Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa na szczęście miałam robiony przegląd przed ciąża i nie miałam żadnych ubytków. Mam nadzieję, że dalej tak jest. Ale bratowa ma świetne raczki jeśli chodzi o ząbki, to poradzi sobie ze wszystkim. Przy okazji przegląd przejdzie mój mąż. Bo to jest panikarz numer 1.
Ostatnio ktoś mi zadał pytanie, czy będzie przy porodzie, a ja się śmiałam, że ja mam rodzic dziecko, a nie zastanawiać sie czy mąż jeszcze żyje, czy już padł z powodu paniki. Niestety o wspólnym porodzie mogę zapomnieć. Chyba że się on przełamie do tego czasu -
U nas są jednorazowe spódniczki wiec jak fecet siedzi obok to nic nie widzi, choć mój mówił, że odbijalo się w suficie jak mi tam gmerał hehe.
Ja odbebnilam wizytę u stomatologa w marcu więc idealniea do internisty po co?
Czy te wasze bruchy sa twarde czy miekkie? Widać, zeto ciąża czy wyglądają na grubsze?
Mój brzuch po prostu wygląda na tlusty choć wciągnąć go do końca nie mogę ale w miejscu gdzie jest macica jest plaski dopiero pod pepkiem mam jakby faldke, miękka to chyba tłuszcz. Choć wczesniej brzuch miałam plasciutki -
Ja starałam się wyleczyć zęby przed poprzednią ciążą, ale podobnie jak Amus mam bardzo słabe. U mnie objawia się to szybko rozwijająca się próchnicą i to czasem w ciągu trzech mieszący od ostatniej wizyty, gdzie wszystko było okej, okazuje się że jakiś nowy punkcik jest do leczenia. Także teraz mam jeden do leczenia i dwie ósemki, które chcę wyrwać. Byłam już zapisana przed ciążą na usunięcie tych ósemek, ale jak zobaczyłam dwie krechy to odwołałam.
Zresztą w poprzedniej ciąży jeden ząb leczyłam kanałowo bez znieczulenia - teraz nie wiem jak ja to wytrzymałam, bo na prawdę bolało. Zresztą wtedy pytałam ginekologa czy w ogóle mogę leczyć zęby, bo to była jeszcze wczesna ciąża, 6 tydzień, powiedziała że spokojnie można, dentysta ma specjalne znieczulenie itd, a okazało się,że znieczulenie może mi dać ale dopiero od 21 albo 23 tygodnia ciąży, więc poszłam z tą kanałówką na żywioł -
Powiększająca sie macica wypycha wnętrzności do góry i jak ktoś ma słabsze mięśnie to właśnie bardziej pod pępkiem sie powiększa
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
MalaHD wrote:U nas są jednorazowe spódniczki wiec jak fecet siedzi obok to nic nie widzi, choć mój mówił, że odbijalo się w suficie jak mi tam gmerał hehe.
Ja odbebnilam wizytę u stomatologa w marcu więc idealniea do internisty po co?
Czy te wasze bruchy sa twarde czy miekkie? Widać, zeto ciąża czy wyglądają na grubsze?
Mój brzuch po prostu wygląda na tlusty choć wciągnąć go do końca nie mogę ale w miejscu gdzie jest macica jest plaski dopiero pod pepkiem mam jakby faldke, miękka to chyba tłuszcz. Choć wczesniej brzuch miałam plasciutki
U mojego gin też spódniczki są
Internista ma mi zrobić podstawowe badania - EKG, ma mnie osłuchać, pewnie w gardło zajrzy.
A mój brzuch też wygląda na tłusty. nie byłam super płaska wcześniej, ale nie aż tak jak teraz. A przytyłam jakieś 2kg może... -
Jacqueline wrote:Powiększająca sie macica wypycha wnętrzności do góry i jak ktoś ma słabsze mięśnie to właśnie bardziej pod pępkiem sie powiększa
U mnie mam wrażenie, że powiększa się zaraz pod biustem, a największy jest w okolicach pępka. Za duży jest jak na ten tydzień, chociaż przyznam, że rano, jest mniejszy niż wieczorem, więc pewnie wzdęcie.
-
Oto mój śmieszny brzuch z dziś rana, 9t4d, w pierwszej ciąży brzuch miałam ogromny, z 63 w talii zrobiło sie 112 na koniec w pępku
Mam bardzo osłabione a wręcz rozeszły mi się mięśnie, mam małą przepuklinę nad pępkiem po ciąży. Chociaż teraz przed tą mogłam wciągnąć na płasko całkiem
nesairah, Amus87, Angie 31, bebloszka90, malysmok84, Aztoria, belle_maman88, A85K, Nola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny to ja jestem jakis dzikus
Waze 49 kg dopiero 2 kg na plusie ale ja juz mam pilke przed soba.Zaczyna mbie bolec kregoslup bo tylko do przodu idzie jak tak dalej pojdzie to ja nie wiem balkonik chyba sobie zalatwie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23d0b60c1ad8.jpgnesairah, Jacqueline, Lady Savage, bebloszka90, Szczesliwa_mamusia, Sunshine_111, malysmok84, Aztoria, agii81, zapachmalin, belle_maman88, Marteczka93, A85K, Nola, Tizzi lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualnyAngie 31 wrote:Dziewczyny to ja jestem jakis dzikus
Waze 49 kg dopiero 2 kg na plusie ale ja juz mam pilke przed soba.Zaczyna mbie bolec kregoslup bo tylko do przodu idzie jak tak dalej pojdzie to ja nie wiem balkonik chyba sobie zalatwie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23d0b60c1ad8.jpgjestes pewna ze to nie np 27 tc??
hihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 15:50
Angie 31 lubi tę wiadomość
-
Angie 31 wrote:Dziewczyny to ja jestem jakis dzikus
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/23d0b60c1ad8.jpg -
Angie - jaka piłeczka fajna
Angie 31 lubi tę wiadomość
-
Wachciowa wrote:Dzień dobry. Długo spałam dzisiaj.
miałam dzisiaj piękny erotyczny sen. Taki realistyczny. Mąż w NO A ja przeżyłam orgazm. Uwielbiam być w ciąży.
Później przyśnil mi się śliczny mały chłopczyk o jasnych włosach. Rozmarzylam się. A Wam drogie Mamusie śniło się coś?
Mi się dziś śniło, że czułam ruchy bejbika
-
Dzięki dziewczyny za komplementy
Jacqueline, od razu widać, że Twój brzuszek ciążowy, taka kształtna piłeczkaZresztą tak jak Twój Angie - tylko powiedziałabym, że już co najmniej połowa ciąży za Tobą
Mój to można pomylić jeszcze z wzdęciem/tluszczykiem, jeśli ktoś nie widział mnie przed ciążą
Co do mężczyzn u ginekologa, to ja nie wpadłam na to, żeby uprzedzić swojego, że usg będzie dopochwowe, więc biedny dwukrotnie przeżył szok: za pierwszym razem, gdy zobaczył, że siadam bez majtek na fotel, a za drugim, gdy ginekolog wsadził głowicę. Haha, jego mina była bezcenna. Myślał, że będzie jak na filmie - przez brzuch.Angie 31 lubi tę wiadomość
5.12.16 - pusty pęcherzyk, 7 tc