X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • chicken Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    To może zglosc kierownictwu ze juz sie zle czujesz, jest malo produktywna przez to i rozpocznij jak najszybciej poszukiwania i szkolenie pracownika.
    Poszukiwania trwają od zeszłego tygodnia ;) Ale obecnie ciężko jest znaleźć kogoś odpowiedniego :/

geeky-2017-12-12.jpg
  • chicken Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dla mnie piekny jest ten busz :) Estetyka? Ludzie powariowali z ta estetyka, jestem brunetka i mam ciemne wlosy, o ile na golenie nog sie moge zgodzic, chociaz od kiedy gole nogi mam problem bo wlosy tam rosna szybciej, sa gesciejsze i ciemniejsze, o tyle na bikini i na rece zgodzic sie nie moge. Ja naszczescie ma moj tylek nie wchodza bikini takie ze wargi z nich wychodza xD (to jest estetyczne?) w pieszczotach to nie przeszkadza, no chyba ze ktos tam gmyra jezykiem, ja osobiscie nie lubie takuej gry wstepnej, kocham moj busz :).
    Ja rąk również nie golę. Jestem blondynką więc u mnie ich tak nie widać.
    Od kiedy spotykam się z chłopakami to jednak golę okolice intymne. No Ale co kto lubi. Jak Twój mąż i Ty się dobrze z tym czujecie to to jest najważniejsze ;)
    Masz rację - teraz te wlosy rosną duzo szybciej przez to że je ciągle golę Ale to mnie nie powstrzymuje. Czuje sie tak lepiej. Nic mnie nie smyra i nie drapie.

geeky-2017-12-12.jpg
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja studiowalam kosmetologie i kiedys mialysmy nauke depilacji. Byl maj, czyli cieplo, krotkie spodenki.... a trzeba bylo zapuscic przez 3 tygodnie nogi i bikini. Jak ktos sie goli codziennie, to to byla tragedia :D

chicken lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę w kolejce do rejestracji. Wizytę mam na 9.15, ciekawe czy zdążę sie zarejestrować. Mam numerek 50, a jest 38. Bardziej się stresuje jak przebiegnie wizyta, niż to czy z dzieckiem jest ok.

• chicken Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu się boisz o wizyte? Spokojnie. Jesteś zapisana więc muszą cię przyjąć

geeky-2017-12-12.jpg
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa Mamusia trzymam za Ciebie kciuki, ja tez mam dzis wizyte, wszystko bedzie dobrze :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo bapsztyl podobno okropny:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Szczesliwa Mamusia trzymam za Ciebie kciuki, ja tez mam dzis wizyte, wszystko bedzie dobrze :*
    Dzięki. Mam nadzieję:)

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tez nie widzicie dzis suwaczków? Albo cos z moim komputerem albo jakas awaria.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rzeczywiście, teraz zauważyłam, że faktycznie ich nie widać. Ja pisze z telefonu

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty.
    Ja sie w koncu zebralam i udalo mi sie pojsc zrobic badania o 7 rano. Normalnie na pusty brzuch jest mi niedobrze, ale chyba z powodu tej nieludzkiej godziny moj organizm sie nie zorientowal ze juz wstal i dalo rade :)

Zołzimagic lubi tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie :)

Dziewczyny dręczy mnie jedna sprawa od kilku dni. Jestem zatrudniona na umowę zlecenie na czas nieokreślony. Mam odprowadzane wszystkie składki dobrowolnie, dlatego przysługuje mi L4. Zastanawiam się, jak to jest z urlopem macierzyńskim, Czy działa to tak samo? Nie wiem, czy nie lepiej przejść na umowę o pracę. Zależy mi żebym mogła być na macierzyńskim pół roku, a później na rodzicielskim. Wiecie, czy taka umowa zlecenie ze składkami mi na to pozwoli?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    powodzenia na wizytach :) ja dziś też ide na 11;)
    moje mdłości są już na nowym etapie - wcześniej cały dzień mnie mdliło ale przeważnie bez wymiotów. a nawet jak zwymiotowalam to dalej mi było niedobrze.
    za to od kilku dni mam tak, że obudze się rano ide zwymiotowac i od razu mi lepiej :o
    dziś już jestem po wymiotach ale dalej w łóżku z lekkim bólem głowy:(

chicken, jeśli czujesz się źle to ja bym nie czekała z pójściem na zwolnienie . nikt nam nie da medalu za pracę w ciąży w zlym stanie fizycznym. wiem jak takie mdłości potrafią wykończyć i sama sobie nie wyobrażam teraz stanąć przed grupa moich 25 dzieci i prowadzić lekcje z uśmiechem na twarzy . chyba co chwila bym wołała woźną i wychodziła do WC tak długo aż by mnie dyra sama zaprowadziła do lekarza po zwolnienie...

mi też suwaczki nie działają:/

Zołzimagic lubi tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmiana skorną kazal sie nie przejmowac bo to nic takiego ale dostalam leki na grzybka bo sie pojawil pimfucin w globulkach i masci. Mowil by nie uzywac clortimazolum w 1 trymestrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 09:25

• majamia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos sie podzialo z czescia suwaczkow. Moze komus poszedl serwer. Zapewne naprawia za niedlugo, ale dzienie to wyglada - tak pusto :D

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też dzisiaj idę na wizytę (godz 15.30) :)
    Miałam iść w środę, ale przełożyłam na dzisiaj :P

Zołzimagic, migiem, Szczesliwa_mamusia, A85K lubią tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Witam się po weekendzie :)

Dziewczyny dręczy mnie jedna sprawa od kilku dni. Jestem zatrudniona na umowę zlecenie na czas nieokreślony. Mam odprowadzane wszystkie składki dobrowolnie, dlatego przysługuje mi L4. Zastanawiam się, jak to jest z urlopem macierzyńskim, Czy działa to tak samo? Nie wiem, czy nie lepiej przejść na umowę o pracę. Zależy mi żebym mogła być na macierzyńskim pół roku, a później na rodzicielskim. Wiecie, czy taka umowa zlecenie ze składkami mi na to pozwoli?
    Nesairah jak masz umowę na czas nieokreślony i masz odprowadzane wszystkie składki, to nie powinno byc problemu. Ale jeśli masz możliwość przejścia na etat to ja bym przeszła na etat. Najlepiej dokładnie zapytać się jakiejś ksiegowej. Powinna dokładnie wytłumaczyć.

Amus-nie No i super że poszłaś do lekarza. Przynajmniej wiesz już wszystko.

Alxawi-powodzenia.
    Malysmoku-bedzie dobrze że udało Ci się oszukać organizm.

Ja jeszcze czekam w kolejce do lekarza. Ale na szczęście jestem już po rejestracji i wizycie u położonej. Opóźnienie ma bagatela 35min

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Ja rąk również nie golę. Jestem blondynką więc u mnie ich tak nie widać.
    Od kiedy spotykam się z chłopakami to jednak golę okolice intymne. No Ale co kto lubi. Jak Twój mąż i Ty się dobrze z tym czujecie to to jest najważniejsze ;)
    Masz rację - teraz te wlosy rosną duzo szybciej przez to że je ciągle golę Ale to mnie nie powstrzymuje. Czuje sie tak lepiej. Nic mnie nie smyra i nie drapie.
    Ja też czuję się dobrze, pewnie jakby mnie to swędziało, to może bym zaczęła się golić, ale mnie to nie przeszkadza i mojemu facetowi też nie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczki czasami znikają XD ale zawsze wracają, pewnie coś tam unowocześniają na stronie, stąd chwilowy ich brak.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 13 tygodniu :) Jak to pięknie brzmi :) Milego dnia dziewczyny!

Zołzimagic, malysmok84, MalaHD, Wachciowa, Szczesliwa_mamusia, k878, A85K, Edith, magdzia26, Lady Savage, Aztoria, Sunshine_111, editchen lubią tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ