X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Nola Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny od paru dni nie moge w nocy spac. Krece sie i krece, przekladam z boku na bok. Mam jakies dziwne ciagniecie w nogach. Jakas choroba niespokojnych nog. Zaczyna sie odz pachwin, jakies takie dziwne uczucie które promieniuje na cale nogi. Masakra :( macie tak ? Laczyc to z ciaza?
    Mam tak i staram się łączyć to z ciąża (ze to wlasnie normalne) bo inaczej bym zwariowala. Za duzo mam tych niepokajacych boli brzucha pachwin szyjki macicy plecow...tam sie wszystko rozciaga :) musi pobolec - jestem po 2 operacjacha ginekologicznych, mialam przed caza macice silnie tylozgieta Dziwne by bylo jakby nie bolalo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 19:37

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Ja juz lutke skonczylam brac w zeszlym tyg.
    Co do zwolnienia to ja ide od czerwca bo wystawie oceny i spadam ^^ nie bede sie meczyc przez te 3 tygodnie do konca szkoly z goracem i buzujacymi hormonami i smrodem gimnazjalistami.
    Mycha a jak odstawialas lutke? z jakiej dawki schodzilas? towarzyszyly Ci temu jakies obajwy?

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Ja z kolei odstawilam luteine i dostalam taki wysyp na twarzy ze to jest masakra. Czekam 2 tygodnie, koncze chodzic do pracy to przynajmniej je wygoje. Makabra....
    Mycha cos jeszcze przy odstawieniu luteiny? Ja zmniejszylam dawke i oby to psychika ale boli brzuch mocno i plecy

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi poprzednio lekarz kazał odstawić luteinę dopiero cos po 20 tygodniu jak łożysko było w pełni wykształcone. Teraz tez nadal biorę

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Mycha cos jeszcze przy odstawieniu luteiny? Ja zmniejszylam dawke i oby to psychika ale boli brzuch mocno i plecy

Ja schodzilam z 2x100, lekarka powiedziala ze skoro krwiak sie wchlonal i nie bylo krwawien to mozna zastopowac branie. Ufam jej. Nie biore juz o d tygodnia, nie mialam zadnego bolu mocniejszego, ani nic. W razie wypadku mam wypisana recepte na luteine, gdyby bol byl mocny albo dzialo sie cos niepokojacego.

Nola lubi tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • editchen Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś poczułam się tak dobrze (zero objawów, zero zmęczenia), że wyciągnęłam narzeczonego i psa na spacer nad jezioro. Wróciłam już pół żywa, bo okazało się, że jednak nie czuję tak dobrze, jak mi się wydawało. Ból macicy wrócił, no i wkładka lekko przybrudzona. Trochę odpoczęłam, macica już lepiej, ale nadal ją czuję. Za to pierwszy raz od 1,5 roku zrobiłam pomidorową i właśnie wciągnęłam 2 talerze pod rząd. Narzeczony patrzy na mnie z przerażeniem, bo ja nie lubię zup...

Mama2kituszek, Nola, k878 lubią tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu wymiotowalam. Przez 2 tygodnie miałam spokój i mój mały Psotnik znowu zrobił na przekór Mamie :) <3 A takie dobre schabowe jadłam.

Nola lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haa.. Ja dziś też miałam spotkanie z porcelana. Zjadłam na śniadanie pyszny serek z rzodkiewka i szczypiorkiem. Niestety mój organizm średnio sobie radzi z taka ilością laktozy. Czułam się jak struta. Potem grill i niestety także spotkanie w wc. Dziś cały dzień wymiotny.

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kolację zjadłam bułkę z pasztetem i z miodem i jest ok a schabowy Dzidzi zaszkodził :D

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • majamia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Haa.. Ja dziś też miałam spotkanie z porcelana. Zjadłam na śniadanie pyszny serek z rzodkiewka i szczypiorkiem. Niestety mój organizm średnio sobie radzi z taka ilością laktozy. Czułam się jak struta. Potem grill i niestety także spotkanie w wc. Dziś cały dzień wymiotny.
    Aaaa! Alez mam ochote na taki serek!
    U mnie w ciazach wlasnie serki, banany, mleko bardzo dobrze dzialaja na nudności i zgage.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • chicken Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś ostatni dzień 11 tygodnia (10+6 ). Już jutro 12 tydzień.
    Strasznie nie chce mi się wstać do pracy ;(
    Dziś mam myśli- czemu ja się tak mecze i jeszcze nie jestem na l4. Po co? :/

geeky-2017-12-12.jpg
  • chicken Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja sie nie gole w ogole, jaky nam to potrzebne nie bylo to natura by nam tego nie dala.
    Ale już nie żyjemy w buszu i te włosy nie muszą nas chronić bo nosimy bieliznę.
    Ja nie wyobrażam sobie siebie nie golić. Włosy dozwolone są tylko na głowie. Choćby ze względów higienicznych, nie wspominając o estetyce.
    Mój TZ też się goli. Nie wyobrażam sobie przy pieszczotach spotykać się z takim buszem między nogami. Oj nie! :)

ara, Jagna0707 lubią tę wiadomość

geeky-2017-12-12.jpg
  • chicken Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja też się gole jednorazowkami na żel do higieny intymnej. 3 tyg bez ja bym zwariowała, zadrapalabym się na śmierć :P ja to max tydzień wytrzymam potem już te włoski mnie swedza.
    Ja to muszę być odealnie gładka. Golę się codziennie. Ale to dlatego że też mnie zaczyna swedziec jak mam ciut dłuższe włoski.
    Golę się jednorazowkami na płyn do higieny intymnej - tak samo jak już któraś z was pisała:)

geeky-2017-12-12.jpg
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Ja nie wyobrażam sobie siebie nie golić. Włosy dozwolone są tylko na głowie. Choćby ze względów higienicznych, nie wspominając o estetyce.
    Mój TZ też się goli. Nie wyobrażam sobie przy pieszczotach spotykać się z takim buszem między nogami. Oj nie! :)

Chicken u Nas tak samo :) Oboje tak lubimy i mam nadzieje ze dlugo w ciazy bede mogla sie depilowac bo nie wyobrazam sobie tego inaczej. Robie to codziennie od przeszlo 10 lat i ... wez raptownie przestan :D
    Chicken idz na L4, nie zgrywaj Siłaczki. To jedyny czas gdzie mozesz naprawde isc na odpoczynek bez zadnego sciemniania :D Pomysl sobie jaki piekny bylby dzisiaj dzien (a zaraz lato) wolne od pracy :P :P

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzis wizyte i wiadomo... juz stres sięga zenitu :D Mam nadzieje ze Maluszek tam nadal jest i się pięknie rozwija.

migiem lubi tę wiadomość

• chicken Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Chicken u Nas tak samo :) Oboje tak lubimy i mam nadzieje ze dlugo w ciazy bede mogla sie depilowac bo nie wyobrazam sobie tego inaczej. Robie to codziennie od przeszlo 10 lat i ... wez raptownie przestan :D
    Chicken idz na L4, nie zgrywaj Siłaczki. To jedyny czas gdzie mozesz naprawde isc na odpoczynek bez zadnego sciemniania :D Pomysl sobie jaki piekny bylby dzisiaj dzien (a zaraz lato) wolne od pracy :P :P

Ostatnio też o tym myślałam w perspektywie tego że nie będę własnych stóp widziała :/
    A jeśli chodzi o pracę to zostałam poproszona o to żebym została tak długo jak się da. Muszę zrekrutowac osobę za siebie i ja przedszkolić:/ a ponieważ nie chce burzyć mostów za sobą to muszę jeszcze wytrzymac. Chce mieć gdzie wracać

geeky-2017-12-12.jpg
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może zglosc kierownictwu ze juz sie zle czujesz, jest malo produktywna przez to i rozpocznij jak najszybciej poszukiwania i szkolenie pracownika.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w 8 i 9 msc maz depilowal ;)
    Zestresowalam sie i napisalam smsa do gina wczoraj napisal ze nie wcisnie mnie miedzy pacjetki ale przyjdzie pol h szybciej do pracy i mam sie zjawic (na 8:30ide) Z tych nerwow brzuch mnie zaczal bolec i pieklo przy sikaniu( tutaj autosugestia na bank)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Dla mnie piekny jest ten busz :) Estetyka? Ludzie powariowali z ta estetyka, jestem brunetka i mam ciemne wlosy, o ile na golenie nog sie moge zgodzic, chociaz od kiedy gole nogi mam problem bo wlosy tam rosna szybciej, sa gesciejsze i ciemniejsze, o tyle na bikini i na rece zgodzic sie nie moge. Ja naszczescie ma moj tylek nie wchodza bikini takie ze wargi z nich wychodza xD (to jest estetyczne?) w pieszczotach to nie przeszkadza, no chyba ze ktos tam gmyra jezykiem, ja osobiscie nie lubie takuej gry wstepnej, kocham moj busz :).

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    u nas tak samo a pod koniec ciąży mąż mnie golil :P nie przeszkadzało mu to wogole ;)

editchen lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ