X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Nola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mus wrote:
    Mam tak samo jak wy, pewnie się dopiero uspokoję jak zobaczę serduszko na usg. Na razie jestem dobrej myśli wczorajsza beta 211,5 U/l więc rośnie :).

SusannDean najczęściej jest tak, że jak pojawiają się zmiany to lawinowo ;)
    Dokladnie U mnie w pracy też wiele zmian przeżyłam wiele stresu wiele nieprzyjemności ogólnie pracuje w tym miejscu ponad dwa lata a od jakiegoś półtorej roku to po prostu marzyłam o wyzwoleniu się macierzyńskim. Bylysmy w trójkę takie dziewczyny po ślubie z jednego roczniku jedna już dawno urodziła sierpniu to się już jej konczy Macierzyński a druga urodziła teraz w marcu czułam się strasznie że zostałam ostatnia ta co jej nic nie wychodzi że ludzie przychodzą się zmieniaja odchodza a ja tam siedzę już pewnie ludzie patrzą na to dziwnie mężatkę 4 lata po slubie pewnie ma problem w sumie zresztą wiedzieli o operacji w maju rok temu więc każdy się domyśleć może było mi bardzo nieprzyjemnie W piątek dostałam od gina L4 do 21 kwietnia na 3 tygodnie (do wizyty serduszkowej) i dzisiaj jadę je zawieźć do kadr ręce mi się trzesa tyle czekałam na ten moment :) trzymajcie kciuki dziewczyny!

Wachciowa lubi tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    pare dni wczesniej zanim zrobilam bete to mialam dni gdzie musialam sie kimnac popoludniu na troche. A od pozytywnej bety jakos inaczej mam :D
    Bo To podekscytowanie też tak mam ;) martwię się bo Zasypiam bardzo nerwowo az potrafi mną tak rzucić na łóżku i taki dziwny skurcz w macicy mi sie wtedy wydaje mod lesie wtedy byleby zasnąć i byle Groszek rósł. Teraz śpię już do 6 rano a nie do czwartej także jest postęp :D

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Czytam was ale jakoś weny nie mam żeby pisac...martwię się ze nie mam jeszcze żadnych objawow... do tego od dwóch dni nie mogę w nocy spać
    to witaj w klubie wśród tych które nie mogą spać a jednocześnie się martwią że nie mają objawów :( mam naprawdę mały biust z natury takze jak na poczatku jak mi się piersi powiększyły i był jak na mnie naprawdę duże to skakałam z radości a teraz tak jakby wszystko się ponownie zmniejszyło jestem przerażona :(

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agii81 wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie za 100 pkt. Czy któraś z Was leczy się na niedoczynność tarczycy może? Ja w poprzednich ciążach jej nie miałam/albo miałam ale nie wiedziałam o tym cholerstwie.Jak to jest z euthyroxem i poziomem TSH? Naczytałam się,że nie może przekroczyć 2, bo mogą być jakieś powikłania w ciąży.

Ja leczę niedoczynność ok kilku lat. Endokrynolog kazała mi zrobić badania w ciągu max tygodnia od pozytywnego testu ciążowego i od razu przyjść z wynikami. Mam też większą dawkę letroxu. Moja lekarka jest zdania, że przy staraniach TSH ma być jak najbliższe 1 a w ciąży nie wyżej niż 2. Ale znam dziewczyny, które rodziły zdrowe dzieci mając znacznie wyższe TSH.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Jeśli nie ma żywej krwi to nie ma czym się martwić. W ciąży wszystko jest bardzo mocno ukrwione , więc nietrudno o pęknięcie jakiegoś naczynka i plamienie. Ale oczywiście idź do lekarza to skonsultować, nie powinno się bagatelizować żadnego plamienia czy krwawienia w ciąży. Kiedyś jednej z koleżanek z forum lekarz powiedział, że przyczyn plamień w ciąży jest z 50 albo i więcej, większość z nich to pierdoły także postaraj się nie stresować
    Dokladnie tizzi mam nadzieje ze jakos przeslals noc ...bardzo dużo kobiet ma plamienia na początku ciąży niektóre nawet mają takie że myślę że to okres nie wiedza że są w ciąży a wszystko super zdrowo donoszone skoro takie rzeczy się mogą udać to Maleńka różowa plamka na pewno jest Bezpieczna może to maleńkie naczynko krwionośne które pękło ja też mam Katar to z krwią z nosa nigdy tak nie miałam mi lekarz powiedział że nawet przy badaniu usg dopochwowym może potem być plamienie wszystko wszystko może mieć wpływ Kochana 3mamy kciuki!

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się śniło, że miałam pierwsze USG i zobaczyłam 2 zarodki <3

Nola, magdzia26, Wachciowa lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A mi się śniło, że miałam pierwsze USG i zobaczyłam 2 zarodki <3

Może sobie wywrozysz dwa maluszki. A kiedy masz wizytę u lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 08:42

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Nola Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 <3 moze sobie wysnisz blizniaki Dziewczyny, a mialyscie juz sny erotyczne? Pisze z grubej rury bec wstydu bo to bardzo popularne w ciazy nawet zakonczone orgazmem. Ja juz pierwszy mialam wczoraj na szczescie bez orgazmu bo bylaby prZerazona skorczami macicy....i ciagnac temat kochacie sie mezami? Ja narazie nie.

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agii81 wrote:
    Tizzi trzymam kciuki za wizytę,daj znać po. Wszystko będzie dobrze :)

Ja także dołączam do klubu nie śpiących :D

Dziewczyny a ja mam pytanie za 100 pkt. Czy któraś z Was leczy się na niedoczynność tarczycy może? Ja w poprzednich ciążach jej nie miałam/albo miałam ale nie wiedziałam o tym cholerstwie.Jak to jest z euthyroxem i poziomem TSH? Naczytałam się,że nie może przekroczyć 2, bo mogą być jakieś powikłania w ciąży.

Ja liczę się na niedoczynność tarczycy. Ths mam w normie. P/c ciała też. Chociaż wg badań krwi nie mam hashimoto ale wg usg Pani doktor mówi że to to. W staraniach o malenstwo powinno być 1-1,5 i trzeba kontrolować. Biorę euthyrox 25.

Moja koleżanka jak zaszła miała ths prawie 9 i szybko do Endo po leki, teraz ma jakoś 3 i nie chce jej spaść dalej.

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam jeszcze takiego snu, wczoraj wieczorem miałam jakieś takie napięcie w macicy. Wzięłam magnez sobie i po dłuższej chwili zasnęłam.

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przede mną dziś dzień ciężki, bo mam szkolenia personalne do nowej pracy :)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola ja też póki co nie przytulam się z mężem.. Mąż ma celibat.. Haha

Nola, Wachciowa lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Ja liczę się na niedoczynność tarczycy. Ths mam w normie. P/c ciała też. Chociaż wg badań krwi nie mam hashimoto ale wg usg Pani doktor mówi że to to. W staraniach o malenstwo powinno być 1-1,5 i trzeba kontrolować. Biorę euthyrox 25.

Moja koleżanka jak zaszła miała ths prawie 9 i szybko do Endo po leki, teraz ma jakoś 3 i nie chce jej spaść dalej.
    Ja zwiększyłam dawkę euthyroxu z 50 na 75 jakieś 2 tyg przed testem, powinnam iść teraz w tym tygodniu skontrolować poziom tsh, ostatni jaki mialam 2,4 najniższy mój w ogóle

• emilydread Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    Cześć :) mamy te sam termin. Jak się czujesz? ;)
    Tizzi, jest całkiem okej, pomijając sikanie co 30 minut, zawroty głowy i mdłości :D ja od 30 marca już na l4, lekarz sam wystawił z uwagi na stresujaca pracę i problemy za pierwszym razem ( poprzednio, jak pracodawca dowiedział się o ciąży, koleżanki z którymi pracuje 3 lata przestały się do mnie odzywać, ponieważ chciałam skrócić czas pracy przy komputerze. Niestety tak wyglądają wielkie korporacje. U mnie w dziale 12 kobiet, niektóre dochodzą do 35 lat, zadna nie ma dzieci bo.. Kariera kariera kariera! :) ) . Dostałam też luteine dopochwowo, pierwsza wizyta na której powinniśmy zobaczyć fasolkę to 11.04

A Ty jak się czujesz?

Wachciowa, Nola lubią tę wiadomość

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    <3 <3 moze sobie wysnisz blizniaki Dziewczyny, a mialyscie juz sny erotyczne? Pisze z grubej rury bec wstydu bo to bardzo popularne w ciazy nawet zakonczone orgazmem. Ja juz pierwszy mialam wczoraj na szczescie bez orgazmu bo bylaby prZerazona skorczami macicy....i ciagnac temat kochacie sie mezami? Ja narazie nie.

Mnie nachodzą 3 dni. Ustalislimy z mężem że wstrzymany dpóki lekarz nie powie nam " można " ale jest ciężko.. Oj ciężko :D

Nola, Wachciowa lubią tę wiadomość

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilydread wrote:
    Mnie nachodzą 3 dni. Ustalislimy z mężem że wstrzymany dpóki lekarz nie powie nam " można " ale jest ciężko.. Oj ciężko :D
    W zeszłym tygodniu jeszcze przed testem miałam 2 sny zakończone orgazmem, teraz nie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 08:02

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jeszcze przed testem miałam takie sny :P teraz ostatnio nie pewnie przez to że spać nie mogę ;) ale dzisiaj po tej melisie było trochę lepiej :)

SusannaDean, Wachciowa, Nola lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A noi nie chce zapeszyc ale chyba delikatne mdłości mi się zaczynają :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 Wizytę mam w czwartek :) Trochę się stresuję... nie wiem, czy będie serducho, ale najważniejsze dla mnie to dostać leki.
    Aplikacja, którą sobie na telefonie zainstalowałam pokazuje, że dziś zaczynam 6 tydzień. Aż mi się wierzyć nie chce.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • A85K Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !!! Mój Mąż załatwił mi dzisiaj wizytę u nowej gin na 16.40 nie wiem o której mnie przyjmie bo jeszcze dochodzi czas oczekiwania....może będe wiedziała dzisiaj coś więcej.
    Jak będzie dobra I miała lepszy sprzęt to zostanie moją gin.
    Plus jestjwszcze taki , że do niej mam kilkaset metrów a do tamtej ok.20 km.
    Trzymajcie kciuki dziewczyny za dzidzie.

magdzia26, Jooozefka, Wachciowa, Nola, Tizzi lubią tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ