrox 25.
Moja koleżanka jak zaszła miała ths prawie 9 i szybko do Endo po leki, teraz ma jakoś 3 i nie chce jej spaść dalej. -
Tizzi wrote:Cześć mamy te sam termin. Jak się czujesz?
A Ty jak się czujesz?Wachciowa, Nola lubią tę wiadomość
-
Nola wrote:moze sobie wysnisz blizniaki Dziewczyny, a mialyscie juz sny erotyczne? Pisze z grubej rury bec wstydu bo to bardzo popularne w ciazy nawet zakonczone orgazmem. Ja juz pierwszy mialam wczoraj na szczescie bez orgazmu bo bylaby prZerazona skorczami macicy....i ciagnac temat kochacie sie mezami? Ja narazie nie.
Mnie nachodzą 3 dni. Ustalislimy z mężem że wstrzymany dpóki lekarz nie powie nam " można " ale jest ciężko.. Oj ciężkoNola, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyemilydread wrote:Mnie nachodzą 3 dni. Ustalislimy z mężem że wstrzymany dpóki lekarz nie powie nam " można " ale jest ciężko.. Oj ciężko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 08:02
Wachciowa, Nola lubią tę wiadomość
-
Yoselyn82 Wizytę mam w czwartek Trochę się stresuję... nie wiem, czy będie serducho, ale najważniejsze dla mnie to dostać leki.
Aplikacja, którą sobie na telefonie zainstalowałam pokazuje, że dziś zaczynam 6 tydzień. Aż mi się wierzyć nie chce.Wachciowa, Nola lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny !!! Mój Mąż załatwił mi dzisiaj wizytę u nowej gin na 16.40 nie wiem o której mnie przyjmie bo jeszcze dochodzi czas oczekiwania....może będe wiedziała dzisiaj coś więcej.
Jak będzie dobra I miała lepszy sprzęt to zostanie moją gin.
Plus jestjwszcze taki , że do niej mam kilkaset metrów a do tamtej ok.20 km.
Trzymajcie kciuki dziewczyny za dzidzie.
magdzia26, Jooozefka, Wachciowa, Nola, Tizzi lubią tę wiadomość
Laura