X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam dziś bułkę z nutellą, pójdę za to do piekła :D A odbija mi się rybą, dziwne co? :)

Lady nie lubisz jak Cię "gmera" językiem? to jest dopiero dziwne :P

Ja bym się codziennie nie goliła, dla mnie takie tygodniowe włosy są akceptowalne ale może dlatego, że miałam laser i mi rosną wolniej i jest ich mniej. Za to u faceta uznaję depilację tylko pod pachami, gołe jajka są okropne :P I klatę też lubię owłosioną

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nesairah jak masz umowę na czas nieokreślony i masz odprowadzane wszystkie składki, to nie powinno byc problemu. Ale jeśli masz możliwość przejścia na etat to ja bym przeszła na etat. Najlepiej dokładnie zapytać się jakiejś ksiegowej. Powinna dokładnie wytłumaczyć.

No własnie z tą umową to jest tak, że ja pracuję normalnie na etacie, mam normalny urlop, odprowadzam składki, tylko, że na tym zleceniu wychodzę lepiej finansowo, niż miałoby to miejsce na umowie o pracę. Najchętniej zostałabym na tych warunkach, jeśli to nie koliduje jakoś z macierzyńskim i rodzicielskim. Planuję porozmawiać z pracodawcą na ten temat w czerwcu.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. To jakaś porażka była. Babka mi wprost powiedziala, że jej dupę zawracam. Ma 3pacjenki w ciąży na godz i to jest za dużo. Mogę do niej przychodzić tylko w sprawie endokrynologicznej. W dupie mam to. Mam prywatnie ginekologa-endokrynologa, a będę 1.5godz czekać żeby raz na 4tyg się u niej pokazać. Szkoda było mojego czasu. Ech... Oczywiście nic się nie dowiedziałam po badaniu czy jest wszystko w porządku. Jestem na siebie zła.

• Nola Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Jestem po wizycie. To jakaś porażka była. Babka mi wprost powiedziala, że jej dupę zawracam. Ma 3pacjenki w ciąży na godz i to jest za dużo. Mogę do niej przychodzić tylko w sprawie endokrynologicznej. W dupie mam to. Mam prywatnie ginekologa-endokrynologa, a będę 1.5godz czekać żeby raz na 4tyg się u niej pokazać. Szkoda było mojego czasu. Ech... Oczywiście nic się nie dowiedziałam po badaniu czy jest wszystko w porządku. Jestem na siebie zła.
    Nie badz na sibie zla co najwyzej na sytuacje. Tez zawsze mam mieszane uczucia po wyjsciu od lekarza a słono płacę prywatnie więc to chyba nie ma róznicy ze analizujemy kazde slowo lekarz, sie martwimy i jestesmy zle jak zapomnialysmy cos zapytac itd. Jedno na pocieszenie jest pewne Gdyby cos zle bylo z Twoim brzdacem nawet niemila lekarka z nfz ma obowiazek to powiedziec...wiec skoro sie nie dowiedzialas po badaniu nic to znaczy ze jest dobrze tylko babka miala zly dzien :D

k878 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Zjadłam dziś bułkę z nutellą, pójdę za to do piekła :D A odbija mi się rybą, dziwne co? :)

A nie jesz żadnych tabletek z rybim tłuszczem DHA czy coś? Jak się taka kapsułka rozpuści, to czuć rybą.

A co do golenia, to chyba wzbudzę oburzenie i lament... Odkąd jestem w ciąży mam strasznie wrażliwą skórę i zapachy mnie drażnią. Od elektrycznej umieram z bólu, od kremu wymiotuję na kilometr. Jednorazówką się boję, bo nigdy nie stosowałam, to bym się pewnie pozacinała makabrycznie.
    Po kilku nieudanych próbach się poddałam. Mam piękny kilkutygodniowy busz na nogach, pod pachami... no wszędzie. Warkoczyki można zaplatać :)
    Już od dawna mnie to trochę drażni, w weekend jedziemy do rodziny na impreze, planuję jakąś sukienkę i muszę w końcu się pozbyć tego owłosienia :/

MalaHD, Nola lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • A85K Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :-)
    Powodzenia na wizytach :-)

Jeśli chodzi o golenie to kwestia indywidualna . Jeśli ktoś się czuje dobrze, że się goli to ok....każdy ma swoje upodobania ....owłosienie tam czy tam ...ogolona/y tam czy tam ....ważne by czuć się z tym dobrze .

Lady Savage lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny blagam nie piszcie juz tyle o tych wlosach bo jak nie mialam mdlosci tak teraz mnie podbija.Sorki ale ja mam inne zdanie ale nie mam zamiaru nikogo oceniac.to wasze ciala i wasze sypialniane igraszki.
    Nie odbierzcie tego posta zle bo nie o to mi chodzilo tylko zmiencie temat pliiiis❤

Another, A85K lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 10 tyg , życzę miłego dnia :-)
    jestem z Wami codziennie , i na bieżąco , ale zwyczajnie nie potrafię się tak udzielać :-)

Wachciowa, k878, magdzia26, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, Edith, Aztoria, Nola lubią tę wiadomość

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Długo spałam dzisiaj. :) miałam dzisiaj piękny erotyczny sen. Taki realistyczny. Mąż w NO A ja przeżyłam orgazm. Uwielbiam być w ciąży. ;) Później przyśnil mi się śliczny mały chłopczyk o jasnych włosach. Rozmarzylam się. A Wam drogie Mamusie śniło się coś? :) <3

editchen, Nola lubią tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • majamia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Dzień dobry. Długo spałam dzisiaj. :) miałam dzisiaj piękny erotyczny sen. Taki realistyczny. Mąż w NO A ja przeżyłam orgazm. Uwielbiam być w ciąży. ;) Później przyśnil mi się śliczny mały chłopczyk o jasnych włosach. Rozmarzylam się. A Wam drogie Mamusie śniło się coś? :) <3
    Oj tak. Dzis mi sie snilo, ze sama przy porodzie bylam i corcie urodzilam. Dla tej corci, moge byc sama przy porodzie hahaha :D

Wachciowa lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Lady nie lubisz jak Cię "gmera" językiem? to jest dopiero dziwne :P

Ja bym się codziennie nie goliła, dla mnie takie tygodniowe włosy są akceptowalne ale może dlatego, że miałam laser i mi rosną wolniej i jest ich mniej. Za to u faceta uznaję depilację tylko pod pachami, gołe jajka są okropne :P I klatę też lubię owłosioną

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
    Nie lubię, dla mnie to obrzydliwe, potem daj buzi ;/ ale kto co lubi.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi też się śnił piękny erotyczny sen...niestety obudzilo mnie z nigo chrapanie mojego męża i czar prysl...

Wachciowa, Marteczka93, editchen, Nola lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    A nie jesz żadnych tabletek z rybim tłuszczem DHA czy coś? Jak się taka kapsułka rozpuści, to czuć rybą.

Ty masz rację, biorę mama DHA i wzięłam ją po bułce. Nie jest ze mną w takim razie aż tak źle :D

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:

Ostatnio śnił mi się goryl XD który ganiał mnie po poznańsiej palmiarni, dzień póżniej śniło mi się że jadę jako mała dziewczynka autobusem do Czernichowa do szkoły podstawowej. I to tyle z snów, w tej ciąży mi się nic nie śni. Z Zuzą jakieś zombiaki, mordercy, a tutaj cisza, czasami coś głupiego sie przyśni, jak ten goryl, i potem znowu nic.

Wachciowa lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • fema86 Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    No własnie z tą umową to jest tak, że ja pracuję normalnie na etacie, mam normalny urlop, odprowadzam składki, tylko, że na tym zleceniu wychodzę lepiej finansowo, niż miałoby to miejsce na umowie o pracę. Najchętniej zostałabym na tych warunkach, jeśli to nie koliduje jakoś z macierzyńskim i rodzicielskim. Planuję porozmawiać z pracodawcą na ten temat w czerwcu.

Coś tam znalazłam w necie. Możesz też zadzwonić do ZUSu i się zapytać.

http://www.zasilekmacierzynski.pl/artykul,8741,zasilek-macierzynski-dla-kobiety-zatrudnionej-na-umowe.html

M.
    Udało się w 3 cs.
    756a4dc8268c00131fe5432c2f2d61d0.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola-jestem na siebie zła, bo cały tamten tydzień się miotałam, odwołać czy pójść. A teraz nie to, że jechałam prawie 1.5godz do tego szpitala, tam spędziłam kolejne 1.5, po to tylko żeby dowiedzieć się, że komuś dupę zawracam. I kto to słyszał, żeby tak często do ginekologa latać.A na pytanie czy mam znowu infekcje, to usłyszałam nie widzę, Ale przepisze pani globulki. WTF? A z porady endo to ja mogę skorzystać tu u siebie na prywatne ubezpieczenie. Mam nadzieję, że mój kontakt ze szpitalem ograniczy się do ktg pod koniec ciaży i porodu.
    Ja to nawet swoich snów nie próbuje opowiadać, bo sama ich nie ogarniam :)

Nola lubi tę wiadomość

• Edith Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wyczytałam, że po 12 tygodniu zaczyna być lepiej, bo w 14 tygodniu hormony ciążowe zaczynają być produkowane przez łożysko, a nie jajniki.
    I jakoś lepiej mi się z tą wiedzą zrobiło :-)

Pamiętam też, jak kiedyś wytłumaczyłam sobie (fizjologicznie) mój głód na cukier, też pomogła wiedza, że z moją wolą wszystko w porządku, że to po prostu z insuliną związane jest.

Fascynujący jest organizm człowieka.

:-) Dobrego dnia!

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, editchen, A85K lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty :)

Amus - Clotrimazolum owszem nie można w pierwszym trymestrze, ale dopochwowo tabletek czy co to tam jest. A krem zewnętrznie można, tylko oczywiście stricte zewnętrznie w niewielkich ilościach a nie żeby tam do środka przypadkiem wepchać ;)

Tak samo jak lekarze niektórzy uważają, że Metronidazol w ciąży dopochwowo można przyjmować... Usilnie mnie do tego jedna doktor przekonywała. A to jeszcze gorsze niż Clotrimazol dowcipnie, także tego...

Szczęśliwa_Mamusia - wdech i wydech, szkoda nerwów na tą babę :/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • k878 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_mamusia - nie przejmuj się, szkoda nerwów na głupią babę! Niestety takich na pęczki.

Kurcze, u mnie ostatnio wyższe ciśnienie; jakoś od piątku; teraz mam np. 125/70; wcześniej też 125/65; jeszcze przed piątkiem miałam nawet 100/50;

nie piję kawy w ogóle, herbaty max 2 dziennie i to słabsze; trochę kakao jadłam w piątek i sobotę w lodach czekoladowych; chyba się przejdę do lekarza...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • bebloszka90 Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Co do ciśnienia, to też mi podrosło w ostatnich dniach, ale mnie to nie martwi, bo jest teraz w normie i zdecydowanie lepiej się czuję. Pomału zaczynam odczuwać stres przed czwartkową wizytą, a jednocześnie nie mogę się doczekać. Coś mi jednak wewnętrznie mówi, że wszystko w porządku, a utwierdza mnie w tym przekonaniu mój brzuch, który urósł dosłownie z dnia na dzień, jeszcze tydzień temu był płaski, a dziś:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7841483dd95e.jpg
    :)

chicken, A85K, Nola lubią tę wiadomość

m3sx3e3kh2c0mitc.png
    5.12.16 - pusty pęcherzyk, 7 tc
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ