X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny udanych wizyt. Ja na swoją czekam jeszcze tydzień. A jutro chciałam iść zrobic badania patrzę na spis który dostałam od dr i jeśli idzie o tarczycowe mam tylko tsh a widziałam ze pisalyscie ze samego tsh nie ma sensu badać. Czy byłaby któraś taki miła i napisała cobi dlaczego powinno sie jeszcze sprawdzić? Dodam ze nigdy nie miałam problemów z hormonami i w pierwszej ciąży badałam tez tylko tsh

• nesairah Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Pewnie sobie spaly Wasze Dzieciaczki. Teraz czekam na badania prenatalne w Polsce, 2'06 i ide z mezem :) bedzie pierwszy raz.

Ja z narzeczonym ostatnio byłam pierwszy raz - wrażenia miał niesamowite :D Jego mina bezcenna, tak jak komentarze po wizycie: 'Widziałaś, ono ma już głowę, ręce i nogi!' :D

Wachciowa, k878, Nola lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dostałyście zalecenie od gina, żeby iść do stomatologa i internisty na konsultacje? Mi kazał iść i przyjść z potwierdzeniem na karcie ciąży, że taka konsultacja się odbyła.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraS wrote:
    Gratuluje dziewczyny udanych wizyt. Ja na swoją czekam jeszcze tydzień. A jutro chciałam iść zrobic badania patrzę na spis który dostałam od dr i jeśli idzie o tarczycowe mam tylko tsh a widziałam ze pisalyscie ze samego tsh nie ma sensu badać. Czy byłaby któraś taki miła i napisała cobi dlaczego powinno sie jeszcze sprawdzić? Dodam ze nigdy nie miałam problemów z hormonami i w pierwszej ciąży badałam tez tylko tsh

ja się wypowiem co do tarczycy - pewnie każe zbadać tsh,żeby zobaczyć czy mieści się w normie dla ciąży czyli do 2,5, chociaż moja endo trzyma się zasady,że w ciązy im bliżej 1 tym lepiej.Ja mam teraz 0,6 i musiałam zmniejszyć dawkę letroxu,żeby je ciut podnieść.
    Pewnie gdyby tsh wyszło Ci ponad normę lub miało obniżoną wartość to dałaby Ci skierowanie na ft3 i ft4, które razem z tsh tworzą taka trójcę tarczycową, bo na ich podstawie (+ przeciwciała) można wnioskować jak się tarczyca ma, czyli albo jest okej, albo ewentualna niedoczynność albo nadczynność. Nie ma się czym martwić trzeba zbadać :)

• chicken Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A dostałyście zalecenie od gina, żeby iść do stomatologa i internisty na konsultacje? Mi kazał iść i przyjść z potwierdzeniem na karcie ciąży, że taka konsultacja się odbyła.
    A co jesli byloby cos nei tak z uzebieniem ? :D

geeky-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt.
    Mala-moj maluch ostatnim razem też był spokojny przy 3cm

Zołzimagic- 4cm i taki fikusny :)
    Wizytę mam 2czerwca,tak jak Ty. Mój mąż też będzie 1raz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze isc do dentysty....cos mnie przy jedzeniu zab boli od czasu do czasu :/ ja mam dosc moich zebow doslownie kazdy juz ma plombe a niektore juz drugą, tak slabe zeby mam. Moje dziecko po mnie niestety to ma. Bielusie ma i czyste a juz mial dwa plombowane

Moj maz dzisiaj ze mna wlazl gin vhyba nie byl zbytnio zadowolony ale nic nie gadsl bo mialam badanie na fotelu :p ale m grzecznie za parawanem siedzial a potem mialam usg...uwaga przez powolki:D ( jestem otyla i mam otylosc brzuszną) i bylo widac wszystko. Serduszka posluchalismy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 14:47

A85K lubi tę wiadomość

• KlaraS Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aknelam dzieki
    Czyli zbadam tylko tsh jak bedzie poza norma bede rozmawiać z dr. Mega ufam swojej lekarce ale wiecie jak to jest zawsze lepiej sprawdzić czy czegoś nie przeoczyła;)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Tak w pierwszej ciazy tez tak mialam.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chcecie zobaczyc fikajace brzdace zjedzcie cos slodkiego przed wizyta.

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem od czego zależy to kiedy dobrze przez brzuch widać. Ja w poprzedniej ciąży nawet w 16 tyg miałam dodatkowo badanie dopochwowe bo nie mogła lekarka zrobic wszystkich pomiarów
    Dodam ze przy wzroście 180cm wazę 60kg ale duzo ćwiczę a raczej ćwiczyłam wiec moze przez mięśnie ciezko sie przebić;)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mi sie oczy zamykaja:( po kawie zle sie czuje, co jeszcze pobudza? I jest bez cukru. W pierwszej ciazy spac nie umuala, ogromna bezsennosc i pilam tony melisy by sie w koncu wyspac, bo potrawilam 3 dni w ogole nie spac, a teraz przespalabym caly dzien, teraz siedze z cora ukladam klocki i przysnelam, w ogole nie funkcjonuje :(.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraS wrote:
    Aknelam dzieki
    Czyli zbadam tylko tsh jak bedzie poza norma bede rozmawiać z dr. Mega ufam swojej lekarce ale wiecie jak to jest zawsze lepiej sprawdzić czy czegoś nie przeoczyła;)

jeszcze apropos tej tarczycy, moja siostra tsh miała w normie, ale lekarka stwierdziła,że a niech jeszcze zbada te ft3 i ft 4 dla pewności, bo teoretycznie samo tsh nie daje odpowiedzi. Także to zależy od lekarza, różnie na to patrzą i zlecają. Jak ufasz swojemu, to nie ma powodu by podważać decyzje, myślę,że wie co robi:)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w pasie 110cm chyba no kulka jestem...ale o dziwo bylo widac. Lepiej widac dopochwowo wiec pewnie prenatalne bedzie takie i takie

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus-moj się pytał, czy będę miała też wizytę na fotelu, bo on nie bardzo chce patrzeć, jak rozkładam nogi obcemu facetowi;) ucieszył się, jak powiedzialam że nie.

Lady savage- może następnym razem to wypróbuję, Na prenatalnym chciałabym, żeby moje dziecko współpracowało z panem doktorem :)

Ja do dentysty też idę. Mojego męża bratowa jest akurat stomatologiem, więc przy odwiedzinach teściów od razu sie do niej zapisalismy. Nie bierze od nas kasy, to przynajmniej na tym człowiek się nie spłuka. Ale nie czuję, żebym miała na razie jakieś problemy. Zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny ale mi sie oczy zamykaja:( po kawie zle sie czuje, co jeszcze pobudza? I jest bez cukru. W pierwszej ciazy spac nie umuala, ogromna bezsennosc i pilam tony melisy by sie w koncu wyspac, bo potrawilam 3 dni w ogole nie spac, a teraz przespalabym caly dzien, teraz siedze z cora ukladam klocki i przysnelam, w ogole nie funkcjonuje :(.
    Nie pomoge bo mam identycznie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_ mamusia no chlopy sa dziwne :D moj tez zazdrosny jest o wizyty czasami sie zastanawiam czy na serio czy zartuje bo sama nie wiem :D toz to durne jak nie wiem :D

• nesairah Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też powiedział, że czuł się dziwnie jak miałam badanie na fotelu, ale siedział za parawanem. Pan doktor z latarką sobie mnie od środka pooglądał. A USG miałam dopochwowe, chyba dopiero prenatalne przez brzuch będzie :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tych zębów... podobno wszelkie stany zapalne, próchnica i kamień nazębny może powodować błędy w rozwoju płodu, jak też prowadzić do przedwczesnego porodu. Mi lekarz kazał przed porodem wszystko wyleczyć.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem co z nimi. Ja się śmiałam, że lekarz ma tyle cipek w ciągu dnia się na patrzy, że moja na pewno nie zrobi na nim wrażenia. No, Ale przynajmniej nie będzie się stresował. Wystarczy, że pierwszy raz w swoim życiu odbębni wizytę u ginekologa :)

‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ