Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Amus - masz Clotrimazol pod ręką? Zewnętrznie możesz smarować, 2xdzień. Jeśli drugiego dnia już będzie diametralna poprawa wskazywałoby to na infekcje. Profilaktycznie zawsze możesz brać probiotyk co drugi dzień, jak masz jakieś krosty tam niewiadomego pochodzenia to lepiej doustny np. Provag. Jednak faktycznie dość często piszesz o jakichś objawach infekcyjno chorobowych tam. Może do lekarza napisać?
MalaHD - ostatnio więcej krostek mi się wyrzuciło właśnie, tak z tydzień chociaż już i w tym czasie powiększenie i większą wrażliwość piersi zauważyłam.
Powodów plamień jest dużo, mogą pękać naczynka dopóki pęcherzyk dobrze nie wypełni macicy, może być blisko szyjki i tez naczynka pękają, szyjka wrażliwa i może się uszkodzić jakieś naczynko. Jeśli nic nie boli a plamienie nie powtarza sie w krótkim czasie nie jest konieczne od razu jechać na IP.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 12:04
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Lady_Savage - ja często miewałam zimne dłonie, w ciąży teraz co prawda nie, ale mimo nie marznięcia reszty ciała było mi często zimno w okolicach kostek do śródstopia. Minęło gdzieś tydzień temu.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualnyTe czyraki to mialam od golenia bo zwykle niestety tak mam. To zapalenie mieszka wlosowego i podskornie sie zbiera ropa. Oba ktore mi sie pojawily wyle zylam przemywanie aseptem i oczywiscie maxymalna higiena.
To co mam obecnie to nie wiem co to jakoes dwa syfki nie ma pecherzykow, czubeczkow nie jest to takie do wyciskania wiec nie wiem... Bede przemywac albo zastosuje ten clormimazol i zobacze. Jesli zmieno sie w pecherzyk od razu do gina polece -
Jacqueline wrote:Lady_Savage - ja często miewałam zimne dłonie, w ciąży teraz co prawda nie, ale mimo nie marznięcia reszty ciała było mi często zimno w okolicach kostek do śródstopia. Minęło gdzieś tydzień temu.
-
Amus87 wrote:Te czyraki to mialam od golenia bo zwykle niestety tak mam. To zapalenie mieszka wlosowego i podskornie sie zbiera ropa. Oba ktore mi sie pojawily wyle zylam przemywanie aseptem i oczywiscie maxymalna higiena.
To co mam obecnie to nie wiem co to jakoes dwa syfki nie ma pecherzykow, czubeczkow nie jest to takie do wyciskania wiec nie wiem... Bede przemywac albo zastosuje ten clormimazol i zobacze. Jesli zmieno sie w pecherzyk od razu do gina polece -
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Ja bym juz do gina leciala bo to 3 rax jak ci cos tam wyskakuje
Dermatolog to samo powiedziala bo tez wtedy bylamWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 12:22
-
nick nieaktualny
-
Amus a może to nic innego jak wrastające włoski, sprobuj robić peeling 2 razy w tygodniu i nie gol się na zero. Mi kiedyś wrastaly ale podpachami robiły się właśnie ropne krostki i takie guzki. Chociaż wiadomo nie wiem bo nie widzę twojego łona;) napewno peeling i clotrimazolum nie za zaszkodza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 12:28
-
nick nieaktualny
-
Amus - ja na zero już dawno nie robię tam "fryzury". Właśnie przez stany zapalne. Jakiego środka do depilacji bym nie używała to zawsze tego samego dnia lub na drugi jakieś pieczenia, swędzenia, małe ropki...12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
-
Amus - mojemu mężowi na palcu u ręki kiedyś coś się zrobiło, jakaś grudka czerwonawa i twardawa, myśleliśmy, że krosta jakaś, swędziało go trochę. Czubek uszkodziłam i wygrzebałam jakiś 1cm wrośnięty włosek.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualnyJa probowalam na zero ale nie golarka tak zwykle tylko mam depilator a z drugiej strony golarka. Ostatnio przed wizyta 2 maja golilam pare dni pozniej wyskoczyl czyrak, kolejny dwa tyg pozniej. Oba zaleczylam no i przedwczoraj taki syfek plamka na samej gorze wzgorka i sa jakby dwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 12:34
-
Jeśli golisz bikini właśnie depilatorem to jestem prawie pewna ze to wrastajace włoski. Po depilatorze jest większa tendencja.... chociaż jeśli to wzrósł tobie włos to chyba bez jakieś dobrej kosmetyczki, dermatologa się nie obejdzie bo przecież nie przetniesz sobie skóry.... A mocno wrosniety włos to peeling sobie nie poradzi oczywiście sproboj ale jak po tygodniu będzie gorzej to szukaj pomocy
-
nick nieaktualnyMamabyc3 wrote:Jeśli golisz bikini właśnie depilatorem to jestem prawie pewna ze to wrastajace włoski. Po depilatorze jest większa tendencja.... chociaż jeśli to wzrósł tobie włos to chyba bez jakieś dobrej kosmetyczki, dermatologa się nie obejdzie bo przecież nie przetniesz sobie skóry.... A mocno wrosniety włos to peeling sobie nie poradzi oczywiście sproboj ale jak po tygodniu będzie gorzej to szukaj pomocy
bo nie uzywam depilatora tylko tej drugirj koncowki golarki
chyba leiej by bylo uzyc jednorazowki....poki co sie nie gole nie wiem co dalej bo nie wyo razam sobie wcale sie nie golic. Wczoraj wydawalo mi sie ze wystawal jeden wlosek z tego i penseta go wyrwalam moze sie zagoi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 12:42
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Ale te okolice intymne?? I tez sie taki syfek pojawil?
Syfa na szczęście nie miałam.
Piekło mnie i było zaczerwienienie. Wzgorek,Wargi sromowe i trochę dupcia. Ja używam jednorazowek. Nie mogę depilatorem bo często nawracalo mi zapalenie mieszka wlosowego, wrastaly włoski, podobnie po wosku. Po kremach puchlam. Ja to dziwny przypadek jestem. Teraz dużo wietrzylam w sypialni i przypudrowalam kilka razy mączką, dopóki nie zrobiły mi się kluski od nadmiaru śluzuprzechodzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 12:51
-
hej;
co do prenatalnych i baby, która od razu przepisuje tabletki, to już się zgubiłam czy to było w PL czy zagranicą; pewnie że na zachodzie jest inne podejście; mam znajomą w Holandii, która zdecydowała się urodzić dziecko z ZD. Ten chłopiec już chyba będzie nastolatkiem. Obcy ludzie na ulicy ich zaczepiają i wyrzucają po co "to" urodziła przecież to tylko ciężar "dla państwa". Masakra.
Z drugiej strony u nas się ostatnio taki ferment zrobił wokół tematu aborcji, że jeśli to było w PL to też bym rozumiała lekarkę, żeby chciała pokazać, że jest liberalna i gdyby matka chciała to nie ma problemu. Mogłaby to tylko delikatniej zrobić.
Z moich znajomych sporo ma złe doświadczenia z tych badań - że spode łba patrzą albo pytają czy gdy wynik będzie zły, to usuną. I np. wtedy lekarz odmawia robienia badań. I dla mnie to jest chore.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019