Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNesairah-na pewno wypowie sie jakaś mama co robiła już test pappa. Ale tak na podstawie krwi i pełnego usg, lekarz będzie mógł ocenić ryzyko wad. Nie martw się na zapas. Mi się wydaje, że krew masz w porządku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 18:27
-
editchen wrote:Zapachmalin - super
na ciśnienie dostałaś Dopegyt? Ja go biorę od miesiąca już ponad.
Jutro wizyta... wiem, że się powtarzam, ale boję się strasznie, bo ostatnie dni dały mi trochę w kość i stresuję się, co usłyszę. Ostatnio 4 maja było serduszko (ale nie powiedziała mi, jak szybko bije, tylko, że wszystko ok), Fasola miała 0,96 cm i wg usg ciąża młodsza o 2 dni od OM. Trochę mnie to martwi cały czas, bo z OvuF wychodziło, że zaszłam raczej wcześniej niż później... w rejestracji Medicovera, jak umawiałam jutrzejszą wizytę, mówili, że od razu do położnej. A w poneidziałek napisałam do tej mojej lekarki, czy ja do położnej mam iść (nie mam jeszcze książeczki ciąży, etc), to stwierdziła, że jeszcze nie za wcześnie na położną i mam przyjść póki co tylko do niej. Też tak macie?
No i trzymajcie kciuki za nas jutro...
Nie dopegyt brałam w pierwszej ciąży, teraz prowadzę ciążę w Niemczech i dostałam coś innego, ale skład ten sam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, to no owszem - dostane ten wydruk z USG, ale czy to jest traktowane jako dokument? Przecież to mogłam wziąć od koleżanki... nie ma pieczątki ani lekarza, ani ośrodka zdrowia, nic (mam z wczesniejszych wizyt, na jednym nie napisali nawet mojego nazwiska)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
k878 wrote:nie przejmuj sie, gdyby coś się działo i np. musiałabyś jechać do szpitala (tfu, tfu), to przecież nie będą podejrzewali, że ściemniasz, tylko przejrzą wyniki jakie im pokażesz;
do czego jeszcze ta karta ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 18:54
-
Laski pamiętajcie o tym:
"(...)W praktyce oznacza to, że przy staraniu się o becikowe należy dołączyć do wniosku zaświadczenie od lekarza ginekologa potwierdzające, że od 10. tygodnia ciąży do dnia porodu, kobieta znajdowała się pod opieką lekarza i korzystała z niej przynajmniej raz, w każdym trymestrze ciąży." -
Wachciowa wrote:Laski pamiętajcie o tym:
"(...)W praktyce oznacza to, że przy staraniu się o becikowe należy dołączyć do wniosku zaświadczenie od lekarza ginekologa potwierdzające, że od 10. tygodnia ciąży do dnia porodu, kobieta znajdowała się pod opieką lekarza i korzystała z niej przynajmniej raz, w każdym trymestrze ciąży."
nie musiałam mieć zadnego zaswiadczenia, wystarczyło pokazać książeczkę ciąży. -
nick nieaktualny
-
nesairah wrote:dziewczyny, przepraszam, ze tak wpadam, ale właśnie odebrałam wyniki PAPP-a i tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33bb4e208637.jpg
W momencie badania byłam w 11tc + 4dni
Martwi mnie ta podwyższona beta... czy to może mieć związek z luteiną?
Rozumiem, że teraz na podstawie tych wyników i USG lekarz wylicza prawdopodobieństwo wad genetycznych? USG mam 30.05.
Jestem totalnie zielona w tym temacie, więc z góry przepraszam z głupie pytania.
Nie przejmuj się. Ja robiłam PAPPA w 12+1 i beta wyszła 69 z kawałkiem a ryzyko trisomii każdej jednej mam bardzo niskie -
Hej. Miło że pytalyscie. Byliśmy z mężem u babci w górach i odpoczywalam od internetu
Dzisiaj miałam prenatalne. Nasz okruszek ma 6,8cmserduszko bije 145 na min.
Tylko NT przeziernosc wynosi 2,1
Maz mnie namawia na nifty, żeby mieć spokój . A wyniki z pappy powinny byc w przyszłym tygodniuSzczesliwa_mamusia, editchen, Aztoria, majamia, Lady Savage, magdzia26, Wachciowa, Marteczka93, Sunshine_111, Nola, k878, migiem lubią tę wiadomość
Lea
-
k878 wrote:nie przejmuj sie, gdyby coś się działo i np. musiałabyś jechać do szpitala (tfu, tfu), to przecież nie będą podejrzewali, że ściemniasz, tylko przejrzą wyniki jakie im pokażesz;
do czego jeszcze ta karta ciąży?
Do dentysty -
Tizzi wrote:Hej. Miło że pytalyscie. Byliśmy z mężem u babci w górach i odpoczywalam od internetu
Dzisiaj miałam prenatalne. Nasz okruszek ma 6,8cmserduszko bije 145 na min.
Tylko NT przeziernosc wynosi 2,1
Maz mnie namawia na nifty, żeby mieć spokój . A wyniki z pappy powinny byc w przyszłym tygodniuhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png