Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dostałam antybiotyk ospamox, probiotyk, paracetamol na zbicie gorączki, tamtum Verde do psikania, płukanie szałwia i urosept.
Za tydzień wizyta, zwariować idzie :<
27.04 - 0.22 cm
04.05 - 0.88 cm
16.05 - 2.01 cm
01.06 - 4.48 cm
14.06 - 7.02 cm
27.07 - 269 g
07.08 - 381 g
31.08 - 604 g
28.09 - 1267 g
16.10 - 1664 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Na gardło polecam Argentin-T. To jest coś z algami i srebrem, dozwolony w ciąży, psikać nawet 6 razy dziennie, po każdym posiłku można. Mi bardzo pomógł na gardło w ciąży. Polecam też Prenalen tabletki i syrop - w tej ciąży po dwóch dniach jak zaczynało boleć gardło to momentalnie przeszło12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Amus - dla mnie zewnętrznie to po prostu do ujścia pochwy. Że nie wkładasz nic głębiej tylko łechtaczka, duże i małe wargi sromowe z wierzchu i ujście pochwy12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Zapachmalin - super
na ciśnienie dostałaś Dopegyt? Ja go biorę od miesiąca już ponad.
Jutro wizyta... wiem, że się powtarzam, ale boję się strasznie, bo ostatnie dni dały mi trochę w kość i stresuję się, co usłyszę. Ostatnio 4 maja było serduszko (ale nie powiedziała mi, jak szybko bije, tylko, że wszystko ok), Fasola miała 0,96 cm i wg usg ciąża młodsza o 2 dni od OM. Trochę mnie to martwi cały czas, bo z OvuF wychodziło, że zaszłam raczej wcześniej niż później... w rejestracji Medicovera, jak umawiałam jutrzejszą wizytę, mówili, że od razu do położnej. A w poneidziałek napisałam do tej mojej lekarki, czy ja do położnej mam iść (nie mam jeszcze książeczki ciąży, etc), to stwierdziła, że jeszcze nie za wcześnie na położną i mam przyjść póki co tylko do niej. Też tak macie?
No i trzymajcie kciuki za nas jutro...
-
nick nieaktualnyZapachmalin - super wieści. Dzidzia rośnie i tak trzeba
Jagna-infekcja szybko minie, trzeba będzie na siebie uważać.
Editchen- może uznali w mediciverze, że już jest tak zaawansowana ciąża, że maszpojsc do położonej. Nie martw się, że nie nasz karty, położna Cię zważy i zmierzy ciśnienie. I albo ona Ci założy kartę, albo lekarka, a położna zapiszę Ci na karteczce Twoje wyniki.zapachmalin lubi tę wiadomość
-
editchen wrote:w rejestracji Medicovera, jak umawiałam jutrzejszą wizytę, mówili, że od razu do położnej. A w poneidziałek napisałam do tej mojej lekarki, czy ja do położnej mam iść (nie mam jeszcze książeczki ciąży, etc), to stwierdziła, że jeszcze nie za wcześnie na położną i mam przyjść póki co tylko do niej. Też tak macie?
No i trzymajcie kciuki za nas jutro...
Ja kartę ciąży zakładałam na pierwszej wizycie, 4t3d. Gin wtedy wzruszyła ramionami mówiąc, że póki co to i tak "tylko" ciąża biochemiczna, ale że mogę pójść do położnej założyć kartę jak chcę. No to poszłam, bo chciałam
W sumie to i tak tylko formalność, żeby wyniki wpisać w jedno miejsce, ale ja się jarałam
Trzymam kciuki!Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Lady Savage wrote:Tantum verde w ulotce ma ze nue wolno w ciazy albo cos pokrecilam.
Tak jest napisane w ulotce, podobnie jest z syropem prawoslazowym dla małych dzieci. Na zajęciach nas uczą że można od 6 miesiąca, UE zaostrza przepisy i ma być od 6 roku.tantum działa zewnętrznie, nie wchłania się do krwiobiegu. Można stosować również u niemowląt. Duży minus że wysusza śluzówki.
-
nick nieaktualny
-
No ja od położnej nie mam iść wcale jutro. Więc własnie się zastanawiam, czy w końcu mi założy książeczkę, bo nie mam żadnego papierka... wcześniej mówiła, że w 5/6 tyg nie zakładają, dopiero jak jest serce to zlecają badania i po badaniach, więc teoretycznie wychodziłoby, że teraz powinna to w końcu zrobić. Tylko czy lekarka robi to sama bez położnej? w przyszłym tygodniu mam wizytę w poradni hipertensjologii dla ciężarnych i muszę mieć książeczkę.
-
nick nieaktualnyNo to jak będziesz na wizycie, to dopilnuj, żeby Ci założyła kartę. I nie martw się, bo patrząc po Twoim suwaczku, Na pewno jutro ujrzysz co najmniej 3cm bobasa z pięknie bijącym serduchem
Mi lekarz zakładał. Ale co przychodnia, to własne zasadyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 17:44
editchen lubi tę wiadomość
-
emilydread wrote:Editchen, mi w medicover załozyli kartę ciąży 8/9 tc i to lekarz prowadzacy powiedział,że to już czas i po wizycie mam iść do polożnej, ona zajmie się papierkami
Emily - a mi już przed wizytą napisała, że za wczesnie do położnej, gdzie jutro zaczyna się 11 tydz... nie mam żadnego dokumentu, ze jestem w ciązy "w razie czego"...
-
dziewczyny, przepraszam, ze tak wpadam, ale właśnie odebrałam wyniki PAPP-a i tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33bb4e208637.jpg
W momencie badania byłam w 11tc + 4dni
Martwi mnie ta podwyższona beta... czy to może mieć związek z luteiną?
Rozumiem, że teraz na podstawie tych wyników i USG lekarz wylicza prawdopodobieństwo wad genetycznych? USG mam 30.05.
Jestem totalnie zielona w tym temacie, więc z góry przepraszam z głupie pytania.