X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Szczęśliwa_mamusia - nie przejmuj się, szkoda nerwów na głupią babę! Niestety takich na pęczki.

Kurcze, u mnie ostatnio wyższe ciśnienie; jakoś od piątku; teraz mam np. 125/70; wcześniej też 125/65; jeszcze przed piątkiem miałam nawet 100/50;

nie piję kawy w ogóle, herbaty max 2 dziennie i to słabsze; trochę kakao jadłam w piątek i sobotę w lodach czekoladowych; chyba się przejdę do lekarza...

Podziel się tym ciśnieniem. U mnie ostatnio dołki po 99/60. Nawet się dziś na pobieraniu krwi nie przyznałam, ale efekt jest 3 jałowe wkłucia :-/

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Jestem po wizycie. To jakaś porażka była. Babka mi wprost powiedziala, że jej dupę zawracam. Ma 3pacjenki w ciąży na godz i to jest za dużo. Mogę do niej przychodzić tylko w sprawie endokrynologicznej. W dupie mam to. Mam prywatnie ginekologa-endokrynologa, a będę 1.5godz czekać żeby raz na 4tyg się u niej pokazać. Szkoda było mojego czasu. Ech... Oczywiście nic się nie dowiedziałam po badaniu czy jest wszystko w porządku. Jestem na siebie zła.
    no co ty gadasz.... masakra !!!!! co za babsko ...... ja 30 tego maja odpuszczam tego państwowego.... moj mnie dzisiaj zaskoczył...wczoraj o 21:30 napisałm smsa odpisał po pol h był dzisiaj punktualnie jak sie ugadaliśmy i kasy nie chcial, a tak zawsze 120 zł ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.

Bebloszka-Jaka chuda jesteś:) brzuszek rośnie. Mój też nabiera kształtów. Dziś poczułam na moich ostatnich spodniach w które wchodziłam. I mimo, że od początku przebrałam 1kg, tak już dziś stwierdzilam ze czas kupić nowe spodnie.ewentualnie więcej tonik do legginsów, bo z moim wielkim tyłkiem paradować nie chcę bez zakrycia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline no ja zwykle do środka uzywałam jak nie byłam w ciaży bo wiadomo jak pieczenie jakieś sie pojawiło
    juz po jednym smarowani pimafucinu czy jak to tam czuje ulge. na noc wezme globulke. Jutro nie ide jeszcze do pracy .

w dwa dni zas zrzuciłam 1kg....nie wiem o co chodzi bo jem ... zbadałam dzisiaj czy ketonów nie mam w moczu i nie mam. Sama nie wiem...Diab będzie jęczeć ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    no co ty gadasz.... masakra !!!!! co za babsko ...... ja 30 tego maja odpuszczam tego państwowego.... moj mnie dzisiaj zaskoczył...wczoraj o 21:30 napisałm smsa odpisał po pol h był dzisiaj punktualnie jak sie ugadaliśmy i kasy nie chcial, a tak zawsze 120 zł ;)

No, powaga. Także jak nie musisz, to państwowo nie idź, szczególnie jak ten Twój prywatny jest tak w porządku, chyba że u Ciebie będzie inaczej :) A z drugiej strony jak będę u mojego gina, to napomne mu dzisiejsza wizytę.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebloszka90 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Co do ciśnienia, to też mi podrosło w ostatnich dniach, ale mnie to nie martwi, bo jest teraz w normie i zdecydowanie lepiej się czuję. Pomału zaczynam odczuwać stres przed czwartkową wizytą, a jednocześnie nie mogę się doczekać. Coś mi jednak wewnętrznie mówi, że wszystko w porządku, a utwierdza mnie w tym przekonaniu mój brzuch, który urósł dosłownie z dnia na dzień, jeszcze tydzień temu był płaski, a dziś:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7841483dd95e.jpg
    :)
    ja tam na razie brzucha nie widzę, jerunku ale szczupła jesteś.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Podziel się tym ciśnieniem. U mnie ostatnio dołki po 99/60. Nawet się dziś na pobieraniu krwi nie przyznałam, ale efekt jest 3 jałowe wkłucia :-/

dla mnie takie ciśnienie to było właśnie normalne, trochę śpiąca byłam, ale nie odczuwałam, że to źle;
    teraz czasami to mi żyły na wierzch wychodzą na dłoniach; piszą, że to niby normalne ciśnienie, że nadciśnienie to >140/90 a niedociśnienie <90/60

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • bebloszka90 Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_mamusia, teraz dopiero doczytałam o Twojej "wizycie". Co tu wiele mówić, tylko potwierdziła ona regułę, że na NFZ pacjent jest traktowany per nogam, a wyjątkiem jest ludzkie podejście. Nie pamiętam, czy o tym pisałam, ale kiedy miałam "przyjemnosc" udać się na IP gdy zaczęło się poronienie mojego pustego pęcherzyka, to lekarz robiąc mi usg rzucił "a Pani na pewno była w ciąży? nic tu nie widać".

m3sx3e3kh2c0mitc.png
    5.12.16 - pusty pęcherzyk, 7 tc
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebloszka - aleś zgrabniutka, a jaki brzusio :D

Ja już swojego nie pokazuje na razie, to już się śmieszne robi powoli, jak zrobiłam zdjęcie 3 dni temu i dziś, to nie dowierzam...

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blebloszka ale zgrabny brzuszek :) mój jakiś duży mi się wydaje.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszła taka oponka z dołu, Ty masz elegancki!

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku ja to chciałabym tak nie tyć...
    u mnie dziś na wizycie 70kg :/
    ciśnienie ładne 120/70 , l4 przedłużone. dostałam też lek na wymioty ondatran ktoś o nich słyszał? muszę poczytac na necie czy warto brać i czy ma skutki uboczne dla dzidziusia ..
    no i na szybko sprawdzenie dzidziusia , ładnie sobie rośnie;)

https://zapodaj.net/3baa2d463b1c3.jpg.html

migiem, magdzia26, Aztoria, Zołzimagic, Edith, Jacqueline, Angie 31, Szczesliwa_mamusia, Sunshine_111, malysmok84, Jooozefka, A85K, Nola, Tizzi lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wczoraj wymiotowalam 8 razy! Dramat, na szczescie dzis jest lepiej :)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jestem po wizycie :) 4 cm milosci <3 . Boze co to za uczucie bylo patrzec jak on fikal, skakal, ledwo dal sie zmierzyc :) wspaniale uczucie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 13:38

Edith, Jacqueline, belle_maman88, Aztoria, migiem, Angie 31, chicken, Szczesliwa_mamusia, Marteczka93, Lady Savage, magdzia26, Sunshine_111, kaka470, malysmok84, Jooozefka, Wachciowa, editchen, A85K, Nola, Tizzi lubią tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa Mamusia a kiedy masz kolejna wizyte u swojego juz lekarza?

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecię się nie ruszalo na usg, ostatnio mial 2,7 cm jeszcze za malutki czy po prostu spał?

A85K lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • belle_maman88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po dłuzszej nieobecnosci :) <3 zamilkłam na troszke bo dosłowanie na 5 dni wrocił moj M.i chcielismy jak najlepiej ten czas wykorzystac ;) chociaz wykorzystywanie teraz czasu ze mna to ciezka historia :/ dziewczyny te mdłosci to jest jakis koszmar...a najgorsze jest to ze lapia mnie wieczorem i trzymaja mocno w nocy chociaz dzisiaj i dzien nie jest jakis wesoły :/ a do tego chyba sie nadziebiłam :( chcetnie przyjmę jakis przepis na domowy syropek czy cos takiego...
    u mie bole brzucha mineły juz prawie całkowicie nie wiem czy to dobrze czy zle.Czasmi cos zarwie w pachwinie albo zakluje ale to sporadycznie.
    Za to , o dziwo , moje libido szaleje :D no nawet mimo tych mdłosci najlepiej nie wychodziłabym z łozka :D ostatnio tak miałam przed pierwszym porodem wiec dawno temu :D ale ze wzgledu na tego krwiaczka musze swoj temperament chwilowo okielznac :)
    Gratuluje Wszystkim udanych wizyt i pierwszej potwierdzonej dziewczynki :* :* ( sama marze o kolejnej ;) )

Marteczka93, Sunshine_111, Nola lubią tę wiadomość

belle_maman88
    2nn3flw1hqf6daru.png

bl9ccwa15ywuhbhd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A moje dziecię się nie ruszalo na usg, ostatnio mial 2,7 cm jeszcze za malutki czy po prostu spał?
    U mnie dzisiaj 2,5 cm i tez spokojny :) maja czas jeszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 13:48

Wachciowa, A85K, Nola lubią tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie sobie spaly Wasze Dzieciaczki. Teraz czekam na badania prenatalne w Polsce, 2'06 i ide z mezem :) bedzie pierwszy raz.

Wachciowa lubi tę wiadomość

• chicken Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt. :)
    Ja musze jeszcze czekac tydzien+4 dni

geeky-2017-12-12.jpg
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ